• Pfsense Metro İnternet Yavaşlığı

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    5k Views
    V

network ağındaki pc atakları için benim en çok kullandığım yöntem ve çok kere hayatımı kurtardı diyebilirm etherape linux altında çalışan bir uygulama network trafiğini analiz edip grafik olarak anlık izleye biliyorsunuz pfsense den önce debian üzerinde kendi yazdığım kurallarla uyguladığım bir firewall vardı orda çok kulllanıyordum. şindi ise benzer bir çözüm arıyorum iftop paketi var ama oda tam olarak iş görmuyor nedeni en yüksek bağlantıları listeliyor virusler ise küçük ama çok bağlantı yapıyorlar.çok bağlantı tek başına dosya indiren bir adam dan daha fazla ağ trafiğini ve firewallı yoruyor.

etherape nasıl birşey diyenlere

şimdi diyeceksiniz ki nasıl anlıyorsun  trafiği izlemeyi durdurup tekrar başlattığınız zaman ağ da virus yada atak yapan bir makine var sa hemen ince ama yüzlerce ip ye bağlanmaya çalışıyor ve zamanla artık etherape bu trafiği izleyemiyor. o zaman dur durup tekrar başlatmanız lazım. programı kullanarak belirli ipleride izleye biliyorsunuz.

• Pfsense e-book

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    3k Views
    4

valla varsa çok güzel olacak

• Site Engelleme

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    6k Views
    G

Bende ikiside kurulu ama ben yalnızca proxy filter yazandan ayar yapıyordum olmuyordu. Proxy Serverda bişiler yaptım sanırsam oldu :) teşekkürler.

• PfSense Kurulum ve Ayarları ?

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    6k Views
    N

Merhaba dostum,

Önemli olan kurayım tüm sorunlarım bitsin düşüncesi değil önemli olan kurduktan sonraki karşılaşacağın problemlerdir ;) oluşabilecek her türlü sorunla ilgili burdan zamanımız ve bilgilerimiz doğrultusunda yardımcı şimdiden hayırlı olsun diyelim ;) iyi çalışmalar.

• Stabil version 1.2.3\. yardım

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    B
    lan ve wan tarafının ip'lerini aynı yapmış, ipleri aynı grup yapmış 192.168.1.x, sanal ise bridge yapmamış, ağdaki çakışan bir ip yapmış

olabilir misiniz?

• 0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • Ağdaki 1 kullancıyı tek bir interface'den internete çıkarmak.

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    C

Teşekkür ederim Tuzsuzdeli, dediğiniz şekilde girdikten sonra gayet sağlıklı çalıştı.. Önerdiğiniz yöntem daha temiz bir çözüm oldu.. :)) PfSense Türkçe forum bölümüne böyle bir bilginin de girmiş olmasına sevindim giderek zenginleşmesi adına daha çok şey paylaşmalıyız.. Tekrar teşekkürler katkınız ve ilginiz için arkadaşlar..

• Proxy Filter Hakkında

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    E

galiba işimi gördüm yanlız dns forwaderla denemedim domain kısmına 10.11 girdim ve web browserdan 10.11 ile başlayan ne girilirse girilsin gidişi serbest bıraktım.

• Pf ODBC kurulumu…

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    V

aslında local de bir sıkıntı olmadan çalışması lazım ama yinede kuralların en başına lan dan sql sunucu olan makinaya gelen isteklere (port numarasını biliyorsanız yanlış hatırlamıyorsam 1433 idi) izin ver diye bi kural oluşturabilirsiniz.

• Squid access log boyutu?????????

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    5k Views
    N

Arkadaşlar Sorunu çözmüş bulunmaktayım şuan için Squid Log Dosyasının boyutu 532mb civarında makinenin üzerinde takılı olan şuan
    2X Asus NX1101 Ethernet kartı sorunsuz çalışıyor sorunlu çalışan kartlar ise 2X 3Com 3CR990-TX-97 marka modelinde. 3Com kartlarla 250mb sınırına geldiğinde direk hissediyorsun network çakılıyor :S yavaşlama ağırlaşma ooof aman aman ama şuan deli gibi çalışıyor asus kartlar başarılı çıktı ahtapotta tıkanma yok :)

Yorumda bulunan bütün arakdaşlara teşekkürler saygılar…

Biliyorum dediğin an kaybetmeye başladığın andır.

• Uzaktan pfsenseye ulaşma

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    E

22 portu ssh portudur webden erişim için web portunu nat yapmanız gerekiyor

• Ip-Mac Eşleşmesi

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    4k Views
    E

ipleri elle vermişseniz yine sorun degil eger elinizde verilmiş ipler ve mac listesi varsa yapılması gereken sadece dhcp serverda kapsamı
    atıyorum
    192.168.16.1-192.168.16.3
    en kısa aralıgı verin daha sonra dhcp serverda "Deny unknown clients" seçenegi ile "Enable Static ARP entries" aktif etmeniz sanırım işinizi görecektir.

Kolay gelsin

• Spamd konfigürasyonu

Locked
    14
    0 Votes
    14 Posts
    7k Views
    B

Umarım işinize yarar

• Pfsense host bazlı Msn Bloklama

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    B

PortMsn  1863, 6501, 6891, 6900, 7800, 7825 , 5100

Lan to Wan olarak yukarıdaki portları IP bazlı kapatıp deneyebilirsiniz…

• Pfsense wandan erişim

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    7k Views
    I

eyvallah saolasın
    sorun halledildi

• Özel istem CP User's Edit…

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • Captive Portal İp bazında Kullanma

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Pfsense & Fortigate 60

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • Kurallar hakkında

Locked
    9
    0 Votes
    9 Posts
    4k Views
    I

sorun çözülmüştür.
    ilgilenen herkese teşekürler

• IP BAZINDA YETKİLENDİRME HAKKINDA !!!!

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    N

@VeliA:

squidguardin domain list kısmına  hurriyet.com.tr  gibi yazarsan tum alt domainlerdede sorunsuz calısır ilanlar.hurriyet.com.tr gibi

Yanlış anlamadıysam.

yok dostum hallettim istediğim gibi çalışıyor istediğim makinenin ipsine ayrı bir ACL oluşturuyorum Default access DENY veriyorum sonra Destination kısmından hangi domain izili olacaksa domain list kısmıona giriyorum tekrardan oluşturduğum ACL'e gelip Destination kısmında oluşturduğum domaine White diyorum yada allow diyorum tıkır tıkır çalışıyor ama sadece belirlediğim domain çalışıyor onun dışında www.abcdefgh.com  dahi yazsan squidguard  uyarıyor yakalıyor ;)

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.