• /sbin/dhcplistcronsmb.sh Command Not Found Hatası Alıyorum

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Effective Privileges sonradan kurulan paketleri ekleme?

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    A

Merhaba bu işi yapmak için privilege hazirlama yapmaniz gerekli.
    sistemde privelege ler /etc/inc/priv.inc tarafindan islenmektedir.
    asagidaki pathler include ediliyor.
    /etc/inc/priv/.inc
    /usr/local/pkg/priv/.inc

varsayilan privler /etc/inc/priv-defs.inc dosyasinda bulunuyor.

yani siz /usr/local/pkg/priv/ altinda eklediginiz paketler için ekleme yapabilirsiniz.

örnek ekleme

global $priv_list;  //include edildiğini için parent nesneyi zaten olusturuyor $priv_list['page-openvpn-client-export'] = array();  //yeni bir array aciyoruz $priv_list['page-openvpn-client-export']['name'] = "WebCfg - Izin Ismi";//caption veriyoruz $priv_list['page-openvpn-client-export']['descr'] = "Aciklama.";//aciklamasini yaziyoruz $priv_list['page-openvpn-client-export']['match'] = array();//eslesme icin dizi aciyoruz $priv_list['page-openvpn-client-export']['match'][] = "dosya1*";//burada mask karakterler gecerli $priv_list['page-openvpn-client-export']['match'][] = "dosya2*";//birden fazla eslesme olabilir $priv_list['page-openvpn-client-export']['match'][] = "dosya3*";//ilgili paketle ilgili tum dosyalari isimle eslestirmeniz gerekli ?>
  • SquidGuard kurdum arayüze erişmim engellendi

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    S

Bişey daha ekliyim.
    bi gruplara ip adresi ekledim ve bunu adres için blacklistleri kapattım.
    misal 192.168.2.2 ayarlarımı u adreste yapıyorum be kendi adresimi 192.168.2.3 yapıp çalışıyormu diye deniyorum bakıyorum ki olmamış kendi adresimi 2 yapıp geri bağlanıyorum :D
    Şimdilik bu şekilde çözebildim.

• Belli Zamanlarda İnternet Bağlantısı Kopma Sorunu

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    3k Views
    L

benim internetimde de aynı sorun oluyor. bağlantıda zaman zaman kopmalar oluyor. PFsense 50 tane bilgisayara hizmet veriyor, hepside sabit ip ile bağlanıyor. memory use ve swap use oranları resimdeki gibi oluyor. normalmi?
    monitor özelliği nerden nasıl kapatılıyor?

dash.png_thumb
    dash.png

• Squidguarda ip bazlı izini nasıl verebilirim?

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    2k Views
    M

bir soru daha sorayım arkadaslar pfsense squid kurdum tum networku nete kapatım sadece istedigim adreslere girmeyi nasıl yapabilirim http ve https dahil tabi

• Pfsense Msn Kesilmesi

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    1k Views
    S

Selam,

Imspector paketi yüklü ve de client bilgisayarın Win7 ise bunu yaşayabilirsin. Forumlarda bunun sorunun çözümü ile alakalı yazılar mevcut.

Sevgilerle,
    SGTR

• Pfsense i bridge moda alıp url filtreleme yaptırmaya çalışıyorum

Locked
    10
    0 Votes
    10 Posts
    4k Views
    M

cevap yok mu?????????

• Trafik kota uygulaması

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Pfsense ve Domaine Dahil Olmayan bilgisayarlar

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    S

Selam,

Bununla alakalı olarak mac addresi kullanarak captive portal ile domaindeki bilgisayarlı buraya tanımlarsınız. Bir diğer seçenekte squid + squidguard ile (şu an için onun üzerinde çalışıyorum) kısıtlamalar yapabilirsiniz.

Sevgilerle,
    SGTR

• Squid hakkında 3 soru

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    M

açıklayıcı ve öğretici bilgiler için çok teşekkürler

• Captive Portal login problemi.

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • 2 adet PfSense Görev Paylaşımı

Locked
    11
    0 Votes
    11 Posts
    4k Views
    X

Arkadaşlar;
    Yukarıdaki izlediğimiz yolda sanırım çözüm bulamayacağız. Bende log tutacak makineyi bridge modda çalıştırıp transparan firewall olarak kullanmayı düşündüm. Diğer cihazlarda ayar değiştirmeden log tutacak makineyi  Modem–>Firewall-->LogFW-->Lan  şeklinde lan ile firewall arasına yerleştirdim. Landaki tüm cihazların gw yine firewalla bakıyor. Bu şekilde tüm paketler logfw üzerinden geçiyor. Firewall kurallarını test ettiğimde hem logfw nin hemde mevcut fwnin kuralları çalışabiliyor. Ancak logfw üzerinde squid ve squidquard gibi paketler üzerinden geçen web isteklerini göstermiyor bu yüzden log alamıyorum. Bridge modda squid loglarını tutabilir miyiz?

• Pfsense 2.0 openVpn DNS sorunu

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    B

Tekrar merhaba
    Sorunu buldum
    Allow DNS server list to be overridden by DHCP/PPP on WAN çekini kaldırıp el ile DNS modemi ip ekledim ve diğer dns leri sildim boylece çalıştı:

DNS server(s)   
    172.30.0.5

• 0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    S

Selam tekrar,

Access point olarak kullanabilmek için switch ten gelen kabloyu modemin lan portuna(4 port ise lan portlarından herhangi birine) takmanız yeterli olacaktır.

Sevgilerle,
    SGTR

• Active drectory ve squid squidguad ayarı

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    911 Views
    No one has replied
  • Smtp port ayarlaması

Locked
    11
    0 Votes
    11 Posts
    5k Views
    H

zaten var

dediğim gibi dışardan 3000 portundan geleni içeride 3389 portuna çevirtip

uzak masa üstü bağlantısı yapıyorum ben

aynı şeyi dışarı çıkarken yapacak

25'den çıkmaya çalışanı 587'den gönderecek sadece ayarlamak lazım testte etme şansım olmadı daha doğrusu böyle bi ihtiyacım olmadı :)

• Pfsense bağlantı hatası

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    3k Views
    S

Rica ederim. Keyifli çalışmalar.

Sevgilerle,
    SGTR

• Pfsense 2.0.1 Dns Hizmetini Ne yapmalıyım.

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    S

@Babajet:

makinelerin a kayıtlarını nereye nasıl gireceğim.
    internet için dns sorgularını yönlendireceğim, open dns, google dns, ttnet dns sunucularının iplerini nasıl tanımlayacağım.
    şu dns-srver paketini kurdum inceledim ama denemelerim başarısız oldu. şu konuyla ilgili yabancı bir döküman bile bulamadım açıkçası yardımcı olursanız sevinirim. olamazsanız server 2008'e devam dnste…

Selam,

Öncelikle bunun için hangi sistem üzerinde DNS hizmetini sunacağınızı belirleyiniz. Halihazırda devam eden win server üzerinde DNS hizmetini sunmaya devam edin. Win server üzerinde DNS hizmetinde DNS Forwarder diye bir kısım var oradan yapacaksınız google dnslerini ya da başka dnslere yönlendirmeyi.

Sevgilerle,
    SGTR

• Oracle DB Ye Erişim de Bağlantı kopması

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    tuzsuzdeliT

Rica ederim,
    kolay gelsin

• 2 WANI LANDA BÖLMEK

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    tuzsuzdeliT

Forumda daha önce defalarca yazılmış konular bunlar.
    Nokta atışı olmasa bile size çözüm olacak temel prensipleri kolayca bulabilirsiniz.
    O da olmadı, forumdaki sabit başlıklardan okumaya başlayabilirsiniz.

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.