• Pfsense Proxy Server

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    5k Views
    G

";"  daha önce silmiştim.

general setup menüsünde DNS ler wan 1 ve wan2 için el ile girili.

LB kuralında nasıl bir hata var anlayamadım ?  Lb kuralında  Trigger Level _ member down seçili.  Bundan kaynaklı olabilir mi ?

Monitör ipleri silip tekrar deneyecem.

• Messenger a giremiyorum :(

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    2k Views
    U

dediğinizi yaptım fakat nerede blok yedıgımı göremıyorum.

• VLAN Bantwith

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Captive Portal Sorusu

Locked
    12
    0 Votes
    12 Posts
    4k Views
    yakarY

@BaDNesS:

aydın bey peki kullanıcı girişi olmadan captive portalı kullanmam mümkünmü? yani kullanıcı internete erişmek istediginde erişebilecek login olmak zorunda olmayacak ama ben tüm client lere upload download sınırı verecem böyle birşey mümkünmüdür?

Yukarıda @StrGt belirttiği gibi Pass-Through Mac sekmesinde kullanıcının MAC adresini, download ve upload limitlerini belirterek kullanıcı bazından sınırlama getirebilirsiniz.

• (51) Network is unreachable.Hatası

Locked
    11
    0 Votes
    11 Posts
    7k Views
    yakarY

Mail ve ftp gibi servisler farklı portlardan çalışmaktadır, bu nedenle proxy üzerinden geçmemektedir. Proxy sadece 80 portu üzerinden dinleme yapmaktadır. Birden fazla WAN belirtilmesi nedeniyle de her hangi ethernet bacağının hangi WAN'dan çıkacağını Proxy'de belirtmek zorundasınız. Diğer portlar için de yine Firewall'dan Gateway seçerek yaptığınız taktir de hem 80 hemde diğer portların trafiği düzenlenmiş olacaktır..

Denediğim yapı  ile ilgili yukarıda belirttiğim konu incelenebilir..

• Squid Transparan Proxy hk.

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    B

Siz 80 portundan istekte bulundugunuz içn otomatik olarak paroxy sunucusuna yönlendirirsiniz. Hali ile local ağınızdaki 80 port istekleri paroxy sunucusu üzerinde kalacaktır. Ancak ISS kurulu makinanıza 80 istekleri geldigi bunu direkt proxy'e değilde makinaya ilet demelisiniz. Bununu için ISS kurulu mainanızın ip veya dns kayıtlarını düzgün oluşturdu iseniz hostname'ini "Services/Proxy Server altındaki "Bypass proxy for these destination IPs" kısmına yazmalısınız. Bu şekilde çalışması gerek deneyip bilgi verir iseniz sevinirim.

Saygılar

• PfSense 2.0'da NAT (Yeni)

Locked
    14
    0 Votes
    14 Posts
    7k Views
    S

Bunu en iyi anlamanın yolu LAN tarafından 1 pc ile SQL tarafındaki herhangi bir hizmete (ftp, www, rdp vs) ulaşmayı denemek. Bunu denediniz mi?

Sevgilerle,
    SGTR

• Istemci landa hareket etsin wana çıkmasın

Locked
    15
    0 Votes
    15 Posts
    5k Views
    B

@BaDNesS:

Aydın beyin yorumlarına katılıyorum. sordugunuz sorunun bir çok yöntemi var sizin sorarken biraz daha anlaşılır olmanız gerekmekte idi. şunuda unutmamak gerek meyve veren agaç taşlanmaz insanlar burda size yardımcı olabilmek için cevap yazıyor kimse burda mecburiyetten cevap vereyim diye beklemiyor. :-\

• Pfsense 2.0.1 Nat için yardım

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    B

Merhaba Firewall/Nat Sekmesine aşağıdakine benzer bir kural oluşturun.
    Modemin NAT ayalarından ise, dışarıdan gelen 3389 isteklerinide 192.168.1.10 bacağına yönlendirin

Redirect ip kısmına ilgili RDP sunucu veya bilgisayarını yazın

Kolay gelsin

Nat.png
    Nat.png_thumb

• Alias kullanarak port yönlendirme?

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    yakarY

@tekno:

portlari tek tek yazdim zaten hocam da, yazilacak kuralda bu alias i kullanabilecegim yer bulamamistim :) destination ports kisminda listeden aliasla ilgili bir yer ariyordum surekli

Alias'ı oluşturduktan sonra port numarasını yazdığınız alana aliasın adını girebilirsiniz.

• FreeRadius MySQL kullanıcı ilişkilendirme

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    3k Views
    K

@Blasterreal:

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,43675.msg235475.html#msg235475 Buradan konuyu inceleyiniz.

Pfsense kullanıcı oluşturunca mysql eklemek ne demek? Mysql içine kullanıcı oluşturursunuz external bir programla (mysql workbench vb) radius server mysql database'inden kullanıcıları okur…

Saygılar

hocam düşük cümle olmuş freeradius ta internette çıkış için kullanıcı oluşturma panelindeki kullanıcı oluşturma olayını bahsetmiştim..
    ayrıca verdiğinizi linki inceleyip geri dönüş yapıcam…

• Pfsense 2.0 da l2tp vpn çalıştıran varmı.

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    K

network is uncreachable diye hata vermekte, networkten butun izinler verildi. fakat networke ulaşılamıyor diye hata vermekte.

• 2 Wan 1 Lan Yapılandırması Hakkında

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    T

tekrar merhabalar,
    bir önceki mesajımda,
    sadece belirli ip'lerin farklı bir internet hattını kullanması için, ek'te : rules - gateway bakmanız ve hangi gw üzerinden çıkmasını istiyorsanız, rules tabında ekran görüntülerinde olduğu gibi bir rule oluşturmanız yeterli olacaktır.
    keyifli çalışmalar

• NAT mı? WAN rule mU? ??? yardım

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    3k Views
    M

sanırım iki networkü haberleştirmek için routin table a networkleri manuel olarak eklemem gerekl, bunu pfsense de nasıl yaparım çözemedim?

• L2TP vpn i pfsense 2.0 da çalıştıran varmı.

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    946 Views
    No one has replied
  • Pfsense internet sorunu

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    T

@lahana1:

@tcjackal:

merhabalar,
    pf'nin hangi versiyonunu kullanıyorsunuz?
    donanım tercihiniz nedir ? / özellikle ethernet kartları
    pfden önce arada kullandığınız switch ve kabloların sağlıklı çalışma hakkında bilgi sahibi misiniz ?
    sorunuzu daha detaylı aktarmanız, cevabı daha detaylı almanızı sağlayacaktır.
    keyifli çalışmalar

pfsense 2.0 versiyonu bilgisayarın özellikleri
    p.4 2.8
    1,5 gb ram
    160 gb harddisk
    ethernet kartı olarak 2 adet realtek marka
    dagıtıcı olarak 32 potlu fast ethernet
    kablolamada sorun yok pfsenseyi kurmadan önce sorunsuz çalışıyordu

tekrar merhabalar,
    pc üzerinde ram test yapabilirsiniz, ( hatalı ram'ler yada frekans sorunu olan 2 adet ram bu tarz sorunlara yol açabiliyor. )
    ethernet kartı chipsetleriniz realtek olabilir, ancak piyasada bulunan 3$ - 4$ 'lık kartlar yerine, 3com, intel, ati ethernet kartlarını kullanabilirsiniz.
    birde system logs/system altında göze batan herhangi bir mesaj var mı ?
    son olarak, bu tarz sorunlar sistemden çok, kablolama yada donanımdan kaynaklanıyor. internet kesildiğinde, pf lan bacagını direk kendi bilgisayarınıza girip internet alabiliyorsanız, aradaki switch'i incelemenizi tavsiye ederim.
    keyifli çalışmalar

• PfSense 2.0'da NAT

Locked
    17
    0 Votes
    17 Posts
    7k Views
    yakarY

Malesef vermedi..

LAN tarafından AP'lere ip adresi üzerinden yani 172.16.0.13:80 şeklinde erişebiliyorum fakat SQL tarafından NAT yaparak da erişemedim.

Burada fark 3 port olması olabilir..

• Sıfır kurulum pfSense-2.0.1-RELEASE nete çıkmıyor.

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    S

Selam,

Her yasanan sorunda biraz daha olgunlasıyor insan. Buna benzer durumlarda ben de kaldım. Çözümü ethernet assign ederken değiştirerek çözmüştüm. modeme bağlı etherneti lan diye tanıtıp switch e bağlı etherneti de wan diye tanımlarsan olacagı buymuş. Neyseki erken uyanmışsın. Birde aynı tip ethernetlerle kurulum yapınca bu gibi durumlarla karşılaşıyorsun. :))

Kolaylıklar dilerim,
    SGTR

• Pfsense 2.01 Proxy NTLM

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    B

Active directory ile kullanıcı hesaplarını kontrol edebilirsiniz ancak şu kişi yada guruba şifre sormasın diyemezsiniz. Ancak ip bazlı yani şu yada bu ip'ye şifre sormadan nete çık diyebilirsiniz.

Proxy sunucusu transparent modda çalışıyor ise trassparent moddat çıkarın
    Proxy Server/Auth Settings Altında Ldap bağlantısı kurun.
    Eğer şu ip veya subnet kısmında şifre sormasın derseninz yine Auth Settings altında bulunan "Subnets that don't need authentication" kısmına gerekli ip ve gurupları girin

Not: hiç ihtiyacım olmadığı için kullanmadım ancak yapılandırma bu şekilde olmalı bu yapılandırmayı bi ileri düzeye taşımak daha mantıklı olabilir Radius+Ldap+Proxy sunucusu yapılandırması daha mantıklı gibi. Active directoryde bulunmayan kullanıcıları radius aracılığı ile doğrulamaya sokabilirsiniz. Radius hakkında video forumda mevcut inceleyiniz.
    Saygılar.

• Pfsense 'deki squid ile 2 networke hizmet etmek

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    O

Merhaba,

Ben filtreleme için kullanıyorum ipsec ile merkeze bağlı olan 10 şube merkezdeki pfsense üzerinden nete çıkıyor ve kısıtlanıyor. Konu hakkında yardımcı olabileceğim birşey olursa memnuniyetle yardımcı olurum.

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.