• Farklı subnet erişim problemi

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    3k Views
    A

Teşekkürler cevap için. Gateway cisco olan roting yaptığımda RDP bağlanıyor ancak kesiliyordu.Bunu denemiştim.

Fakat Routing yerine aşağıdaki resimdeki rules yaptığımda ve gatewayide cisco yaptığımda sorun kalmadı.

Teşekkürler cevap için.

http://1resimyukle.com/QZ

• Pfsense ile PPPOE sorunu

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    3k Views
    No one has replied
  • 2.0-RC3 (i386) NAT gereksizi ve port yönlendirme

Locked
    16
    0 Votes
    16 Posts
    11k Views
    S

@yozbek6:

bütün istediğim bütün portları yönlendirdim modemimden port açmadan pfsense üzerinde portlar açıldı. Modemi zaten bridge mode aldım yalnız bir tane kamera cihazımız var buna 81 portu atayacam ama olmuyor bu konuda yardımcı olurmusun

Kamera cihazınızın varsayılan ağ geçidini kontrol edin. Büyük olasılıkla kamera cihazı gateway olarak pfsense'i kullanması gerektiğini bilmiyor…

Saygılarımla...

• Makine Reset Atıyor….

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    2k Views
    L

Şuanda bu konu ile ilgili bir problem söz konusu değil şükür…

• 3 modem ve kullanıcılara şifre

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    S

Ayrıca bu konuyla alakalı olarak Sık sorulan sorular kısmını inceleyebilirsiniz. Sayın Blasterreal'in çözümüne de bir göz atın.

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,45312.msg236293.html#msg236293

Sevgilerle,
    SGTR

• PFsense LAN interface TimeOut olması

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    4k Views
    S

Merhabalar,
    sorun düzeldi gibi birkaç gündür, sanırım test için gelen  tablet yada mobile cihazlardan biri yapıyordu sorunu. sniff e devam yinede  sorun tekrar oluşursa topic' üzerinden bilgilendirmeye devam ederim

ilginiz için teşekkürler.

iyi çalışmalar…

• SquidGuard install ve uninstall problemi

Locked
    14
    0 Votes
    14 Posts
    5k Views
    L

Sorunu bende şu şekilde çözdüm.

Temiz bir kurulumda olsa kurmuyordu hiç bir şekilde. Benim eski kurulum sıram,

Squid, SquidGuard'dı…

–-----------------------

Çözüm olarak :
    Bilmiyorum etkisi olurmu olmazmı ama, diğer paketleri de kurup en son SquidGuard'ı kurayım belki bir eklenti vs. istiyordur dedim...

**Kurulumu şu şekilde yaptım..

Squid, Squid3, Lightsquid ve son olarak'da SquidGuard…**

Sorunsuz bir şekilde kuruldu ve menüde yerini aldı :)

• [Yardım]İnternet Kafede Pfsense, Squid Kurulum ve Ayarlar

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    7k Views
    L

@hoscakal:

şöyle bişey de var :)

squid gard kullandığına göre

önce squid kurmuşsundur

squid bildiğin gibi transparent modda sadece default wan ı kullanıyor yani  tüm makineleriniz sadece burdan çıkış yapıyor olabilir…

bende load balance kullanıyorum squid kurduğumda internet hızım 3-4mbit oluyor çünkü default hattım 4mbit
    squid i devre dışı bırakınca hızım 11mbitlere çıkıyor diğer hattımda 8mbit :)

bu farklılığa dikkat edelim :)

bende hala squid ile load balance ı bir arada kullanabilmiş değilim nasıl olacak bilmiyorum :)

Forumda bununla ilgili döküman var. Bunu denedim ben problem yok. 3 tane bağlantım var. Denemelerimde 3 aynı anda dosya indirdiğimde herbirisi saniyede 2 mbit'i gördü. Problem yok yani…

Konu : http://forum.pfsense.org/index.php/topic,35959.0.html

• PfSense 1.2.3 ve Multi-WAN

Locked
    10
    0 Votes
    10 Posts
    3k Views
    S

Selam,

Eğer ki kampüs, birden fazla lokasyonu bir cihaz üzerinden yönetiyorsan, yüklü kullanıcıların ve squid kullanıyorsan ve 4gb üstü bir ram kullanman gerekiyorsa bu gibi durumda 1.2.3 versiyonu 32 bit oldugu için 2.xx versiyonundaki 64 bit lik olan sürümü kurmalısın. Aradaki bariz fark bu. Geriye kalanların çoğu aynı.

Sevgilerle,
    SGTR

• Playstation 3 bağlama

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    930 Views
    tuzsuzdeliT

Sistem Yöneticisine ps3 un mac id sini verin.

• OpenVPN ayarlari pfSense 1.2.3 üzerinde

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    2k Views
    O

http://www.youtube.com/watch?v=7-PrSjqz6eE&feature=youtu.be%20

• Captive Portal Remote üzeri kontroll

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    S

Selam,

Bununla alakalı olarak video ve dökümanlara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsin.

Video : http://www.youtube.com/watch?v=Hvkj0ln4kzI&feature=related

Döküman : http://doc.pfsense.org/index.php/OpenVPN_Traffic_Filtering_on_1.2.3

Sevgilerle,
    SGTR

• Load balance Ssl sorunu

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    S

Selam,

Wan2 modem üzerindeki system loglarını kontrol etmekte fayda var. Bir diğer hususta squid kurulu mu? Squid üzerindeki Wan2 aktif mi?

Sevgilerle,
    SGTR

• REMOTE DESKTOP BAGLANTI SORUNU

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    6k Views
    H

eğer bridge modda kullanmıyorsanız modemi yapı şu şekilde daha sağlıklı çalışır

modemin ip si 192.168.1.1 diyelim ve dhcp kapalı

pfsense'nin ip si 192.168.1.2 wan bacağı yani

pfsense'nin lan ip si 192.168.2.1 olduğunu var sayalım…

ve ip leri pfsense dağıtsın...

sadece yapmanız gereken modem üzerinden dmz sunucusu olarak pfsense'yi göstermek
    tüm trafiği pfsense'ye gönderir ordanda istediğinize rahatça nat yapabilirsiniz.

• Kelime Yasaklama

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    M

evet squid ile cok rahat bi sekilde yapabilirsiniz transparant mod secerseniz normal 80 portuna gelen tüm istekleri squide yonlendirmis olursunuz daha sonra black list bolumundn istediginiz kelimeleri yazarak siteleri engellemis olursunuz

• Usb Lan Dönüştürücü ve Pf

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    K

kullanabiliyorunuz.  Ancak kaliteli bir ürüne hitiyacınız var.  Piyasada sataılan çin malı ürünler çok fazla sorun çıkarmakta.

usb lan yerine ben  usb wifi adaptör ile bazı çalışmalar yapmıştım.    bu şekildede deneyebilirsiniz

• Usb'den boot ile yükleme

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    K

phydiskwrite yazılımı  ile  dosyayı direkt flasha yazırabilirsin yada

usb boot araçları ile bu işi yapmalısın

• Pfsense i386'mı amd64'mü

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    3k Views
    tuzsuzdeliT

Birkaç kriter var ben aklıma gelenleri yazayım siz seçiminizi yapın
    -işlemciniz 64 bit ise (intel ya da amd) 64 bit kurulum da kullanabilirsiniz 32 bit de
    -işlemciniz 32 bit ise (intel ya da amd) sadece 32 bit kurulum kullanabilirsiniz
    -32 bit kurulumda doğal olarak sisteminizde maximum 3gb Ram kullanabilirsiniz, daha fazlası var ise bile kullanamazsınız
    -64bit kullanırsanız, bazı paketlerin 64 bit versiyonları biraz daha geç çıkabiliyordu eskiden. Son durum nedir bilmiyorum.

Her ikisini de uzunca süreler kullandım stabilite sorunu ile ben karşılaşmadım.
    Eğer Ram 3gb'dan fazla ise 64bit değilse 32 bit kullanırım hep.

• Dmz(opt1) lan networke erişim

Locked
    14
    0 Votes
    14 Posts
    5k Views
    tuzsuzdeliT

Dmz networkune şunu yazsanız

ID Proto Source Port Destination Port Gateway Queue Schedule Description

TCP/UDP  * * *             izinli portlar * none           Dmz uzerinden gelenlere acik portlar

• 1000 mbit hız problemi

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    E

SSD Disk takınca saniyede 90 MB ile 95 MB arasına çıktı. Problem kendiliginden düzeldi.

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.