• Pfsense 2.1 sürümü ve gelişmeler

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    5k Views
    T

buyrun link'i,
    yanlız hala düzeltilmeyen ciddi buglar bulunmakta. özellikle paket kurulumlarına dikkat ediniz.
    ayırca saha çalışmalarınızda kullanmamanızı öneririm.
    keyifli çalışmalar
    http://snapshots.pfsense.org/FreeBSD_RELENG_8_3/i386/pfSense_HEAD/livecd_installer/pfSense-LiveCD-2.1-DEVELOPMENT-i386-20120518-0519.iso.gz

• Akıllı switch kullanarak load balance (multi-wan)

Locked
    11
    0 Votes
    11 Posts
    7k Views
    tuzsuzdeliT

Gayet sağlıklı olacaktır.
    Sağlıklı olmaması icin ne gibi ihtimaller mevcut ?

• Download İşlemlerinde Problem

Locked
    12
    0 Votes
    12 Posts
    4k Views
    tuzsuzdeliT

Öyle gibi diyebiliriz. Havp aslında bir arabirim. Bunun yanına da bir antivirus koyunca (genelde ücretsiz clamav kullanılıyor ) trafiği tarayabiliyorsunuz

• Internet cafe için öneriniz

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    5k Views
    A

@SGTR:

Selam tekrar,

Cafe işletiyorsanız hızlı bir internetiniz yoksa minimum bu iş için 2 hatta 3 tane (terminal sayısına bağlı olarak) internet hattına ihtiyacınız var. CenX arkadasımın da yaptıgı gibi belli uygulamaları bir hatta geriye kalan uygulamalarıda başka bir hattan internete çıkartabilirsiniz. Ya da load balance yapıp bunun üzerine de traffic shapping yaptınız mı hatlarınızı etkin bir şekilde kullanabilirsiniz.

Sevgilerle,
    SGTR

traffic shapping konusunda sağlıklı bir düzen oturtamadım sürekli sıkıntılar yaşadım ya da oluşturduğum kurallar hiç işlemedi. bu konuda post sınırına takılmayacağım bir yazı mevcut mu acaba formda?

• Snort ayarları

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    5k Views
    A

@seker:

Selamlar,

@vgumus:

Arkadaşlar merhaba;
    pfsense 2.01 üzerine snort kurmak istiyorum.Dışarıdan gelebilecek saldırıları engellemek için bu konuda snortun performanslı çalışması için ayarları nasıl olmalı hangi ruleları kullanmalıyım tecrübeli arkadaşlar bilgilerini paylaşabilirse çok faydalı bir döküman olacaktır.
    Şimdiden arkadaşlara teşekkür ederim.

çok yaralı bir açıklama olmuş kendim için yararlı olduğunu söyleyebilirim. bu konuda ayrıntılı bilgi olan dökümanlar mevcutsa onları da okumak isterim.

Buradaki asıl mesele snortu kurup çalıştırmak veya ayar yapmak değil. Asıl mesele sizin için ihtiyaç duyulan veya gerekli olan kural listesini belirleyerek doğru bir yapılandırmayla snort kullanmak. Zira genel geçer veya ezbere snort kuralları kullanmanın sonuçları genellikle can sıkıcı oluyor. Snort havadan nem kaparak sisteme bağlanması gereken insanları engellerken, bağlanmaması gerekenlere hiç dokunmayabiliyor. Bu nedenle kimse size şöyle veya böyle yapın diyemiyor…

Size verilen linkte anlatıldığı şekliyle Snort kuralların yükleyin. Nelere ihtiyacınız olduğunu belirleyin ve bu kurallardan hangileri gerekiyorsa onları aktif edin. Her şeyi açmak snortun fazlaca alıngan olup iş akışınızı kesmesine neden olabilir. Mesela mutlaka erişilmesi gerekli bir sunucunuz veya ağ geçidiniz güvenilir host olarak tanımlı değilse ve bir şekilde snort bu sistemleri engellerse kendi ağınızı sabote etmiş oluyorsunuz... Bu nedenle öncelikle yalnızca IDS olarak kullanın ve nelere kızıp nelere kızmadığını belirleyin. Sizin güvenlik politikanıza uyan durumları ve uymayan durumları bu şekilde keşfettikten sonra snort'a yaramazlık yapanları durdumasını söyleyebilirsiniz...

Saygılarımla...
    Harun

• Squid ile oyun updateleri hakkında

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    3k Views
    A

bu post sınırı ne zaman çıktı bilmiyorum ama bu update cachleri için çok uğraşmıştım halen uğraşmaktayım. formu da tam inceleyemiyoruz şu post için bari bu işi hallettiğinde birisi bu posttan paylaşsa da bizde okuyabilsek

• Bridge mod port açma problemi.

Locked
    29
    0 Votes
    29 Posts
    11k Views
    S

oguz hocam hızır gibisin valla ellerine sağlık.
    idol ümsün

• Hyper-V üzerinde resmi freebsd desteği geldi

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    S

bu güzel haber..
    2.0.1 sürümünü bir türlü ethernetlerini tanıtamamıştım.

• Captive Portal Voucher Log alma…

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    M

Merhabalar,

Cron paketini kullanarak günün belli saatlerinde belli bir klasöre yedekleyebiliyorsunuz bildiğim kadarı ile.

Saygılar,

• Captive Portal session hakkında

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    S

Selamlar,

@BetrayeR:

Merhaba Arkadaşlar,

Captive portal Geçerli session süresi belirleyebiliyoruz. Kullanmış olduğu tarayıcı kapattığında sessionu sonladırıp tekrar açtığında Kullanıcı Adı ve Şifre Sordurtabiliyormuyuz?

modedit : Başlık açarken açık ve dilbilgisi kurallarına uygun başlık açılmalı

Bildiğim kadarıyla bu mümkün değil. Yine bildiğim kadarıyla oturumlar web tarayıcısı, cookie, http session olarak tutulmuyor. Bu nedenle pfSense browserın kapanıp kapanmamasını umutsamıyor.

Saygılarımla…

• Pfsense firewall-rules-floating hakkında

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    4k Views
    T

çok açıklayıcı oldu teşekkürler.

• Access Denied hatası

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    H

merhaba,

teşekkür ederim. Service-Proxy Server altında access control kısmında ekledikten sonra erişimi sağladım.

• FreeRadius - Mysql lişkisi

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    3k Views
    B

@MuratRaci:

Merhaba,

Sanırım anladığım kadarı ile; MySql kullanıcı kayıtlarının tutulduğu veri tabanı, radius 'da mysql ile captiveportal arasında mekik dokuyan bir uygulama, tablodan kullanıcının kotasına,bant genişliğine, zaman limitine vs. vs. bakıp süresi dolmuşsa veya dolmamışsa gereken cevabı captive portal, chillispot veya coova chilli gibi uygulamalara aktarıyor. ona göre kullanıcının oturumuna izin verilip/devam ettirilip veya sonlandırılıyor.

Not : bu benim tecrübelerimden anladıklarımın kabaca anlatımı, yanılıyor olabilirim veya sizin istediğiniz cevap olmayabilir.

Saygılarımla,

FreeRadius ile mysql bağladığım kullanıcıya günlük download miktarı vereceğim. ve kullanıcının belirli tarihe kadar ( Expired Date ) hizmet almasını sağlayacağım. Bu bilgileri mysqlde nerede saklıyoruz?

• Lan Bacağında Bilgisayalar Arasındaki İletişimi Engellemek

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    2k Views
    S

Selam,

Lan adresten lan adrese ayni ip blogundaysalar engelleyemezsiniz. Cunku ayni subnetteki bilgisayarlar ayni subnetteki bir bilgisayara erismek icin gateway e gitmezler. Bu sebeplue  uygulanabilir bir cozum degil konu ettigin. Bu noktada ya radius kurup her actigin kullaniciya farkli bir ip adresi atarsin buna da alias tanimlayip dhcp den reserv yapip subnet degerlerini degistirip yaparsin ya da disaridakiler icin bir ethernet takip guest networku olusturursun.

Not: Disaridaki kullanicilari ben guest/misafir olarak cozumledim. Kastedilenin wan interfaceden gelmedigini varsaydim.

Sevgilerle,
    SGTR

• 2 LAN arası Geçişi Engelle

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    S

Selam,

Ya da kuralı şu şekilde değiştirebilirsiniz. Destination kısmına not(işaretleyerek ekli resimdeki gibi) to LAN2 subnet i seçerek LAN2 subneti hariç izin vermiş olabilirsiniz. Bunu LAN olarakta yapabilirsiniz.

Sevgilerle,
    SGTR

Not_Rules.png
    Not_Rules.png_thumb

• Kurulum Problemi

Locked
    10
    0 Votes
    10 Posts
    4k Views
    0

Çözüm sonrası verdiğin cevap için teşekkürler. Çünkü bazılarımız sorunu çözdükten sonra çözümü paylaşmıyoruz. Bu sorunu yaşayan diğer arkadaşlara örnek bir topic oldu. Kolay gelsin iyi çalışmalar.

• Messenger Görüntülü Konuşma (gerekenler port noları)

Locked
    28
    0 Votes
    28 Posts
    13k Views
    D

@can_m
    sizi burdada görmek ne güzel :) (nick:Efsanekral :))

ordada belirttiğim gibi ben bu şekilde ayarlama yaptığım halde bağlanamamıştım. akşam dükkana gittiğim zaman deneyip buraya sonuçlarını yazarım. teşekkürler.

–-bende bu konuyu neden bulamıyorum diyodum meğer sabitlenmiş :)

• Türkçe alan adlarını engelleme…

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Squid,Light Squid ve Squid Guard Kurulumu..

Locked
    16
    0 Votes
    16 Posts
    11k Views
    tuzsuzdeliT

Konu, herhangi bir teknik bilgi alışverişinden çok uzaklaştığı ve başlığı açanın yarattığı polemik yüzünden kilitlenmiştir.

• IpSec Dosya Erişim

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    B

Ayrıca Firewall /Rules /ipsec rule'larına ekleyin ve ADSL metro hangisinde ne kullanıyorsunuz. Pfsense<>Pfsense arasındamı yoksa Pfsense<>Modem arasındamı ipsec  yapıyorsunuz

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.