• Loadbalancer yavaşlama

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    tuzsuzdeliT

benzeri bir durum bizde de şöyle vuku bulmuştu
    3 adsl hattan birisi sürekli düşüp geri geliyordu.
    bu düşüp geri gelmeler esnasında beşer onar dakika boyunca bağlatıda sürekli bir yavaşlama ve paket kayıpları oluyordu.

• Zyxel ile pfsense arasında ipsec baglantısı

Locked
    14
    0 Votes
    14 Posts
    7k Views
    E

efabilism arkadasin dedigi gibi Firewall da IPSEC bolumunde ayar yapmanız lazım

Capture.PNG
    Capture.PNG_thumb

• Email alma problemi

Locked
    9
    0 Votes
    9 Posts
    6k Views
    E

bende size mail attım ulasmadi galiba aynı maili yine atıyorum size.

• Pfsense google grubu

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • Failover

Locked
    14
    0 Votes
    14 Posts
    10k Views
    tuzsuzdeliT

@eskicioglu:

Load Balance hattın yükü için yapılan bir şey 80 nolu portların isteklerini yuke gore boluyor.

Sadece 80 nolu portların değil, tüm portları LoadBalance yapıyor.
    Umarım, pfsense 2.0'da sadece round robin değil, başka tekniklerle de load balance yapılabilecek.

• Imspector loglanan dosyaları silmek…

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    4k Views
    E

kusura bakmayın ben zaten klasor yolunuda yanlış yazmışım Linux standartını yazmışım PFSense teki dogru sekli efabilism arkadasimizin belirtigi gibi. Genelde silmeden önce bilgisayarına LOG dosyalarını almak istediklerinden dolayı WinSCP dedim :)

• User authentication win2008 server

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    E

Çok denedim. Bu olayı fakat arastırmalarım sonucunda win2008 de bazı ayarların yapılması gerekiyor. üzerinde çalışıyorum. Çözersem en kısa süreda sanada cevap yazarım. Deneme fırsatın varsa win2003 de bir deneyebilirmisin benim elimdeki tum sunucular win2008.

• Acil Nat ve rule problemi

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    4k Views
    tuzsuzdeliT

Kusura bakmayın arkadaşlar
    ben 1-2 detayı atlamışım soruda,
    Mevcut son durumda, aslında olmaması için pek sebep yok gibi geldi :)

• Msn ve radyo bağlantısı 5 dakikada bir kesiliyor.

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    6k Views
    A

bende msn iin aynı olayı sme ve ipcopta yaşamıştım
    imspector u kapatıp denermisin?
    msnler %99 imspectordan kesilip duruyor
    saygılar…

• Verilerin tarih damgasıyla damgalanması

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    6k Views
    H

Tib in de kendi sitesinde yayınladığı bir onaylı ürün var. Antikor® www.epati.com.tr  Bu firma  geliştirmiş olduğu bir raporlama. Tavsiye ederim.

• Squid

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    T

Arkadaşım bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım

1-) Proxy filter SquidGuard: Default kısmında  Destination ruleset tıkla ve en alttaki Default access [all] deny yaptığında tüm herşeyi yasaklamış olacaksın.

2-) Sonra ACL bölümünde yeni bir acl yaratıp izin vermen gereken siteleri orada tanımlayıp access kısmını allow seçtiğinde sadece oraya tanımladığın sitelere erişim olacaktır.

bilmem yardımcı olabildimmi

• Bazı msnlerin oturum açmasını saglamak

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    E

bu soruya cevap yokmu yaa :)

• 0 Votes
    2 Posts
    5k Views
    I

Gelen portları kapatmış olabilirsiniz.

• SquidGuard proxy logları acılmıyor

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    4k Views
    H

tabiki na zaman isterseniz hfatiho@hotmail.com

• DHCP ayarları

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    5k Views
    A

teşekkürler, deneyeceğim…

• Captive portal

Locked
    9
    0 Votes
    9 Posts
    6k Views
    tuzsuzdeliT

@efabilism:

peki sizdeki captive portal kullanıcılarını nerden sorgulatıyorsunuz.local user kullanmıyorsunuz ozaman

Ben bu söylediklerimi, ilk sorulan "lightsquid ile proxy report loglarda ip yerine isim görünmesini nasıl yapabilirim" sorusuna cevaben yazdım.
    onun captive portal ile bir alakası yok.
    proxy log ve lighsquid loglarına her halükarda IP yazılır. Ancak raporlarda IP'yi makine adına çözabilirsiniz.
    Bizdeki sistemde, kullanıcıların IP aldığı DHCP sunucu, localdeki DNS sunucusuna da bu kayıtları attığından, Lightsquid'de Ip Resolve Method olarak DNS seçince, raporlarda local makine adları görünebiliyor.
    Eğer siz, makine adı değil de kullanıcı adı görmek istiyorsanız o nasıl yapılır bilmiyorum, captive portal kullanmıyorum.

• Saatlik kullanıcı oluşturma.

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    3k Views
    A

pfsensenin sanırım 1.0 versiyonuydu, captive portalda saatlik kullanıcı tanımı yapabiliyorduk. ama artık yeni sürümlerde onu kaldırdırlar.

• Pfsense de bir internet site adresini bypass etme

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    4k Views
    tuzsuzdeliT

@manicmonday:

Merhabalar. Sistemimizde tum internet trafiği pfsense uzerinden gecmektedir.Personelin kullandığı 80 uzerinden eriştikleri ajanda bazlı bir portala, pfsense uzerinden olan erişim suresi ile, normal direk modem uzerinden olan bir ortamdaki erişim sureleri arasında 5 sn. lere varan farklar bulunmaktadır. Bu siteyi pfsende uzerinde, denetim dışında tutmak mumkunmudur veya alternatif bir yolu varmıdır? Tesekkurler

Squid+Squidguard konfigürasyonunda bile, 5 saniye çok ciddi bir gecikme
    1- RRD graphs menüsünden, işlemci kullanımına bir bakın, orda bir darboğaz olabilir. Bu arada squidguard'da yapılan her değişklik sonucu kayıt ve apply işlemlerinden sonra işlemci kullanımı biraz artar. Eğer 100%e yaklaşıyorsa, restart edin, biraz düşecektir
    2- DNS çözümleme ile ilgili bir sorun olabilir. DNS forwarder kullanıyor musunuz, yapılandırma nasıl ?

• Pfsense açık portlar hangileri acil yardım

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    5k Views
    tuzsuzdeliT

@efabilism:

mrb arkadaşlar askerden ilk mesajımı yazıyorum nmap paketini kurup konsoldan "nmap localhost " komutu ile açık portların listesini alabilirsiniz .

Allah kolaylık versin

• Squid ve Active Directory

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    3k Views
    E

domain dogrulamalı yaparsanız mantıken sormaz fortinet ürünlerinde denedim sormuyor istemci bilgisini zaten domainden alıyor pfsense bence sormaz fakat radius server dersen o soruyor ben denedim

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.