sayın @SGTR;
verdiğiniz konuya yazma yetkim olmadığından buradan devam ediyorum. Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda mevcut olan tcp-udp" olmadığı için üzerine yeni bir rules olarak ekledim. Bu kural yerine mevcut tek lan kuralındaki protokolü "any" yerine "tcp/udp" olarak seçip yapılandırsam daha mı sağlıklı olur idi?
Bu kural ile tüm vüdeo formatlarına hız sırılaması yapmış oldum mu?
Ve yine Arşiv dosyaları için de benzer bir limitleme yapmak için "l7" de hangi protokolleri (zip i gördüm başka gerek var mı) seçmemi önerirsiniz?
Bu işlemi herbir protokol için yeniden yamam mı, yoksa video için yaptığımız limitlemeye yeni protokoller eklemem mi sizce daha sağlıklı olacaktır.
Önceki mesajımda bahsettiğim "Squid Traffic Managment Settings" alanı bu iş için kullanılamaz mıydı? "traffic shaper" ile yapmamızın sebebi daha sağlıklı sonuç verdiği için mi yoksa sıralı roller kullanarak, bu özellikten öncelikli roller kullanabilme seçeneği için midir? (örn öncesine bu limitlemeden etkilenmesini istemediğimiz makinaları belirten bir rol oluşturulması)
İşimi görüldüğü ile kalmayıp mantığını öğrenip ileride karşılaşacağım benzer senaryolarda yardımsız ilerleyebilmek arzusundan ötürü sorularım ile bazen can sıkıcı olabilirim mazur görün lütfen.