• Pfsense- 1 Yakın Modem, 1 Uzak Modem

5
    0 Votes
    5 Posts
    2k Views
    O

yanlışsam düzeltin ancak ikinci modeminiz pfsense iletişime geçmesi için nasıl bir yol izliyorsunuzki sorun yaşıyorsunuz. açıklayıcı olmak gerekirse.

ikinci modeminiz aynı binadamı ? diyelimki aynı binada bu modemi pfsense bağlamadığınız halde nasıl tek bir pfsense ile kontrol edeceksinizki ? teorik olarak imkansız gibi birşey.

eğer aynı bir binada iseniz. ethernet kartı takarak 2.wan e 2. lan ile bu dağılımı yapabilirsiniz diye düşünüyorum

• Pfsense url engelleme çalışmıyor.

4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    O

özel mesajınıza bakın gereken bilgiyi yazdım

• Squid access.log sorunu

8
    0 Votes
    8 Posts
    3k Views
    O

Squid servisleri aktif durumda iken herhangi bir chmod yapamazsınız. ilkönce servisi stop edin “service squid stop” daha sonra winscp ile bağlanarak ilgili dosyanıza chmod larını düzenleyin daha sonra tekrar “service squid start komutu verin”

• Pfsense kurarken hata

6
    0 Votes
    6 Posts
    2k Views
    O

Usb Cdromlar genelde usbden elektrik aldıklarından dolayı boot ederken dahayavas ve sorunlu olduklarından problem yaratabiliyor. Tüm kullanıcıların dikkatine

• 0 Votes
    7 Posts
    2k Views
    M

bence  o listede c++ yerine perl olması gerekli. şu ana kadar incelediğim bir çok eklenti perl ile geliştirilmiş.

ücreti göden çıkaracaklar içinde harun şeker zaten bunu yapmış ve mamül ürün haline getirmiş. şu an web sitesi hatırıma gelmesi k ile başlayan bir ürün diye hatırlıyorum ama emin değilim. hatırlarsam buradan paylaşırım.

@aydemir_07:

@aydemir_07:

Captive Portal'a bu şekilde ek özellikler ekleyebilmek için hangi yazılım dilini öğrenmek gerekir acaba? Kolay olacağını düşünmüyorum, zaman ve sabır isteyen bir süreç ama bir yerden de başlamak gerekir diye düşünüyorum.

Sanırım sorumun cevabını burada aldım.

My apologies in advance if this is answered some where else, I really want to start contributing to the Pfsense project other than helping with tech support in the forums and donating money. I really wanted to help with code development and I didn't find this information anywhere. What skill sets are needed if someone wanted to contribute? And are there any resources that people have that people could research so that they can contribute constructively? Here are some assumptions I'm starting off with:

1. FreeBSD
    2. PHP
    3. HTML
    4. XML
    5. C++

Any info here is much appreciated. By trade I'm a network engineer with a deep background in Cisco and Windows, but in my younger years I have done some development in qBASIC, PASCAL, Fortran, C++. I really want to get back into programming and I thought why not do that by working on a project that I love and support.

Thanks,

Sırf C++ öğrenmek zaten başlı başlına bir dert. :)))

• Bridge Mode Port Yönlendirme

14
    0 Votes
    14 Posts
    16k Views
    M

arkadaşlar ben 80 ve 443 nolu portları yönlendiremedin bir türlü.

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,64389.0.html

• Turk Telekom Gateway Saçmalığı

5
    0 Votes
    5 Posts
    4k Views
    E

WAN 213.243.9.29 16.595ms 0.0%
    OPT1 213.243.9.29 22.166ms 0.0%

Benimkide böyle..Bridge mode veriyor ama…

• Loadbalance + Squidde eklenen kurallar çalışmıyor

1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Connection State limit (Connection State Type)

1
    0 Votes
    1 Posts
    791 Views
    No one has replied
  • Sarg Rapor Ayarları

3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    T

ip kullanici eklentisini kullanmadim fakat kullanici yetkilendirmesinde lightsquid sayfasina erisim verilemiyor
    http://i.imgur.com/1jrrJlQ.png
    cok büyük bir olay degil ama musteri ara ara girip raporlara bakmak, anlik web trafigini gormek istiyor.

baska bir sistemde  -d date +%d/%m/%Y-date +%d/%m/%Y parametrelerini sarg args kismina ekledim fakat orada benzer bir durum olusmustu.
    sorunsuz raporlayan bir arkadas sisteminin ayarlarini paylasirsa sevinirim.

• Aliases Yönlendirme Yardım

1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Kota uygulaması Yapılabilirmi

2
    0 Votes
    2 Posts
    897 Views
    technicalT

Freeradius2 de mevcut ama kota dolduktan sonra kullanıcının internetini tamamen keser.

Ayrıca captive portaldan kaynaklanan bir bug yüzünden girdiğiniz değerler hızlı ve yanlış algılanabilir.

• Pfsense 2.0.3 Captive Portal Freeradius2 Zaman Problemi

8
    0 Votes
    8 Posts
    3k Views
    technicalT

sanırım bu

http://redmine.pfsense.org/issues/2164

Böyle durumlarda metinleri google translate ile de çevirerek çözüme ulaşabilirsiniz.

• Pfsense boot olmuyor

3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    L

@tekno:

pfSense-LiveCD-2.0.3-RELEASE *** bu versiyonu indirip rardan cikartip isoyu yazdirman gerekiyor.
    sendeki img dosyası compact flash sürümü olabilir

teşekkürler dediğiniz gibi deneyeceğim

• Starting ntp time clent hatası

3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    J

ntp sorununu setup wizarda geldıgınde 2kıncı bolumde sanırım europa/istnabul bu 2.0.1 icin 2.0.3 içinse assian/istanbul yaparsan ntp client sorununu halledebilirsin

• Tübitak/Ulakbim Pfsense Resmi Yansı Merkezi oldu

4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    D

Teşekkürler Tübitak ve Ulakbim.

• PfSense vs. Peplink Load Balance mantığı

8
    0 Votes
    8 Posts
    4k Views
    O

Açıklayıcı ve aydınlatıcı bilgileriniz için çok teşekkür ederim. pfSense fayda-maliyet gözetildiğinde eşsiz nitelikte bir çözüm. Daha önce de belirttiğim üzere pfSense'den bihaberken Peplink'i araştırmıştım ama fiyat olarak şirket yapısına göre pahalı olduğundan dolayı tercih etmedim. Peplink'in muadili olan ucuz çözümlere de rastladım Tp-Link vs. gibi ama onlara da güvenemedim. Ayrıca pfSense'in bu kadar geniş bir kullanıcı kitlesinin olması en azından ileriye dönük olarak daha çok gelişeceğinin ve destek konusunda da foruma bakınca bir harika olduğunu gösteriyor. :)

• Pfsense voip konfigürasyonu konusunda yardım

5
    0 Votes
    5 Posts
    2k Views
    tuzsuzdeliT

Yalnız trafik önceliklendirmesi dediğiniz şekilde olmaz.
    Öncelikle traffic shaper vasıtası ile voip ve diğer trafik için farklı öncelikli birer queue oluşturup, firewall kuralı yazarken de bu queue'leri seçmeniz gerekir.
    Ben voip kullanmadığım için örnek ekran görüntüsü vesaire yollayamıyorum ancak Traffic shaper menüsü altındaki wizard'lar, konfigürasyonu oldukça kolaylaştırıyor, denemenizi öneririm.

@qbilay Bey yanlış anlamayın ancak ordaki "quick" kutucuğunun, trafiği öncelendirdiği varsayımı ile bu kuralı hazırlamış olabilir misiniz ?

• Pfsense Sorunu Ve Msn yasaklama Hk.

15
    0 Votes
    15 Posts
    6k Views
    M

merhaba,

skype, teamweaver, ammy, show my pc gibi uygulamaları nasıl yasaklayabiliriz.

• Firewall: Rules LAN kuralları neden çalışmaz

3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    K

/31 burada yazılan tek ip kullanabilirsin burada anlatmak istediğim subneting hesaplarını biraz bakmanı tavsiye ederim. Soruna gelince /31 yerine /32 yaparsan düzelecektir.

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.