• Captive portal şablonu

Locked
    12
    0 Votes
    12 Posts
    7k Views
    A

Bir otel için düşünüyorum,
    Sadece Captive portal ve 5651 loglama olacak. Bir türlü çıkamadım işin içinden. Resepsiyondaki görevli her seferinde arayüze girip kullanıcı oluşturamaz. Bunun kolay bir yöntemi olmalı. PHP kodlama bilen arkadaşlar bunu çözebilir diye düşünüyorum.

• Pfsense ile sorunsuz çalışan ethernet kartları

Locked
    57
    0 Votes
    57 Posts
    40k Views
    K

pcı-x genelde  normal anakartlarda bulunmuyor.

pcı-x ile  pcı-e  karıştırmamak lazım.  ikisi farklı şeyler.

• VirtualBox üzerinde pfSense ve Multi Wan

Locked
    13
    0 Votes
    13 Posts
    5k Views
    O

@SGTR:

Selam tekrar,

Firewall > Rules > Floating rules kuralını eklediniz mi? Squid custom options tanımladınız mı?

Sevgilerle,
    SGTR

Selam SGTR,
    Floating altında bir kural oluşturmadım böyle olması gerektiğini bilmiyordum. Squid dediğiniz işlem eklenti üzerinde yapılacak işlemse eğer, henüz pfSense üzerine hiçbir eklenti kurmadım.

@tuzsuzdeli:

Gatewaylerde monitor ip olarak modemlerin ip'lerini yazmışsınız.
    Öncelikle bunları internet üzerindeki başka ip'lerle değiştirin ki (genelde ttnet, google ya da opendns DNS sunucu adresleri kullanılır) hatların düzgün çalışıp çalışmadığı anlaşılsın öncelikle.

Teşekkürler, bunu da düzelteyim.

Bu arada pfSense'i keşfeden insanlar ilk olarak hat birleştirmenin cazibesine kapılıp kurcalamaya başlıyor ama sitedeki Sıkça Sorulan Sorular başlığında MultiWan ile ilgili olan video bu konuda çok başarılı değil videoyu hazırlayan arkadaş yapılandırmasını anlatıyor yani adım adım giden bir anlatım değil.

Naçizane tavsiyem, siz üstadların son sürüme göre temel konularla ilgili bir video ya da bir başlık açıp burada yapılacakları aşama aşama anlatmanız çok iyi olurdu.

Saygılar.

• 0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    A

@abdurrahman:

Traffic Shaper'dan limitleme yaptığımda aşağıdaki durum oluşuyor. pfsense açıldığında login olsada olmasa da "Bump sched buckets to 64 (was0)" hatası yazmaktadır. Arada bir bu hata satırı yeniden oluşmakta ve alt alta yazmaktadır. Fakat sistemin çalışmasında bir sorun yok.

Ama ssh ile bağlanmaya izin vermiyor. bu mesajın anlamı nedir ve oluşmaması için ne yapabiliriz?

anlatıldığı gibi traficc hız limitleme koyduğumuz için oluyor.herhangi sorun mesajı değildir.sevgiler

• Lighstquid subdomain takibi

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    1k Views
    A

@GuMgUmOk:

Merhaba, lightsquid ile kulanıcıların girdiği domainleri görebiliyoruz.
    subdomainleri ve hangi sayfalara gittiklerini tespit edebilirmiyiz?

Yani işinin siteden gittiği url leri almanın bir yolu yokmu.?
    İllegal sitelere giriliyor. Sorulduğunda verilen cevap bilmeden bir yere tıkladım burası açıldı vs. vs. o zamanda birşey deiyemiyoruz çünkü gerçekten bizimde başımıza geliyor açılan popuplarda cinsel içerikli siteler vs.. bu konuda acil yardımınıza ihtiyacım var saygılar..

squidguard ile kelime ve blacklist bazlı engelleme yaptığınızda bu siteler açılmayacak ve takip etmenizede gerek kalmayacak kanısındayım.Ayrıca servis sağlayıcıdan ücretsiz olarak aile filtresine geçmenizi tavsiye ederim.squidguard + aile filtresi ile tadından yenmez.Sevgiler

• Dnsmasq[]:possible DNS-rebind attack detected hatası ne anlama geliyor?

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    2k Views
    S

Rica ederim. Sizlere de kolay gelsin.

Sevgilerle,
    SGTR

• Pfsense ile TTNet arasındaki kota farkı.

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    tuzsuzdeliT

Traffic shaperdaki P2PCathcall seçeneğinin ben baya bir derde çözüm olacağını düşünüyorum.
    Kendim ihtiyaç duymadığım için kullanmıyorum o sebeple, tecrübe etmedim.
    Ama komple blok koyulamasa bile hızın 1k gibi çok düşük bir değere sabitlemesi işe yarayabilir.

Ayırca pfsense'de nokta atışı bir çözüm olmasa bile,

yukarıda anlattığım torrent ve magnet linklerinin engellenmesi Maximum new connections / per second(s) ve/veya Maximum number of established connections per host gibi opsiyonları kombine ederek ciddi kısıtlamalar yapılır bence.
  • Pfsense dhcpd.leases dosyasını syslog sunucuya gönderme

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    1k Views
    A

teşekkür ediyorum
    kolay gelsin
    @tuzsuzdeli:

syslog yerine, direkt ağ üzerinden kopyalamak işinizi görürse,
    bir windows ağında iseniz samba ve cron ile bunu yapabilirsiniz.

• Modemin wireless ını da ağa dahil etmek

Locked
    12
    0 Votes
    12 Posts
    10k Views
    M

teşekkürler halletim…

• Gov.tr açmak

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    1k Views
    S

Selam,

Rica ederim. Bu arada konu başlığına ÇÖZÜLDÜ olarak eklersen daha sonrasında bu konuyu bulduklarında çözümlendiğini kolay bir şekilde anlayabilsinler.

Sevgilerle,
    SGTR

• Pfsense upgrade işlemi neden bu kadar uzun sürüyor?

Locked
    16
    0 Votes
    16 Posts
    5k Views
    A

önerileriniz için teşekkür ederim.
    @tuzsuzdeli:

Squidi snort'u örnek olarak verdim zaten. Böyle bir sürü paket var daha. Ama sizin ihtiyacınız yok zaten.

Valla durum dediğiniz gibi ise, bahsettiğiniz bilgisayar çok atıl bir yatırım olur bence.
    İlk mesajımda belirttiğim ayarda bir makine size yeter.
    İçiniz rahat etmiyorsa, en azından bir deneyin ama.

• Pfsense Wan Tüm Bağlantıyı Almıyormu?

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    2k Views
    L

SGTR ve tuzsuzdeli hocam ikinizede teşekkürler. DAha önceden ppoa ile bağlanıyordum ama bir ara sadece ppoe bırakmışlardı ondan sorna hiç denemedim açıkcası.

• PPTP VPN

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    2k Views
    A

Sorun çözüldü,

Firewall tarafında baya fazla kurcalamışım. Birden fazla kural oluşmuş. Şimdi onları ayıkladım sorun çözüldü.

• Modem arayüze ulaşma sorunu

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    4k Views
    S

@maali:

sorun çözüldümü? çözüldü ise nasıl? benzer sorunla karşı karşıya kaldım

Selam tekrar,

Yukarıdaki resimleri adım adım yaptıktan sonra en alttaki modemarayuz NAT ayarının kuralını en üste almalısınız. O şekilde çalışacaktır.

Sevgilerle,
    SGTR

• 64bit mysql

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    922 Views
    No one has replied
  • Pfsense Metro internet dowload upload sorunu.

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    E

@SGTR:

Selam,

Squid yapılandırmanız nasıl? Onunla alakalı resimleri eklerseniz fikir oluşması için.

Sevgilerle,
    SGTR

Tabi buyurun, transparent işaretli olduğu zamanda sorun aynı.

http://imageshack.us/a/img42/6498/68977401.jpg
    http://imageshack.us/a/img194/4906/70757776.jpg
    http://imageshack.us/a/img15/6360/41067505.jpg
    http://imageshack.us/a/img845/8797/74965304.jpg
    http://imageshack.us/a/img199/2057/14224588.JPG
    http://imageshack.us/a/img716/1506/19140621.jpg
    http://imageshack.us/a/img40/4280/77380276.JPG
    http://imageshack.us/a/img818/1634/47623955.jpg

• Pfsense 5651 Log Tutma

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    technicalT

tamam siz haklısınız ben haksızım.

• Captive Portal ile Local User Manager otomatik kayıt yardım…

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    S

Selam,

Bununla alakalı olarak bir önceki sayfada bulunan http://forum.pfsense.org/index.php/topic,60829.0.html yazısı size fikir verebileceğini düşünüyorum.

Sevgilerle,
    SGTR

• Local User Manager grub açma yardım

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    S

Selam,

Bu istediğinizi squidguard ile yapabilirsiniz. Yapmanız gereken groups acl kısmına gelerek buraya ipleri yazarak sonrasında da common acl kısmına gelerek ilgili seçeneklerden allod/deny yapacaksınız.

Sevgilerle,
    SGTR

• DHCP Server Mac-ip Eşleşmesini atlayan kullanıcılar

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    4k Views
    A

dhcp server enable static arp mappings işaretlerseniz sadece ip ve mac eşleşenler pfsense le iletişim kurabilir. pfsense tanınmayan maclerden gelen istekleri direk reddeder sadece local de erişimleri olur. bu da internete girişlerini engeller.

@aydemir_07:

Arkadaşlar bütün kullanıcıların mac adresleri tek tek alınıp ip verilmiştir. Captiveportal+freeradius ayarlanmıştır. Paket olarak ta squid,squidguard,lightsquid ve cron kurulmuştur. Fakat kullanıcılardan artık tabiri caizse gına geldi. :) Mac adresini değiştirip girenden tutunda şifrsini paylaşan mı dersin. Neyse önce şunu sorayım; mac+ip+radius eşleşmesi yapmak mümkün müdür? Mac adresi kayıtlı olmayan kullanıcılar kayırlı kullanıcıların mac adreslerini alıp ağa bağlanıyorlar fakat internete çıkamıyorlardı, kullanıcı adı ve şifreleri olmadığı için. Fakat kullanıcı adı ve şifre paylaşımını büyük ihtimalle engelledim. Yapmak istediğim kullanıcı adı ve şifre ile ip numarasını birbirine bağlayabilir miyiz? 1. derecede yapmak istediğim bu.

2. sorunum ise anlattığım gibi mac+ip eşleşmesini yaptım. "Deny unknown clients" seçeneğini işaretledim. Range aralığını da 192.168.10.10-192.168.10.10 yaptım. Fakat bugün lightsquid loglarını incelerken kayıtlı olmayan bir ip gördüm. Kayıtlı kullanıcılar 192.168.10.88 de bitiyor. Loglarda ise 192.168.10.103 numaralı bir ip gördüm. Böyle birşey mümkün müdür? Diye sormuyorum demek ki mümkün ama nasıl? :)
    Bu ip numarasının bağlandığı mac adresini görebilir miyiz?

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.