• FTP-acill

Locked
    9
    0 Votes
    9 Posts
    3k Views
    M

aynen öyle hocam, bunları shellden bnları yapınc oluyor, daha önce yapmıştım çözüm buraya yazacaktım vakit olmadı burayayazmya :) siz yazmışsınız, bu arada chmod +w  denemeyim olmuyor  çünkü en iyisi verin 777 gitsin :)

• Internet Uzerinden Pfsense Console Erişim

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    4k Views
    M

Dediğiniz gibi bağlantı sağladım. Teşekkürler.

• Pfsense Web Arayüz Bağlantısı

Locked
    10
    0 Votes
    10 Posts
    6k Views
    M

Bende baştan kurdum düzeldi :D

• Squid ve SquidGuard Problemi 1.2.3 ver.

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    S

Merhaba
    Sanırım benim hdd arızasından kaynaklanan bir problemmiş. Tabi Havp da yapıyor olabilir açıkçası Havp kurmaya cesaret edemedim. makineyi yeniden kurdum ki kurmuşken 2.0 a geçmek istedim ethernetlerimden sadece birisini tanımasından ötürü 1.2.3 ü yeniden kurdum. bu sefer Squid ile başım belaya girdi. Havp çalışıyor squid ne yaparsam tepki yok sanki başkasının pc ye ayar yapıyormuş gibi hissettim kendimi. harddisk değiştirdiğimde
    1.2.3 squid +squidguard ile hiç sorun yaşamamış gibi oldum. Ram %84 kullanılıyor.

Sistemim P.dual 1gb ram 80gb hdd 3 de ethernet. Online süresi 5 days, 21:43

Asıl merak ettiğim havp için 1gb ram daha ekleyip Havp ı kurarak risk mi almalıyım ?
    Yoksa Havp la hiç uğraşmadan çalışanı elleme mantığında mı hareket etmeliyim :)

• İlk Kurulum Sıkıntı

Locked
    10
    0 Votes
    10 Posts
    5k Views
    L

wan ip olarak : 192.168.2.2

lan ip olarak : 192.168.1.1

gateway olarak : 192.168.2.1

sistem bu şekilde çalıştı ama ağ üzerindeki tüm pc'leri el ile ip girildiği ve 2.1 bacağında oldukları için 1.1 bacağına taşımam gerekecek tek tek.

• Pfsense Domain İsmine İzin vermek.

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    B

Merhaba,
    Domain adı yerine ip adresi yazaran deneyebilirmisinz
    Saygılar

• Ücretli Pfsense Support

Locked
    10
    0 Votes
    10 Posts
    7k Views
    A

@seker:

Selamlar…

@adarguner:

Peki Seker, Support Subscription paketini satın aldığınız zaman size bu konular hakkında uyardılar mı? Veya siz bu paketi satın aldınız mı?

Satın almadık. Önce bizim sorunumuza destek verip vermediklerini sorduk :) İşimize yaramacak bir destek paketini neden satın alalım ki?

Saygılarımla…

Anladığım kadarıyla ek modüllerin desteğini vermiyorlar ancak base yazılımın desteğini veriyorlar..EN azından ben şunu beklerdim..Örneğin; Antivirüs Modülü için tanımlamayan bir sorun olduğunda bu yazıllım bug'indan dolayıdır diyebilmeleri gerekirdi..

Sonuç olarak Base yazılımda çıkabilecek yazılımsal hataları bir şekilde patch yazarak düzeltebiliyor..Tabi bunlar için ücretli destek vermeleri çok doğal ..Bir çok markada Support kalemi almasanız bile forumlarından faydalanabiliyorsunuz.http://forums.juniper.net Ama daha derine indiğinizde size support anlaşmanız olup olmadığını sorup yardım etmeyebiliyorlar…

Ama bazen forumlarda çözümünüz yer almıyor bu noktada forumlarda el avuç açıp yardım dilenmektense direk bu işi ücretli çözümü bana daha pratik ve aciliyetinize göre bir istepne olarak pfsense support kalemleri bir kenarda durmakta..Krıtik bir noktada Direk üreticiden alacağım destekten öte bişey olabilir mi? Bence hayır.!!

iyi çalışmalar..

• Disk usage %93 ???

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    4k Views
    D

demişler ki :

stop squid
    rm /var/squid/cache/swap.state
    start squid

sorun çözüldü

• Pfsense'den Modeme Ulaşmak

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    M

Güzel bilgi. Tekrar teşekkür ederim.

• Pf içinde yerel site ve görsel değişiklikler.

Locked
    11
    0 Votes
    11 Posts
    6k Views
    M

bir kullanıcı dı ve şifresi belirledinizmi? eğer yanlış bir kullaıcı yada şifre girerseniz aynı sayfaya ( hatalı giriş) sayfasına atmaı normaldir.

• Squid loglarını temizlemek yardım!!

Locked
    23
    0 Votes
    23 Posts
    17k Views
    D

echo >swap.state

Efabilisim e teşekkürler …

• PFsense Birkaç Önemli Soru(n)

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • Mac adresli proxy logları almak

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    S

http://www.linuxprogramlama.com/index.php?PHPSESSID=65c8eed9622f0a5649c721c2cc8c3e07&page=5651_DHCP_Pfsense

de geçen konuyu inceleyebilirsin.
    iyi bir çözüm

• Lokal Agda bir Ip nin Internet cikisini nasil engellerim ?

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    A

Dİğer Figür

Trafic_limit2.jpg
    Trafic_limit2.jpg_thumb

• Captive Portal User Nasıl Restore edebilirim ???

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    M

Merhaba,
    Pfsense 2.0 da bir kaç kullanıcı ekleyip alıp bunun da yedeğini alın. Kaydettiğiniz XML dosyasını Notepad veya WordPad ile açıp inceleyin. Aynı işlemi 1.2.3 deki yedek dosyasındada yapın. XML yapısındaki farklıları bulup 2.0 XMLine göre uyarlarsanız sorun kalmayacaktır. Ben bu şekilde DHCP Serverda Statik IPleri aktarmıştım. Bir sorun çıkmadı.

Umarım faydalı olur.

• Pfsense Load Balancing [ Yardım 1.2.3 sürüm ]

Locked
    26
    0 Votes
    26 Posts
    13k Views
    E

Hocam bende zaten paraya kiyip uyumlu donanim listesindeki bi Intel ethernet karti wardi 45€ mu neydi onboardun üstüne 2 tane ondan alicam. Kimbilir belki multiwan a dahi gerek kalmayabilir ama cok ciddi bir fark oldugu kesin tamam speedtest arada sacmaliyor ama ISS min sayfasindaki speedtest de de ayni hizi asagi yukari weriyor  tabiki tam bir olcut degil bu siteler ama iste bir parca yardimci oluyor…

• CCNA

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Pfsense 2 RC3 Update file Problemi

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    E

Walla hocam iso ile filan hic ugrasmadan arayuzden update etme olayi bence daha güzel olmus. Ama bence ISO update degilde yeni kurulum icin lazim tar.gz filan cok kafa karistiriyor bence bide olmuyorda cd dururken dvd harciyosun

• Anlam veremedigim WAN trafigi.

Locked
    15
    0 Votes
    15 Posts
    8k Views
    N

@CemX:

-cok tesekkurler gecen aylarda bizde bu sorunu farkermistik ama buraya yazmayi unutmustuk iyiki hatirlattiniz. ;)

RİCA EDERİM
  • Https facebook problemi ?

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    8k Views
    S

209.126.128.0/17, 69.41.160.0/19, 66.220.144.0/20, 69.171.224.0/19, 69.63.176.0/20, 204.15.20.0/22 benim bulabildiklerimde bunlar.

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.