İlgilendiğiniz için teşekkürler,
Öncelikle Pfsense reboot etmiyor sorunumu açmak istiyorum. web arayüzünden reboot seçeneğine tıkladığımda pfsense kurulu bilgisayarın yeniden başlamasını ve çalışmasına devam etmesini beklentisinde olduğumu belirtmek isterim. sanırım normal olanı da budur. Ama üzerinde eklenti olarak squid ve freeradius kurulu pcnin bu işlemi yapamadığını farkettim. (bilgisayar donanımı: İntel E6500Cpu 2GbDDR2 500G Sata2HDD Gigabyte G31 Anakart). Pfsense kurulu pcde freeradius eklentisi pfsense kurulumundan bir süre sonra (1-2 hafta gibi) Stopped yazısıyla çalışmasını durdurduğunu gösteriyor ama kullanıcılar Captive portalda free radius doğrulaması işaretli durumdayken freeradiusta belirlenen kullanıcı adları ve şifreleriyle interneti kullanabiliyorlar. Bununla birlikte freeradius çalışmasına devam ederken (STOP konumunda değilken) Radius'ta kayıtlı olmayan kullanıcılar bazen internete çıkabiliyorlar. Freeradius çalışır durumdayken MAC filtreleme yaparak bazı pc leri sorgulama dışı tutmak istedim, ip filtreleme ile serbest bırakabildim ama MAC filtreleme ile bunu başaramadım. Bu işlemleri birbirinden farklı donanımdaki pc lerde de denedim, temiz kurulum yaparak free radius ve squid kurarak aynı işi tekrar tekrar denedim. MAC filtreleme yaparken hep aynı sorunla karşılaştım. Ve freeradius kurulu hiç bir pc reboot ettirmeyi başaramadım. Sonunda freeradius eklentisini sildim şimdi User manager'den kullanıcı tanımlayarak yaklaşık 3 haftadır sorunsuz pfsense kullanabiliyorum. Pc artık reboot komutuyla donup kalmıyor, yaklaşık 3 dakika içinde çalışıp, ip dağıtmaya başlıyor. Freeradius videolarını defalarca izledim harfiyen aynı işlemleri yapıyorum ama beceremedim. (pfsense 2.1 ve 2.2 sürümlerini de denedim)