• Belirli ipleri veya mac adreslerini kuralların dışında bırakmak.

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    3k Views
    S

Birde resim ekliyim :)

1.PNG
    1.PNG_thumb
    2.PNG
    2.PNG_thumb
    3.PNG
    3.PNG_thumb
    4.PNG
    4.PNG_thumb

• 0 Votes
    8 Posts
    4k Views
    I

Selamlar

Ayarlara girdiğimde aşağıdaki gibi bir ekran geliyor, 10.0.1.30 ile 10.0.1.254 arası iplerin bu kuraldan etkilenmesini istiyorum, source type de hangi seçeneği seçerek bu ip aralığını girebiliriz acaba ?

layerayarlar?.jpg
    layerayarlar?.jpg_thumb

• HP ProCurve 1810G - 24 GE trunk&vlan yapılandrıması yardım

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    4k Views
    M

Tamam en kısa zamanda resimli bir şekilde yazacağım.

• Pfsense hakkında

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    F

Denedim oldu çok tşkler arkadaşlar.

• Voucher zaman ayarlaması

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    1k Views
    M

Kullanılan voucher numarası sistemde login olarak göründüğü sürece zaman işliyor olması lazım.

• Bump flowset buckets to 64 (was 0) hatası

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    S

Selam,

Bu uyarıyı traffic shapping yaptıgınız için alıyorsunuz. İşlevsellikte herhangi bir olumsuz durum söz konusu değil. Bütün kurallar normal birşekilde işlemeye devam ediyor. Bu uyarıyı dikkate almayınız. Endişe edilecek bir durum söz konusu değil. No panic. :)

Sevgilerle,
    SGTR

• ANKET : Kaç tane WAN kullanıyorsunuz

Locked
    40
    0 Votes
    40 Posts
    21k Views
    tuzsuzdeliT

Evet

• Multi-wanda belli ipye bir hat üzerinden ulaşma

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    H

bende pfsense 2.0.1 kurulu.. multi-wan + squid + squidguard sorunsuz çalışıyor.. biraz ram den dolayı kasılıyoruz ama yakında makineyi değiştirdikten sonra o sorunda ortadan kalkacak…

ama şuan da yaptığım ayarlar çalışıyor gibide... ara sıra sapıtıyor... bir caresini bulucaz elbet...

• 0 Votes
    1 Posts
    952 Views
    No one has replied
  • Pfsense 2.0 relase squid 2.7.9_4.2 problemi

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    3k Views
    S

Selam,

Donanımlarınız nedir? En önemlisi hdd performansı squid devreye girdiğinde çok önem kazanıyor. Kurulu olan paketler nelerdir? Squid te cache için ayırdıgınız rakam nedir? Hangi site(leri) cache yaptırıyorsunuz.

Sevgilerle,
    SGTR

• İşletim Sisteminde Manuel Girilen Proxy Engellemek?

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    M

evet şu an içeridendışarıya herşey açık. Esasında dediğinizide yapabilirim. Bütün portları kapatıp sadece belli başlı portları açmakta mantıklı.

• Captive Portal Voucher Numarası İle İnternete Çıkma Sorunu

Locked
    9
    0 Votes
    9 Posts
    4k Views
    S

Bir güzel tarafı da browser tespit edip güncel olup olmadıgını kontrol etmesi. Hakikaten yapan arkadasımızın ellerine sağlık.

Sevgilerle,
    SGTR

• Pfsense 3com 2928 Switch Vlan

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    V

evet dediğiniz gibi ap 800 4 portlu kablo çekilirse sorun yok. ama kablo çekilecek gibi durum söz konusu değil. onun için tek port üzerinden 2 adet vlan taşınmak zorunda. ap tarafında ayarla yapıldı pfsense tarafında yaptım fakat switch tarafında pfsensenin ve ap nin taklıl olduğu portları trunk port olarak işaretledim swith tarafında vlan default bütün portlar access sadece pfsenin taklıdığı uç turnk vlan 2 de ise ap takılı olduğu uç trunk yaptım ama switch tarafında zannedersem ayarlarında bir sıkıntı var. bu arada draytek vigor ap-800 içinde isole ayarı var bilginiz olsun

• Hp 2510 Vlan Yapılandırılması

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • Username or Password incorrect

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    5k Views
    S

Tamamdır, "Reset WebConfigurator Password" ile Hallettim çok teşekkür ederim arkadaşlar, sağolun…

• 80\. port

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    1k Views
    A

Burada istenilen şey application firewall nasıl yapılırdı. Geçenler de paloalto da bu özelliği gördüm. Şu linkten inceleye bilirsiniz http://www.bilisimcim.com/bpi.asp?caid=267&cid=603 80. porttan ve 443 den bir sürü uygulama çalışıyor trojanlar dahil.
    Bir üstadın cevabı şu şekilde. Firewallar layer 4 e kadar islem yapabilirler. Payload kismini icelemesi
    icin snort kullanabilirsiniz.
    Snortda anormal trafigi tespit edip engelleyecek cesitli imzalar
    bulunmaktadir.

• Internet kullanımı

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    1k Views
    H

kesinlikle iş gördü.. çok teşekkürler..

• İNTERNETCAFEYE PFENSE KURULUMU

Locked
    9
    0 Votes
    9 Posts
    7k Views
    A

@maviayinternetcafe:

Arkadaşlar cafemizde 2 adet 8 mb adsl hat mevcut.bu hatları birleştirip hub tek hat olarak göndermeyi düşünüyoruz.1.modem(192.168.1.1) 2.modem(192.168.1.77)dir.pfense kurulacak makinada 3 adet tp-link gigabit tg-3468 model ethernet card mevcuttur.neler yapmam gerekli kurulum aşamasında ve kurulduktan sonra ayarlar bölümünde.filtre programı ve log kayıt programı ana bilgisayarda var onu pfense kurulacak makinaya kurmayacağım.bana yardımcı olurmusunuz.
    192.168.1.1(wan1)
    192.168.1.77(wan2)
    10.0.0.80 (lan)
    255.255.255.0(subnet mask)
    clientler de (10.0.0.1-10.0.0.70) aralığında yapmak istiyorum 1 server+70 client makina var
    bu konuda yardımcı olursanız teşekkür ederim.

acaba sistemi kurabildiniz mi kafenize?

• Webmail tarzı yazılımlara dosya göndermeyi engelleme

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    S

Selamlar,

@vgumus:

Arkadaşlar
    pfsense 2.01 kurulu bir sistemde webmail tarzı hotmail gmail yahoo vb. sunucular üzerinden gönderilen maillere eklenmiş dosyaları engelleme şansımız varmı acaba

Eğer istediğiniz DLP gibi bazı dosyaların sizin bilgisayarınızdan dışarı çıkmasını engellemekse, pfSense ile bunu yapmanız çok mümkün görünmüyor.

Yinede denemek isterseniz bu saydığınız servis sağlayıcıların dosya yükleme sırasında kullandıkları URL listesini çıkartıp bu adresleri yasaklamayı deneyebilirsiniz.

Saygılarımla…

• Youtube ve vb. video sitelerini pfsense ile limitlemek

Locked
    18
    0 Votes
    18 Posts
    14k Views
    A

@tuzsuzdeli:

2.0 versiyonu çıkana kadar load balance ve squid aynı makinede çalışmıyordu. Keza traffic shaping de öyle. Bu sebeple ikisini ayrı makinelerde kullanmak gerekebiliyordu. Ben 3 sene esx üzerinde problemsiz kullandım. İhtiyac varsa siz de bünyemizde kullanabilirsiniz ama 2.0 versiyonu ile artık tek makinede herseyi yapabiliyoruz.

aşamadığım problemler yaşadım ben 2.0 da ne yazık ki. özellikle squid ile bağlantı hızımın tıkanması gibi bunun için konu da açmıştım ama bi çözüme ulaşamadım

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.