• Pfsense makinesi

Locked
    15
    0 Votes
    15 Posts
    4k Views
    S

@SeZMeL:

elimde pentium d 2,8 işlemci var 512 rami değiştirdim 1gb yaptım 80 gb hdd var yeterlidir sanırım. ağıda cat6 yapıp switcleride değiştirmeyi düşünüyorum yararı olur değil mi?

Selam,

Bu donanımla yapmak istediklerinizi yerine getirebilirsiniz. Ayrıca cat6 çekmeniz lokal networkunuz arasındaki trafikte (dosya transferinde) yardımcı olacaktır tabi ki bu noktada switchlerin önemi de ön plana çıkıyor.

Sevgilerle,
    SGTR

• 0 Votes
    8 Posts
    3k Views
    S

@tuzsuzdeli:

@seak:

Merakımdan bi avukata danıştım nöbetçi savcılığa dilekçe verin oradan da polis merkezine gidip loglarla birlikte şikayette bulunun takibini onlar yaparlar dedi.

Bu konuda herhangi bir artniyet ve zarar ispatlayamayacağınız için bir sonuç alamazsınız.

sonuç almaktan ziyade bu işlerin yasal kısmı hakkında tam bir bilgim olmadığından danıştım bu iş sadece bahane oldu

• Pfsense yetenekleri

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    D

Selam;

Yapmak istediklerinin hepsinin forumda anlaımı var ;) aşağıdaki linkleri incelersen iyi olur

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,31483.0.html

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,43196.0.html

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,27028.0.html

• LightSguid -Skip url

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    940 Views
    No one has replied
  • Captive Portal Admin Girişi Yapmadan Kullanıcı Açmak Yardım

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    technicalT

otomatik değil de bir kullanıcı açarak ve yetkilerini kısıtlayarak mümkün kullanıcı açmak için bir kişi görevlendirebilirsen pm me yanıt verebilirsin.

kendi kendilerine oturum açmak için birkaç çalışma var http://forum.pfsense.org/index.php?topic=57260.0

• Evde kullanım için pfsense

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    3k Views
    T

Evet. Ben daha çok VLAN yapılandırmak için aldım. Ama böyle bir şey istemiyorsanız ucuz switchler de işinizi görür sanırım.

• Loglarda apinger hatası

Locked
    27
    0 Votes
    27 Posts
    9k Views
    D

Selam;

Bu şekilde olcak demi dediğinizi yaptım bi sorun olursa tekrar yardımınızı isterim :) ;)

• Aliases Port Range Tanımlama

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    S

Selam,

Bu port aralığını nerede kullanacaksınız?

Sevgilerle,
    SGTR

• Dns sorunu

Locked
    11
    0 Votes
    11 Posts
    4k Views
    S

@drmavi:

208.67.222.222 208.67.220.220 bu dnsleri girince sorun çözüldü. sorun demek ki google dns ve ttnet dnslerdeymiş.

dns record'a gerek kalmadı yine de bakacağım ama..

Herkese teşekkürler.

Selam,

Domain halen görüntülenme sorunu devam ediyor. İlgili domainin A record larını kontrol edin bence.

Sevgilerle,
    SGTR

• Türkçeleştirme

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    S

bi arkadaş %80 çevirisini yapmıştı tam olarak sitesini hatırlamıyorum tekrar denk gelirsem eklerim buraya. lazım olan arkadaşlar kullanabilirler.

• Msn, skype oluyor imspector sorunu

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    D

sanirim bu durumu halen inceleyen yok bende biraz baktim ama bulamadim.

• PFSENSE VOIP KONFİGÜRASYONU KONUSUNDA YARDIM

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    A

kardeş 5060,5004 - 5080 ve 10000-20000 portlarını santrale[192.168.2.xxx] yönlendirmen gerekiyor

• Bazı oyunları cacheleyemiyorum yardım edin lütfen

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    tuzsuzdeliT

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,33447.msg173370.html#msg173370

• SquidGuard ve Dansguardian ı Birlikte Çalıştırmak

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    999 Views
    No one has replied
  • Captive Protal giriş yapmadan yönlendirme

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    1k Views
    T

Süper oldu. Çok teşekkür ederim.

• Captiva portal kullanıcı girisi yonlendirme

Locked
    11
    0 Votes
    11 Posts
    4k Views
    C

@filtreni:

http://192.168.1.1:8000/www.filmtreni.com un onunde :800 yaziyor bunu nasil kaldirabilirim birde sordugum soru vardi kayitli kullanicilar icin her acilista acilmasuni istiyorum time out ide demisti ama bulamadim bu ayar yeniden kayit islemi dogururmu acaba

www.filmtreni.com yazan yere

http://www.filmtreni.com yazarsan düzelecektir.

• Pfsene 1Gb Trafic

Locked
    14
    0 Votes
    14 Posts
    5k Views
    E

ee arkadaşlar 1000 kişiye ulaştıklarını ifade ediyor ?

ben tek ap ile bu işi yapmıyacağım elbette pop noktaları oluşturup cihazları bir birini görmeyeceği şekilde
    dizayn edeceğim.

ama arkadaş nasıl yaptıgı fikri bilmek isterdim ona göre daha iyi olurdu.

artık zamanı gelince olmazsa onada bakarız.

• 1 WAN 2 LAN (LAN 2 Internet Çıkmıyor)

Locked
    10
    0 Votes
    10 Posts
    6k Views
    technicalT

@salihkurek:

PFSense deneme sürecinde modemin yapılandırmasını değiştirmemiştim deneme bittiğinde bridge e alacaktım. PFSense' i yeniden kurdum hiçbirşey yapmadan(dediğiniz gibi) modemi bridge moda aldım hiçbir sıkıntım kalmadı LAN dan internete girebiliyorum. OPT1 için de rules yazarak oradan da interete çıktım.

Yardımlarınız için çok teşekkürler.

size zaten direk bridge modunda kullanmanızı önermiştim sorunu çözdüğünüze sevindim iyi çalışmalar.

• PFSense Internet Problemi

Locked
    19
    0 Votes
    19 Posts
    10k Views
    S

Yardımcı olabildiysek ne mutlu bizlere.

Sevgilerle,
    SGTR

• Subnet Problemi

Locked
    13
    0 Votes
    13 Posts
    6k Views
    E

@SGTR:

@eXcitinG:

şuanda 150 adet dhcp den ip dağıtılmış ve bağlı olan cihaz sayısı 50 60 adet rahat var.
    kesinlikle 254 adet ip yeterli olmaz cünkü yükselme bu hafta devam ediyor ortalama 50 ile 100 arasında bir yükselme daha devam edecek..
    şuan 16 bin adet dağıtabilir durumda router..
    yani burda sıkıntı cektigim bir durum yok işin doğrusu işin biraz kolay kısmına kaçıyorum o kadar.
    ap cihazını ayarlarken subnet'i 248 yaparsam cihaza ip verince sıkıntı olmuyor direk erişiyorum otomatik
    cünkü bende aynı network'deyim ben istedim ki sadece ip değiştireyim subnet ile ugraşmıyayım.
    ama olmuyorsada böyle devam edicem yada türk telekom gibi kullanıcı adı ve şifre ile bağlantı kurmayı da düşünüyorum belki ozaman subnet vb gibi derdim sorunum kalmaya bilir.

Selam tekrar,

Anlayamadığım bir kaç nokta var. Bunlardan birincisi 16 bin cihazdan bahsediyorsunuz ki bu da /18 demek (yani net mask 255.255.192.0) burada aklım almıyor. Bu gibi durumda ben olmuş olsam (buna benzer bir yapıdaki çözümüm yaklaşık olarak 300 civarında bir cihaz ve /23 kullanıyorum 192.168.190.1-192.168.190.254 arasını sunucular, yazıcılar, tarayıcılar ve access pointler için, 192.168.191.1-192.168.191.254 arasını da kullanıcılar için tahsis ettim) bu şekilde yönetmek daha kolay geliyor bana. Sonra 255.255.248.0 netmask kullandığında bu da /21 demektir. Çok doğal sorun yaşaman çünkü /18 ve /21 farklı network id lerine sahipler. Bu gibi durumda bir karar vermelisin ya /18 kullanmalısın bütün cihazlar için ya da /21 kullanmalısın. Bu noktada söylemem gereken birşey daha var ip aralığını ne akdar çok açarsan o kadar broadcast trafiğin olacaktır (access pointler eski hublar gibi broadcast trafiğini iletirler).

Sevgilerle,
    SGTR

ben 18 ile 21 i örnek vermiştim 21 i kullanmıyorum 18 kullanıyorum ama sorun değil sonradan değiştirip 4 bin veya 8 bin e de düşürebilirim.

bunun sebebi şundan dolayıdı örnek olması acısından söylüyorum.

100 kullanıcımız olsa ortalama 200 ile 300 ip dağıtımı oluyor sebebi kablolu kablosuz ve pda tablet vb.

cihazlar ile cok kolay şekilde ip blogu tüketilebiliyor ipleride o cihazlara tahsis edince ileriye dönük olarak ip blogu yetersiz kalabilir diye bende 18 olarak ayarlamıştım.

o sorun değil gerekirse 4 bin e düşürebilirim o sayıyı

broadcast  trafiği olarak neyi kast etmiştin biraz açar mısın konuyu faydası zararı nedir bize ?

olmazsa direk düşürürüm ip blogunu

sizin mantıgı anladım üst alt ip blogu oluşturarak erişim sağlıyabiliyorsunuz
    aynısını başka bir arkadaşım kullanmıştı elle ip vererek mi geciyordu dicektim ama sanırım elle ip vermeden
    direk geçiş oluyordu.

şimdi şöyle bir durum da söz konusu ip blogu hakkında mesela bir apartmana kurulum gerçekleştiriyorum.

30 taneli ve 20 hanesi mutlak net alıyor her dairede 3 5 adet rahat ip kullanımı oluyor bunu kıyaslayınca.

emin olun ilerde ip sıkıntısı cıkar.

şuan sistem online 1000 kişilik olarak dizayn edildi.

ondan sonra daha büyük bir server e geçiş yapacağım ama aynı server büyük ihtimal çalışmaya devam edecek.

şu kısmıda daha cözmüş değilim online 1000 kişi ama ortalama her evden 3 blog cıksa 1000 kişide 3000 adet blog cıkması söz konusu gibi birşey :)

broadcast  hakkındaki açıklamanızı bekliyor olacağım teşekkürler.

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.