• Gateway'deki default ayarını kaldırmak

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    tuzsuzdeliT

ben de 3 hattın da kullanılmasını sağlayan ayarlar mevcut.
    ne yazık ki bahsettiğiniz şeyi deneme imkanım şu an yok, sisteme müdahele edemiyorum

• Online oyunları özel modeme yönlendirme

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    tuzsuzdeliT

sistemde squid kurulu mu ?
    kurulu ise, ondan dolayı olabilir mi ? bir konfigürasyon yanlışlığı filan olabilir.

• İptables ile domain e göre https blocklama

Locked
    18
    0 Votes
    18 Posts
    6k Views
    tuzsuzdeliT

@tolgacengiz:

iyide sunucunun o an facebook.com dan aldığı çıktı ile terminal in aldığı ip blogu arasında fark oluyor o yüzden blocklamıyor.

Yanıldığınız bir nokta var
    DNS sorgusunu sizin pfsense'iniz ve terminaliniz ayrı ayrı yapmıyor. (Terminalinizde elle girilmiş bir DNS kullanmıyorsanız)

• Lan yönetimi sayfa yönlendirme

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    P

olmadı dostum başaramadım bir yerlerde yanlış yapıyorum burada yeni bir konu açtım resimlerini oraya koydum bir bak istersen http://forum.pfsense.org/index.php/topic,60140.0.html

• IP başına bant genişliği - Bandwidth per IP

Locked
    20
    0 Votes
    20 Posts
    14k Views
    H

birde  daha önce rastladığım bir bölümde  tuzsuz deli arkadaşımız ''sgtr'nin dediğine, örnek; traffic shaper ile ilgili kural yazacaksanız, floating rules altına yazmalısınız'' diye bir açıklaması var o kısmı şu şekilde yaptım doğrumudur.burada o konuyla ilgili açıklama yok bu konuda bi açıklama lütfen tuzsuz beyin açıklamasından sonra böyle bi kural oluşturdum floating de
    hangisi doğru yukarıdakimi aşağıdakimi  rulestemi yada floating dekimi kalsın

![float1 (576 x 432).jpg](/public/imported_attachments/1/float1 (576 x 432).jpg)
    ![float1 (576 x 432).jpg_thumb](/public/imported_attachments/1/float1 (576 x 432).jpg_thumb)
    ![float2 (576 x 432).jpg](/public/imported_attachments/1/float2 (576 x 432).jpg)
    ![float2 (576 x 432).jpg_thumb](/public/imported_attachments/1/float2 (576 x 432).jpg_thumb)

• Limiter hakkında

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    1k Views
    tuzsuzdeliT

Server'a dışarıdan erişim verdiğiniz firewall satırında da limiterları seçtiniz mi ?
    Seçtiyseniz yönleri neler ?

• Local block?

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    S

Selam,

Bununla alakalı olarak önce Tuzsuzdeli'nin dediklerini yaptıktan sonra size söyleyebileceğim aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

https://help.ubuntu.com/8.04/serverguide/firewall.html

Sevgilerle,
    SGTR

• 1:1 e nat yapma

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    2k Views
    S

Selam,

Burada bir planlama sorunu var gibi geliyor bence eğer ki LAN subnet inizi 95.0.10.1/24 şeklinde tanımlamışsanız bu ip (95.0.10.1/24) bloğundaki bir internet/mail sitesine erişmekte sorun yaşarsınız şöyle ki o ip blogundaki bir siteye/sunucuya erişmek istediğinde aynı subnette oldugu için dışarıya (routera) çıkmayacak onu lokalde arayacaktır.

Sroularınıza gelince;

Limit yaptıgınız ekranları paylaşabilir misiniz? Remote yapmak istediğiniz ip adresi nedir? NAt görüntülerinizi de paylaşabilir misiniz?

Sevgilerle,
    SGTR

• Bu mantik dogrumudur ? evet yada hayir en azindan lutfen

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    S

Selam,

Bu noktada tek dikkat etmeniz gereken nokta ap başına planlamış oldugunuz kullanıcı sayısı sayısı. Geriye kalanları zaten pfSense rahatlıkla yapabiliyor. Bunu (ap başına kullanıcı miktarını) da yaptıysanız gerisi emeğinize kalıyor. Takıldıgınız nokta da zaten bizlerde buradayız. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.

Sevgilerle,
    SGTR

• Pfsense Stabil Çalışması İçin Nasıl Bir Pc Gerekli Yardım?

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    tuzsuzdeliT

faydası olabilir : http://forum.pfsense.org/index.php/topic,59837.0.html

• Blocklanan iplerin listesi

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    T

kimsenin bir bilgisi yokmu?

• AKBS bildirim gonderme prb.

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    6k Views
    R

Hacam cevabın icin tesekkurler foruma daha yeni bakabildim gormemisim ama dedigin gibi en son farklı bir modemin arkasına notebook takarak denedigimde sorunun TT ya da Asayiş tarafı kaynaklı oldugunu bende farkettim. TT tarafında bu konuyla ilgili cozum cıkmadı bir sıkıntı gorunmuyor diyorlar. 2 gundur de Asayiş tarafından bu konuyla ilgili birime ne yazıkki ulasamadım. 3G modem uzerinden gonderimi sorunsuz yapıyoruz…

• Squid'e, Windows update için ince ayar

Locked
    47
    0 Votes
    47 Posts
    41k Views
    S

@pandemi:

@tuzsuzdeli:

Daha önce yazdım mı hatırlamıyorum.
    Windows için yeni update çıktığında her bilgisayarın bunu tek tek indirmesi hem ciddi bir zaman hem de internet trafik yoğunluğuna yol açıyor.
    Bu updateleri squid üzerinden daha hızlı ve başarılı biçimde yapmak için aşağıdaki ayarları uygulayabilirsiniz.

Services-Proxy server'a girin

1. aşama

Custom options kısmına aşağıdakileri kopyalayıp, yapıştırın

refresh_pattern windowsupdate.com/..(cab|exe) 4320 100% 43200 reload-into-ims;refresh_pattern download.microsoft.com/..(cab|exe) 4320 100% 43200 reload-into-ims;refresh_pattern au.download.windowsupdate.com/.*.(cab|exe) 4320 100% 43200 reload-into-ims;range_offset_limit -1;redirect_program /usr/local/bin/squidGuard -c /usr/local/etc/squidGuard/squidGuard.conf;redirector_bypass on;redirect_children 3

not : Dikkat edin eğer sistemde squidguard yok ise, redirect_program ile başlayan kısmı sona kadar silin.

2- Cache management tabına gidin. Burada hard disk cache size'ı kontrol edin. Ben 6000 kullanıyorum. 8000-10000'e kadar bir değer mantıklı.

Maximum object size'ı 512000 yapın. Yani 512mb'a kadar olan dosyaları cache'de tut diyoruz.

Artık yukarıda adı geçen sitelerde bir update çıktığında, bunu ilk indiren clienttan sonraki clientlar, local proxyniz üzerinden indirecek. 380 megabaytlık service pack'in ikinci makineye, 4 saniyede indiğine şahidim :)

Böyle bir kodu League of Legends güncellemeleri için yada piyasada bulunan online oyunların güncellemeleri içinde yapmak mümkünmü

mümkün ve kullananlar var.

• Pfsense 2.0.3 yayında

Locked
    10
    0 Votes
    10 Posts
    4k Views
    O

Şuan güncelledim makinayi herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım bakalım bundan sonra nasıl olacak makina….

web üzerindeki bazı sorunlar şuan yok ....  mesela işlemci kullanımı göstermiyordu şimdi sorun ortadan kalkmış...

• Pfsense arkasında kaç client?

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    S

@tolgacengiz:

Selam 600 - 700 client 10 sunucu olan bir mimari için nasıl bir donanıma ihtiyaç var.
    Kullanılacak paketler snort - squid - squidguard - antivirus - nat - firewall - l7 rule

Selam,

10 sunucu üzerindeki roller nedir? Mail, web, sql servisleri ya da fileserver mi? L7 nasıl bir kural oluşturacaksınız. NŞA P4 1gb ram olan bir cihaz işinizi görebilir. Bir de çalışacak servislerin kritik seviyesi de çok önemli. Mesela bu kadar kullanıcı bir otel ya da kampüs/yurt gibi bir yer ise söylemiş olduğum donanımla bu işi çözebilirsiniz. Eğer ki yapınızda mail ve web servislerini hosting hizmeti olarak kullanacaksanız bu noktada dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri de ethernet kartları. Yaklaşık olarak 600-650 civarı bir kullanıcıya celeron ve 1 gb ram ile (donanımsal olarak isp bazlı kesintiler hariç) kesintisiz hizmet verdim. Bu noktada hizmetin kesintiye uğramaması için ups ve jeneratör desteğini unutmamak gerekir.

Sevgilerle,
    SGTR

• Kullanıcı girişine dışarıdan url ekleme (googlemaps harita)

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    1k Views
    B

@DJM:

Selam;

Services: Captive portal altında Allowed Hostnames sekmesine istediğin url adresini ekleyebilirsin captive portala takılmadan açılacaktır.

Çok teşekkür ederim iyi çalışmalar

• Kullanıcılar Captive Portalı Atlatıyorlar

Locked
    30
    0 Votes
    30 Posts
    23k Views
    T

@StrGt:

@turker:

Selamlar. Ben de pfsense 2.0.2 üzerinde Captvive portal, freeradius, squid kullanıyorum. Linkteki videoyu görüp aynı şekilde test ettim. Bende bir sorun olmadı, acaba yeni versiyonda bu sorun olmuyor olabilir mi?

yeni sürümde o sorunu kaldırmış olabilirler. 2.0.1 sürümünde captive portlaı atlatılıyordu.
    2.0.1 sürümünde arkadaşın verdigi linkteki http://cloud.github.com/downloads/marcelloc/pfsense-packages/captiveportal_201_amd64.inc dosyayı değiştirildigi zaman sorun ortadan kalkıyordu.

Sorun yeni sürümde düzelmemiş. Ben denerken hata yaptım galiba. Tekrar denedim sorun devam ediyordu. Sizin gönderdiğiniz dosya ile sorun çözüldü.

• Cnntürk canlı yayın sorunu

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    981 Views
    No one has replied
  • "kernel: calcru: runtime went backwards" Hatası **ÇÖZÜLDÜ**

Locked
    15
    0 Votes
    15 Posts
    6k Views
    D

Selam;

Sorun bios saatinin geri kalması :) biosu güncelleyince sorun gitti yardımlarınız için teşekkürler ;)

• PFSense : Proxy Filter'e düşen kullanıcıların Hata Ekranı

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    2k Views
    S

Selam,

Bende kuru kafa resmi koymuştum bir keresinde. :)

Sevgilerle,
    SGTR

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.