• Pfsense içerik filtreleme

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    3k Views
    A

ilginiz için teşekkürler ama o bölüm sadece url üzerinden filtreleme yapıyor zaten alt kısımdaki açıklamada da bu belirtilmiş.

• Pfsense ağ güvenliği

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    U

Her ofise ayrı bir ev grubu tanımlayarak bu işi çözdüm sanırım.

• Ntop hatası hakkında.

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Pfsen 2.0 paket yükleme

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    3k Views
    D

bulduğunuza sevindim…:))

• …:::(51) Network is unreachable ÇÖZÜM :::...

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • 2.0-RELEASE (i386) active x lere izin verme

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    M

birtakım uygulamalardan dolayı modemi forwad edemiyorum aslında deneme ile cozum buluna bilir fakat aktif sistgemler oldugu icin yarım saat bir devreden cıkaramıyorum anca mesaiden sonra olabilir onuda deneme şansım yok mesai bitiminde burada kalamıyoruz.
    *şunu merak ediyorum transparent kullanımda ne gibi degisiklik olabilir istekler yine pf üzerinden geçeçecek acaba degişiklik olurmu.

• Pfsense mi Modem mi Çözemedim – Yardım?? **çözüldü**

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    4k Views
    M

arkadaşlar sorunumu hiçbiri çözmedi. hepinize teşekkür ederim. Daha önce internet hızı 8'e çıkarılmış santral desteklemediğinden dolayı sıkıntı varmış. onu hiç hesaplamamıştım. 4'e düşürdüm su anda 5. gün sıkıntı yok bu haftada bakıcam duruma göre. Superonline fiber düşünüyorum artık.

• Squid sorunu

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Usb Diske image atıp oradan herhangi bir sisteme yükleme

Locked
    11
    0 Votes
    11 Posts
    7k Views
    E

neyse çok basit bir şeyden hata yapıyor muşum şimdi hallettim hem cf karta yükledim hem usb ye hemde ide diske. ihtiyaç olursa diye bu konuyla ilgili bir dökümanda hazırlayıp buradan yollayacağım.umarım işe yarar.

• Captive Portal Hakkında

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    L

Hemen Deniyorum Şimdeden Teşekkürler.

• Windows Update 2.0-RELEASE (i386)

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    yakarY

Rica ederim, öğrendikçe diğer arkadaşlara yardımcı olmanız bizim en büyük teşekkürdür..

• Pfsense make not found

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    yakarY

wget yerine fetch kullanabilirsiniz. pfSense FreeBSD'nin özel bir sürümü olduğundan dolayı standart paketleri içermemektedir.

• Dosya İndirme Hızı Düştü…

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    3k Views
    yakarY

Merhaba, öncelikle pfSense 2.0 RE kurmanızı öneririm, yeni paketler 2.0'a göre düzenleniyor ve birçok farklı geliştirme mevcut.

squid'de herhangi bir varsayılan değer yok fakat forum da squid hızlandırma diye aratırsanız bazı küçük ayarlarla %10 - %20 gibi performans arttırımı kazanabilirsiniz. Yapınızla ilgili biraz daha detaylı bilgi verirseniz diğer arkadaşlar da bilgilerini sizinle paylaşacaktır.

Saygılarımla..

• Captive Portal Session

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    yakarY

İlk mesajımda da belirttiğim gibi "Idle Timeout" süresi doluncaya kadar kullanıcı sisteme bağlı olarak görükecektir. "Hard Timeout" sadece belirtilen sürelerde tüm kullanıcıların Idle Timeout süresine bakılmaksızın çıkarılması için kullanılmaktadır.

"Status > Captive Portal" buraya girdikten sonra "Show last activity" tıklayarak kullanıcıların son işlem yaptıkları saati görebilirsiniz.

MAC filtreleme ile kullanıcılar tanımlandı ise burada kullanıcıları görememektesiniz.

• Pfsense 5651 Ücretli destek Arıyorum

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    5k Views
    M

Merhabalar,
    Sayın Harun Şeker ile veya ozanus nickli arkadaş ile görüşürseniz sorununuza çözüm bulabileceğiniz kanaatindeyim.
    Saygılar

• Pfsense 1.0 ipsec vpn

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Common acl– yardim

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    N

daha  önceden https:// olarak girildiyse  siteler açılır.çünkü  https yi  kapatman lazım.

web browserin cashe  ve  temp  dosyalarını  temizle.sora  dene  olur  belki.

Ben daha  acemiyim ama bizim köyde  doğruyu dinliceksen ya deliden yada alimden dinlersin. bizde biraz deli sayılırız alim olamasakta ;)

• PfSense Eposta Listesi

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    3k Views
    C

-madem oyle neden monowall ele alinmiyor? Zira bilindigi uzere monowall pfsense in sadece firewall olan sade versiyonu gibidir, sadedir, temizdir ve iyidir.

• Captive Portal Giriş Şablonu paylaşabilirmisiniz ?

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    5k Views
    N

@davit:

buda html fomatta degistiriniz ..

teşekkürler  dostum…

• Vmware esx pfsense

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    T

@operatortt:

esx dell poweredge r510 üzerinde koşuyor
    Broadcom NetExtreme II 750 bcm5716 1000 base-t ethernet kartlarından 2 adet gömülü var.
    esxi 4.1 kullanıyorum

Direkt modem den geçen bazı kullanıcılar olduğundan modem i bridge mod a çekemem
    Deneme yapma şansım çok az çünkü 7 24 çalışan bir tesis.
    DHCP de olduğundan sistem DNS girmedim Pfsense.Aklıma gelen ilk şey bu oldu gerçi de.
    System-General setup kısmına modem i mi girmeliyim sizce yoksa dhcp den sadece clientlere mi dns tanımlamalıyım.Gerçi Clientlerde PFsensin İP si ve local de çalışan DNS sunucum girili ama….:(

tekrar merhaba,
    daha önce PE R serisini kullanmıştım. ürün tüm donanımıyla zaten wm hardware list'e girmekte.
    g. setup dns tabında elle dns adreslirini girerek ilk testinizi yapabilirsiniz.
    birde ek bir host üzerine tekrar pf'nin 2.0 x64 sürümünü kurarak ve ip blogu 10.10.1.1 eğer 1.2.3 sürümü ise, 10.10.1.2 yeni sürüme veriniz ve dhcp'yi aktif etmeyiniz.
    daha sonra bir terminal ile gateway yeni pf 2.0 olacak şekilde girip, erişim sağlayanınız.
    sonuçta farklılık görürseniz, eski sürümü kapatıp, yeni sürümün ip'sini değiştirerek hiç kesinti yaşamadan yola devam edebilirsiniz.

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.