• Wan-lan-dmz uygulaması

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    4k Views
    E

tum ayarlardan sonra restart edince sistemi çalıştı tşkler

• Pfsense firewall macro kullanımı

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    4k Views
    E

macro=alias? Eger bunu soruyorsaniz, yani aliasing ile host tanimlama (interface degil) ve bunlari defalarca kullanma, o zaman aliasing kismina bakacaksiniz. Alias ile gruplama yapabilir ve tekrar tekrar host tanimlama yapmak durumunda kalmazsiniz.

Firewall/Alias… ile tanimlar ve sonra da input-box farkli renkte gorunuyor ise o alanlarda kullanabilirsiniz.

• Pfsense

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    6k Views
    E

Benim config:

2 x (CARPed)  4GB, 2.5Ghz Athlon X2 (45w) + 32GB SSD, limited squid usage. snort + spamd.

WAN-DMZ-LAN-SYNC (no traffic shaping, no VPN).

20Mbps SilkPerformer testing subnet.

• Static route

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    3k Views
    U

http://forum.pfsense.org/index.php?action=dlattach;topic=10793.0;attach=3191

• 0 Votes
    1 Posts
    3k Views
    No one has replied
  • Squid quard & acl

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    7k Views
    K

merabalar ;

acl ile kural tanımladığımız olmuyor fakat belirtttiğimiz ip üzerinde yasaklamalar yapamıyoruz.nerede eksik yapıyorum tam olrak bilmiyorum ancak squidquard mükemmel bir işlevi olan bir paket ,  ancak kullanıcı bazlı kısıtlamasını tam olarak kullanamıyoruz :( .

adem bey sizin yapmş olduğunuz kullanıcı bazlı kısıtlama kuralını bize bir .jpg ile örneklendirmeniz mümkünmüdür acaba !..

saygılarımla iyi çalışmalar …

• Türkçe Desteği Hayırlı Olsun Diyelim…

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    22k Views
    O

senseifedon ,

Snort trafiği capture ederek veritabanındaki saldırı imzaları ile karşılaştır , saldırı sayılabilecek olayları detaylıca loglar.
    Snort bir IDS (Intrusion detection system) dir yani kaçak giriş tespit sistemidir saldırıları engellemez.
    Bu işi IPS (Intrusion prevention system) ler yapar.Snortla entegreli çalışan ve snorta IPS özelliği kazandıran bir çok eklenti bulunmakda gelen saldırıları engellemek için bunları kullanabilirsiniz.
    Snort inline ları hakkında detaylı bilgiye www.snort.com dan bakabilirsiniz.

• PfSense Kurulumu ve Temel Ayarlamalar. [Vide0]

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    11k Views
    No one has replied
  • Pfsense lan ip

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    4k Views
    U

pfsense ip sini ping/icmp ye kapatırsan isteğin kısmen hallolur.

• Pfsense Squid Proxy ve icerik filtre

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    7k Views
    M

@krzynowek:

debian kullanabilirsin sanırım dediğin üzre :=)

Neden debain kullaniyimki freebsd de bunu yapmak varken freebsd secmediki amac zaten openbsd nin packet filteri kullanabilmek pf deki kurallari vs leri daha hizli ve kolay kullanabilmek icinde pfsense kullaniyorum zaten.
    debain deki iptables vs ye gore openbsd deki pf yi kullanmak daha mantikli.
    Squid konusundada firewall kurallari ile birlikde squid dende ayni sekilde kolay bir yonetim arayuzu ve pratik kullanabilmek icin bir arayuz lazim yani amac olaylari olabildigince kolaylastirmak.yoksa debaine gelene kadar firewall ve proxy konusunda hemen hemen ayni debain in squid veya firewall konusunda bir arti getirebilecegini sanmiyorum sonucda hepsi ayni kapiya cikiyor ama openbsd tabanli sistemlerin pf  si var.

Not:Debian i kotulemiyorum sadece bu tip bir istekde diger surumlerden fazla bir getirisi olacagini sanmiyorum demek icin yaziyorum.

• Pfsense proxy

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    6k Views
    K

öncelikle squid ayarlarında blacklist e istemediğin uzantıları yazarsın.bu şekilde istedğin engellemeyi yaparsın.

ayrıca herhangi bir döküman olarak da www.astronur.com dan bakabilirsin !…

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.