• PfSense' de Adsl Bridge Mode ve Static ip Farkı ?

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    yakarY

Standart kurulum da hatırladığım kadarı ile herhangi bir limitleme mevcut değil. Captive portal ile kullanıcı bazında hız limitlemesi yapabilirsiniz, onu da kullanmıyorsanız trafikte herhangi bir yere takılmamış olması lazım.

Hızınızı speedtest.net gibi bir siteden de kontrol ettiniz mi? Veya Status > Traffic Graphics bölümünden kontrol edebilirsiniz.

• Pfsense fiber sorunu

Locked
    20
    0 Votes
    20 Posts
    8k Views
    yakarY

Modem ile pfSense cihazı arasındaki kabloyu da kontrol etmeniz de fayda var, standart Modem/Access Point'lerden çıkan kablolar genellikle bu işler için uygun olmuyor.

Son olarak cihazı 8 Mbit bir yerde test etmeniz ile 100 Mbit bir hat ile karşılaştırmanız da doğru bir yöntem değil.. Testi yaparken tüm servisleri deaktif edip öyle denemelisiniz ve test için kullandığınız Laptop/PC pfSense'in kurulu olduğu cihaza direkt bağlamalısınız.

• Squid App Store ve Play Store Erişim Engelleme ?

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    yakarY

Merhaba,

Aşağıdaki URL'de kullanılan portlar listelenmiş, buna göre firewall kuralları veya squidguard ile target yazabilirsiniz.

http://support.apple.com/kb/TS1629

• Aynı MAC adresine sahip birçok cihaz!!!

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    yakarY

Airties Access Point garip bir şekilde cihazların MAC adreslerini manipüle ediyordu. Kapatınca sorun çözümlenmiş oldu, bu da önemli bir tecrübe olarak ilgili hafıza kısmına yazılabilir :)

• Sanal makine yapabilirmiyiz

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    E

yardımlarınız için teşekkür ederim

kolay gelsin…

@SGTR:

@ertugrul:

merhaba
    pfsense üzerinde sanal makine oluşturup iso dosyaları ile farklı işletim sistemleri çalıştırabilirmiyiz.

Selam,

Böyle birşey yok. Onun yerine donanımsal olarak bir cihaz ayırırsınız onun üzerine vmware esx kurarak donanımınızı istediğiniz (işlemci, ram ve disk miktarının desteklediği) kadar sanal makinalar oluşturup istediğiniz işletim sistemlerini çalıştırabilirsiniz.

@ertugrul:

ben elastix ippbx ve tekir isminde muhasebe programım var bunları pfsense içerisinde çalıştırmak istiyorum… herbiri için farklı bilgisayarlar kullanmak istemiyorum...

Yukarıda söylediğim yöntemle de yapabilirsiniz mevcut bilgisayarınıza vmware ya da virtualbox kurararakta bunu yapabilirsiniz.

@ertugrul:

ilkönce windows işletim sistemine vmware kurup onun üzerinde istediklerimi yapmak istedim ama bu sefer firevall ve dosya paylaşım işlemlerinde sıkıntı olucağını düşündüm …

Mevcut bilgisayarınıza Vmware, virtualbox kurmanız durumunda gerekli (özellikle network kartı ayarını)ayarlarıını düzgün olarak tanımlamanız durumunda herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Sevgilerle,
    SGTR

• Tek Bilgisayarın istenilen IP ile çıkış yapması

Locked
    18
    0 Votes
    18 Posts
    7k Views
    S

@Bparlayan:

Kusura bakmayın geç dönüş yaptım, ben bir türlü çıkış yaptıramadım dedim 2.bir ethernet kartı takayım onu metro ethernet gateway üzerinden çıkartıyım dedim oda olmadı makina internete dahi çıkmadı yeni interface üzerinden : )

bakalım şuan karel ile boğuşuyoruz.

Selam,

Default Gateway adresiniz hangisidir?

Sevgilerle,
    SGTR

• Mac adresi çift ip alması

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    yakarY

Bir cihazın iki farklı DHCP Sunucu'dan ip alması mümkün değil, ilk dağıtımı yapan cihazdan ip alması gerekir. Aksi için sizin tanımlama yapmanız gerekir. IP yapılandırma ekranını ve sistemlerinizin detaylarını belirtirseniz eminim daha net cevaplar alırsınız..

• Snort tüm neti kesiyor

Locked
    11
    0 Votes
    11 Posts
    3k Views
    A

eski bu ama idare etcez artık sağol tşk ederim

• PfSense 2.0.2 ve GUI de görünmeyen ImSpector kayıtları

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    L

Aynı konu ile iglili bir başvuruda şu linkte http://forum.pfsense.org/index.php?topic=57524.0 bulunmakta Marcelloc çözüm üreteceğini söylemiş ,bekleyip göreceğiz

ama kullanıcılara tavsiye 2.0.2 için henüz erken (gözlemlerim bu yönde)

• Services: Wake on LAN Kullanımı Hakkında

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    5k Views
    N

selamlar
    bu servisi üzerinden kapalı olan pcnin ethernet kartının WOL (Wake On Lan) özelliğinin olması gereklidir bu özelliğinin olup olmadığınıda BIOS üzerinden görebilirsiniz Wake On Lan özelliği onboard ethernet kartlarında BIOS üzerinde fabrikasyon olarak DISABLE olarak tanımlanmıştır  bu seçeneği ENABLE olarak seçip ayarları kaydetip çıktığınızda aktik olacaktır diğer PCI PCI-EX ethernet kartlarında WOL özelliği ile ilgili BIOS üzerinde ayarlama yoktur kart üzerinde bu özellik var ise fabrikasyon olarak ENABLE durumundadır.

• Traffic management kullanımı yardım

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    S

Selam,

Bununla alakalı olarak Layer7 limiter ile video dosyalarına hız limiti tanımlayabilirsiniz. Sıkça Sorulan Sorular Yazısındaki ( http://forum.pfsense.org/index.php/topic,47860.msg252689.html#msg252689 ) bu adresteki adımları takip ederek video dosyalarına limit belirleyebilirsiniz. Diğer trafiğinizi etkilemeyecektir. Takıldığınız bir nokta olursa yardımcı olmaya çalışırız.

Sevgilerle,
    SGTR

• 0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    D

Sorunumu çözdüm arkadaşlar. Captive Portal altındaki "Pre-authentication redirect URL " kısmına isteği siteyi yazınca oldu deneme yanılma yöntemi ile çözdüm ;)

• Sadece youtube den izlenen video hızına limit koymak imkansızmı?

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    M

@StrGt:

@maali:

mrb. ben sadece youtube vs. video izleme sitelerine bağlanıldığı zaman 300-400k gibi hız ile sınırlandırılmasını istiyorum. böylece hattın bütün tarfiğinin sömürülmesinin önüne geçmek istiyorum bunu yapmak mümkünmü?

biraz saga sola kuytu köşelere baksaydınız hemen karşınıza birşey cıkardı
    http://forum.pfsense.org/index.php/topic,47860.0.html

büyüksün üstad inan çok aradım öyle topic açtık çok saol

• 2.0.2 captiva portal freeradius voucher

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    V

hayır denemedim.

• Şube Merkez arası TTVpn erişim hk.

Locked
    20
    0 Votes
    20 Posts
    7k Views
    tuzsuzdeliT

Zaten PPTP güvenli bir vpn teknolojisi değildir.
    Bu durum pfsense'e özgü değil, pptp'nin kendisi kaynaklıdır.
    Kullanmayınız.
    Kullanıyorsanız da bir an önce güvenli alternatiflerine yöneliniz.

• Kurulum mount root hatası

Locked
    9
    0 Votes
    9 Posts
    6k Views
    tuzsuzdeliT

@nmnoztrk:

@osmantuzcu:

Raid özelliğini biostan kapatip tek harddiske yükledimsorunsuz kuruldu ancak web arayuzu sagliksiz calisiyor. Ethernet  kartlari intel ama yinede karttan şüpheleniyorum. Başına gelen var mı ?

internet  explorer da sağlıklı  çalışmaz zaten.  chrome ,opera,firefox  kurarsan düzelir…

IE'de çalışmayan nedir ?
    Ben uzun süredir 9 versiyonunda bir sıkıntı ile karşılaşmadım.

• Imspector log tutmuyor

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    L

2.0.2 sürümünde loglar sistem üzerinde tutuluyor fakat ImSpector Pfsense üzerinden web tabanlı olarak okunamıyor.En azından diğer forumlarda okuduğum bu,GUI arayüzü ile ilgili bir güncelleme gerekecek gibi.Sizde ki sorunda bu olabilir

• Pfsense squid ile active directory entegresi

Locked
    10
    0 Votes
    10 Posts
    10k Views
    O

insanların yazım hataları olabilir! bu yazım hatası yapan kişi firewall yönetemez diye bir kanun yok, kaldı ki bizler burada birbirimiz ile bilgi paylaşımında bulunmak için toplandık. kimseyi yargılamak gibi bir durum söz konusu değildir. hız klavye yada cep telefonundan bağlanıp yazım hataları oluşabiliyor. bizlerde zaman zaman bu hatalara düşüyoruz. Sizlerden ricam kimseyi yargılamayın

• Snort ve diğer paketler

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    O

Snort-squid ve squidguard nasıl stabil çalışmıyor anlayamadım. her birinin görevi farklı sağlıklı bir şekilde aynı makinada kullanabilirsiniz. Herhangi bir sıkıntı yaratması söz konusu değil. yeterki siz kurulum ve ayarlamaları doğru yapılandırın.

• Kurum için Bazı Sorularım olcak ?

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    3k Views
    D

Tekrar Merhaba;

1 - Access Control kısmındaki "External Cache-Managers" kısmındaki en sondaki ";" noktalı virgülü kaldırdığımda sorunu çözdüm. Takılmasını istemediğim siteleri buraya ekliyorum, yalnız buraya eklediğim site yine engelleniyor
    2 - Portu tamamen kapattım port numarasınıda değiştirdim. İhtiyacım olduğunda System- Advanced- Admin Access secure sheel kısmından Enable Secure Shell diyip açıp işim bitince kapatıyorum.
    3 - SGTR arkadaşın dediğinide uyguladım tamamiyle çalışıyor artık saldırı gözükmüyor loglarda ;)
    4 - Bu sorunuda gruplama yaparak çözdüm idareyi,memurları,öğretmen odasını hep ayırdım sağlıklı bir şekilde çalışıyor.

Snort kurulumu için yarın gün boyu uğraşıp test etmek istiyorum. Donanımsal bir yavaşlama net kesintisi gibi sorunlar çıkarmaz umarım.Donanım Özellikleri;

CPU : INTEL ®Atom Single-Core N455 CPU(45nm,FSB 667MHz,1.66GHz,512KB L2 Cache)
    Chipset : INTEL®Atom N455 + NM10 chipset Build-in INTEL®GMA 3150 Graphics Core (DVMT Max. 384MB)
    Ram :  Single Channel DDR3 1333 SDRAM up to 2 GB
    500 Gb Harddisk 5400 Rpm

Kullanıcı Sayısı : 75

Kurulu Paketler :

Backup
    bandwidthd
    File Manager
    Lightsquid
    pfBlocker
    squid
    squidGuard
    captiveportal aktif

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.