• LightSquid Rapor Alanı Türkçeleştirme

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    technicalT

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,62008.0.html

Diğer başlıktan devam edelim orada biraz daha geliştirdim.

• Bu sitede emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • DNS sorunu

Locked
    27
    0 Votes
    27 Posts
    12k Views
    technicalT

@masterweb:

lan ve wan blokları farklı dnsleride telekom olarak değiştirdim normal şartlarda şuanda sorun oluşmaması lazım dns hatasınıda geçtim freeradius ve proxy serverı elle indirip ekleyebilsem buda benim için yeterli olucak.

pfsense bağlantı sorunu yaşamaya devam ediyosa paket yüklemeleri sırasında herzaman sıkıntı doğuracaktır.

• Proxy filter SquidGuard Facebook resimleri..

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    tuzsuzdeliT

@Ekrem:

Facebookta SquidGuard   ta resimlerin çoğusu açılmıyor… Bu sorunu nasıl hallede bilirim...fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net:443 bu blokluyor..faceye yükleniş resimlerde..

Forumda düzgün Türkçe kullanın, dilbilgisi kurallarına uyun.
    Elinizden geldiğince tabi.

• Türkçe URL'lerin Kategorilendirildiği Blacklist Projesi

Locked
    18
    0 Votes
    18 Posts
    10k Views
    P

hallettim arkadaşlar teşekkürler

• Proxy filtre yasak sayfa yönlendirme

Locked
    9
    0 Votes
    9 Posts
    4k Views
    P

sayenizde hepsini halletim teşekkürler

• 2 Bilgisayar hariç ağdaki tüm bilgisayarlara hız limitleme ?

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    5k Views
    S

@TechnicaL:

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,52618.0.html burada detaylı açıklamalar var dikkatlice incele takıldığın yerlerde resim göndererek hatayı açıkla yardımcı olalım.

Sana tavssiye wifi ile lan ayırsan senin için daha iyi olur.. hem güvenlik acısından hemde ayar acısından daha kolay olur.

• PfSense üzerinde vlan tanımlama ( videolu anlatım )

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    7k Views
    B

Arkadaşlar biz cisco üzerine bir vlan tanımlaması yaptık. ben switch üzerinde 2 adet vlan tanımladım

Vlan10
    Vlan20

Cisco 1042 ap 'ler üzerinde 2 adet vlan oluşturdum, Aynı tanımlamaları Pfsense üzerinde yaptım

dedim ki, Vlan10 üzerinden gelenler 172.16.19.X ile çıksın vlan10 dhcp si dağıtsın , sonra Vlan20 üzerinde 192.168.1.X ile çıksın vlan20 çıksın. Ayrı olarak LAN bacağımda 172.16.18.X tanımlı

Ben bu tanımlamayı yapmama rağmen vlan10 ve vlan20 Lan bacağındaki ip yi dağıtıyor.

Sizce neden olabilir.

Teşekkürler.

• Packages install boş geliyor

Locked
    9
    0 Votes
    9 Posts
    2k Views
    technicalT

Polemik vs işim olmaz yapılandıracağınız tek yer DNS alanı oda System->General Setup-> DNS servers alanında bulunmakta tabi araştırmak yerine sorarsanız bulamazsınız.
    Pfsense DNS çözümleyemediğini size açıklamış

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,58064.0.html

Unable to communicate with www.pfsense.com. Please verify DNS and interface configuration, and that pfSense has functional Internet connectivity.

I can't understand you.

• VNSTAT 2 paketi kurulum hatası

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Pfsense multi wan

Locked
    9
    0 Votes
    9 Posts
    3k Views
    E

kabloları değişeyim bakalım bugun.ama birine geliyor internet kabloların yerini değişmeden yerlerini değiştimi multi wan sorunsuz çalışıyor.Acaba kurulum damı bir sorun yaptim..Kurulumda sorun olsa hiç çalışmaz su anda squid te sorunsuz çalışıyor…

• Yurt içinden pfsense için alınabilecek anakart tavsiyesi?

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    K

3 kullanıcı için Atom veya Via  işlemcili bir itx rahatlıkla işinizi görecektir.

• Trafik Shaper Limitleme Sorunu

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Pfsense üzerinden Network Boot ve Windows 7 Kurulumu

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    8k Views
    technicalT

text dosyası olarak eklediğin dosyayı yeniden adlandırıp zip yaptığımda dosyalara erişemiyorum alternatif bir yol ile dosyaları başka bir sunucuya uplad edebilirmisin ?

• Skype Engelleme

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    technicalT

Layer7 de skype engelleme vardı sanırım bi inceleyiniz.

• FreeRadius user bazlı internet logları görüntüleme

Locked
    33
    0 Votes
    33 Posts
    12k Views
    H

Squid açık kaynak bir paket ise

bunu kendimize göre geliştirip güncellemelerimizi kendimiz yapsak ?

Aydiny nin dediği gibi Squid 3 kullanıyoruz bu paketin üzerine kendimiz bir şeyler ekliyoruz öyle bir güncelleme geliyor ki yaptığımızı resmen baştan yapmamız lazım

benimde demek istediğim

squid 3'ün stabil bir paketi üzerine kendi geliştirmelerimizi yapıp bunu sabitleyelim…

Squid3'ün developlarından gelecek güncellemeleri inceleyip ihtiyacımız olan güncellemeleri bizim stabil paketimizin içine eklesek ?
    daha mı zor olur açıkçası pek fikrim yok ama bu şekilde güncellemelerden kaynaklanan bir sürü uğraşılan kodlar için tekrar yapılandırmaya gitmemiz gerekmez gibi geliyor

• Forum moderasyonu

Locked
    10
    0 Votes
    10 Posts
    4k Views
    technicalT

@AydinY:

Çok sevindim, ortak proje geliştirebileceğimiz kişilerin listesini yapmaya şimdiden başlasan iyi olur :) Bende işlerimi toparlayıp artık mevcut projeleri editlemenin de ötesinde birşeyler yapmayı planlıyorum. Editleye editleye zaten kendi modülümüzü yazdık nerdeyse. Buna bir de isim verdik mi ayrıca geliştirilmeye devam edilebilir :) Tabi kaynak belirterek..

Sen ile harun abinin eline bakar millet ortalıkta kod yazan proje geliştiren insanlar az.

• IPSec VPN

Locked
    9
    0 Votes
    9 Posts
    4k Views
    technicalT

@MuratRaci:

Sorunu halledemedim,
    TT 'nin vpn yapılandıracak elemanı yok. bize lokal ip adreslerini veriyor ama bağlantı sağlayamıyoruz.

Bana şunu söyleyebilir misiniz.

Lokasyon 1 'den yani 192.168.1.1 deki herhangi bir clientten  IPSec VPN ile bağlı olan Lokasyon 2 'deki ağa dahil olan 192.168.253.32 255.255.255.0 192.168.55.1 adresine sahip bilgisayara erişebilmek için nasıl bir kural yazmalıyım.

vlan tanımlayarak yapabilirsiniz.
    tanımladığınız vlan ı 192.168.253.0/24 ağına dahil ediniz
    daha sonra lokasyon 2 den ping atmayı deneyiniz olursa bağlanabilirsiniz.

• Conf dosyaları ve sistem geri yükleme

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    A

@tuzsuzdeli:

pfsense'in diagnostics menüsünün altında backup ve restore seçeneği vardır.
    Oradan kolayca backup alıp (çeşitli opsiyonları da mevcut) başka bir makineye restore edebilirsiniz.
    İki makinenin ethernet sayılarının eşit olması, işinizi kolaylaştıracaktır.
    Sistem geri yüklerken size sadece, yeni mekinedeki hangi ethernet interface'nin eski makinedeki hangi interface'e denk geliyor olduğunu soracak o kadar.

Donanım konusunda ise, eğer özel bir durum yok ise çok abartılı bir makine kullandığınızı söyleyeyim :)

hocam abartılı olduğunun farkındayım :) yeni server aldik eski server açığa çıkınca bu şekilde değerlendirmek istedik.

• Squid + squidguard cache sorunu

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    3k Views
    technicalT

@speedy:

2 si aynı firmaya ait ayrı ayrı 1GB diğeri de farklı bir üretici firmaya ait ( TwinMOS 1GB ) RAM kullanıyordum.

TwinMOS marka olanı çıkarıp birde öyle deneyeyim dedim. Normale döndü gibi.

Ramler den kaynaklanabileceğini hiç tahmin etmemiştim açıkçası.

memtest86 programı ile bir ara ram leri test edeyim. Belki de bir sorunu vardır.

Teşekkür ederim TechnicaL kardeşim.

Bişey değil sorunu çözebildiğine sevindim kolay gelsin.

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.