Secure Connection Failed to linkedin.com



  • Hello,

    I need to start by saying I don't expect anyone to be able to fix this issue with a magic incantation, but would appreciate a pointer or two of where to look.
    Setup:
    pfSense 2.2.2
    squid 2.7.9 pkg v.4.3.6
    pfBlockerNG 1.08
    Snort is installed but not configured

    The pfBlocker apart from doing its usual work blocking undesirables also has a rule in IPv4 to block certain users from accessing facebook. This works fine.
    The pfsense itself works great but has an intermittent issue blocking www.linkedin.com
    When the webpage is blocked we sometimes see:

    
    Secure Connection Failed
    
    The connection to the server was reset while the page was loading.
    
        The page you are trying to view cannot be shown because the authenticity of the received data could not be verified.
        Please contact the website owners to inform them of this problem.
    

    in Firefox. However 10 seconds later it may well work, or not. It seems totally random (as if one IP that the DNS resolves to is blocked but another isn't). This is the same on all computers on the LAN, and on any browser. Sometimes it works OK for minutes or hours, other times nobody can get to this website. However I can always ping the address:

    Pinging LINKEDIN.COM [108.174.10.10] with 32 bytes of data:
    Reply from 108.174.10.10: bytes=32 time=101ms TTL=53
    Reply from 108.174.10.10: bytes=32 time=100ms TTL=53
    Reply from 108.174.10.10: bytes=32 time=100ms TTL=53
    Reply from 108.174.10.10: bytes=32 time=100ms TTL=53
    

    I am not sure how to go about troubleshooting this. I have looked in the firewall logs and they don't show me anything for linkedin's  IP. Perhaps I can check something in squid's logs or pfBlocker's?

    thanks




Log in to reply