• Pfsense Sitelere Giriş Login Sorunu

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    H

tşk ederim..iyi oldu.

• Yayın Portlarını Nasıl bulabilirim ???

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    T

Merhaba,
    tüm portları kapatıp, sadece kendi kullandığınız terminalin ip'si için portları  açarsanız ve loglama aktif olur ise,
    systems logs tabında firewall altında hangi portlara erişims sağlandığını görebilirsiniz.
    bunu sadece radyo ve tv'lere değil, her uygulama içinde kullanabilirsiniz.
    Keyifli çalışmalar

• Gruplara özel Kural tanımlama

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    3k Views
    T

Merhaba,
    SquidGuard üzerinde bir ara bende bahsettiğiniz şekilde çözümler denemiş, ancak çözüme ulaşamamıştım.
    Yöneticiler diye bir biriminiz olduğuna göre yapınız sabit. Doğal olarak sadece yönetici bilgisayarlarının mac adresleri ile ip adreslerini eşleştirin.
    Ip liste, yönetici ip'lerini ekleyerek içerik grubunu oluşturun.
    daha sonra yapmanız gereken boşta kalan ip aralığı için kısıtılı içerik grubu oluşturmak.
    Keyifli çalışmalar

• Pfsense ile FTP Server ?

Locked
    11
    0 Votes
    11 Posts
    6k Views
    M

captive portal login kodu zaten  pf içerisinde size veriliyor  göstermek istediğiniz ara yüzün içine gömün bu kodaları, olay bitmiştir :)
    ama bence öyle yapmayın, captive portal login den sonra bir göstermek istedğiniz bir sayfaya yönlendrin, bu daga iyi olacaktr.

• Captive Portal 2+ Client Login Sorunu!

Locked
    10
    0 Votes
    10 Posts
    5k Views
    E

@CemX:

-ruter + ap almışsınız.. sorun değil ap özelliğide iyi çalışacaktır..
    -benim tavsiyem; wan portundan giriş yapmayın ethernet port undan kullanın cihazı ve tabi dhcp kapalı olsun..
    Ethernetten taktınız diye güvenliğinden endişe etmeyin wireless security wpa2 personal ile girdiğiniz güvenlik seviyesi ve captive portal yeterli olacaktır..
    static ip ve segmenti pfsense ile aynı seviyede olsun ve dns bilgisi girmeyin pfsense sorsun dns bilgisini, bence çalışacaktır.

Cok tesekkur ederim.:D Gercekten aklimin ucundan gecmezdi.Oldugunu gorunce takla attim ;D.Okudugumda ise yarayacagini bile tahmin etmedim ama deneyim farkettiriyor.
    AP nin WAN girisi yerine Ethernet girisinden taktim ve Bridge Mod gibi calismaya basladi.
    Ve diger ayarlarida hic yapmamistim sadece AP ye reset attim.IP ler PFSense tarafindan verilmeye basladi.

Yanliz AP ye ulasamiyorum IP si hic bir yerde gozukmuyor.Ama cokta onemli degil.Baska sorunla karsilasmam insallah.Bana Captive Portal ozelligin yeter.

Ilgilenenlere cok tesekkur ediyorum.Basarilar.

• Traffic shapping (limiter kullanımı)

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    M

uslupta veya yazımda nasıl bir sıkıntı var anlayamadım?

• Pfsense 2.0 RC3 sürümünde snort kurulumu.

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    4k Views
    S

Merhaba,

Biraz geç olacak ama kusura bakmayın,

Yardımlarınız için tşk ediyorum.

• Belli domainlere mail atmayı engelleme

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Pfsende Ms Exchange de pop3 den mail cekme ve gonderme problemi

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    O

Arkadaslar sorun cozulmustur .Sorun Bizim exchange kaynanaklanıyormuş smtp service restart edince duzeldi. yukardaki natlama ok dir .

• Squid Error Page

Locked
    11
    0 Votes
    11 Posts
    4k Views
    O

Merhaba arkadaslar  Proxy filter de Proxy Denied Error diye bir bolum var orda istedigi mesajı yazıyorsunuz ama be bahsettigim pfsense 2.0 ve squidguard 3.0 var .

• Pfsense rc3 bir kaç soru?

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    J

1. Sorunun cevabı; Forumda static arp entries diye aratarak bulabilirsin hocam.
    2. Sorunun cevabı; Modem bridge modda değil yazdığın üzere, Öncelikle Modeme girip 80. portu içerdeki servera NAT yapacaksın. Sonra pfsensin firewall ayarlarından Wan bacağından 80. porta gelen istekleri allow edeceksin.
    3. Sorunun cevabı; Modeminin dhcp'sinden aletin ipsini sabitle, yada wan bacağına ip verip, gatewayden modemin ipsini ekleyip, wan bacağına o gatewayi ver.
    4. Sorunun cevabı; Engellemek istediğin kullanıcının ipsini Firewalldan Deny yap.

• Zyxel P-662HW-D1 ip sec konfigurasyonu

Locked
    10
    0 Votes
    10 Posts
    9k Views
    C

Sorunları Pf version 2 ile ilgili sanırsam.. Henüz deneme şansım olmadı ama bende sorun yaşamıyorum tabi benimki version 1.2.3 stable..

• Captive Portal Kullanıcı ?

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    S

Selamlar…

@hacker-06:

**Merhabalar,

Captive Portalda aynı kullanıcı adını kullanabilmemiz mümkün mü acaba ? Yani her internete çıkış yapmak isteyene farklı kullanıcı adı vermek yerine aynı kullanıcı adını verebilirmiyiz ?**

Captive Portal arayüzünde eş zamanlı girişlere izin veren bir ayar vardı diye hatırlıyorum. İlgili onay kutusu (chech box)  işaretlendiğinde aynı kullanıcı eş zamanlı olarak oturum açabiliyor. Ancak böyle bir durumda oturum açan herkes tek bir kullanıcı hesabıya giriş yapmış olacağı için, kullanıcılarınızı ayırdetme ve hangi kullanıcının ne zaman giriş / çıkış yaptığını kayıt altına alma şansınız olmayacaktır. Eğer kullanıcı aktivitelerinin kaydı sizin önemliyse bu yöntemi kullanmak iyi bir fikir olmayacaktır. Kullanıcı aktivelerini kayıt altına almak önemli değil ise işinizi fazlasıyla görecektir.

Saygılarımla…

• Pfsense 1.2.3 Multiwan Upload Download Ayarları Hk.

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    M

kullanılan donanımda problem olabilirmi, isteklere geç cevap veriyor sanırım.

• Layer7 için fikir ve çalışmalar ( traffic Shaper)

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • Pfsense ile airties war-141 ipsec vpn konfigürasyonu

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    4k Views
    A

@tuzsuzdeli:

Şimdi bir de karşıya başka bir modem alacağım, Zyxel
    onunla bir deneme yapayım.
    Şu an başka bir yerde, zyxel ile pfsense 2.0 sorunsuz çalışmakta

Zyxel ile bir sorun olmuyor dediğin gibi ama Airties başa bela…Sorun olmadan çalışırsa Config bilgisini Paste yaparsan sevinirim..

Kolay gelsin..

• İki Farklı Hızdaki DSLi Sağlıklı Load Balance Etmek

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    4k Views
    K

merhaba

bende dünde beri layer7 altındaki flashla uğraşıyorum ama henüz başarılı olmadı.gerekli değerleri girmeme rağmen,  limitlemek yerine  trafiği tüm kesiyor.  üzerinde çalışmaya devam

• PFsense 1.2.3 Release'den Modem Ayarlarına erişememe

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    0

Ustteki iki kural ile modemlerin arayuzune sorunsuz girmeyi sagladım. Yardım eden arkadaslara tesekkurler.

Adsız.jpg
    Adsız.jpg_thumb

• Multi Wan / Load Balance (Sorunum var…)

Locked
    14
    0 Votes
    14 Posts
    7k Views
    tuzsuzdeliT

loadbalance taki grupta tüm bağlantıların tier1 olması gerek.
    failover daki bağlantıların ise kullanım sırası tercihinize göre tier1 tier2 diye gitmeli.

• Pfsense ile veritabanı uygulamaları

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    D

@Bparlayan:

Ben açıkcası captiva portal üzerinde kullanıcıları otomatik olarak yönetmek için bir eklenti yazıcam, örneğin kişi kayıt forumunu doldurduğunda gelen sms üzerinden işlem tamamlatarak internete çıkabilecek. ( örn. superonline wifi sistemi )

Bununla birlikte internaktif uygulamalar eklemek istiyorum fakat stabil olması açısında mysql gerekecek, herşey tamam ama mysql nası kurulacak bu sisteme : )

Hatırladığım kadarıyla Captive Portala sms ile kimlik doğrulama gibi özelliklerin nasıl eklendiğini aşağıdaki linkten bulabilirsiniz. ben sadece okudum ama deneme şansı bulamadım. belki ihtiyacınızı görür.

http://www.harunseker.org/2011/06/captive-portal-ek-ozellikler.html

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.