• Squid ve squid guard hakkında !!!

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    2k Views
    S

Selam,

Mehmet bey öncelikle bazı işlemleri 2 tarafta da yapmalısınız. Ör: Uzak masaüstü kullanıyorsanız ilk cihazınızda bu portu pfSense wan ip adresine pfSense üzerinde de içerideki bilgisayara NAT işlemi yapmalısınız. Cihazlarınızın ip yapılandırması hakkında bilgi vermediğiniz için ortamda 3 farklı network oldgunu unutmamak gerekli.

Sevgilerle,
    SGTR

• Dual WAN Yardim.

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    S

@geniusphp:

o konudaki  ayarları bende yapmıştım.   dediğiniz gibi bir sorun yoktu  ama    wan1  kesilince  http trafiğinde sorun oluyordu.

Selam,

Bununla alakalı olarak wan1 gittiğinde sorun olmaması için default rule da failover olarak tanımladınız değil mi? Bir de floating rule olusturduktan sonra squid üzerindeki ince ayarı da yapmalısınız.

Sevgilerle,
    SGTR

• Pfsense de vlanlar arası yönlendirme (Resimli)

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    5k Views
    M

@zack:

Merhabalar,

kenar switchlerden backbone a giden  portları trunk port olarak tanımlamanız gerek ki backbone da kenardan gelen vlantag larını tanıyıp kendi üzerinde işleyebilsin. Ayrıca pfsense in bağlı olduğu portta trunk port olarak tanımlanmalıdır ki pfsense te vlan taglarını tanıyabilsin. pfsense te ilgili vlanları interface olarak tanımladıktan sonra bütün networklerle haberleşir hale gelecektir. Son olarak AD görmesi için pfsense e routing gireceksiniz. Eğer herhangi bir engelleme yapmadıysanız AD e login olursunuz.

Dediklerinize katılıyorum. Trunk port tanımlaması yapılmalıdır. Vlan oluşturduğunuz portlar haricinde bir port belirleyip onu bu vlan lar için taged olarak işaretlemelisiniz ve bu taged olarak işaretlenen portuda trunk port tanımlamasından trunk olarak işaretlemeniz gerekmektedir.

• Pfsense Giriş Arayüzüne ulaşamıyorum.

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    tuzsuzdeliT

konsoldan "restart webconfigurator" seçeneğini deneyebilirsiniz

• Pfsense ile ultrasurf gibi MEB hattı engelini aşma

Locked
    12
    0 Votes
    12 Posts
    8k Views
    I

Sosyal toplum çok fazla gruptan oluşmaktadır. Bu gruplar içerisindeki fertlerin şahsi hatalarının genele mal edilerek tümünden şikayetçi olmak haksızlıktır. Neyse arkadaşımızın dediği gibi fazla uzatmayayım. cevaplardan dolayı herkese teşekkürler.

• Squid guard reboot

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    3k Views
    L

@geeiamswell:

bende de aynı, ayrıca içerik filtreleme için "target category" yaptığım ayarlarında hemen aktif olmadığını gördüm, illa makinayı kapatım tekrar açacam. Yoksa olmuyor.

peki 5651 yasa gereği tutman geren log kayıtlarını tutabiliyormusun. ben onuda yapamıyorum.

• Pfsense-Virtual IP-Exchange Srv

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    X

Merhaba ;

Bende Metro ethernet kullanıyorum ve ayarlarım sizin söylediğiniz gibi.. Herhangi bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.. ihtiyacınız olsursa ekran görüntülerimi paylaşabilirim..

kolay gelsin..

• Pfsense torrent sorunu

Locked
    11
    0 Votes
    11 Posts
    5k Views
    D

Hocam snort ile çözün bu işi, dertsiz tasasız mis gibi ayıklıyor tüm torrent kullanıcılarını.

• Pfsens 1.2.3 Ntop uzaktan erişim

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Birden çok Vlan ı, tek DHCP den çalıştırmak

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    M

Backbone yapımızda tek DHCP üzerinden veriyoruz. yapı önceden böyle tasarlanmış, değişmez mi?,  değişir. Bana yapıya hiç dokunmadan sadece firewall değiştirmem istendi. 3 gündür araştırıyorum ama pfsense bunu istediğimiz gibi yapmıyor. bende ya yapıya müdahala edecem, yada ayrı bir DHCP server kurup, Pfsense vlanları DHCP relay şeklinde çıkaracam.

arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim, konu çözüldü ama yorum yazmak isteyen varsa tekrar gündeme getirebiliriz….

Kolay gelsin....

• Explorer da proxy ayarı yapınca, Captive Portal Şifre sormuyor.

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    T

merhaba,
    karşılaştığınız durum için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.
    http://forum.pfsense.org/index.php/topic,39834.msg206027.html#msg206027
    keyifli çalışmalar

• Web arayüz görsel değişiklik hk.

Locked
    27
    0 Votes
    27 Posts
    12k Views
    M

Pfsense o kadar çok yayılmış ki bir çok firma pfsense üzerinde değişiklik yapıyor ve kendine özgü bir kasa yaptırarak satıyor ve destek veriyor.

• DHCP Relay Hakkında

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Paylaşılan dosya ve mail trafiğinin izlenmesi

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    A

Arkadaşlar bu özelliği Fortigate cihazlarda görmüştüm. Pfsense ile bu şekilde uygulama yapan olmadı mı acaba?

• Pfsense 2.0.1 IPSec VPN Kurulumu Acil Yardım !!!!

Locked
    15
    0 Votes
    15 Posts
    12k Views
    I

Merhaba

sorunu nasıl çözdünüz acaba aynı sorun benimde başımda. Aynı sizin gibi uğraşıyorum. Yardım edermisiniz

• Pfsense Fiber sonlandırma sonrası internet sorunu

Locked
    9
    0 Votes
    9 Posts
    4k Views
    M

Farklı ethernetten çıkmam tamamiyle güvenlik açısından, bizim yapımızda yaklaşık olarak 32 vlan, DMZ bölgesinde 82 sunucu bulunmakta, aktif bilgisayar sayısı 1200 civarı, senin yapıda olduğu gibi, bir vlan tanımlar DHCP den IP aldırarak çok rahat bir şekilde dışarı açabiliyorum. hatta 1:1 nat ı kullanarak tam sonuca ulaşabiliyorum. başta dediğim tamamiyle güvenlik açısından. daha önceki yapıda bu şekilde kurulmuş ve OpenBSD üzerinde PF çalışıyor.

bu tür bir yapıda bilgisi olan arkadaşım varsa bir örnek benim için yeterli olacaktır.

yardım eden arkadaşlara teşekkür ederim.

• Captiva portal oturum sonlandırma

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    M

Eklemeyi unuttum. Eğer kendi tasarladığınız bir login sayfası varsa bile bu sistem çalışmakta.

• Pfsense 2.0.1 kurulum hatası.

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    X

hoşçakal dostum,

bu akşam eve döndüğümde önerini okudum ve ikazın ile
    sk0 –- Wan
    ue0 --- Lan portlarını ayarladım. ve sistem
    Wan----sk0 --- 192.168.2.22(DHCP)
    Lan ----ue0 --- 192.168.1.1 iplerini verdi.
    7 seçeneğinden her ikisine ping attım. kayıp dosya yok. cevap aldım.
    Wan bacağının bağlı olduğu internete bağlı modemin kendi arayüzünde
    192.168.2.22 ----Pfsense adı ile İp bağlantısı da bağlı olarak görünmekte.
    ancak client makinamdan (kablosuz olarak internete bağlı ana modemden
    veya Ap Kullandığım diğer modemden web arayüzünden her iki İP.e yine bağlanamıyorum
    dolayısı ile Pfsense arayüzü açılmıyor, bağlantı yapılamadı ikazı alıyorum yine.....!!

sorunun modem veya Ap cevirdiğim diğer modem ayarlarında olabileceğini
    düşünmeye başladım.

İnt. bağlı modem Wep şifreli ve DHCP açık ip dağıtıyor durumda, 192.168.2.1 ağ gecidi İP.li...? AP çevirdiğim modem DHCP modunda, DHCP açık, 192.168.1.1 ağ geçidi ....?
    ne dersiniz arkadaşlarım.
    selamlar,
  • Pfsense editorüpfsense editoru

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    S

Selam,

Bunun için more komutunu kullanabilirsiniz. Sadece görüntüler. Edit etmek istiyorsanız vi kullanılabilir. Daha detaylı anlatım için bknz: http://www.freebsd.org/doc/handbook/editors.html

Sevgilerle,
    SGTR

• Upgrade pfSense 1.2.3 den 2.0.1

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    M

pfSense 2.0.1 Upgarde yapmayı başardım, deney sistemi üzerinde.
    Real sistemde yapdığımda 1.2.3 üzerindeki ayarlar kalıyor değilmi ?
    Backup tabiki yapıldı.

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.