• Blacklist sorunu

Locked
    16
    0 Votes
    16 Posts
    8k Views
    K

@dawit:

Arkadasim birde eger internet explorer ile aciyorsun web gui birde chrome yada mozilla ile acip denermisin muhtemelen indirmeye basliyacaktik. eger yok ise netin oldugundan emin olmaniz gerekiyor.

Çok teşekkürler. Mozilla ile denedim ve /root/bigblacklist.tar.gz adresini yazınca indirmeye başladı.  ;)

• Captive Portal Aktifken İnternet Yok

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    3k Views
    T

tekrar merhaba,
    interface / wan tabı,
    private network altındaki checkbox'ları kaldırarak, cp aktif ederek denediğinizde, mevcut yapılandırmanız ile portal ekranına erişim sağlamanız gerekir.
    dns adresilerinizin otomatik aldındığına yada pfsense ip adresini gösterdiğine emin olunuz.
    keyifli çalışmalar

• Metro Ethernet İp Bloğu ile Pfsense İlişkilendirme

Locked
    13
    0 Votes
    13 Posts
    13k Views
    L

:) Teşekkürler. Bende Elinde birden fazla ip adresi bulunan ve sadece bir tanesini kullananlardandım. :) O Problemide aştık sayenizde. Teşekkür ediyorum…

• Squid Cache Sorunu

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    3k Views
    T

arkadaslar bir cozum onerisi olan var mi? windows 7 guncellemelerini cache den yaptiran arkadaslar hangi ayarlari kullaniyor paylasabilir misiniz?

• Vpn pptp internet sorunu yardım.

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    2k Views
    O

Arkadaşlar daha önce vpn kurupta bu problemle karşılaşan yokmu?Yardımmmmm  ???

• Lightsquid aklıma takılan problem

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    2k Views
    N

@Aydin:

Refresh özelliği belirlediğiniz sürelerden önce kontrol etmek isterseniz kullanamanız içindir. Örneğin her saat başı yenilemesini belirttiğiniz ama acil olarak o anda kontrol etmeniz gerekiyor bu durumda refresh kullanmalısınız.

**Çook  teşekkürler  aydın bey.

Poblem  bendeymiş. None işaretlemişim. o  yüzden  kayıt  almıyormuş.**

• Normal serverlerle pfsense ile alakali yardimci olabilirmisiniz???

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    yakarY

Eğer pfSense'i Server 2008 ile modem arasına alır ve tüm gateway'leri pfSense olarak ayarlamanız veya ip dağıtımını modem yerine pfSense ile yapmanız yeterli olacaktır.

Hatların birleştirilmesi ile ilgili "Multi WAN" veya "Load Balance" konularını Sık Sorulan Sorular sabit konusunda bulabilirsiniz:

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,43196.0.html

Saygılarımla..

• 0 Votes
    5 Posts
    4k Views
    H

önce system-packages den cronu + ile yükle sonra services den cron u seç ve + ile yeni görev ekle.

command kısmına /sbin/reboot yaz. saatleri istediğin gibi yap

resimdeki örnek hergün saat 20:00 da makinayi restart eder.

acaba 24:00-08.00 arası interneti kapatma işin nasıl yaparız heralde squidguardı kapatmalı

• PfSense 2.0 site to site vpn hk.

Locked
    31
    0 Votes
    31 Posts
    20k Views
    H

uzakmasaüstünden bağlanıp bu arayı yapınca dosya kopyala yapıştırda çalışıyor

• Live Messenger 2011 kayıtları

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    D

ewt arkadasım haklisin 2011 de sıkıntı veriyor bende bakmaktayım. umarim yapan arkadaslar vardır mutlaka bir çözime kavuşacaktır. tşkler

• PfSense arkasından kullanıcı bazlı DNS kullanımı

Locked
    9
    0 Votes
    9 Posts
    5k Views
    yakarY

Hayır yok, tamamen pfSense ile çözmemiz gerekiyor bu problemi..

• LightSquid Hatası

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    S

Merhaba,

araştırma yaparken;

http://forum.pfsense.org/index.php?topic=35994.0#msg185687

http://forum.pfsense.org/index.php?topic=14417.0

bu linkleri buldum. ingilizcem iyi olmadığı için çeviremedim.Siteleri incelemeni ve faydası olacağını düşünüyorum.

iyi çalışmalar,

• Ana bilgisayara ulasamiyorum

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    T

merhaba,
    pfsense'in bulunduğu lokasyondaysanız eğer, console ekranından hangi ip adreslerini kullanandığını görebilirsiniz yada yeniden interface'lere göre ip tanımlayabilirsiniz.
    örnek console görüntüsü ek'te.
    keyifli çalışmalar

console.JPG
    console.JPG_thumb

• Fatal trap 18 error_çözüldü_DHCP Problemi başladı yardımmm…

Locked
    9
    0 Votes
    9 Posts
    4k Views
    O

@nmnoztrk:

subnet  192.168.2.0  değilde  192.168.2.1 den  başlat. PFsense makine 1  alsın  dhcp 2.2 den başlasın. sanırım sen  2.0 yazdığından dolayı   olmuyor.

o kısımı zaten sistem kendisi oluşturmakta.
    benim müdahale şansım yok ben oluşturmadım yani.Halen çözemedim sorunu?

• Pfsense Ve 3com 2928 Switch Config Yardim

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    Z

pfsense tarafında interfaces > assing tabından vlanları tanımlamanız lazım. her bir vlan i zaten yeni bir interface olarak görecek ve dhcp server servisinden ip dağıta bileceksiniz. 3com tarafında pfsensi bağlamış olduğunuz port trunk port olarak tanımlı olacak. switchin diğer portları hangi vlanda çalışması isteniyorsa o vlan da untagged olarak tanımlanacak.

• Belki Yeri Değil Ama -Satılık Dual Ethernet Anakart-

Locked
    13
    0 Votes
    13 Posts
    5k Views
    K

merhaba

bu kasadan bendede var. yatay olduğu için kısa demrili bir ethernet kartı bulmak gerekiyor. telefon numaranızı özelden veya buradan payşaşırsanız görüşelim lütfen.

veya hakan_oys@hotmail.com

• Pfsense üzerinden Samwill log sunucu ayarları

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    S

teşekkür ederim.

İnceledim siteyi biraz, diğer yandan da program üzerinde çalışmalar yaptım ama nedense bir türlü pfsense üzerindeki trafik loglarını aktaramadım…

• Sistemden atma sorunu

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    T

merhaba,
    rule tabının ekran görüntüsünü verirseniz, daha net yardımcı olabiliriz.
    Keyifli çalışmalar

• Çift modemi tek sunucuda birleştirme

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    4k Views
    yakarY

@tuzsuzdeli arkadaşın verdiği linkte LoadBalance ve Multi WAN ile ilgili linkler mevcut, incelemenizi öneririm.

• Dosya indirmiyor (hotmail)

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    3k Views
    A

@hasanfahri:

sorun squidguard Common ACL kısmından kaynaklanabilir

Not to allow IP addresses in URL ile ip kullanarak bir web adresine erişimi kısıtlamışım ve bu dosya indirileceği zaman url de ip adresleri geçtiği için yasaklıyordu ben de de  tik kalkınca sorun çözülmüştü

Sorun çözüldu hacam teşekkürler.

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.