• VPN BAĞLANTISI

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    N

@tuzsuzdeli:

İçeriden dışarıya bir bloklama yapmadı iseniz, bağlanmanız lazım.
    biraz detaylı bilgi verir misiniz
    hangi protokol
    karşı tarafta server/cihaz ne var sizde client ne var ?
    ne yaptınız da ne hata verdi ?

Şöyle ifade edeyim. ben normalde 193...* ip nolu bi server a xp nin kendi vpn i ile bağlanıyorum bağlandığım sistem bana 10...* ip nosu veriyo ama bu no değişebiliyor. sonra ben 4 adet farklı ip yi bu 10...* ip nosuna route yapıyorum sonra kullandığımız program bı açılan getway üzerinden kendi socket programını kullanarak  dosya transferi yapıyor. bu 4 adet ip nosu local olmayan numaralar. socket programı bu 4 adet ip nosunu tanıyor. bu ipleri 10...* route edince çalışıyor bir sıkıntı yok. biraz karışık gelmiş olabilir yazdıklarım ama böyle çalışıyor. benim derdim işin en başında yani 193...* e bağlanırken hiçbir şekilde bağlanmıyor sanki boş bir ip ye bağlanmaya çalışıyormuş gibi bir süre bekleyip yeniden çevir diyor.

• 3 ADSL pfsense 2.0 beta 1 mart sürümü multiwan

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    5k Views
    O

vay alper abiyide sonunda pfsense forumlarında gördük :)

www.alper.web.tr web adresi linux üzerinde daha bir çok püf noktası bulabilirsiniz kanısındayım. ben çok yararlanıyorum işin doğrusu…

• Pfsense üzerine nasıl dansguardian kurabilirim?

Locked
    9
    0 Votes
    9 Posts
    7k Views
    O

ben hala daha squid guard ı çalıştıramadım pfsense makina conf. çok düşük biraz güncelleyip freebsd ve dansguardan kurmayı planlıyorum..

• UZAK MASA ÜSTÜ ACİL YARDIM

Locked
    14
    0 Votes
    14 Posts
    7k Views
    N

@badilcan:

evet gözden kaçırmışız

hatta wan üzerinde pf yede giremiyorum onuda yaptı 80 i yönlendirince wan dan pf yede erişiyor. tekrar teşekkürler.

• Delireceğim artık Boot esnasında \ deyip kalıyor

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    3k Views
    4

Bende f1'e basınca geçiyor o / lı ekran

• Pfsense 2.0 Squid 2.6 veya Squid 3.0

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    4k Views
    T

siz dedikten sonra pfsense 2.0 a lightsquid kurayım dedim hata verdi araştırdım xml dosyasında tag ların sonundaki boşlukları silice düzeliyor diyordu dediklerini yapıp paketten reinstall gui dedim hata vermedi ama menüye de gelmiyor

• Belirli Bir Domaine DOWNLOAD Limit Kuralı Uygulamak?????

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    5k Views
    T

Yukarıda belittiğim gibi sadece lan 'dan wan' a 80 443 21 110 25 53 25 vs. harici dışarıya tüm portlar kapalı

dd.jpg
    dd.jpg_thumb

• Captive portal hk.

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    E

Concurrent user logins bu aktif iken son giren aktif olsun demekdir.lakin istediğiniz sanırım bu versiyonda yok :)

• Bu ağı nasıl kontrol edebilirim?

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    T

SurfControl ile çöze bilirsin ama switch veya ap miror yapma özelliği var ise tabi

• Network içinde port blocklama

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    4k Views
    N

Active Directory mevcutmu yapıda AD  yapısı varsa direk o programın exe sine HASH rule uygulayarak yapabilirsin sonrasında domain ortamı diyelimki var kullanıcının local admin ise bu hakkı geri almanı tavsiyemdirçünkü bahsetmiş olduğun sorun pfsense uğramaz iç ağ üzerinde çalışıyor sadece

• MULTİWAN yapamadım

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    4k Views
    S

tusuzdeli kardeş wan kısmında iken herşey normal internete çıkıyorum. Ama wan bacağının kablosunu çekince opt1 devreye giriyor ama internete çıkamıyorum.  opt1 online görünüyor. Sguid ve SquidGuard devre dışı bu işlem sırasında. Sizlerden ricam bu işi yapabileceğim açıklayıcı bir türkçe kaynak başka birşey değil.

• Captive portal!

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    B

captive portal da kimse sorun yaşamadı mı??

• Kurulum Sonrası Arayüz Ayarlamaları

Locked
    12
    0 Votes
    12 Posts
    7k Views
  • SMTP portu üzerinden gelen ve giden mail kaydı?

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    T

benim bildiğim kadarı ile pf üzerinde böyle bir sniff yok ?

• Nat ayarları bir süre sonra işlemiyor

Locked
    9
    0 Votes
    9 Posts
    4k Views
    K

sorunu ssh konsolundan şu komutu vererek çözdüm

ipfw -q -f flush

sebep tüm iplerin 80. port dışındaki tüm portlarının pfsense tarafından engellenmesi ve ben bunun nedenini anlayamadım bi türlü. pfsense makinesini açtığımda bi süre çalıştıktan sonra tüm makinelerin portlarını engelliyor örneğin kullanıcılar outlooktan mail atamıyorlar ama internete çıkabiliyorlar.

fazla uzatmayayım bu komutla normale dönüyor ama bu komutu belli aralıklarla uygulamam gerekiyor ve bu komut her çalıştığında captiveportal hizmetine ait kurallar da silindiği için captiveportal çalışmıyor, captiveportala girip save deyince çalışıyor. bundan yola çıkarak bana daha başka bir yol önerebilecek olan veya captive portalın o kurallarını tekrardan nasıl eklenebileceğini veya captiveportal servisini nasıl yeniden başlatabileceğimi bilen var mıdır?

• Warning, Latency ne demek bilen var mı?

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    4k Views
    T

hattı kontrol ediyorum ping 6ms download 2mb upload 100kb yine de uyarı veriyor bazen böyle rouing settings e girip latecy Latency thresholds değiştirip kaydet diyorum sonra tekrar girip aynı ayara getiriyorum düzeliyor 2.0 beta olduğundan şüphe ettim 2 günde bi güncelleme yapıyorum hep aynı sorun olmuyor ama merak ettim :D

• SNORT İLE ULTRASURF

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    6k Views
    T

bende bi sorun yok veya ben şimdilik böyle biliyorum :)

• DNS

Locked
    11
    0 Votes
    11 Posts
    6k Views
    T

Yanlış hatırlamıyorsam böyle birşey mümkündü
    Aliases bir host oluştur örnek : tacim = 192.168.1.50 sonra birtanede  (örnek telekom = 195.175.39.39 ) oluşturman gerek sonra Firewall: Rule\LAN  bölümünde tacimden gelen 53 isteklerini telekom gönder demen yeterli olacaktır diye düşünüyorum

• Videocache kullanan var mı ?

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    3k Views
    tuzsuzdeliT

baya bi uğraşıp çalışır hale getirdim bi ara
    ama sonra squidguard ile birarada çalışmadığını farkettim
    bunu da düzeltmek için bulduğum dökümanları uygularken hepten bozdum :)

• DHCP sunucu

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    V

resimdeki gibi isim ile calısmak istiyorum ama sıkıntı yasadım dhcp değişikliklerinden etkilenmiyeyim diye ama pfsense kuralları guncelliyomu ben demeden bilmiyorum ama normalde kural uygulandıgında velia.kromancelik ipsini alıp uyguladıktan sonra herhangi bir değişikliğe kadar güncelliyomu  eğer güncellemiyorsa gene sıkıntı devam edecek.

mac adreslerinde sıkıntı oldugunu zannetmiyorum.

2. dhcp yi kontrol edeceğim.
    teşekkürler

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.