• Port Yonlendirme

Locked
    10
    0 Votes
    10 Posts
    6k Views
    S

wan bacağına public ip yi, virtual ip olarak ekle.

sonra NAT altında port forward ( PAT veya DNAT olarak da geçer çeşitli firewallarda) girdisi ekle. o sayfada virtual ip gözükecek. dışardan gelen (inbound ) bağlantıyı web servera 80. porttan http olarak yönlendir.

ben böyle yapmıştım.

kolay gelsin

• SquidGuard da Expressions (Kimse Bilmiyormu ?)

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    5k Views
    U

squid ve quid carda içerik filitreleme yazıyorum fakat kımse nete cıkamıyor ne balklıste nede whiteliste izin veriyor bunla ılgı yardım edermısnız

• Ping

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    N
    bende de aynı sorun vardı iç ağdan pfsense wan bacağına ping atamıyorum lan ve wan bacaklarına verdiğim ipleri değiştirdim şuan için sorunsuz çalışıyor. örnek: lan> 10.0.0.0/8 Wan ile Bridge edeceksin wan>192.168.1.0/24  ise default gateway adresinde modemin ipsi olacak modem> 192.168.1.0/24 seklinde Bridge ettiğin zaman farklı bloklardaki iplerle makinen artık konuşur durumda olur yani burda 10.0.0.X/8 ipsine sahip makine normalde varsayılan ayarlarla 192.168.1.X/24 bloklu ipye sahip pc ile konusamaz ancak arada bridge edilmesi gerek router mantığı yani.
  • Ipsec vpn ve metro internet yavaşlığı

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    3k Views
    tuzsuzdeliT

iyiymiş
    eğer eski bir makine ve kalitesiz ethernet kartlar kullanıyor olsaydınız, vpn esnasında işlemci gücü açısından bir darboğaz oluşabilir diye düşündüm ama sizin makine 10 bağlantı için fazla fazla yeterli.

• Squid+LoadBalancing+Trafic Shaper Hk.

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    4k Views
    I

Tekrar Gönderdim..

benim email adresim ayisigitanitim@hotmail.com buraya msn veya email bilginizi atarsanız orayade gönderirim

teşekkürler

• Pfsense VMware ile çalışması

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    7k Views
    tuzsuzdeliT

benim wan tarafındaki trafiğim 3 tane 8megabit olduğundan bana intel pro/100 'ler yetti.
    sizin trafik daha fazla ise intel pro/1000 kullanabilirsiniz.
    100% çalıştığını bildiğim kartlar şunlar:
    3Com 3c905c-TX/TX-M
    Broadcom NetXtreme BCM 5705
    HP NC7170
    Intel 82556DM-2
    Intel EtherExpress PRO/100B
    Intel Pro/100 (Intel 82557/8/9) ve pro/1000
    Realtek 8169 ve 8168/8111C

• Forum hakkında

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • Pfsense'ye bağlanamıyorum

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    3k Views
    N
    merhaba Pfsense kurulumu sorunsuz kuruluyormu? çünkü kurulurken bazı hatalar verir bu hatalara rağmen kurulum devam eder fakat ilerde sorun çıkartır senin bu arayüze erişememe gibi bunun bir çok nedeni olabilir aklıma gelen ethernet kartlarının uyumluluğu ve lan bacağına verdiği ip adresini networkte başka bir cihazda olmasın çalışma mantığı aşağıdaki gibidir **lan bacağı> le0:10.0.0.4 ise  wan bacağına bridge  edeceksin wan bacağı> le1: 192.168.1.2 ise gateway adresi olarak  modemin ipsini vereceksin** burdaki le0 ve le1 isimlerini pfsense kurulurken ethernet kartının markasına göre   veriyor genelde Realtek ethernet kartlarında le0 şeklinde verir kafanı karıştırmasın diye belirttim ;) Bu arada bende Pfsense v1.2.3 Release kullanıyorum gayet stabil çalışıyor hiç bir sorun yok kolay gelsin
  • Bandwith yapılandırması

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • Hotspot shield engellemek

Locked
    7
    1 Votes
    7 Posts
    14k Views
    N
    Kullanıcıların haklarını geri alın program yükleyemesinler  active directory kullanıyorsanı yapınızda bu iş daha da kolay ve prof. bir şekilde olur ;)
  • Pfsense config imaj

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    B

Clonezilla programı norton ghost benzeri bir program ve çok başarılı bu programı kullanarak alınmış imajı başarılı bir şekilde
    diğer bilgisayarlara aktarabilirsiniz.
    http://clonezilla.org/

bu program ile basit bir şekilde flash diskinize ya da harici diskinize imaj alıp yeni pc ye aktarabilirsiniz..

• Pfsense MAIL ATMA ÖZELLİĞİ

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    E

merhaba linki bir inceleyin belki işinizi görebilir.
    http://forum.pfsense.org/index.php/topic,7793.0.html

• Squidguard kelime bazında filtreleme

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    4k Views
    N

@vgumus:

Merhabalar

oyun|game|tunnel|messenger|proxy|    yapınca mesala ktunnel veya kraloyun şeklinde olan kelimeleride engellemiyor sadece oyun yazan kısımlarıda engellemiyor.

bende birtane expression tanımlı şu şekilde

.*.(zip|iso|mp3|avi|mpg|exe|mpeg)
    altınada
    oyun|game|tunnel|messenger|proxy| ekleyince çalışmıyor googlede oyun yazınca siteler açılıyor urlde oyun kelimesi geçsebile yasaklamıyor.

Kurallar bende çalışıyor hem dosya uzantısı hemde  kelime bazında block koyabiliyorum çalışır durumda

• Pfsense ipsec zyxel modem

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    4k Views
    E

ipsec vpn de nokta başına sınır olabilir kurulan vpn de kullanıcı sınırı yoktur.bildigim kadarıyla

• FTP Server behind PFSense

Locked
    9
    0 Votes
    9 Posts
    6k Views
    I

Versiyon 1.2.3'te sorun yok Ftp server çalışıyor.

• Transparent proxy ile ilgili bir sorunum var

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    4k Views
    tuzsuzdeliT

@cegop:

tuzsuz kardeş biraz daha açabilirmisin söylediklerini.

Şöyle ki
    Proxy'yi otomatik algıla olacak şekilde ayarladım dediniz.Transparent proxy kullanacaksanız bu seçeneği kaldırın.

• Yine FTP

Locked
    15
    0 Votes
    15 Posts
    8k Views
    I

Sayın arkadaslar bu konuda yardımcı olacak birisi yokmu ? Benim pfsense sürümünde ftp helper yok bunu nasıl bulabilirim ? Eğer bunu cozersem ftp işinide çözmüs olacagım ?

• Pfsense yeni sürüm package yükleme

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    tuzsuzdeliT

web arayüzünde system menüsünün altında, pazkages bölümünden yapabilirsiniz.
    pfsense'in kendisini de autoupdate yapabilir misiniz onu bilmiyorum.

• [ÇÖZÜLDÜ] MSN VE WEB TABANLI MESSENGER SITELERINI YASAKLAMA

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    4k Views
    tuzsuzdeliT

squid+squidguard, firewall kurallarından önce çalışır.
    tarnsparent proxy'ye geçtiğinizde tüm clientler web'e çıkar, ama örneğin smtp portlarını firewall ile blokladığınız kullanıcılar hala SMTP'den çıkamıyor olmalı, bunu bi kontrol edin.

Eğer tranparent kullanmak istiyorsanız, sizin yapmanız gereken, web ile ilgili kısıtlamaları squid+squidguard ile yapıp, diğer kısıtlamaları firewall rules ile yapmanız. Ancak transparent proxy'yi kullanmadığım için bu anlattığım şeyden 100% emin değilim. Deneyin :)

• IP ADRESI YERINE MAKINA ISMI

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    4k Views
    N

@efabilism:

merhaba iplerin sabit ise /usr/local/etc/lightsquid altındaki realname.cfg dosyasına ordaki örnekler gibi girmen yeterli olacak dır.

Teşekkür ederim dostum realname.cfg dosyasını  pc kullanıcılarına göre düzenledim  sorunsuz çalışıyor ;)

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.