• Live messenger login problemi

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    2k Views
    M

imspector kurulu değil :)

• Msn Portlarını engelleme

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    tuzsuzdeliT

ana ekranda show state table diye bi yer vardır
    ordan olabilir
    ya da içeriden dışarı default lan rule'unda log opsiyonunu açıp, firewall log'undan takip edebilirsiniz.

• Squid yükleme hatası

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    2k Views
    M

teşekkürler. sorunu çözdüm. default route kısmı ile alakalıymış.

• SquidGuard'da Alias kullanımı

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • Aşırı internet yavaşlığı Traffic Graph Error 503

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    A

Teşekkürler browser kaynaklıymış  ???

• Pfsense den Dışarıya Pptp Bağlantı

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Interrupt storm detected on "irq20:";throtting interrupt source hatası

Locked
    10
    0 Votes
    10 Posts
    4k Views
    tuzsuzdeliT

irq çakışması muhtemelen.
    imkan var ise bir de ethernetleri değiştirip deneyin derim.

• Imspector wan dinlenmesi

Locked
    11
    0 Votes
    11 Posts
    4k Views
    I

Su an imspector-dev i yüklemiş we wan bağlantısını işaretlemiş durumdayım… hem iç ağa hemde dışa giden msn yazışmalarını log layabiliyorum..
    Sanırım sadece Lan Bağlantısının seçilmesi iç ağdaki yazışmaları wan ise dışarı çıkan yazışmaları tutuyor..ve hatada imspector dev paketinden kaynaklaniyormus

• Dhcp'de mac adresine atadığım ipde sorun

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    S

Selam,

Bunu aşmak adına ip adresinin değiişmesini istediğiniz bilgisayar üzerinde start>run> cmd yazıp enter yaptıktan sonra command prompt (siyah ekranda iken) ipconfig /release yazıp enter yapın. Sonra yine ipconfig /renew yazıp enter yaptıktan sonra ip adresinin değiştiğini göreceksiniz. (Ya da biraz bekleyin bu büyük bir ihtimalle windows işletim sistemlerinde 15 dk da bir dhcp server a gidilip o ip adresinin kendisine ait olup olmadıgını kontrol eder. Dhcp server da ona ait olup olmadıgını söyler)

Sevgilerle,
    SGTR

• Lightsquid problemi

Locked
    12
    0 Votes
    12 Posts
    10k Views
    I

@efabilism:

merhaba arkadaşlar ligthsquid report /usr/local/etc/ligthsquid/lightsquid.cfg dosyası içinde
    $logpath = "/var/squid/log"; satırında $logpath = "/var/squid/logs"; olarak geliyor orası değiştirmeniz< yeterli olacakdır.

teşekkürler..ek bilgi olarak kenarda durmasının çok yararlı olacağını düşünüyorum

• Pfsense ile hız sınırlaması

Locked
    27
    0 Votes
    27 Posts
    20k Views
    S

Selam tekrar,

Şu anda 800 kullanıcıya ulaşmış 2 sistem var. Aktif olarak 300-500 kullanıcıya ulaşıyor gün içerisinde. Radius hizmetinin Blasterreal arkadaşımızın yaptıgı yöntem ile yaptım. Hatta defalarca yaptım herhangi bir sorun yaşamadım. Büyük bir ihtimalle yapılandırma(ları)nızda bir eksiklik ya da fazlalık oldugu düşüncesindeyim. Gün içerisinde gerekli kontrolleri yaptıgımda da kullanıcıların limitleri aşamadıgını gördüm. Bende o dökümanı ve videoyu baştan sona bir daha dikkatli bir şekilde takip edin derim. Bu arada konu açılmışken sayın Blasterreal'a tekrar teşekkür ediyorum böyle bir dökümanı paylaştığı için.

Sevgilerle,
    SGTR

• Solid state disk üzerinde squid performansı

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    4k Views
    M

Yakında bu sorunada çözüm bulunacaktır ve sunucular üzerinde de ssd kullanılacaktır. Çünkü epey bir performans farkı var mekanik diskler ile arasında. Durum böyle olunca sunucular için bir çözüm bulunacaktır. Şimdilik bazı sistemlerde trim desteği ile çözüldü gibi.

• PFSense IP aralıkları hakkında

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    S

Selam,

Bununla alakalı olarak öncelikle dhcp aralığınız nedir? Öncelikle c class bir ip aralığını dağıtıyorsanız Ör: 192.168.3.1 - 192.168.3.254 aralığını dhcp ip le dağıtıyorsanız bu biraz sıkıntılı olabilir sizin için. Yapılması gereken adımlar kısaca;

Dhcp Server sekmesinde ip dagıtım aralığı belirlenir (Ör: 192.168.3.1 - 192.168.3.180) Sonrastediğimiz istemcilerin Status sekmesindeki Dhcp Leases kısmına gelip o istemciyi seçerek yan tarafındaki "+" simgesine basıp (Resim 1) resim 2 deki ip ataması gerçekleştirilir.

Sevgilerle,
    SGTR

Dhcp_Leases.png
    Dhcp_Leases.png_thumb
    Dhcp_Reserv.png
    Dhcp_Reserv.png_thumb

• Blacklist Projesi

Locked
    12
    0 Votes
    12 Posts
    6k Views
    E

@MrPerFormance:

Çalışma için elinize sağlık. İndirdim kurdum. sorunsuz kuruldu. ama shallalist teki database 74 katagori içerirken bu çalışmada 41 olarak görünüyor ??? acaba birçok site silindimi yoksa katagorilerin çoğu birleştirildimi.

kategorilerin bazıları birleştiriliyor bazıları kaldırılıyor bazı kategorilerde yeni ekleniyor kısa sürede tamamını devreye sokmayı planlıyoruz

• SquidGuard service state: STOPPED

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    6k Views
    S

Selam,

Sorununuzun çözülmesine sevindim. PfSense'i nasıl bir donanım üzerinde çalıştırıyorsunuz?

Sevgilerle,
    SGTR

• Pfsense uTorrent kısıtlama

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    L

bütün portları kapat. ihtiyaç olanları aç. ben bu şekilde torentten kurtuldum.

• OpenTSA Kurulum hata

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Pfsense 2.0 trafic shaper - layer7 yakkında bilgi talebi

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    S

Layer7 nin bridge modda yapılandırılmış pfsense de çalışması için bir ayrıntı.

System > Advanced > System Tunables

net.link.bridge.pfil_member = 0
    net.link.bridge.pfil_bridge = 1

Şeklinde yapılandırmanız gerekir.

< smlkc >

• Free Radius + mysql + Captive Portal

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    R

denemelerim sonunda çözümü buldum radcheck tablosunda Expiration:=Jun 01 2012 olarak çözüm buldum diğer attribute lar içinde
    /usr/local/etc/raddb/user dosyasında guiden user eklediğimizde yapılan özellikler , ile ayrılarak yazılmaktadır.

şimdi ise başka bir sorunum var restart attıkdan sonra freeradius çalışmıyor :(

• Dansguardian 2.0 Paketini kurup deneyen varmı?

Locked
    21
    0 Votes
    21 Posts
    11k Views
    S

Arkadaşlar DansGuardian yernie SquidGuardian kullanmayı deneseniz bana göre daha stabil

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.