• PfSense VPN Client

9
    0 Votes
    9 Posts
    3k Views
    F

Yardımlarınız için teşekkür ederim.
    Thanks for support.

• 5651 Loglama sistemini paket halinde kullanmak akıllıca olurmu ?

15
    0 Votes
    15 Posts
    7k Views
    C

@Bulo:

Merhaba Arkadaşlar

PFsense içerisinde OPENSSL ile dosyaların imzalanması mümkün. Ben bu konuda herhangi bir çalışma yapmadım sadece araştırdım inceledim. Nedenine gelince biliyorsunuz ki devletin bir kurulumunun yazılımını kullanarak imzalamamız sonucunda herhangi bir yasal durum halinde devlet yazılımı olmasından dolayı güvenilirlik durumu öne çıkacaktır. Bu yazılımı PFSense içerisinde yaptırırsak bu yazılımın güvenirliliği onaylanıncaya kadar sıkıntı yaşar ve reddedilirse de temelli sıkıntı yaşarız kanaatindeyim. Benim düşüncem www.tib.gov un verdiği ip log imzalayıcıyı kullanmak daha mantıklı olacaktır.

Selam ve Sevgiler

İhtimaller dahilinde konuşuyorsunuz farkındayım, bu konuda size katılıyorum. Tib ben bunu istiyorum ve bu programla imzalı istiyorum demiş. 5651' i kendi içinde çözen bir çok ürün var ki bunlardan biride pf alt yapısı olan coslat' dır. Aslına bakılırsa bu konuda tib ile yazışmak ve yazışmanın akabininde OPENSSL' in olabilirliği ile bir belge ibraz etmek gerekir. Bunun neticesinde de eğer olumlu sonuç alınabilirse log işlemi kendi içinde olur. Windows yada yoksa bünyede 2nci bir cihaz alınması durumu ortadan kalkar.

Bu arada paket olayı çok güzel olmuş elinize sağlık, süper fikirmiş.

• Lightsquid Raporları MySql Üzerine Alınabilir mi?

1
    0 Votes
    1 Posts
    978 Views
    No one has replied
  • Dual Wanda Cliente İstediğim Tek Wanı Atayabilme?

10
    0 Votes
    10 Posts
    3k Views
    S

aynı problemi yaşıyorum ayarlıyorum ama istedigim wan3 den cıkış yapamıyorum hata nerde sizce birde ip yazabilmem için sadece network secmek zorunda kalıyorum bu normal mi ?

http://p1307.hizliresim.com/1c/7/pzx7g.jpg

• 3G Driver Bilgilendirme

1
    0 Votes
    1 Posts
    865 Views
    No one has replied
  • IBM xseries 225 e Pfsense kurulumu boot sorunu

6
    0 Votes
    6 Posts
    2k Views
    technicalT

sorun raid desteği ile ilgili olabilir.

önerim ssd diske kurulum yapın carp ile yedekli çalışın.

• Pfsense 2.0.3 kullanımı ve özellikleri hakkında bilgi

4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    technicalT

@Denge:

ben bulamadım, beni yönlendirebilirseniz memnun olurum

Sabit başlıklarda bulabilirsiniz.

• Rules https seçili port 80 işaretli kaldı Admin Paneline Erişemiyorum

9
    0 Votes
    9 Posts
    3k Views
    L

bu sorunu bende yaşamıştım konsoldan interface tanımlamalarını yeniden yapın tekrar deneyin. sorununuz çözülecektir. olmazsa konsola düşüp /conf/config.xml dosyasında gerekli satırları düzenleyin bu kadar.

• Transparent HTTP Proxy Kullanmadan HTTPS Site Yasaklaması Yapılır mı?

2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    C

Arkadaşlar 2.1 üzerine squid3, squidguard ve freeradius2 kurulu, squid3 transpent kısmı kapalı iken Radius ayarları yaparak bağlantı kurdum. Ardından browsera proxy ayarlarını yaptım ve squidguard yasaklı url ler çalıştı. Browser açtığımda kullanıcı adı ve parola ekranı geliyor. Radius da oluşturduğum kullanıcı adını ve parolayı kullanarak internete girebildim. Ancak browser ı kapatıp açtığımda yine soruyor. Bende radius2 üzerinden mac kısmına makinemin mac ini girdim. Ancak hala kullanıcı adı parola soruyor. Captive Portal kapalı. Eğer bu olursa konu ilede bağdaştıracağım. Böyle bir şey mümkün mü acaba yoksa boşuna mı tırmalıyorum?  ;D Bir şey daha var Squid3' ü radius' a bağladım. Radius' u da mysql' e squid loğlarını mysql' e atar mı? Kusura bakmayın biraz garip soruyorum.

Saygılar.

• Pfsense Squid ve SquidGuard Akbank Giriş Problemi ve Proxy Aşımı

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    1k Views
    technicalT

arama yaptınız mı ? = sanırım hayır

forumda arama yapmadan başlık açmayınız. konu daha önce konuşuldu buyrun link =

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,57021.0.html

konu kilit.

• Squid Kullanıcı bazlı Download limitleme..

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    972 Views
    technicalT

Forum kurallarına göre aratma yapınız benzer başlıklar kilitlenecektir.
    eğer mevcut bir çözüm olursa aşağıdaki linkde vardır yada ileri zamanda çözüm olacaktır.

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,59600.0.html

• Pfsense Web Arayüzüne Ulaşamama

2
    0 Votes
    2 Posts
    837 Views
    W

sorun çözüldü. problem windows'un güvenlik duvarından kaynaklanıyormuş. kapatınca şak diye girdi. önceden problem çıkarmıyodu halbuki.

• 0 Votes
    9 Posts
    5k Views
    C

Sorunu çözdüm diyemiyorum. Aslında eksik yapmışım. Radius database' ini oluşturmuşum, table ları oluşturmamışım. Bu işlemden sonra çok düzgün çalışıyor. Hiç bir problem yok. :D  Moderator arkadaşlardan ricam Çözüldü diye değiştirebilir misiniz başlığı ben değiştiremedim.

Saygılar

• Pfsense image alıp farklı makineye kurma

8
    0 Votes
    8 Posts
    3k Views
    B

Selamlar. Şu ana kadar kullandığım en iyi hd klon programı "clonezilla" dır. Aynı anda 40 bilgisayara windows ya da linux işletim sistemlerini ağ üzerinden klonlama yeteneğine bile sahiptir. Oldukça da hızlıdır. HD-HD windows7'yi yaklaşık 10 dakikada klonluyor. Ama garanti olması açısından klonladığınız bilgisayarların (hele linux ve freebsd için) aynı donanıma sahip olsa iyi olur, denemeden yedeğim var demeyin.

Bence de klonlamayı pfsense için düşünmeyin. Zaten çok gelişmiş backup ve restore seçeneği var. Sorun çıkarmıyor. Kısa sürede de kuruluyor.

Bir çok kere kurulumda neden kaynaklandığını çözemediğim bir hata başıma geldi. Sizin de başınıza geldi mi bilmiyorum. Daha önce PFSense kurulmuş hd'ye yeniden kurmak istediğimde açılış ekranında takılıp kalıyor. (Eski tabirle) fdisk/mbr yapmak gerekiyor. Bazen o da çözüm olmuyor. Hard format atma girişiminde bile bulundum.

İyi çalışmalar.

• Usb Wifi Adaptörden Hotspot olur mu?

4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    C

Opt eklediğinde interface disable gelir. Eğer bundan bahsediyorsan. Enable edebilmen gerekiyor ve opt interface' ine bir statik ip adresi verebilirsin.

• Pfsense lan bacagını gizleme

7
    0 Votes
    7 Posts
    2k Views
    M

bu konu herkes için genel bir sorundur diye düşünüyorum mutlaka pfsense de kolayca yapılabilen bir işlem olmalı.

• Pfsense kurulu makina çıkışında kullanılacak SWITCH önerisi

3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    Q

Merhaba.

Switch den de kaynaklanabilir ama kullanici sayin cok fazla oncelikli olarak kesinlikle kaliteli bir ethernet karti ile sistemini denemeni oneririm.

Saygilar.

• Squid kaynak ip sorunu

1
    0 Votes
    1 Posts
    940 Views
    No one has replied
  • Https sitelere bağlanamıyorum

2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    C

Merhaba,

Squid kullanıyormusunuz. Kullanıyorsanız transpent ise kullanıcı browserı üzerinden proxy girin, kullanmıyorsanız firewall kuralı oluşturun lan subnetten her yere 443 portunu acın. Birde soruyu sorarken bence hangi paketleri kullandığınızı belirtin, bu şekilde hedefinize daha hızlı ulaşırsınız.

• Captive Portal Freeradius2 Zaman Ayarı Problemi (Çözüldü)

5
    0 Votes
    5 Posts
    2k Views
    C

Aynı kullanıcı oluşturma olayında freeradius firewall policy gibi çalışıyor. Şöyle ki a kullanıcısı down olunca, aynı isimle yani a diye bir kullanıcı oluşturdum. İlk oluşturduğum kullanıcının altına düştü. Dolayısıyla ilk oluşturduğum üsten basıyor. Move butonu olmamasına rağmen oldu olacak saçmalayayım dedim.  ;D Tuttum 2nci a kullanıcısını sürükledim 1nci a kullanıcısının üstüne bıraktım. İnterneti açık olan 2nci aynı isimdeki kullanıcı ağır bastı ve çalıştı. Anlamadığım freeradiusu yapanlar neden bunu düşünüp kullanıcıyı üste oluşturmuyor.

Herkese teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunuyorum.

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.