• Juniper Client'ine pfsene kurulumu?

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    G

Merhaba, kusura bakmayın tam olarak anlatamadığımın farkındayım.
    Hocam ben sistemdeki bir kullanıcıyım.
    Bu sistemdeki bil pc 'den neti çıkışı sağlamak istiyorum sadece.
    Bunun bir yolu varmıdır?

• Arkadaşlar önerilerinizi bekliyorum

Locked
    15
    0 Votes
    15 Posts
    6k Views
    A

Şöyle bir kitap daha var.

http://nostarch.com/pf2.htm

Bilginize

• Pfsense otomatik ip dağıtma problemi ?

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    3k Views
    T

Merhaba,
    Kullandığınız ip aralagını daralatarak, bir terminali bu havuzun dısından bir ip ve mac ile eşleştirip denermisiniz.
    birde ortamınızda sizin haberiniz olmadan dhcp yapısına sahip bir modem, ap vb. cihaz konulmuş olabilir mi ?
    sorma nedenim daha önce benzeri bir problemi WSrv ortamında yaşamış,
    kullanıcının birinde bizim ip havuzuna sahip bir ap bulmuştum. Sorunu tahmin edebilirsiniz :)
    keyifli çalışmalar

• Pfsense Boot Sorunu

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    4k Views
    A

Arkadaşlar Çoğu anakartların Bios ayarlarında PATA SATA için bazı ayarlar var..Bunlardan biride şuanki durumlar için SATA arabimi IDE arabirimine çeviren bir özellik..Sisteme SATA diski IDE arabirimi gibi gösteren fonksiyonlar artık bir çok anakartda mevcut. Biraz kurcalarsanız bulursunuz.

iyi çalışmalar.

• 2 statik ip ve port yönlendirme

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    4k Views
    E

sorduğum soruları okuyarak ya da izleyerek bir şekilde yaptım.

1 - firewall bölümünden kural oluştururken hangi wan için seçerseniz onun için port açılabiliyor. (basitti)
    2 - bridge modda iki modemi de bağladım sorunsuz çalıştı sonra gerekli görmediğim için birini bridge modda bıraktım.
    3 - arayış içerisindeyim :)
    4 - şimdilik bakmaya pek vaktim olmadı ancak okuduğum kitapta anlatımı çok basit gözüküyordu.
    5 - elimdeki 4 adet airties ap-302 switch e bağladığımda sorunsuz çalışmaya başladı tek sıkıntı eğer ileride ap lere ayar çekmeniz ya da yönetmeniz gerekirse kendi subnetiniz altına almanızı öneririm. birde airties olduğu için mesh teknolojisini kullanın olurda ileride daha uzaktaki bir noktaya kablosuz ağ oluşturmak isterseniz ethernet kablosu olmadan mesh etmeniz yetecektir.(captive portal için)

şimdilik bu kadar bu konularla ilgili ihtiyaç olursa paylaşım adına seve seve videolu anlatım gerçekleştirebilirim.

• Pfsense 2.0 RC3 Gateway Atanmıyor.

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    T

Merhaba,
    routing / gateway tabında gw atamasını gerçekleştirdiniz mi?
    wan bacağı dhcp olarak mı yapılandırılmış durumda ?
    Keyifli çalışmalar

• OPT1 ile farklı bir Ağa Bağlanmak

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    yakarY

Merhaba arkadaşlar, sadece OPT1'i enable edip Static bir ip adresi verdikten sonra OPT1'in ağa çıkışı için Rules'e ekleme yapmamız ve herşeye izin vermemiz yeterli oldu. Benzeri durumlarla karşılaşan arkadaşlar için çözümünü yazayım dedim ;)

• Aynı anda hem lan hemde opt1 e web filitreleme yapabilirmiyim ?

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    M

CTRL tuşuna basılı tutarak Lan ve Opt1 i seçip ikisine de kullanabilirsiniz bildiğim kadarı ile.

Saygılar,

• CD Yazdırmada sıkıntı çekiyorum

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    4k Views
    M

bu adresten tamamnını görebilirsiniz :
    http://snapshots.pfsense.org/FreeBSD_RELENG_8_1/i386/pfSense_RELENG_2_0/livecd_installer/?C=M;O=D

buradan da 9 Ağustos itibarı ile RC3 edinebilirsiniz:

http://snapshots.pfsense.org/FreeBSD_RELENG_8_1/i386/pfSense_RELENG_2_0/livecd_installer/pfSense-2.0-RC3-i386-20110809-2149.iso.gz

saygılar,

• Pfsense Sorunu

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Pfsense 2.0 Port Yönlendirme Sorunu 2Wan - 2PC

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • Pfsense yedegini başka bir pfsense üzerinde çalıştırma

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    E

backup - restore işlemini çok kez denedim ilk açılışda ethernet kartların atamasını sorar

• 0 Votes
    4 Posts
    4k Views
    E

merhaba izin vermek istediginiz ipler için bir aliases oluşturun öncelikle nat için rula yaparken source ip kısmında bu aliases seçmeniz yeterli olacaktır sorun olursa görüşebiliriz.

• Pfsense internete çıkamama sorunu

Locked
    9
    0 Votes
    9 Posts
    4k Views
    G

Selamlar,

Artık ping attığımda sunucu internete çıkıyor. Ancak bağladığım pc sunucu üzerinden internete çıkmıyor.
    Onun için ekstra ne yapmam gerekiyor.

• Pfsense 2.0-RC3 (i386) sistemde Doysa Kısıtlması Nasıl Yapılır?

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    M

bununla ilgili sorunlarınıza yanıt verebilirim, ben layer7 traffic sahppin ve dosya kısıtlaması yapıyorum, her dosya ve uygulama çeşidine farklı limitler atadım, mesela videolar daha yavaş açılırken kullanıcıların internette fırtına gibi geziniyorlar, traffic sahppin konusunu güzelce araştırın çünkü verimli internetin sırrıne ne proxde nede benzer bandwidht uygulamalarında aramayın, en güzel çözüm l7 traffic shapping. ;)

• Layer 7

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    M

bunun içi l7 traffc shapping yapın, l7 uygulama trafik belirleyin sora bir limiter belirleyip ona queue açın, oluşturduğunuz lmiter ı belirlediğiniz l7 uyguması için seçin ve lan kurallarına l7 kural ekleyin biraz karışık gibi ancak çok kolay
    L7 ie ilgil problemlerinizde yadımcı olmaya çalışacağım

iyi çalışmalar..

• Yaklaşık 200 kullanıcılı network için 1.2.3\. mü 2.0 mı?

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    T

Merhaba,
    200 kişilik bir network üzerinde

Antivirüs Web Filtreleme Loglama Portal Traffic Shapper Load Balancer
    gibi özellikleri kullanmak için rc aşamasındada olsa pf 2.0 kullanmanızı tavsiye ederim. Multiwan olayında herhangi bir sorun kalmamış durumda. Yeni kaynaklar pf 2.0 üzerine oluşturuluyor. Pf 2.0 yeni bir ürün olduğundan çoğu yönüyle basitleştirilmiş durumda. Bunda kullanıcı geri bildirimleri ciddi bir neden :) Pf 1.2.3 versiyonu, 2.0 versiyonuna göre daha yavaş kalmakta.

– Derseniz ki 1.2.3 kullansam ne olur ki,
    Kaybedeceğiniz tek şey Multiwan olacaktır.

LoadBalancing mantığınız "Tuzsuzdeli" daha önce ayrıntılı olarak açıklamıştı.
    http://forum.pfsense.org/index.php?PHPSESSID=5f87928a63878edb2187987f9aab6439&topic=32025.0

Eğer 100-100 kullancılarımı bölerim derseniz, her ip adresini aliases tabında girerek ve rule kısmında source olarak bu aliases'ları gösterirseniz,
    evet balance yapmadan squid ile basit bir multiwan kullanma şansınız var.
    Ancak raporlama kısmında ciddi sıkıntılar oluşturabiliyor.
    Keyifli çalışmalar

• Lokalde forum sayfası yapabilir miyim ???

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    2k Views
    M

www klasörünün içine web diye bir klasör aç, sonra öreneğin 10.10.10.1/web diye bağlanmaya çalış,

• Pf2 pptp vpn

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    M

modemda nat yapmamışım hallettim :D

• PfSense 2.0 RC3 Imspector kurulum sorunu

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    M

pf2 de benimki sorunsuz calisiyordu ancak msn in versiyonlarini bilmiyorum

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.