• 0 Votes
    9 Posts
    5k Views
    N

@tuzsuzdeli:

@VeliA:

aslında squid le ugrasmak yerine firewall rulesden o ip nini lan->wan paketlerini iptal edersen sorunsuz calısır.

Pek sanmıyorum.
    squidguard, firewall kurallarından önce devreye giriyor olmalı.

Evet Tuzsuz kardeş sana katılıyorum SquidGuard firewall kurallarından önce gelir..

• Elektrik Kesintisi

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    N

@ican35:

Arkadaslar Merhaba,

Memleketimizde maalesef eletrik kesintileri cok oluyor. PFsensede cok problem yasıyoruz.  Elektrik kesildiginde pfsense cogu kez cakiliyor. Bazı arkadaslar bazı dizinleri read only yap diyorlar ama bu da care olmadı. Duzgun kapatılmadıgında (elde olmayan nedenlerden dolayı) problem yasamamazın bir cozumu var mıdır? Tesekkurler.

can

Merhaba dostum
    ONLINE UPS çözüm olacaktır genelde Pfsense elektrik kesinitisi gibi nedenlerden ötürü düzgün kapatılmassa diski kontrol ediyor boot edrken fsck'yı çalıştırıyor açıldıktan sonra 6 ile normal kapat tekrar açtığında düzellmiş olur bu arada ne gibi sıkıntılar yaratıyor?

• Pfsense Döküman

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    3k Views
    E

merhaba
    http://doc.pfsense.org/index.php/Main_Page

• Paket yükleme hatası

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    3k Views
    E

tmm ozaman dosyayı sen pcden indirip ssh ile baglanıp pfsense /tmp altına kopyala daha sonra
    pkg_add /tmp/paket_adi yapmayı denermisin

• Proxy filter destination

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    T

Geç bir cevap ama www.hwturk.com siteye bakmını öneririm

• Sendmail

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    E

Kimse bilmiyormu?

• Paket önerisi : iftop

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    N
    evet tuzsuz kardeş işe yarar ;) h tuşuna baıp dikkatimi çekmişti zaten teşekkürler tekrardan güvenli günler..
  • Pfsense 3 ADSL Multiwan

Locked
    11
    0 Votes
    11 Posts
    7k Views
    T

şu anda deniyorum aliases den ipleri tek tek girerek alias oluşturuyorum ama bunun daha kolay bi yolu yok mu firewall rule için mesela 192.168.1.1 - 192.168.1.100 arası gibi bir kural tanımlayamıyor muyum ?

• PfSense de toplam kullanıcı limiti

Locked
    13
    0 Votes
    13 Posts
    7k Views
    S

tavsiyelerinizi için teşekkür ederim.

• PfSense Her Açılışta Apply Etme Sorunu

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    N

Diyelim ACL den gruplarımızı oluşturduk gerekli katagorilerimizi ayarladık sonra apply diyoruz ve ardından alt tarafta save ediyoruz ben v1.2.3Release kullanıyorum her reboot ettiğimde apply demiyorum çünkü ayarları yaptıktan sonra appy diyorsun katagoriler squid üzerinden çalışır durumda kalıyor haliyle sen çalışır durumunu save ediyorsun dolayısıyla her açılışta start pozisyonda başlıyor.
    yaşadığın problemi  v 1.2.1 RC1 de karşılaşmıştım 1.2.1 RC'de bahsettiğin gibi her seferinde apply diyorsun:)

• Load balance ve Msn sorunu

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    4k Views
    T

cevabınız için teşekkür ederim araştırmalarım ve denemelerim sonucunda sağlıklı çalışmadığını gördüm ben de ama bi çözüm bulamıyorum. benim asıl amacım load balance `ı nasıl dağıtacağım konusunda yani ben hatları birleştirmek değil de yükü dağıtmasını istiyorum ama anlık değil birisi 1. nolu modemden çıktıysa işi bitene kadar orda kalsın yeni geleni 2. hatta versin yoksa dediğim gibi msn de webcam ve ses sorunu çıkıyor ispanyolca buldum benim sorunun aynısını forumda ama ona da cevap gelmemiş

• 3G + Pfsense

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    4k Views
    tuzsuzdeliT

@ilkert:

Bizim burada hafta başında 4 tane adsl hattımız komple gitti ayrıca bu bölgedeki hatların hepsi gitti ghdsl adsl hiçbiri çalışmıyordu . Vınn olayı telekoma baglı olmadıgından güzel bir alternatif diye düşündüm . Mailler bizim içinde çok önemli bu yüzden bunu bu hafta içinde deneyeceğim . ilginiz için tekrardan teşekkür ederim .

Rica ederim
    sonucu buraya yazarsanız çok iyi olur.

• Squid problem

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    T

Firewall / NAt  bölümünde Port Forward yaptınızmı

• Pfsense config yardım

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • IPSEC vpn üzerinden routing yapılabilir mi?

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • Pfsense ile isa server vpn

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • PFSENSE BOOT ESNASINDAKİ HATA

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    4k Views
    tuzsuzdeliT

ilk akla gelen, yukarıda da belirtildiği gibi, düzgün kapanmama durumu (elektrik kesintisi vs)
    eğer böyle bir durum yok ise, harddiskten şüphe edin.
    harddiski değiştirmenizi tavsiye ederim.

• Pfsense çoklu ip nasıl tanımlanır?

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    3k Views
    O

Selam,
    Şu döküman işinizi görür ; http://doc.pfsense.org/multiple-subnets-one-interface-pfsense.pdf

• WEB SITE CACHING???????

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    5k Views
    N

@tuzsuzdeli:

hayır yanlış anlattım
    benim söylediğim şey, harddiske indirilen veri için yer sorunu değil.
    o veriyi harddiske indirirken harcayacağınız bandwidth.
    oradan 100 brim veri çekeceksiniz, ama aslında sadece 5-10 birime ihtiyacanız olcak muhtemelen.
    squid'in algoritmaları çok başarılıdır.
    detay verirseniz yardımcı olabiliriz ama bence hiç bu kadar detaya girecek kadar kendinizi yormayın.
    web sitelerinde static obejeler var dinamik objeler var, siz siteyi offline alacaksınız ama bu sefer dinamik objeerdeki güncelliği kaybedeceksiniz vsvs.
    :)

dediğim gibi ben nasıl yapıldığını bilmiyorum

Teşekkür ederim tuzsuzdeli arkadaşım bende çok araştırdım ama bahsettiğim şekilde bir özellik olsaydı daha iyi olurdu bilgileriniz için tekrar teşekkürler iyi çalışmalar Güvenli günler :)
  • Port Yonlendirme

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    E

mrb anlaşılan modem nat modda atladıgınız belki bir nokta olabilir

modemden 2222 portunu 1.pfsense wan bacagına nat yapın
    1.pfsense den 2.pfsense wan bacagına 2222 tekrar nat yapalım
    2.pfsense den tekrar lan bacagına 2222 nat yapın bu şekilde çalışması gerekiyor

kolay gelsin

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.