• 5651 Sayılı Kanun ile ilgili deneyim ve çözümleriniz ?

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    4k Views
    O

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,47862.0.html kısımda detaylı anlatım mevcut.

• Cacheleme & Bandwitch Birarada Kullanmak

Locked
    13
    0 Votes
    13 Posts
    4k Views
    Y

proxy 2

7.jpg
    7.jpg_thumb
    8.jpg
    8.jpg_thumb

• Kernel panics hatası

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    3k Views
    O

bu tür hataların başlıca nedenleri CPU HDD ve RAM ancak Genelde CPU ve HDD hata Verir. Ancak RAM olması Sizin için Avantaj olmuş :)

• PFSense'de mi problem var. Yoksa Local Ağda mı?

Locked
    23
    0 Votes
    23 Posts
    12k Views
    O

Ayrıca mevcut yapınızda Windows ortamlı bir  DNS yada AD Serveriniz var ise bu virüsü temizleyen remowal tool ları GOP oluşturarak tüm clientlerinizde taratıp sorununuzu çözebilirsiniz. Tam Şirket Yapınızı bilmiyorum ancak Kesin çözüm bu başka bir yolu yok ne yazıkki. Yada bütün cihazlarınızdan emin olmak için tek tek tarama yapacaksınız…

• Pfsense 2.0.2 Sürümü Yayınlandı

Locked
    22
    0 Votes
    22 Posts
    8k Views
    S

@oguz6578:

Ben sıfır baştan kurmama ragmen restart atarken  Syntax error: Bad fd number hatası alıyorum 3 tane farklı makinalara kurdum ama bu hatayı veriyor ama makina 3 gündür açık sıkıntı yok …..

Az önce şöyle bir hatayla karşılaştım Traffic çizelgesinde LAN ı takip ederken ipleri 500 hatası veriyor ama makinada herhangi bir sıkıntı yok şuan için oraya giremiyorum hangi ip ne kullanıyor göremiyorum akşam restart atıp bakıcam....

Selam,

https://github.com/bsdperimeter/pfsense/pull/208 bu makalede bunu nasıl aşabileceğini anlatıyor. Oradaki değerleri kontrol ederek yapabilirsin.

Sevgilerle,
    SGTR

• Whatismyip proxy detected

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    tuzsuzdeliT

Proxy server menüsü alrtında
    Suppress Squid Version
    Disable VIA
    Disable X-Forward
    parametreleri ile bu bilgileri biraz kısabilirsiniz.

• Engellediğim siteleri firefox açıyor

Locked
    9
    0 Votes
    9 Posts
    4k Views
    S

Selam tekrar,

Tabiki bu tek bir iste olmuş olsa hiç sorun olmayacak. İlgili sitenin çok fazla ip blogu var. Bir keresinde rusça dilinden girip siteye eriştiklerini gördüm (bknz: nslookup akabinde facebook.co.uk ip blogu farklı facebook.com.tr  ip blogu farklı) bunun neticesinde dünya üzerindeki fb ip lerini toplamaya başladım. Unutmamak gerekir ki demir bir dağı eritip sınırları aşan bir milletin torunları olarak bu konuda da çok üretkenlik gösteriyoruz.

Sevgilerle,
    SGTR

• İstenilen ip leri Captive Portalın dışında tutmak.

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    tuzsuzdeliT

rica edrim
    bildiğimiz kadarı ile…

• Captive Portal Yetki Sorunu

Locked
    10
    0 Votes
    10 Posts
    4k Views
    B

Merhaba, yapmak istediğiniz şey kullanmış olduğunuz teknolojiye uygun değil. Bu yüzden captive portal değil 802.1x kullanmalısınız

• Yanlışmı yapıyorum….

Locked
    10
    0 Votes
    10 Posts
    3k Views
    O

Valla o loglara nasıl ulaşıcam bi söylersen paylaşıyım şuankindede bi problem varmı bilmiyorum….   Ama işlemciyi ne kadar kullanıyorum göremiyorum aradım internette fln bulamadım bi konu vardı sadece bi dosya varmış onu silin düzelir diyenler fln vardı yaptım olmadı....

Bide Hangi ip ne bağlantıda bağlanıp ağı meşgul ediyor onu görebilmemim bir yolu varmı ?

Kullandığım 2.0.2 versiyonudur...

• Firewall rule

Locked
    16
    0 Votes
    16 Posts
    4k Views
    O

Rica Ederim.. Bilgi Paylaşılınca Güzeldir…

• 0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    O

Bu uygulamayı kullananlar var ancak bu bir ek yazılım sayesinde oluyor.  Bunu trmin etmelisiniz.

• Pfsense reboot edemiyor..

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    E

İlgilendiğiniz için teşekkürler,

Öncelikle Pfsense reboot etmiyor sorunumu açmak istiyorum. web arayüzünden reboot seçeneğine tıkladığımda pfsense kurulu bilgisayarın yeniden başlamasını ve çalışmasına devam etmesini beklentisinde olduğumu belirtmek isterim. sanırım normal olanı da budur. Ama üzerinde eklenti olarak squid ve freeradius kurulu pcnin bu işlemi yapamadığını farkettim. (bilgisayar donanımı: İntel E6500Cpu 2GbDDR2  500G Sata2HDD Gigabyte G31 Anakart). Pfsense kurulu pcde freeradius eklentisi pfsense kurulumundan bir süre sonra (1-2 hafta gibi) Stopped yazısıyla çalışmasını durdurduğunu gösteriyor ama kullanıcılar Captive portalda free radius doğrulaması işaretli durumdayken freeradiusta belirlenen kullanıcı adları ve şifreleriyle interneti kullanabiliyorlar. Bununla birlikte freeradius çalışmasına devam ederken (STOP konumunda değilken) Radius'ta kayıtlı olmayan kullanıcılar bazen internete çıkabiliyorlar. Freeradius çalışır durumdayken MAC filtreleme yaparak bazı pc leri sorgulama dışı tutmak istedim, ip filtreleme ile serbest bırakabildim ama MAC filtreleme ile bunu başaramadım. Bu işlemleri birbirinden farklı donanımdaki pc lerde de denedim, temiz kurulum yaparak free radius ve squid kurarak aynı işi tekrar tekrar denedim. MAC filtreleme yaparken hep aynı sorunla karşılaştım. Ve freeradius kurulu hiç bir pc reboot ettirmeyi başaramadım. Sonunda freeradius eklentisini sildim şimdi User manager'den kullanıcı tanımlayarak yaklaşık 3 haftadır sorunsuz pfsense kullanabiliyorum. Pc artık reboot komutuyla donup kalmıyor, yaklaşık 3 dakika içinde çalışıp, ip dağıtmaya başlıyor. Freeradius videolarını defalarca izledim harfiyen aynı işlemleri yapıyorum ama beceremedim. (pfsense 2.1 ve 2.2 sürümlerini de denedim)

• Captiva Portal ve Repeater Modundaki Cihazlar

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    E

teşekkürler

• Pfsense 2 de kendi üzerinde log imzalama

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    1k Views
    V

oguz bey benim istediğim imzalama işini pfsense kendisi yapsın openssl ile imzalamış olduğu dosyalarıda kendi üzerinde tutsun. başka bir makineye gerek kalmadan

• Captive Portal Şifre

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Pfsense ile iki şehirdeki ofisleri birleştirmek istiyorum ! nasıl ?

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    tuzsuzdeliT

Çözümünüz IPSec

• Pfsensede zaman ayarlaması (uyku)

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    1k Views
    A

evet

• Local ip yerine

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    2k Views
    S

@yigitorhan:

Dediğiniz ayarı uyguladım, sorunum kalktı çok teşekkür ederim. ;)

Rica ederim. Kolay gelsin.

Sevgilerle,
    SGTR

• PfSense KURULUM

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    A

kendine güveniyosan,
    http://pfsensedestek.com/pfsense-2-0-kurulum-ve-yapilandirma/
    http://hotfile.com/dl/138266550/734c5b7/pfSense_in_ABC_si_www.e-rehberlik.net.zip.html
    ve
    forum.pfsense.org :)

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.