• Okul için çözüm

Locked
    13
    0 Votes
    13 Posts
    5k Views
    Z

ekteki resimdeki gibi

squid.PNG
    squid.PNG_thumb

• VirtualBox ile pFsense

Locked
    9
    0 Votes
    9 Posts
    6k Views
    S

Selamlar,

Aynısı olmasada başka bir Linux sürümünde ben usb wireless adaptör bağlayarak başka bir wireless access point bağlantı kurmuştum. usb bir adaptör ile denemek gerekli pfSense üzerinde de olup olmayacagını.

Sevgilerle,
    SGTR

• MultiWan Yardım

Locked
    9
    0 Votes
    9 Posts
    4k Views
    H

yaparımda onu yapınca düzelirmi

• Pfsense 2.0.1 yayında

Locked
    17
    0 Votes
    17 Posts
    10k Views
    L

pfsense 2.0 versiyonunda 2.0.1 versiyonuna sorunsuz güncellim ama squidguard kelime bazlı yasaklama yapmaz oldu. 2.0 versiyonunda sorunsuz çalışıyordu. site isminde yasakladığım kelimeler geçiyorsa engelliyordu. örneğin iddaa yazdığım zaman iddaa.com ve iddaa.com.tr gibi iddaa kelimesinin geçtiği sitelerini engelliyordu

• Captive Portal kullanıcıları TXT den import etmek mümkünmü_?

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    O

Sanırım mikrotik e geçmek zorunda kalacağım.
    veritabanım odbc txt ye her türlü atardım.
    artık odbc ile bağlamak daha mantıklı olacak.php bilgim yok.Örnek olsa belki ilerlerdim ama….:(

• Imspector hakkında!

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    N

arkadaşlar imspector kurdum fakat settingslerinde hiçbişi yapmadım servisi stop durumda msnler bağlanıyor sorun kalmadı ;) hayır diğer türlü habire log dosyası oluşturacak ve bi süre sonra ağırlaşmaya başlıyor. neyse bu sorunuda böyle çözmüş olduk herkese kolay gelsin.

• Site-to-site ipsec üzerinde 80\. port problemi

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    Q

Merhaba. Sorunun B sirketinde bulunan Squid proxy server da "Bypass proxy for these destination IPs" kismina A sirketinde bulunan ISS server in IP adresini yazarak servisi yeniden baslattiktan sonra duzelecektir. Saygilar.

• 0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    Y

Çözüm öneriniz için tekrar teşekkür ederim. Ürünün adı : ANTIKOR AKR-P200 özelliklerini de aşağıda belirttim.

5651 NOLU YASA KAPSAMINDA TELEKOMUNIKASYON ILETISIM BASKANLIGINCA ONAYLI ANTIKOR GÜVENLIK VE FILTRELEME YAZILIMI. OZELLIKLERI: ULUSAL VE OZEL KARALISTE, 8000 KULLANICIYA KADAR DESTEK, LOG TUTMA-IMZALAMA. DMZ, VLAN, HOTSPOT, VPN, IDS-IPS ANTIKOR - YEDEKHAT ANTIKOR HOTSPOT GUVENLIK DUVARI (FIREWALL) VLAN UYGULAMASI DMZ UYGULAMASI HTTP FILTRELEME POP3 VIRUS FILTRELEME SMTP VIRUS FILTRELEME POP3 SPAM FILTRELEME SYN FLOOD KORUMASI URL FILTRELEME VE BLACKLIST WEB ERISIMI RAPORLARI PROXY ERISIMI RAPORLARI ANLIK WEB ERISIMLERI ANLIK PROXY ERISIMLERI BANT GENISLIGI MONITORU DHCP MONITORU TRAFIK İSTATISTIK (UP-DOWN) RAPOR ARSIVI (LOGLARI SAK.) GOZETIM EKRANI SYSLOG DESTEGI KAYIT FORMU DUZENLEME İSTEMCI BASVURULARI KARANTINALI KULLANICILAR RAPOR YONETIMI OZEL PORT YONETIMI UZANTI FILTRELEME SAYFA YASAKLAMA PORT YONLENDIRME STATIK NAT ROUTING AYARLAMA NETFLOW RAPORLAMA NETWORK MONITOR PROXY KULLANICILARI YONETIM PANELI ERISIMI KULLANICI YONETIMI / RADIUS YEDEKLE/GERI YUKLE OZEL KULLANICI KONTROLU BANT GENISLIGI KONTROLU VPN UYGULAMASI (PPTP) VPN (SITE TO SITE) VPN OTURUMLARI IPSEC KRIPTOLAMA İSTEMCI DURUMLARI / TANIMLARI PERFORMANS DURUMU YARDIMCI ARACLAR

32 bin lirayı ödeyince server ile birlikte içinde yazılımıyla birlikte gönderiyorlar. Duruma göre ilk kurulum içinde adam gönderiyorlar. Yazılım ise freebsd tabanlı hatta bazı özellikler bakımından pfsense müdahale edilerek yapılmış olabileceğinden de şüphelenmedim değil :) Ek olarak yıllık 4 bin tl de istiyorlar.

Pfsense ücretsiz olması nedeniyle kurulum ve uygulamayla ilgili bir takım riskler var tabiki ama olsun o riske girmeğe değer gözüküyor.

Siz ve sizin gibi bu işte tecrübeli arkadaşlardan ricam ise görüntülü örnekleri ve dökümanları yaygınlaştırmanız. Zira benim ilk işim ilerledikçe bunu yapmak olacak.

• "Enable Static ARP entries" işaretlendiğinde internet gidiyor.

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    4k Views
    Y

bu işlem için ad kurmaya yada tüm bilgisayarlara program yüklemeye gerek yok. Ben çözümü şu şekilde buldum. Dhcpde  "available range" ve "range" değerleri mevcut. "range" bölümü dhcp tarafından basılan kısım "available range"  denilen kısımsa rezerv edilen ipleri ve dhcp tarafından basılan ipleri kapsıyor. "range" yani dhcp tarafından otomatik basılacak ip aralığına bir ip yani her iki kısmada ip başlangıç değerini yazdım hem böylelikle rezerv ipler dışında ip basmıyor. hem de "Enable Static ARP entries" seçeneğini işaretlediğim zaman sorun yaşamıyorum. Bu işlemin bir diğer adı da ip / mac binding (eşleştirme).

• Tek pc de load balancing

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    A

@jakufen:

Yapar diye düşünüyorum…

Host pcnin ağ gecinidi, virtualdaki pcnin bacağı yaparsan olabilir.

host pc'nin ağ geçidini virtual pcnin ipsi yaptığımda loop a giriyor…

çünkü host internete çıkamadığından ağ geçidi olan virtual de net e çıkamıyor.... ??? ???

• Multi wan up- down ayarlaması

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    S

tcjackal ilginiz için teşekkürler öncelikle

haklısınız biraz  saçma bir anlatım oldu özür dilerim…
    yapmak istediğime gelince   pfsense üzerine 2 tane  adsl hattımı modemi  bridge modda bağlayıp  pfsense üzerinde pppoe kullanarak bağlanmak istiyorum  şuan 1 tanesi  aktif  oluyor 2. adsl  pppoe olarak bağlanamıyor öncelikle bu 2 adsl  pppoe olarak nasıl aktif hale getirebilirim  firewall önünde bridge modda olmayınca bu adsl modemler sessions ları şişiyormuş buda sıkıntı yapıyormuş bunun için 2 adsl hattınıda bridge modda kullanmak istiyorum  ve bu 2 hattı bu şekilde loadbalance olur mu  bunu nasıl yapabilirim

• 5651 kanuna uygun log tutma

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    M

Buradan bakabilirsiniz

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,43196.0.html

Saygılar,

• SquidGuard https facebook sorununa çözüm

Locked
    9
    0 Votes
    9 Posts
    5k Views
    H

mustimx arkadaşın dediği dns forwarder çok basit bi şekilde aşılıyor.Elle pfsense sin verdiiği dns nin dışında bir dns verince https ler direk açlışıyor.Belki ben eksik bir şey mi yapıyorum acaba.

• Squid transparent proxy ve http://checkip.dyndns.org/ sorunu !

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    technicalT

Allah razı olsun sorunum çözüldü kardeş  :D

• NETSIS CLıENT KURULUM HATASI

Locked
    13
    0 Votes
    13 Posts
    14k Views
    O

@ozcan:

@sgtr:

Aynı olmasada buna benzer bir sorunla karşılaşmıştım o dönemde Isa vardı. Bende şöyle bir kural oluşturmuştum from LAN source any to LAN destination any gibi. Ondan sonra normale dönmüştü. Böyle bir kuralı pfSense üzerinde oluşturup dener misin? Firewall > rules > LAN sekmesinden source kısmına LAN Subnet destination kısmına da sing host or alias diyerek SQL (Netsis) kurulu oldugu server ip adresini yazar mısın.

Sevgilerle,
    SGTR

Yok be hocam olmadı rules den her şeyi denedim tek tek ama olmadı.

SGRT hocam Kuralı oluşturup Clientlerin hosts dosyasına sunucu IP girince sorun çözüldü,çok teşekkürler.

• YURTTA PFSENSE KULLANIMI ???

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    K

Arkadaşlar yönlendirmeniz ile hemen deneme yapacağım sonucu yazarım ilk önce nasıl kurulacağını öğreneyim tekrar çok teşekkürler

• PfSense 2 Load-Balance ve Squid beraber çalışırken traffic shape

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    4k Views
    tuzsuzdeliT

@mahoon:

Cevaptan ziyade  soru olacak ama şuan kullanmakta olduğunuz sistemde  video stream , torrent , rdp vs akan trafik tiplerini biliyorsunuz.Bunların herbirine uygun gördüğünüz bir Queue oluşturarak uygun kural ile shape ettikten sonra geriye sadece 80 (tahmin edemediğiniz itisnai trrafiklerle beraber) portunu bırakırsanız.Ve  bu trafiğide Default Queue ile shape etmekte ne gibi sıkıntı yaşanabilir ?

Bunlar dışında yoğun bir trafik varsa sorun olur aslında, ama bunu henüz inceleyemedim. Dediğiniz gibi kalan trafiğin zaten büyük bir kısmı http'den oluşuyorsa, sizin öneriniz uygulanabilir.

• Squidguard Web filter list yüklememe sorunu (embedded kurulum)

Locked
    29
    0 Votes
    29 Posts
    22k Views
    F

merhaba arkadaşlar ,

ben pfsense kullanıp proxy sunucuda ,kullanıcı bazlı yetki vererek log tutmak ve imzalamak istiyorum ,

yapında active drictory var ama client lar dahil diğil , 2008 server kurulu ,

kısacası  pfsense de bulunan ldap özelliğini kullanmak istiyorum ama başaramadım , kuran kullanan varmı bana yardımcı olursanız sevinirim ,

• Version 2.0.1 ' da default menüsü ve blacklist

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    M

Bende 2.0.1 kullanıyorum blacklist sizin son gönderdiğiniz resimde olduğu gibi.
    Ancak Black List'ten kastiniz kategoriler ise  ekteki resimde görüleceği üzere Service -> Proxy Filter -> Groups ACL -> Target Rules kısmında görülebilir.( Tabii eğer yükleme tamamlandı ise )

GroupACLblacklist3.png_thumb
    GroupACLblacklist3.png

• PfSense 2.0 squdid internet erişimi için zaman dilimi belirleme

Locked
    9
    0 Votes
    9 Posts
    5k Views
    M

Group Acl için Göndermiş olduğunuz resimlerde "Times" alanını "none" olarak bırakmışsınız. Ekteki resimde kırmızı ok ile belirttiğim yerdeki "Time" alanına  Services -> Proxy Filter ->Times tabında oluşturmuş olduğunuz zamanı girmelisiniz.

grupacltime.JPG
    grupacltime.JPG_thumb

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.