• PfSense Teknik Destek

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    987 Views
    No one has replied
  • SSL sitelere giriş yapamıyorum.

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    3k Views
    S

Selam,

Ya da eğer multiwan kullanılıyorsa ssl kullanan sitelerde sıkıntı yaşayabilirler özellikle de bankalarda. Böyle birşey midir?

Sevgilerle,
    SGTR

• FreeRADIUS + MySQL + Captive Portal Sorunsuz çalışıyor ancak…

Locked
    10
    0 Votes
    10 Posts
    7k Views
    F

arkadaşlar problemi çözdüm (en azından benim işimi görüyor)

Centos üzerinde MySQL kurulu olduğundan bahsetmiştim. Sonra düşündüm ki neden radius servisini de centosta çalıştırmayayım ? Neticede tablolar ve haberleşmeler aynı,

Sonra aşağıda ki linki referans edinerek centos 6 sunucuma, radius sunucusu kurdum ve çalıştı…

Yapmanız gereken çok basit. Eğer ubuntu veya centos sunucunuz var iste linkte ki sistemi kurun ve pfsense captive portal'i kurduğunuz sisteme yönlendirin.

LİNK : http://safesrv.net/install-and-setup-freeradius-on-centos-5/ (Sayfa ingilizcedir.)

Ubuntu, Centos 5 ve Centos 6 için anlatılmıştır...

ekran görüntüleri;

vaktim olursa, çalışan halinin klavuzunu yazmayı düşünüyorum. Sormak istedikleriniz olursa, yardımcı olmaya çalışacağım.

İyi Günler

Barbaros H. EMSEN

• Captiva portal servisi duruyor.

Locked
    11
    0 Votes
    11 Posts
    5k Views
    A

Herhangi bir gelişme yok mu bu konu ile alakalı? Yoksa baştan kurup 2.01 versiyona döneceğim. Gerçi Biraz zor olacak ama.

• 0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    H

@alcan01:

sarg ve ligthsquid raporlarını nasıl silerim ?

tarayıcı üzerinden yönetiyorum.file manager var sadece ?

bu kayıtları nasıl silerim ?

ayrıca yine web üzerinden yönetimle sarg rapordaki ip leri nasıl isim olarak gösteririm ?  (detaylı olarak anlatan olursa sevinirm.web taraycı üzerinden yapılabiliyormu bu iş .yoksa ne yapmam lazım? )
    sevgiler.

Winscp programı ile sisteme girersiniz. Eğer bilmiyorsanız formu arayınız.

• Aliases port gurubunu yönlendirme nasıl yapılır yardım lütfen

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    2k Views
    P

Sonunda başardım 2 gündür uğraşıyordum aklıma wc de bir fikir geldi ve dükkana gidince hemen denedim oldu yukarıda gösterdiğim mantıkla çözdüm çok mutluyum :D

Bana yardım eden arkadaşlara canı gönülden teşekkürler

• PfSense Yüklenebilecek Modem türü cihaz?

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    4k Views
    technicalT

Elimde hazır durumda alix 2d13 üzerine kurulu sistem var ilgilenirseniz pm atabilirsiniz.

• Pfsense giriş yapamıyorum

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • 5651 kanun (TIB) Pf Sense RC2.0.1 log ayar sayfası (yeni dizayn)

Locked
    108
    0 Votes
    108 Posts
    84k Views
    technicalT

@alcan01:

üstad birde pfsense yi ayrı makinada windowsuz sadece pfssense makinası olarak çalıştıranar için.yani tarayıcıdan ulaşanlar için nasıl ayarlanır bir anlatırsan çok sevinirim.Teşekkürler.
    Ve dhcp ile sabit ip dağıtıyorum mac filtre ile bu sorun teşkil ediyormu  ? web tarayıcı üzerinden nasıl ayarlarım bu log işini ? pf sense kendi harici makinasında işletim sistemsiz çalışıyor 80 gb hdd var

bu openssl ile yapılan loglamanın açıklaması (denemedim detay ve bilgiye sahip değilim)
    http://www.syslogs.org/openssl-ile-5651-sayili-kanun-geregi-log-imzalamak/

bu daha yeni bir log alma dizaynı açıklamalar başlıkta mevcut denemeye vaktim olmadı.
    http://forum.pfsense.org/index.php/topic,59557.0.html

kolay gelsin.

• Pfsense 2.1-BETA1 Guncelleme Sonrası Sorunlar

Locked
    15
    0 Votes
    15 Posts
    6k Views
    Y

@technical:

snort cron gibi yazılımların squid e etkisi yok.
    havp gibi bağzı paketlerde dahili proxy server var onların etkisi oluyor.

tsk ederım yardımların ıcın

• Squidguard kendi kendine devre dışı kalıyor

Locked
    11
    0 Votes
    11 Posts
    4k Views
    Y

@alcan01:

@ynscan:

selam,
    aynı sorun bende de var bendekı hatalar su sekılde;
    Mar 31 18:03:01 pfsense php: : SQUID is installed but not started.  Not installing "nat" rules.
    Mar 31 18:03:01 pfsense php: : SQUID is installed but not started.  Not installing "pfearly" rules.
    Mar 31 18:03:01 pfsense php: : SQUID is installed but not started.  Not installing "filter" rules.

Hangi sürüm kullanıyorsunuz arkadaşlar ? Beta mı ?

Beta surumune guncelleme yaptım ne olduysa ondan sonra oldu. Bu arada Forumda yenı baslık altında sorunumu dıle getırdım.

• Loglarda dns attack yazıyor?

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Squid 3 ve multiwan

Locked
    13
    0 Votes
    13 Posts
    5k Views
    technicalT

squid3 yeni proje olduğu için beklenmedik hatalarla da karşılaşabilirsiniz, ayrıca https de gelişme olursa lütfen haber edin bende sistemi squid3 e geçircem.

• Ip Bazında İnternet Kısıtlamak

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    A

@beyazsapka:

Merhaba Arkadaşlar,
    pfSense 2.0.2 Kullaniyorum bunun üzerinde squid ve squidguard var. Aynı blokta olan Statik olarak tanımladığım 5 adet ip nin sadece outlook ile mail alışverişi, teamveawer ve kullandığımız bir programın internete çıkmasını istiyorum diğer internet sitelerinde gezinmeyi tamamen kapatmak istiyorum. bunu bir kaç kez denedim ama olmadı.

firewall->roules->lan sekmesinden source kısmına yasaklı ipleri destination kısmına ise not ı işaretleyip izin verdiğim sitelerin iplerini yazdım(teamveawer hariç cünkü hangi ip bilmiyorum) ve protokolu any yaptım action kısmını da block yaptım. nete çıkamıyor ama diğer izin verdiklerim de de sıkıntı oluyor. nasıl çözebilirim.

bence group acl'den kural oluşturup.Blacklistten download edip  hemen hemen hepsini seç bazı şeylere izin ver.birazda olsa böyle bi çözüm bulabilirsin.
    http://www.shallalist.de/Downloads/shallalist.tar.gz
    bu adresi blacklist bölümüne yapıştırıp download etmen lazım.
    yapamazsanız yardımcı olurum.haber verirsiniz.

• KULLANICI ÇOĞALINCA PFSENSE ŞİŞİYOR

Locked
    18
    0 Votes
    18 Posts
    7k Views
    A

@husgur:

Merhaba arkadaşlar emekli öğretmenim  pfsense ile tanışınca merak sardım cafemize kurdum  herşey iyi güzel ama kullanıcı sayısı çoğalınca  pfsense ağırlaşıyor  hatlarda kopmalar başlıyor biri kopuyor  gelince başkası kopuyor 3 hatta sağlıklı çalışmıyor squid i kaldırınca biraz iyileşiyor ama kullanıcı çoğalınca tam felaket  cafe hakkında gerekli bilgileri vereyim pfsense görüntülerinide ekledim gözden kaçırdığımız bir şeymi var arkadaşlar lütfen bi yardımcı olun
         Cafede toplam 75 pc var  2 tane 8mbps sınırsız ttnet adsl hattı
                                            1 tane 8 mbps  sınırsız smile adsl hattı
    pfsense kurulu makina hp DC7800P e 6500 işlemcili 160 gb sata hdd 2 gb ddr2 ram
                                     dc7800 makinanın onboard lan (1000Mbps)lan bacağı
                                     DN-10130  Digitus 10/100/1000 Mbps Gigabit PCI Express Ethernet Kartı
                                      DN-10110 Digitus 10/100/1000 Mbps Gigabit PCI Ethernet Kartı, 32-bit, Realtek RTL8169SC chip
    ana makina sıfır tp link TP-SG1024D  switc e bağlı  sistem bu şekilde kurulu
    ekran görüntülerinide ekliyorum yardımlarınızı çok acil bekliyorum saygılar

Admin'imizin paylaştığı bu konudaki adımlarıda uygulamanı tavsiye ederim
    http://forum.pfsense.org/index.php/topic,22258.0.html

• Traffic Graph Kısmında Bağlı Olmayan Bilgisayar

Locked
    11
    0 Votes
    11 Posts
    5k Views
    technicalT

mac clone yapabilecek düzeyde bilgisayar bilgisi olan arkadaşları tesbit et ve üst yönetime dilekçe ile ikazını belirt bilişim suçu işlemeye devam ettikleri taktirde işsiz kalma ve çeşitli idarei cezaları göz önünde bulundurmaları riskini alacaklarını açıkla anlamazlarsa gerekeni yap.

• Havp iphone video sorunu

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Atheros 8151 chip

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    2k Views
    A

Öneriniz güzelmiş aslında değerlendirilebilir ama yaklaşık 90$ seviyelerinde asus 3 adet pc slotlu anakartlar var. yanına 3 adet Tp-Link TG-3269 10/100/1000M Gigabit Ethernet aldık mı sanırım daha başarılı olacak. Bu arada Tp-Link TG-3269 10/100/1000M Gigabit Ethernet i şu an başka bir sistemde kullanıyorum sorun çıkarmıyor.

Hatta bir tecrübemi anlatayım:
    Kendi test ortamımızda kullanmak için esxi kurmam gerekiyordu. Ancak ne yaptıysam normal pc üzerine esxi kuramamıştım. Birçok yeri araştırdım ama malesef bir yanıt alamamıştım. Sonunda bu Tp-Link TG-3269 10/100/1000M Gigabit Ethernet kartından taktım pc ye ve sorunsuz bir şekilde esxi kuruldu.

Hatta şu an üzerinde domain controller, Netsis ERP ve pfsense çalışıyor. Normal pc ye esxi kurmak isteyen arkadaşlar bu eterhet kartını deneyebilir.

• Traffic Limiter problemi

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    913 Views
    No one has replied
  • Pfsense Kullanmak istiyorum.

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    3k Views
    A

@ByAdmin:

Amasya  :), buralarda bu konularda prof. yardım bulmakta zor. Ben hallederim deneme yanılmayla ama dediğiniz gibi işte biraz uğraştırır.

abicim sen dinleme intelden şaşma derim.biraz araştırırsan diğerlerinde milletin ne kadar sorun yaşadığını görürsün.çok kişili kuracam diyorsun 13 tl lik ethernetle uğraşma .bi gün orta yerde bi gider kalırsın öyle .yine sen bilirsin.
    ama arkadaşın dediği abc yi oku ve  kesinlikle çözümpark sitesinide incele ben ordan bakıp başlamıştı
    http://www.cozumpark.com/blogs/gvenlik/archive/2008/11/02/pfsense-kurulum-ve-ilk-ayarlar.aspxm.
    buyrun

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.