• Pfsense yükleme sorunu yardım edermisiniz ?

10
    0 Votes
    10 Posts
    3k Views
    A

@TechnicaL:

başlık yetersiz olduğu için değiştirildi.

Sorun donanımdan gibi başka donanım üstünde denemeler yapınız elinizdeki donanımda pfsense uyumlu olmayan bir yapı olabilir.

hatam için kusura bakmayın pazartesi günü farklı bir donanım ile çalışma yapacağım. yapmak istediğim çalışma 5651 sayılı kanun gereği loglamadır. bu konuya biraz uzak olduğumdan dolayı sizlerinde destekleriyle başarabileceğime inanıyorum. gerçekten çok faydalı bir kaynak ve forum….

• Captive Portal ve kullanıcı tanımla hakkında

2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    A

Disable concurrent logins  seçeneği işaretlenirse sadece 1 giriş olur son giren kalır ilk giren düşer
    kolay gelsin

• Https Luca sitesinde logout sorunu

8
    0 Votes
    8 Posts
    3k Views
    K

Sorun tekrar baş gösterdi çalışırken çalışmaz oldu bunun sebebi ne olabilir ?

• DHCP logları hakkında

2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    T

Anladığım kadarı ile bunlar dhcp server ile istemci arasında geçen mesajlaşmalar. Yani bir sorun yok doğru mu acaba?

Birde aynı sistemde DHCP Server kurulu stand-alone yani; Domain üyesi olmayan bilgisayarlar bulunabilir. Bunlar DHCP Server kurulu fakat Domain’e ait olmayan bilgisayarlar grubudur. Açıldıklarında sistemde bir DHCP Server olup olmadığını kontrol için DHCPINFORM mesajı yollarlar, eğer sistemde yetkilendirilmiş bir DHCP Server varsa, bu mesajı yakalar ve DHCPACK mesajı yollar ve sisteme IP adresi dağıtılması engellenir. Tabiki su stand-alone DHCP Server, domain üyesi olmayan bilgisayarlara IP adresi dağıtabilir.

Bu DHCPINFORM mesajı her 5 dakikada bir tekrar edilir. Bunun amacı; eğer sistemde yetkili DHCP Server’ın başına bir şey gelirse onun yerine devreye girmesidir.

• Restore sonrası internete çıkılamıyor. (Çözüldü)

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    1k Views
    technicalT

Forum kurallarına göre internete çıkamıyorum gibi bir soruyu yeterince bilgi paylaşmadığınız için cevaplayamadım ve birçok insan da aynı durumdadır.

ilk linki göndermemin sebebi bu.

2. ise gözden kaçırdığınız bir yapılandırma hatası varsa o linklere bakmanızda fayda gördüğüm içindir.

Forumda yönetici olmam bişeyi değiştirmez herkeze yardım etmeye çalışan birisiyim lakin "internete çıkamıyorum backup restore ettim" gibi bir soruya verebileceğim bir cevap yoktu. (ayrıca bazı yapılması gereken şeyleri zaten yapmışsınız)

Sıfırdan pfsense kurdum, ağ kartını değiştirdim yine olmadı. Metro ethernet kullanmaktayız. Statik ip'leri bilgisayarıma tanımlanyınca direk metro ethernet üzerinden çıkabiliyorum. Pfsense üzerinde eksik birşeyler mi yapıyorum?

gibi.

• Paket Güncelleme

1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Wpad Firefox Problemi

27
    0 Votes
    27 Posts
    6k Views
    M

@cenkata:

@mendilli:

sorun firewall kurallarınızın yanlış olmasından kaynaklanıyor gibi,proxy port olarak 8080 seçmiş olduğunuzu varsayarak, öncelikle deneme amacıyla squid için default portu yani 3128'i seçin,

1- sistem-general bölümünde seçtiğiniz domain name ile dns forwarder host overrides kısmında oluşturduğunuz kuralın domain name'i aynı mı (pfsensewpad.com)
    2-firewall rules kısmında floating için oluşturduğunuz kuralları silin
    3- firewall-lan sekmesinindeki 53 ve 8080 nolu portlar için oluşturduğunuz kuralları silin,
    4- lannet'ten wan'a 53,80 ve 443 portları ıçin block kuralları oluşturun,
    5- en altta olacak şekildede kurulum aşamasında default olarak oluşturulmuş olması gerken ve disabled olarak görünen default allow lan to any kuralını aktifleştirin

dediklerinin hepsini yaptım ve çalıştı. mendilli ilgin için çok teşekkürler. çok zahmet oldu sana.

saygılar.

estagfurullah yardımım dokunduysa ne mutlu, güle güle kullanın

• Gateway Drop :( Bağlantı Gidip Geliyor …

7
    0 Votes
    7 Posts
    2k Views
    F

An itibari ile yaşadığım, gateway drop ve sistem logu …

Nov 17 23:46:59 kernel: arpresolve: can't allocate llinfo for 41.110.201.193
    Nov 17 23:47:00 kernel: arpresolve: can't allocate llinfo for 41.110.201.193
    Nov 17 23:47:01 kernel: arpresolve: can't allocate llinfo for 41.110.201.193
    Nov 17 23:47:02 kernel: arpresolve: can't allocate llinfo for 41.110.201.193
    Nov 17 23:47:02 check_reload_status: Syncing firewall
    Nov 17 23:47:03 kernel: arpresolve: can't allocate llinfo for 41.110.201.193
    Nov 17 23:47:03 check_reload_status: Linkup starting re0
    Nov 17 23:47:03 kernel: re0: link state changed to DOWN
    Nov 17 23:47:03 php: /interfaces.php: ROUTING: setting default route to 41.110.201.193
    Nov 17 23:47:04 php: : Sending HUP signal to 18624
    Nov 17 23:47:04 ipfw-classifyd: Reloading config...
    Nov 17 23:47:04

• Facebook https yasağı için kullanıcılara uyarı

3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    L

@manavgat07:

Selamlar. Facebook için https yi kullanmaya çalışan mesai arkadaşlarımıza sayfa görüntülenemiyor uyarısı değilse istediğimiz bir uyarıyı yazabiliyormuyuz konu ile ilgili fikri olan varmı? Sayfa görüntülenemiyor uyarısını alınca acaba geçici bir sorunmudur deyip habire girmeye çalışıyorlar. Bir uyarı alsalar en azından denemekten vazgeçerler :)

http://forum.pfsense.org/index.php?topic=69171.0 uygulaman yeter :)

• 2 wan 2 lan problemini çözemedim.

19
    0 Votes
    19 Posts
    4k Views
    A

aslına bakarsanız sizin dediğiniz gibi tek
    fakat mevcut sistemde iki ayrı gatewayden çıkılıyor
    ben bunu tek lan üzerine ekleyebilirmiyim o şekilde sorayım en kısa şekliyle
    selamlar

edit: hocam alias ekleyerek sorunu çözdüm teşekkürler.

• OpenVPN Client lar Pfsense in üzerinden internete çıksın

8
    0 Votes
    8 Posts
    3k Views
    S

Deneyeceğim arkadaşlar teşekkür ederim.

• 0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    A

Yokmu hiç bilen birisi konuyu :/

• Hasar Gören Pfsense

6
    0 Votes
    6 Posts
    2k Views
    T

Selam.
    Bende de geçen aya kadar buna benzer bir sorun vardı.
    Sistemdeki 320 GB HDD' den ses geliyordu, sonra açılmadı. Bende gidip başka marka rpm hızı değişik aynı kapasitede bir hdd alıp taktım. Pfsense kurup üzerine daha önceden eski HDD'den aldığım yedeği geri yükledim. Sonra sizdeki uyarı gibi uyarı vermeye başladı. Ne yaptımsa düzelmedi. En sonunda bu yeni diski sıfırdan tamamem kurup (paketler v.s) öyle yedeğini aldım. Bazan bu yeni yedeklerden geri dönüşte yapıyorum. Maşallah ne zamandır sorun yok. (Bu yeni HDD'de sorun çıkınca masaüstüne takıp full hdd testi falan yapmıştım, bir şey gözükmüyordu. Ama diski silip eski hdd'den aldığım yedeği restore edinde cihaz kilitleniyordu, web arayüzünden login bile olamıyordum)

Ben kendimdeki sorunu başka neyaptıysam düzelmeyince buna yordum. Ama doğrudur yanlıştır bilemiyorum.

• Mini atx önerisini.

8
    0 Votes
    8 Posts
    2k Views
    A

Firmanızın büyüklüğünü bilmiyorum ama siz de benim gibi küçük ölçekli bir firma sahibiyseniz ve birazda meraklıysanız güzel bir pc ye (ben quadcore işlemcili 8 gb ramli ve 128 ssd disk + 1 tb SATA disk üzerine inşa ettim) esxi 5 ücretsiz versiyonu kurup üzerinden pfsense dahil en az 3 tane sanal makine koşturabilirsiniz.

Serverlara göre daha az enerji tüketir.

Üzerinde SQL 2008  ve Windows 2008 ERP server koşuyor. Ayrıca pfsense ve Windows 2008 domain controller koşuyor.
    Daha bu ay başında upgrade yaptım 16 gb ram ve i7 işlemci taktım. Şimdi üzerine bir server daha ilave ettim Windows 2012 R2 üzerinde exchange 2013 koşuyor.

• Pfsense ipsec vpn gateway sorunu

1
    0 Votes
    1 Posts
    702 Views
    No one has replied
  • Sisteme USB Disk Baglamak

2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    technicalT

Fat32 diskler msdosfs olarak geçiyor. ben bi ara uğraşıp yapmıştım,

internette mount msdosfs freebsd diye arattır bulursun.

• Ip sabitlemek

3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    S

Teşekkürler….

• 2.1 de sanal ipleri WAN tanımlayabilirmiyiz?

2
    0 Votes
    2 Posts
    979 Views
    tuzsuzdeliT

Sabit başlıkların içerisindeki Metro ethernet ile ilgil kısımlara baktınız mı ?

• Airties 5650 bridge mod çözülmüş !

4
    0 Votes
    4 Posts
    9k Views
    S

s.a kolay gelsin benim sıkıntım pf sense sistemi kurulu ama adsl olarak kuruluydu oda yetmiyordu şimdi vdsl2 aldık airties 5650 bu modemin ayarlarını nasıly yapmam lazımki program calıssın yardımcı olursanız sevinirim

• Captive Potal, Allowed Hostnames

2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    T

Allowed Hostnames kullanana arkadaşlar sizde de böyle mi acaba, dikkat ettiniz mi?
    Ben ne yaptıysam bu şekilde oluyor. Web sitesini eklediğim zaman aynı hosttan faydalanan diğer sitelere de erişim sağlıyor.

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.