• Lightsquid için Kullanıcı ve Grup Yönetimi Eklentisi

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    4k Views
    No one has replied
  • 1 WAN 2 LAN Interface

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    technicalT

netwok mantığına gore ağ maskesi hesaplarken şu şekildedir. ip adresleri aralığı eğer 192.xxx.xxx.1 ile 254 arasında ip alacaksa sistem ipsi ağ maskesi şu şekilde olmalıdır 192.xxx.xxx.0/24 yada 192.xxx.xxx.1 255.255.255.0

düzeltmeniz gereken noktaları sıralıyorum.
    1. LAN interface yi 192.168.101.5/24 dür muhtemelen WRLS interface yi de 192.168.102.5/24 olarak ayarlayınız.
    2. DHCP ayarlarına giriniz WRLS interface için istediğiniz ip aralığını belirleyiniz (örn: Range 192.168.102.10 to  192.168.102.100)
    3. Rules kısmından WRLS interface için herkeze internet geçişi kuralı oluşturunuz
    Action = Pass
    Interfac = WRLS
    Protocol = any
    Source = WRLS subnet
    Destination = any

bu şekide çalışması gerekir.

ayrıca LAN ve WRLS ip adreslerinizi 192.168.101.5 değilde 192.168.101.1 ve WRLS yi de 192.168.102.5 değilde 192.168.102.1 olarak ayarlamanızı tavsiye ederim.

• 0 Votes
    5 Posts
    2k Views
    X

tsk ederim

• Pfsense 2.0.3 update sonrası zaman farkı sorunu

Locked
    23
    0 Votes
    23 Posts
    8k Views
    O

Mesajımı yazdığım tarihten bu yana her gün ssh dan giriş yapıp tarihi kontrol ediyorum.
    O tarihten bu yana saat hiç bozulmadı.Asia/Istanbul seçimi sorunu çözmüş görünüyor.

• Ipsec VPN Üzerinden 8 Lokasyonu Birbiriyle Haberleştirmek

Locked
    9
    0 Votes
    9 Posts
    3k Views
    S

@TechnicaL:

pfsense ye bağlı modemleri bridge moduna alarak denermisiniz ?

kullanıcı adı ve şifresini wan kısımından pppoe kullanarak internete çıkış yapın.

İşlem yapmaya Çalıştığım Yer Bakü'de Zaten pppoe Moduna Aldıramadığım için DMZ mod'da çalıştırabiliyorum. Gelecek Ay Bakü'ye Gideceğim PPPoE moda Alıp Dener Sonucu Paylaşırım.

• PORT AÇMA YARDIM

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    B

@SGTR:

Eğer ki modeminiz normal mode ise yapmanız gereken adımla;

Modem üzerinden ilgili (ör:5115 nolu) portu pfSense wan ip adresine modem üzerinden nat edin.

Yukarıdaki işlemi yaptıktan sonra sırasıtla Firewall > rules > WAN sekmesine gelip ilgili porta izin vereceksiniz

Yine yukarıdaki adımı yaptıktan sonra Firewall > NAT sekmesine gelip aşağıdaki resimdeki adımları izlerseniz sorununuz büyük ölçüde çözümlenmiş olur.

Takıldığınız noktada yardımcı olmaya çalışırız.

Sevgilerle,

YArdımlarınız için teşekkür ederim ben gösterdiğiniz şekilde port açıyordum yinede olmuyordu modemden girilmiş tüm portları silerek pfsense ip yeniden port açtım düzeldi..İlgi ve alkanız içim çok teşekkür ederim….
    SGTR

• İç ipleri bulma

Locked
    10
    0 Votes
    10 Posts
    5k Views
    S

@osmantuzcu:

Harun bey ;
    Sanırım söyledikleriniz çok doğru kullanılmayan portları kapatıp bi sürü porttan çıkış yapmaya çalışanları görebilirim. SysLog Sunucu kurmam gerekiyor bunun farkındayım. Solarwinds ın Kiwi SysLog unu denedim çok kastı zaten Windows programı olmasa daha iyi. Opensource kullanışlı ve detaylı analiz yapabileceğim bir SysLog varsa tavsiyelerinizi beklerim.

Teşekkür ederim

Syslog sunucu kurulumu için Çağrı ERSEN Üstadın aşağıdaki yazısına göz atmanız yeterli olur diye düşünüyorum… Ancak analiz konsu biraz sıkıntılı bir mevzu...
    http://www.syslogs.org/rsyslog-ile-merkezi-log-sunucusu-kurulumu/

Saygılarımla...

• PPTP Vpn ile İnternete Çıkma Sorunu

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    O

Arkadaşlar "server address" kısmına ben iç ağımın default gatewayini veriyordum. halbuki "Remote address range" olarak verdiğim 192.168.x.x adresinin gatewayi olarak 192.168.x.1 verince oluyormuş. Sorunu böyle çözdüm teşekkür ederim

• Türkçe Çeviri Çalışmaları

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    5k Views
    No one has replied
  • Squidquard - google chrome sorunu

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    tuzsuzdeliT

Bazen dediğiniz
    https siteleri engellemiyor
    hhtp'yi engelliyor.

şu yardımcı olacaktır;: http://forum.pfsense.org/index.php/topic,62017.0.html

• OpenVPN

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    2k Views
    tuzsuzdeliT

Aydın Bey
    Client tarafında verdiği hata ve Pfsense tarafındaki openvpn loglarına bakabilir miyiz ?

• M3 el terminali ile openvpn

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    tuzsuzdeliT

loglarda ne yazıyor ?

• Bakalım ve Halimize Üzülelim (Squid-Cache)

Locked
    30
    0 Votes
    30 Posts
    9k Views
    yakarY

Son olarak birşey daha yazıp bu konuyu bundan sonrası için görmezden geleceğim.

pfSense'in ticarileşmesine karşı olmayın çünkü üretilen birşeyden para kazanılmazsa o üretimin üstüne birşeyler koymak zorlaşır. Ben ürünümden para kazanıyorum ve gelip burada seve seve hiç bir beklentim olamadan soru soran arkadaşlarla bilgimi paylaşıyorum. Bu bilgiler gerçekten gecelerce sabahlama sonrasında öğrenildi. Benim ingilizcem iyi değil, teknik ingilizcem iyi.. Herhangi bir üst düzey ingilizce eğitimi de almadım ama 1999'dan beridir sektörde (1996 aslında ama ilk 3 yıl sektörü tanımakla geçti o yüzden saymıyorum) bulunduğum ve ilk 5 yıl Türkçe döküman sıkıntısından dolayı sözlükle (MTU bilen bilir) ingilizce öğrentik. Kimsenin kafasına ameliyatla birşeyler sokulmadı. Bize doğuştan bahşedilen tek şey var o da "paylaşımcılık ruhu".

Amacım kimseyi aşağılamak veya kimseyi gereksiz övmek değil. Yazdıklarımdan "birilerini daha bizim tarafa çekebilir miyim" düşüncesindeyim sadece. Kimse ücretsiz yardım etti diye de aç kalmaz bu konuda da hiç kuşkunuz olmasın, bol bol yardım edin :)

Saygılarımla.

• Multiwan sorun

Locked
    13
    0 Votes
    13 Posts
    4k Views
    A

pfsense dhcp den otomatik ip alıyor 192.168.0.10 ve 192.168.1.30 diye bununla ilgili bir sorun olabilirmi?

• Restore allowed memory size

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    C

@seker:

@cinlop:

@seker:

@cinlop:

Merhaba. pfsense nin üzerine freeradius kurdum.SOnra buna 14 bin tane kullanıcı eklemem gerekti.config dosyasına bu kullanıcıları ekleyip restore yaptığım zaman aşağıdaki hatayı alıyorum.Daha önce karşılaşan veya yardımcı olacak biri varmı.arattım nette ama bunu için bi çözüm bulamadım.
    İyi çalışmalar.
    Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 1 bytes) in /etc/inc/config.lib.inc on line 122

bu arada /etc/inc/config.lib.inc içinde böle size bildiren bir değerde göremedim.

PHP tarafından kullanılabilir hafıza limitinin üzerine çıkmışsınız. PHP için kullanılabilir bellek değerini arttırmak işe yarayabilir. Hafızada tutmak için 14000 kullanıcı çok fazla gibime geliyor…

Saygılarımla...

mecbur üniversitede kullanacağım için.yerleşkedeki tüm öğrencileri atmam gerekiyor.Böyle bir şeyi zamanında centos coova mysql freeradius ile yapmıştım.Ama orda her vlan için serverda sanal bir interface açmam gerekiyordu.network kartını baya bi kastırıyordu.o zaman pfsense yi yine bu iş için denemiştim fakat o zaman kullanıcıları atıyordum fakat 3000 userin üzerinde patlıyordu.Galiba yine aynı muahhet olacak gibi.acaba mysql i dışardamı tutsamki.ordan haberleşse diyecem.işallah olur.teşekkürler cevadplar için.

Kullanicilari pf uzerinde tutmayin. Pf sadece kimlik dogrulama icin gidip kullanici veritabanina sorsun.  bu sayede sistem patlamadan kullanabilirsiniz.

Teşekkürler Harun Bey;
    Aynen bende dediğiniz gibi bir ortam oluşturmak için uğraşıyorum şu an

• Lightsquid Türkçe Yama

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    5k Views
    technicalT

tarayıcında sorun olabilir mi ? 5 ayrı bilgisayarda denedim ben.

• Captive portal, 1500 kullanıcıda yavaşlar mı?

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    A

benzer sistemde 750 kullanıcı kayıtlı. anlık kullanıcı sayısı 500 pfsense+cp+squid kullanılan ram 3.5 GB

bende durum bu şekildeydi. unutmadan pfsense sanal makine üzerine (proxmox) çalışıyor.
    Bilginiz olsun…

• Facebook log

Locked
    13
    0 Votes
    13 Posts
    6k Views
    A

facebook tarih olunca paylaşır bizimkiler  :-\

• Squid3 Cache Dynamic Content

Locked
    15
    0 Votes
    15 Posts
    4k Views
    tuzsuzdeliT

@hoscakal:

dinamik cache in o işe yaradığından eminmiyiz ?

önce bunu sormak lazım :)

sonuçta youtube deki ya da her hangi bir yerdeki video *.flv swf mp4 gibi uzantılara sahip dosyalar yani zip rar gibi dosyalardan farkı yok

kısaca canlı stream yok ama sadece kendi player ları ile izlenebiliyor ve bazı download programları bu uzantılı dosyaları direk pc ye indirme imkanı sağlıyor.. squid bu manager programları gibi yakalama imkanına sahip mi ki cache leşin :S

Ben ne demek istediğinizi çok net anlayamadım.
    Youtube'da bir video, parçalar halinde CDN üzerinden geliyor. Dynamic olma sebebi bu.

Sizin bahsettiğiniz gibi rar, zip dosyadan farkı yok.
    Ancak rar zip'i de CDN üzerinden çekiyorsanız onu da cacheleyemiyorsunuz.

• İstediğim saatte pfsenseyi kapatma

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    3k Views
    S

@yigitorhan:

Merhaba;

Pfsenseyi saat: 01.00 de otomatik kapanması şeklinde nasıl ayarlabilirim. Cron ile yada farklı alternatifle beraber.

iyi çalışmalar.

Cron ile aşağıdaki komutu zamanlamayı dener misiniz?

/sbin/shutdown -p now

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.