• Network Problemi

Locked
    15
    0 Votes
    15 Posts
    10k Views
    S

:)

Bunu halihazırdaki default ayarlar ile yapabiliyorsun.

Yukarıdaki açıklamanda da belirttiğin üzere 192.168.1.x networkunden gelen icmp paketlerine izin vermişsin. Diğer postlarımda da söylediğim gibi her bir servis (port) için kural/kurallar tanımlamalısın. Paylaşılmış klasörlere erişebilmen için daha ya da zahmetsiz bir şekilde. O pcnin ip adresine bir kural tanımlamalısın. Source kısmına "single host or alias" kısmına o pc nin ip adresini destination kısmına da "Lan Subnet" dersen o pc networkundeki diğer bütün pclere, sunuculara, network yazıcılarına ve diğer bütün network ekipmanlarına erişme izni vermi olacaksın. Ya da firewall rules ve nat tablonun resmini eklersen nereyi eksik ya da fazla yaptıgını da söyleyebiliriz ;)

Sevgilerle,
    SGTR

• Captive Portal'da İnternet Girişi İçin; User Paneli Gelmiyor

Locked
    15
    0 Votes
    15 Posts
    9k Views
    H

Hiç bir paket yüklü değil ve sadece multigatawey, captive portal çalışıyor. Acaba captive portal macleri hafızaya alıp tekrar login ekranı sormuyor mu login olduktan sonra ? Çünkü login olmadan her ie yada chrome açıp kapatmamda login ekranı geliyordu sonra giriş yaptım ve ipleri değiştirdim dns ön belliğini temizledim sistemi açıp kapattım saatlerce sormadı tekrar..

Dhcp serverda yada captive portalda bu konuyla ilgili bir bölüm mü acaba 2.0.1 için ?

• Captive Portal'da kullanıcı açan Windows uygulaması!

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    E

radius manager yazılımı ile bunu yapabilirsin yada 1.2.3 kullandıgımız bir php sayfası içe bunu yapabiliyorduk pfsense login olmadan 2.0.1 de denedim olmadı php konusunda bilgisi olan arkadaşlar bunu yapabiliyor aslında

• Port: 8000 Address already in use

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    S

Yabancı kaynaklardan anladıgım kadarıyla bunun ethernet kartı ile alakalı olabilceğini söylüyorlar. Marwell marka özelliklede. Sizin ki marwell bir ethernet midir?

• Squid Guard Apply

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    M

Psense silip yeniden 2.0.1 (2.0 kullanıyordum) olarak kurdum paketleri de sıfırdan kurunca anında cevap almaya başladım.

Tekrar teşekkürler..

• "Enable Static ARP entries"'ı atlatmanın bir yolu var mı?

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    J

Up?

• Slm arkadaşlar yeniyim az yardım edermisiniz

Locked
    11
    0 Votes
    11 Posts
    4k Views
    B

Merhaba,
    Local'deki sunuculara sizden başka hiç kimsenin bağlanmamasını istiyorsanız öncelikle sizin dışarıdan bağlanacağınız ip adresinizin statik ip olması gerekli. Aynı şekilde Pfsense tarafındaki adsl ip adresinizde statik olmalı.
    Bu adımdan sonra, işlem sırası şu şekildedir;
    Firewall - NAT - Port Forward bölümünde
    Interface: WAN
    Protocol: TCP (Bazı yönlendirmelerde protokol değişkenlik gösterebilir)
    Source= Type: Single host or alias
                        Address: Dışarıdan erişeceğiniz ip adresini belirtin. 151.112.xxx.xx gibi..
    Source port range: Örn; Web sunucusu için HTTP
    Redirect target IP: Erişmek istediğiniz sunucunuzun local ip adresi örn; 192.168.1.5
    Redirect target port: HTTP
    Description: Oluşturduğunuz Rule için isim verebilirsiniz.
    NAT reflection: enable
    Filter rule association: Create new associated filter rule

Kuralı kayıt edin, bu şekilde yönlendirmelerin çalışması gerekir. Yukarıda vermiş olduğum örnek HTTP portu için yönlendirmedir aynı şekilde Rdp v.s. diğer portlar içinde aynı yöntem ile kural oluşturabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

• Iftop ntop

Locked
    10
    0 Votes
    10 Posts
    5k Views
    S

1.2.3 te paket kuruyorduk o tabloyu görmek için, 2.0 da default gelmesi çok güzel olmuş. IPsec için host ip lerini göstermiyor yalnız. Bu konuda tecrübesi olan varmı?

@tuzsuzdeli:

Bu şekilde olunca interface bazında görüntülüyor.
    Kullanıcı bazında görmek için,
    Status - Traffic graph menüsündeki grafiği kullanabilirsiniz (interface olarak Lan seçmeniz gerekli)
    Sağ tarafta çıkan tablonun çok çok kullanışlı olduğunu özellikle belirtmeliyim

• Toplu Kullanıcı Yükleme - Yardım

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    M

xml formatında kullanıcıları indirebilir ya da yukleyebilirsiniz, backup/restore den system olarak kullanıcıları yedekleyebilirsiniz, xml formatında inecektir.

• Pf 2.0 rls - Open vpn [TLS_ERROR]

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Pfsense Multi Site-to-Site OpenVPN

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    S

Konu ile ilgili yardımcı olacak arkadaş yokmu

• Paket Kurulumları Yarım Kalıyor

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    4k Views
    A

@lutfucan:

çözümü kendim ürettim, config dosyasını indirdim, imspector ile ilgili kısmı sildim, squid ve imspector u baştan kurdum. kurulumlar tamamlandı…

fakat daha öncesinde karşılaştığım imspector problemi devam ediyor, loglar kaydedilmiyor ve imspector ayarlarını kaydederken :

Fatal error: Call to undefined function: lookup_ca() in /usr/local/pkg/imspector.inc on line 237

şeklinde bir hata veriyor....

;D aynı sorunu bende yaşadım.. çok uğraştım düzeltemedim sanırım paketin servisleri çalıştığı için olmuyor bilemicem ama ben yeniden kurdum :)

• PfSense 2.0 Widget Sorunu

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    S

Merhabalar,

Kuvvetli büyük ihtimal kullanmış oldugunuz browser üzerindeki güvenlik ayarları ile alakalı görünüyor. Bunu pfsense in ip bilgisini güvenilir siteler kısmına eklerseniz büyük bir ihtimalle sorunu çözecektir işinizi.

Sevgilerle,
    SG

• Pfsense 2.0 WAN-LAN Bridge sorunu

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    2k Views
    1

@tuzsuzdeli:

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,27028.0.html

Bilmiyorsan cevaplamak zorunda değilsin. Bundan daha açık sorulamaz .

• Load Balance vs Yasaklı siteler Engelleme

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    3k Views
    tuzsuzdeliT

ilk mesajdaki bahse konu başlığın kilidi kaldırıldı.

@burak
    1.2.3 verisyonunda istediğinizi yapamazsınız.
    2.0 versiyonda ise multiwan ve proxy aynı anda çalıştırılabilir.
    forumun sıkça sorulan sorular kısmında linki mevcut,
    http://forum.pfsense.org/index.php/topic,35959.0.html

bu ayarlarla istediğinizi elde edebilirsiniz.

• Metronet gateways "warning: packetloss" hatası vermeye başladı !

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    J

Bende ilk gördüğümde "Noluyo Lan?!" ifadesine kapılmıştım :)

Download'a asılında PacketLoss normal, fakat her ne kadar sizde olmasada, MultiWan yapanlar, multiwanda triggerı PacketLoss yaparlarsa, download çok artınca, mevcut bağlantıyı blocklayıp diğer networke geçebilir.

Dikkat etmek lazım, Member Down yapıyorum ben triggerını.

• Loadbalance Problemi… (YARDIM)

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    J

Evet her ne kadar adı, istediğimiz şey gibi görünsede;

MultiWan, birden cok interneti aynı gateway'e bağlamak için,
    LoadBalancing ise, dışardan gelen istekleri içerdeki birden fazla servera eşit paylaştırmak için kullanılıyor.

Fakat, MultiWan 2.0 üzerinde tamamen sorunsuz ve cok güzel bir performansta çalışıyor, 1.2.3 uygun bir tercih olmamış bana göre.

2.0'a geçmenizi tavsiye ederim.

• PPPOE new ip

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    S

hatırladığım kadarıyla shell ekranındayken service network restart işini görür diye tahmin ediyorum.

• Safesearch Sorunu

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Çift WAN, Çift LAN, squid ve captive portal

Locked
    13
    0 Votes
    13 Posts
    6k Views
    Z

squid custom options kısmına yazacaksınız

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.