• Pfsense Kurulmuyor

5
    0 Votes
    5 Posts
    2k Views
    X

hdd ram değiştim bunları zaten yukarda yazmıştım. sadece sanal pc denemedim.

• Pfsense Kurulum Dosyalarına Erişme

4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    F

@sweetevilx:

tesekkur ederım bilginiz icin isime yaradı dns ile ilgili forumda paylasım gormustum pfsenseye herkesin sıklıkla kullandıgı dns adresi elle girilip ayarlama yapılabılıyormus ama ben o dedıklerı kısıma girdiğimde yapamamıstım eger dns sorununuda cozebılırse bılen arkadaslar hersey daha guzel olacak

ilan panosuna : "DNS ayarlarınız otomatik olacak " yazın olsun bitsin. ben işin içinden çıkamadım ve en son çare bunu yazdırdım altına da yönetim yazmayı unutma :)

not: bende o anlatımlar ile yapamadım nedense… daha kolay ve kesin bir çözümü 4 gözle bekliyorum...

• PfSense 2.1 Release squid3-dev multiwan loadbalance

15
    0 Votes
    15 Posts
    7k Views
    F

@backdemir06:

fikri olan?

yak makinayı  ::)

• Pfsense freeradius Limit

3
    0 Votes
    3 Posts
    1k Views
    F

ilk sorunuz için 500 kayıt a ulaşacaksanız ve bunlarla ilgili kurallar koşturacaksanız bence ayrı bir makina üzerinde tabloyu tutun. Çnkü pfsense üzerine fazladan yük bindirmiş olacaksınız. Kişisel fikrim bu.500+ kullanıcıya hitap edecek kurum eminim bir tane sql server temin edebilir.

saygılar.

• Ip Loglama (TIB İmzalama Programı) Otomatik İmza Sorunu Hk

4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    F

ben böyle bir sorun hiç yaşamadım. hangi klasör ü gösterdiysem direk (dosya boyutuna bağlı biraz zaman alabiliyor)  imzalama gerçekleşti. Bu windows kopyanız ve iplogimzalayıcı arasındaki uyumsuzluk veya klasör izinleri ile ilgili bir sorundan kaynaklanıyor olabilir.

saygılar.

@ipsec16 verdiğim kopya ile sorunun giderildi mi?

• Squid Kuruluyken sitelere giremiyorum

6
    0 Votes
    6 Posts
    2k Views
    F

hocam squid varsayılan olarak tüm bloke geliyor. kurallardan deny i iptal etmen gerekiyor.

• Hat Kesme Problemi

3
    0 Votes
    3 Posts
    1k Views
    U

Pfsense i  devre dışı bıraktım eski haline alıp bakıp yazayım

• Lightsquid raporlarına index kopyalama

1
    0 Votes
    1 Posts
    718 Views
    No one has replied
  • Python 5651 DHCP Loglama Programı (Tamamlandı)

Locked
    18
    0 Votes
    18 Posts
    6k Views
    tuzsuzdeliT

İçerik değiştiğinden konu şu başlıkta devam edecektir

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,71446.0.html

• Isgkatip.com güvenilir sitelere eklenmiş ancak yinede site açılmıyor

9
    0 Votes
    9 Posts
    3k Views
    C

merahaba,

squid' de transpenr proxy nin altında bypass proxy var onu işaretleyip destination kısmına 66.147.244.90 yazıp dener misin?

• Anahtar Kelime Filtreleme Özelliği varmı (keyword filter)

9
    0 Votes
    9 Posts
    3k Views
    S

Proxy Filter Kısmında target katagories sekmesindeki Regular expression bölümü altına

örnek olarak facebook | twitter | oyun| vekil | gibi kelimeler ekleyerek kural oluşturup herkese veya ip bazında kişilere engelleme yapabilirsiniz

• İnternet cafe multiwan port sorunları

5
    0 Votes
    5 Posts
    2k Views
    L

@ilker04:

Fakat Load Balance da bu sıkıntı oluyor. eğer o oyuna bağlanacak pc yi tek bir wan bacağından çıkarırırsam sıkıntı kalmıyor.
    Ayrıca oyun portlarını bilmiyorum. internette hep farklı portlar var. Doğru Portları bulamadım :)

Ben load balance kullanmıyourm. Normal multiwan sistemi.

• Squid'e yönlendirme

1
    0 Votes
    1 Posts
    953 Views
    No one has replied
  • 5651 Loglama logon Failure Hatası

2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    Y

domain controller olduğu için domain\kullanıcıadı olarak girdim attı arkadaşlar

2 ters slaş olması gerekiyormuş

• Pfsense 2.1 squid + dansguardian log kaydı problemi

5
    0 Votes
    5 Posts
    2k Views
    E

Dansguardian
    General Tab
    Misc settings
        highlight - forwardedfor(off)
        highlight - useforwardedfor(off)

Proxy server: General Settings
    Custom options

follow_x_forwarded_for allow localhost

• 2nci Lan Proxy filter sorunu hk.

5
    0 Votes
    5 Posts
    1k Views
    I

peki ben bazı kullanıcılar için log tutulmasını istemiyorum bunlar için de bir grup oluşturdum ve log kutucuğunu işaretlemedim. ancak halen o kullanıcılar için lightsquid de log düşmekte bunu nasıl çözerim.

• 0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    M

istediğim  şey private proxy kısıtlama felan değil http://www.bestproxyandvpn.com/buy-proxies.html  bu site para ile satıyor burdan kullanıyordum yanlız buradaki turkiye lokasyonlu ip ler benim kullandığım yerde girişleri kapatıldı o yüzden benim tr lokasyonlu proxy ip lere ihtiyacım bu işi yapan hosting firmaları veya buradan ücreri ile yapabilecek arkadaşlar bana ulaşsın

• Dhcp statik ip log tutmayı devre dışı bırakır mı

4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    H

linkini vermiş olduğunuz yazıyı ben yazdım…
    oradaki işlemi başarıyla gerçekleştirdiyseniz zaten hem statik hem de dhcp loglarının ikisinide farklı dosyalar olarak loglayacaktır

siz sadece bunları imzalatırsanız sorun yaşamazsınız ben 1 yıldır log alıyorum bu şekilde...

ve  23:45 i niye bekliyorsunuz ? sh dosyasını putty üzerinden çalıştırıp şu an ki loglar neyse görebilirsiniz...

ve pfsense üzerinde hem dhcp açık hem de statik ip belirttiniz sanırım.
    dhcp olanlar dhcp.txt olarak
    statik olanlar ise statik.txt olarak iki farklı dosya olarak oluşması lazım oluşmuyorsa sıkıntı var demektir.
    verdiğiniz link üzerinden konuşuyorum...

verdiğim örnek derken ? hangi örnek anlayamadım..

• Domain Yönlendirme?

5
    0 Votes
    5 Posts
    2k Views
    L

@ipsec16:

Group ACL kuralını da yukarıda gibi ayrıntılı açıklayabilir misiniz? bahsettiğiniz ayarlar ile rewrite kuralı oluşturdum. Groups ACL de daha önce kural oluşturmamıştım bu sebeple yeni bir kural oluşturdum

Name: Yotube
    Client Source: 192.168.2.1/24 (pfsense iç bacak)
    Time: none (time not defined)
    Target Rules: all [ all ]
    Redirect Mode: in error page
    Rewrite: Youtube (oluşturduğum kural adı)
    rewrite off time: none (rewrite not defined)
    description: youtube block (kendim isim verdim)
    log: kutucuk işaretli

Hocam ben SquidGuardı filtre içinde kullanıyorum. Tam detaylı anlatmak biraz uzun olacaktır bu nedenle. SquidGuard ile filtre diye aratırsanız tüm ayarlar çıkacaktır. Önce filtreyi aktif edin sonra yönlendirme ekleyin.

• Performans sorunu

4
    0 Votes
    4 Posts
    1k Views
    Q

Merhaba.

Oncelikle kullandiginiz cihazlar ve ethernet kartlari ile ilgili biraz bilgi verebilir misiniz? Ayrica 3 ve 4 nolu cihazlarin ag kablolari 2 numarali cihaza mi takili yoksa pfsense in lan tarafinda bir switch ile mi dagitiliyor.

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.