• IP ADRESI YERINE MAKINA ISMI

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    4k Views
    N
    @efabilism: merhaba iplerin sabit ise /usr/local/etc/lightsquid altındaki realname.cfg dosyasına ordaki örnekler gibi girmen yeterli olacak dır. Teşekkür ederim dostum realname.cfg dosyasını  pc kullanıcılarına göre düzenledim  sorunsuz çalışıyor ;)
  • Yeni hdd ve loglama

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    4k Views
    E
    merhaba bende aynı linkden sorunu hallettim şuanda squid loglarını oraya kayıt edebiliyorum tşkler
  • Pfsense squid ve squidguard çalışmıyor

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    4k Views
    O
    Selamlar, Transparent Proxy olarak ayarlı değil ise, sistemde kullanılmayan herhangi bir port numarasını normal proxy hizmeti için kullanabilirsiniz. Sorunuzun neden kaynaklandığını tespit etmek için ; tail /var/log/system.log | grep squid  komutunu yazıp hata mesajlarına göz atın.Neden çalışmadığını syslog'a yazmış olmalı buradanda paylaşırsanız çözümüne birlikte bakabiliriz.
  • Eklenen Firewall kuralları

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    3k Views
    I
    Merhaba, Hatalı bir kural ekledim Şimdi arayüze erişemediğimden ilgili kuralı iptal etmek için.! Böyle bir hatada fabrika ayarlarına alma dışında başka bir çözüm varmı ? Kolay gelsin
  • Squid ile acl oluşturma

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    5k Views
    C
    evet bu şekildeolduğunu biliyorum teşekkür ediyorum ama ben yalnızca proxy bazlı bir çözüm arıyorum
  • Pfsense arkasındaki makina internete çıkamıyor

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    K
    Lan ve Wan ip adreslerini aynı network te olunca, sistem açılışında ethernet up olmuyor diye biliyordum sanki. Yada sistem açılışında uyarı veriyordu sanırım. Sorun çözülmüş :) İyi çalışmalar.
  • 0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    K
    Çok teşekkürler. ;)
  • Benim olmayan bir ip ve ipsec

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • SSH ile RDP Yapmak

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    3k Views
    tuzsuzdeliT
    alternatif olarak bunu, PPTP kullanarak da yapabilirsiniz.
  • PFSENSE LAN BACAK IP'sini GİZLEME

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • Modem bridge mod - pfsense - switch - centos

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    4k Views
    U
    gösterdiğin şekilde aynı ip olamaz. bunu yapabilmen için ya 2nci bir ip adresin olmalı yada araya bir kaç gateway/router kurmalı ve/veya böylelikle static route yapmalısın -aradaki zyxel switchin bir router gibi çalışabiliyorsa bunda da yapılabilir belki, ama routing yaptığını sanmıyorum.
  • KUTLAMA MESAJI

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • IMSpector Mysql hatası

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    3k Views
    O
    Selam, Varsayılan olarak mysql'e dışarıdan erişim kapalıdır.Imspector kurulu sistemin ip adresi için mysql sunucuya erişim izni vermeniz gerekir ..
  • Bandwidth Ayarlama

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    7k Views
    O
    Squid paketini kurup , farklı uzantılara/dosya türlerine göre maksimum download/upload boyutu, maksimum download/upload hızı ve host başına trafik hızı set edebilirsiniz.
  • Make komutu sorunu

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    4k Views
    O
    OpenSSL paketini herhangi bir FreeBSD'de  –openssldir parametresi ile herhangi bir dizin altına derleyip pfsense e taşıyabilirsiniz. Bir nev-i portable olarak çalışıyor openssl.
  • Vpn ipsec 2.modemden gecirmek

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    H
    verdigin cevap icin tes.ediyorum.deneyince sonucu yazarım buraya
  • Wan ip

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    E
    anladıysam sorunu galiba modeminizi bridge modda kullanmanız gerekiyor
  • Pfsense DMZ

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    3k Views
    O
    Selam, Firewall'dan DMZ arayüzüne ait kuralları kontrol et. LAN'dan DMZ'e erişim izni vermişsin ama DMZ'de icmp isteklerine yanıt için izin olmayabilir (ping için)
  • Ilk kurulum sonrası msn sorunu

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    4k Views
    T
    metronut sorunun çözüldümü arkadaşım, nasıl bir yol izledin ?
  • 0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.