• Pfsense'de upload yok

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    T

geri bildirim için teşekkürler

• 0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    N

@tcjackal:

tekrar merhaba,

opt1 için, rules tabında erişmek istediğiniz protokoller için kural oluşturmanız gerekmekte.
    en basit hali ile,
    action : pass        - 1
    interface : opt1     - 2
    protocol : any       - 3
    içeren bir kural.

daha önce belirttiğim gibi, ek'te bulunanan ekran görüntülerini dikkate alarak tekrar denermisiniz.

yeni olmanızı ve sorununuza hemen çözüm üretmek istemenizi anlayabiliyorum.
    Ancak pf forum tr tarafında tam 26 sayfalık farklı sorunlara çözüm getiren post'lar mevcut.
    Sizden ve pf ailesine yeni giriş yapan tüm kullanıcılardan ricam-ricamız,
    herhangi bir soruna çözüm ararken, pf tr forum tarafındaki daha önce açılan post'ları incelemeniz.
    search tabında arama yapmanızdan bahsetmiyorum.
    eski konuları hızlı hızlı bile göz gezdirseniz, farklı konularda çözümlerin nasıl gerçekleştiğini yada pf tarafında hala nelere çözüm getirelemediğini görebilirsiniz.
    Böylelikle birinin cevap vermesini beklemek yerine, daha önceki cevaplardan yola çıkarak kendi çözümünüzü üretebilir ve hem kendinize, hem de bizlere zaman kazandırmış olursunuz.
    Keyifli çalışmalar

tamam  dostum.teşekkür  ederim  yardımların için. ;)

• Pfsensi mirror port olarak nasil calistirabilirim

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Tum Kullanıcılara Maximum Bandwith Belirlemesi Yapmak.

Locked
    10
    0 Votes
    10 Posts
    5k Views
    T

merhaba,
    kronosmc, farklı çözüm yollarından birini detaylı olarak anlattımınızdan dolayı teşekkürler.
    bu çözüm yolunu uzun süredir, kendi sistemlerimde de kullanıyorum.
    yapıda pf, sadece  firewall rol'ü ile çalışıyor ve kullanıcı sayınız az ise sorun yok.
    ancak squid ile birlikte 200+.  kullanıcıdan  bahsediyorsak, bellek tüketimi had safhada ve bazen squid hata verebiliyor.
    keyifli çalışmalar

• Güvenlik kamerasını göremiyorum

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    4k Views
    G

Tuzsuzdeli hocam normalde guvenlik kamerasıda swict ile ağa baglı oldugundna dogrudan 192.168.1.108 gibi ip numarası ile giriş yapabilirduk ama şimdi o adres engellendi forbiden port 403 yazısı ile karsılasıyoruz sekildeki gibi guvenlik sistemi dogrudan swicte takılı

• LightSquid İP yerine kullanıcı adı görmek istiyorum.

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    3k Views
    M

merhabalar,

aşağıdki başlık sanırım işinize yarayacaktır.

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,18621.0.html

Saygılar,

• DELL optıplex380 kasa onboard ethernet görmüyor yardım lütfen !!!

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    N

**evet  arkdaşlar  2.0  kurdum  ve  sorun  kayboldu.

Yardımlarınız  için  çok  teşekkür  ederim.

Allah  razı olsun arkadaşlar…**

• PFSENSE 2.0 HAKKINDA DÖKÜMAN PAYLAŞALIM!

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    yakarY

Genel dökümanlar ve forumdaki soru cevap sistemi ile birçok bilgiyi edinmek mümkün. Tek bir kaynak içerisinde malesef dediğiniz 2.0 için bir döküman yok ama ilerki zamanlarda vakit buldukça döküman hazırlanabilir, tamamen vakit ile doğru orantılı bir durum..

• Kablosuz yayın için gereksinim

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    yakarY

Mevcut sisteminiz ile kurup kullanabilirsiniz. Bu iş için modifikasyona ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorum en azından şuanki yapı ihtiyacınızı karşılar.. Karşılama ekranını "html" olarak istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.. Captive Portal'da "login, error ve logout" yüklediğiniz kısımda html de kullanmanız gereken form yapısı ile ilgili bilgi mevcut..

@erenbostan:

merhaba öncelikle belirtmeliyim ki network bilgim giriş düzeyde ve oldukça amatörüm.
    elimdeki usb wifi aygıtını ap olarak kullanıp evimin önündeki parka wifi yayını yapmak istiyorum.
    tabi bu noktada pfSense kullanmak istememin nedeni;
    yayında elimde kontrol olması örneğin ilk girişte bir login ekranı ve kayıt ekranı -buna Captive Portal- diyoruz sanırım.
    5651 ile ilgili problem olmaması için bunların loglanması.
    ve bir de Captive Portal'a tamamen müdahale etmek istiyorum.
    istanbul da bir şirkette web-geliştiriciyim php html css mysql ile bir sistem yapmayı ve bunu açık kaynak olarak yaymayı planlıyorum.

evde sürekli açık bir bilgisayarım var bunun içindde vmware üzerinden çalışacak sistem.
    bir adet süperonline fiber optik internet bağlantım ve ilişikli kablosuz modemim var.
    RealTek RTL8187L chipsetli wifi usb aygıtım ve ekstra 15db lik anteni var.

öncelikle bunlar için pfSense yeterli veya fazla mıdır?
    önerilerinizi bekliyorum..

teşekkürler.

• Kameralı Görüşme Problemi ?

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    T

merhaba,
    bu sorunu yaşamanız doğaldır. bazı servisler alışverişi tek bir trafik üzerinden yönlendirmek isterler.
    loadbalance da ise sorgulamalar sırayla dağıtıldığından bu tarz servislerde sorun yaşayabilirsiniz.
    kullanacağınız yazılımların portlarını öğrenerek işe başlayabilirsiniz.
    daha önce bu konu tartışıldığından, aşağıdaki linkler işinize yarayacaktır.
    bunun haricinde ek bir çalışma için anahtar kelimeleriniz,  loadbalance - failover.

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,37316.0.html
    http://forum.pfsense.org/index.php/topic,33966.0.html

pfsense how to,
    http://doc.pfsense.org/index.php/Multi_WAN_/_Load_Balancing

keyifli çalışmalar

• Sanal ethernetten wifi yayını

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • 1.2.3 Release sürümünü bulamıyorum nereden indirebilirim ?

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    M

Merhabalar,
    Aşağıdaki adresten indirebilirsiniz.

http://pfsense.thepackethub.co.za/downloads/old/pfSense-1.2.3-RELEASE-LiveCD-Installer.iso.gz

Aşağıdaki linkte de tüm sürümleri bulabilirsiniz.

Saygılar,

Not : yanlışlıkla rc1 'in linkini vermiştim düzelttim .

• RealTek RTL8187L için AP desteği

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    T

bildigim kadari ile RTL8187 chipsetli cihazlar ubuntu gibi sistemlerde sürücü problemine takiliyordu. kullandigim ubuntu bilgisayarda sürücü yazilimini güncelleyerek AD Hoc baglanti kurmustum. PFsense in acemisi sayilirim, ne yapilabilir bilemiyorum :)

• Pfsense bridge mode squid proxy server problemi

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    3k Views
    O

Selamlar,
    Benimde böyle bir ihtiyacım olmuştu, pfsense 1.2.3'de interface'ler bridge iken squid'in transparent modda çalışmasını sağlamam gerekti.
    Yapılabiliniyor fakat biraz zahmete katlanmak gerek.

Bu konuya ilişkin teknik detayları şu blog girdisinde bulabilirsiniz.
    http://www.cehturkiye.com/index.php/2010/02/03/bridge-freebsd-pf-ve-transparent-squid/bridge-freebsd-pf-ve-transparent-squid.html

Bu işlem için pfSense'e hazırladığım patch dosyasını bulmaya çalışacağım daha hızlı çözüm için pfSense'de /etc/inc/filter.inc dosyasına yukarıdaki gibi sizin network yapınıza uygun pf kurallarını ekleyebilirsiniz.

Takıldığınız noktalarda detayları ile bilgi verirseniz yardımcı olabilirim.
    Saygılarımla

• Uzak pcden pfsense baglanamıyorum

Locked
    10
    0 Votes
    10 Posts
    5k Views
    technicalT

webGUI protocol HTTP    HTTPS
    webGUI port
    Enter a custom port number for the webGUI above if you want to override the default (80 for HTTP, 443 for HTTPS). Changes will take effect immediately after save.

bu içerik general setup kısmında mevcut webgui ye http üzerinden port tanımla.

kolay gelsin

• Tek domain ve duruma göre GW Seçimi

Locked
    9
    0 Votes
    9 Posts
    4k Views
    yakarY

İlk okuduğumda tam olarak ne demek istediğinizi anlamamıştım ama şimdi sakin kafayla tekrar okuyunca anladım ne yapmak istediğinizi, vmware ile tek makine üzerinden çözebiliriz o zaman, ben bunu en kısa süre de deneyeceğim :)

Yardım ve vakit ayırdığınız için teşekkürler..

• Aynı ip bacağı içinde ama aynı ağ geçidinde değil

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • 5661 Nolu yasa Log Sunucu

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    9k Views
    V

Paylaşımlar için teşekkür ederim arkadaşlar

• Neden Blokluyor ?

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    yakarY

Sorununuzun çözüldüğüne sevindim, çözümü paylaştığınız için ise teşekkür ederim, eminim benzeri problemlerle karşılaşan arkadaşlara da güzel bir bilgi olacaktır.

Saygılar,

• Raporlama ile ilgili yardım

Locked
    10
    0 Votes
    10 Posts
    4k Views
    yakarY

Fikir:

Kullanıcı girişlerini öncelikle Captive Portal ile yapmalısınız daha sonra bu girişleri, kullanıcıları bir yere kaydetmelisiniz ki bu loglarda da istediğiniz gibi filtreleme yapabilesiniz. Loglama işlemi için kolay raporlanabilmesi için sql sunucuya ihtiyacınız var aksi halde dosyalara kaydederek yoğunluğa göre filtrelemeniz mümkün olmayabilir veya çok fazla zaman alabilir. Temel yapı bu şekilde fakat forumda yazılanları biraz daha iyi incelerseniz zaten parça parça bu işlem için gerekli adımları paylaştığımızı görebilirsiniz.

İkinci Fikir:
    pfSense üzerine MySQL kurulumu: http://forum.pfsense.org/index.php/topic,41243.0.html

Ve son olarak:
    Captive Portal kullanıcı girişleri sırasında kontroller yapmaktadır. /usr/local/captiveportal/index.php ve /etc/inc/captiveportal.inc dosyalarında gerekli kontrol ve fonksiyonları tutmaktadır. Bu dosyaları editleyerek istediğiniz gibi loglama yapabilirsiniz.

Saygılar,

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.