• Pfsense 3g Sorunu

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • PfSense 2.0 yönetim ekranına uzaktan erişim hk.

Locked
    10
    0 Votes
    10 Posts
    6k Views
    S

ben nat: port forwart  olarak sorunu halletim  ama  bu işlem  rizikolumu yoksa olumu bir çözüm mü ?

• Dış SQL Bağlantı Hatası

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    3k Views
    B

Merhabalar,
    Ben problemi farklı şekilde çözdüm. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlara da yol gösterici nitelikte olabilir diye düşünerekten çözüm yöntemini paylaşmak istedim.

Services - Proxy server - General settings sekmesine geliniz.
    Bypass proxy for these destination IPs  bölümüne erişmek istediğiniz karşı sunucu ip adresini tekil veya /CIDR olarak belirtiniz.

Bu şekilde ayarladıktan sonra SQL uygulamalarınıza bağlantınızda problem çıkmayacaktır.
    Bu yöntemin amacı Proxy Server için bu sekmeye yazdığınız ip adresini port ve iletişim bazlı denetlememesini, güvenilir iletişim olduğunu beyan edersiniz. Timeout veya bağlantı hatası almamış olursunuz.

Saygılarımla,

• Load balance olmadan 2 wan 2 lan çalıştıramadım.yardım

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    N

evet  dediğiniz  gibi 2.0  sürümü  var  sadece. destek  ve  yardımlarınız  için  teşekkür ederim  üstad.

ama ;

Bende  çözüm  olarak  win7 64bit kurdum . üzerine vmware workstation kurdum.  orda  2  adet firewall  yaptım

ethernetlerimi  ayrı  ayrı  tanımladım. ofis firewall makinasına 2  ethernet  tanımladım.  müşteri firewall  makinasına 2  ethernet tanımladım.

farklı  2  firewall  elde  ettim.

makinamda 2  gb  ram  500  gb  hdd  ve  core2uo  işlemci  var zaten.

sanal  makinalar  iyi  çalışsın  diye  4 gb daha  ram  ilave  ettim.  toplam  6  gb oldu.

sorunsuz  şekilde  kullanıyorum.

makina  özelliklerim imzamda  blunuyor.

otomatik  snapshot alarak firewall  makinakarımı  yedekliyorum.  herhangi  bir  durum  söz  konusu  olduğunda full  ayarları  yapılı snapshot a  dönüyorum…

vmwarede takıldığım  konular  ve  yerler  var. destek  verecek  gönüllü  arkadaşlar varsa yardımlara  açığım.  mail  adresim  nomanozturk@hotmail.com

• Squid ve Squidguard'ı atlatmak

Locked
    11
    0 Votes
    11 Posts
    4k Views
    S

Selam tekrar,

Senin yerinde olsam shellden tail -f /var/squid/log/access.log yapıp o ip adres(ler)in ilgili siteye girmelerini ve o anda neyin bloke edildiğini gözlemleyip ona göre bir çözüm arardım. Squidguardı devre dışı bıraktıgında da girebiliyorlar mı onu bir kontrol eder misin? Eğer girebiliyorlarsa sadece squid ile lightsquid loglama yapıyor olacaktır.

Sevgilerle,
    SGTR

• Pfsense 2.0.1 release rate

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    3k Views
    E

yok ben almim tuzsuz kardeş :) rate olmasada olur

• Portalauth.log dosyasını windows paylaşımına kopyalama

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • 5651 TIB yaması ve yapılabilecekler

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • 5651 TIB yaması ve yapılabilecekler

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • Snort Kullanımı

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    B

@sgtr:

Selamlar,

Peki web (http 80) var mı içeride? Eğer yoksa servis sağlayıcın ile görüşüp web (http 80) isteklerini sana gelmeden kendi backbone unda engelletebilirsin. Eğer bir web servisi kullanıyorsan o zaman işin biraz zor gibi. Attackların nereden (hangi ülke ya da ip blogu) geldiğini tespit edebiliyor musun?

Sevgilerle,
    SGTR

Evet localde mevcut. DNS Server ayarlarıda tam herhangi bir problem yok. Web stres isimli bir program ile sorgulattıgım zaman sayfa gelmıyor hataya düsüyor. Sonra web stres programını kapattıgımda sayfa geliyor. fakat snort ta herhangi bir uyarı yada mesaj göremiyorum.

• Squid ve squidguard servisleri stop oluyor

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    4k Views
    T

yeni sayilirim, benzer sorunlarla ben de karsilastim.

Memory Usage ; squid in cache management kisminda verdigim Memory cache size ve Maximum object size in RAM kisimlarindaki degerleri dusurerek servislerin stabil calismasini sagladim
    -Disk usage, %90 larda geziniyordu cache swap dosyasini temizleyerek servislerin durma sorunu cozuldu " rm /var/squid/cache/swap.state "

senin sistemde system information da bi anormallik gozleniyor mu? memory usage i bi kontrol eder misin?

• Open VPN ve PPTP vpn farkları avantajları

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    3k Views
    S

@tuzsuzdeli:

openvpn'de ekstra yazılıma ihtiyacınız var, pptp ise pek çok işletim sistemi ve platformda direk destekleniyor (windows, macos, linux vs)

mobil platformda pptp daha çok destekleniyor (windows mobile, iphone ios, android vs)

pptp yi konfigüre etmek daha kolay

teknik detayını çok iyi bilmesem de openvpn, daha yüksek gizlilik ve güvenliğe sahip.

çok teşekkürler

yararlı olabilir

Open SSL  VPN kurulumu hakkında  bunu bulmuştum openvpn client to site ssl vpn http://www.youtube.com/watch?v=Hvkj0ln4kzI

• Bridge GW ye geçince GW de Loss!

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Squid ile havp beraber çalışmasında group acl

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    L

teşekkürderim güzel açıklayıcı olmuş, yanlız bi sorum var daha önceki ilk ayarlarım öyleydi ama squid den geçiyor ama havp çalışmıyor.
    atladığım bir yer vardı oda "Scan Squid cache with Antivirus: File scanner for removing cached viruses" bölümü
    seninde dediğin gibi "Gelişmiş ayarlar altında Scan Squid Cache with Antivirus seçilecek" bu bölüm 2.0.1 versiyonda olmayabilirmi ben göremedim veya gelişmiş dediğin bölüm nerede ?

• Bridge mode modemde wireless kullanmak mümkün mü ?

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    8k Views
    T

tekrar merhaba,
    bilinen adsl modemlerin bridge mod'u ile, farklı portlara internet hizmetini vermesi zaten mümkün görünmüyor.
    bridge ( köprü ) mod'un da isp tarafından verilen global ip, tek bir host üzerine atanabilir.
    keyifli çalışmalar

• Zyxel p662hw-d1 ipsec

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    5k Views
    tuzsuzdeliT

@yozbek6:

en son aldığım hatalar aşşağıdaki gibi birde modem tarafında Address Information> content mi yoksa my ıp adress tarafına mı local ıp yi yazacağım.

Jan 14 13:07:03 racoon: [sube]: [83.66.99.176] ERROR: phase2 negotiation failed due to time up waiting for phase1 [Remote Side not responding]. ESP 83.66.99.176[0]->192.168.1.35[0]
    Jan 14 13:07:03 racoon: INFO: delete phase 2 handler.
    Jan 14 13:07:22 racoon: ERROR: phase1 negotiation failed due to time up. 4c2b7770cf046f18:0000000000000000
    Jan 14 13:07:34 racoon: INFO: unsupported PF_KEY message REGISTER
    Jan 14 13:07:34 racoon: ERROR: such policy already exists. anyway replace it: 192.168.1.1/24[0] 192.168.0.0/24[0] proto=any dir=in
    Jan 14 13:07:34 racoon: ERROR: such policy already exists. anyway replace it: 192.168.0.0/24[0] 192.168.1.1/24[0] proto=any dir=out
    Jan 14 13:07:34 racoon: INFO: unsupported PF_KEY message REGISTER
    Jan 14 13:07:40 racoon: [sube]: INFO: IPsec-SA request for 83.66.99.176 queued due to no phase1 found.
    Jan 14 13:07:40 racoon: [sube]: INFO: initiate new phase 1 negotiation: 192.168.1.35[500]<=>83.66.99.176[500]
    Jan 14 13:07:40 racoon: INFO: begin Identity Protection mode.
    Jan 14 13:08:11 racoon: [sube]: [83.66.99.176] ERROR: phase2 negotiation failed due to time up waiting for phase1 [Remote Side not responding]. ESP 83.66.99.176[0]->192.168.1.35[0]
    Jan 14 13:08:11 racoon: INFO: delete phase 2 handler.
    Jan 14 13:08:15 racoon: [sube]: [83.66.99.176] INFO: request for establishing IPsec-SA was queued due to no phase1 found.
    Jan 14 13:08:30 racoon: ERROR: phase1 negotiation failed due to time up. b778326356c69679:0000000000000000

Content e yazacaksın

• Canlı Yayın Sorunu

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    3k Views
    M

arkadaşlar kişi bazındada engellemek ya da limitlemek mümkündür sadece ip e özel kural atayacaksınız, l7 bazında http video ya limit koyun ve bu oluşturduğunuz limiti kurala atayın, o kuralıda ip ye özel yazabilirsiniz..

vaktim yok çok özür dileyerek ayıntıları sonra anlatmak isterim.. kolay gelsin…

• Dsl hat Düştüğünde PPPoE Bağlantısının Otomatik Kurulması

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    tuzsuzdeliT

aynen belirttiğiniz gibi geçmişte de zyxel hw 662 serisi bir modem bağlantıdan düştüğünde yeniden bağlanmazken, linksys ve airties ile aynı sistemde otomatik bağlantı kuruluyordu.

• 0 Votes
    10 Posts
    9k Views
    L

Hocam çok ama çok teşekkürler… :) PFSense CD'lerini kaybetmekten gına gelmişti. Abartısız söylüyorum en az 20 tane CD çektim ve kaybettim :)

• 0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    T

verdiğiniz bilgi ve geri bildiriminiz için teşekkürler.
    Keyifli çalışmalar

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.