• Pfsense dışarı yapılan VPN i engelliyor

Locked
    9
    0 Votes
    9 Posts
    5k Views
    A

ipsec vpn yap çalışır.

• 2 tane WAN bacağı nasıl atanıyor_?

Locked
    13
    0 Votes
    13 Posts
    11k Views
    H

dostum diğer arkadaşların yazdıklarına bakmadım ama sana tek tek anlatayım nasıl yapacağını…

2 tane adsl hattını tek ağ üzerinde birleştirmek istiyorsan
    pfsense kurduğun makinede 3 tane ethernet olması şart

pfsense'yi ilk kurarken sana sorar
    vlan kurmak istiyormusun hayır

wan için ethernet kartı belirliyorsun ale0 (benimki böyleydi)
    lan için ethernet kartı belirliyorsun dc0 (benimki böyleydi)
    sonra tekrar soruyor
    optional ethernet kartın var mı bunun içinde 3. ethernet kartının numarasını yazacaksın re0 (benimki buydu
    lan bacağını 192.168.1.1 verdim ben pfsense'nin

iki tane adsl modemi bridge moduna alıp birini wan ethernet olarak belirlediğim yere
    birini optional olarak belirlediğim yere bağlıyorum
    lan bacağınıda switch'e bağladıktan sonra

192.168.1.1 adresinden pfsense'nin arayüzüne ulaşıyoruz

admin
    pfsense ile giriş yapıp
    karşımıza sihirbaz çıkıyor
    dnsleri yazıp ileri diyoruz
    wan ayarlarına geldiğimizde üstte static yazıyor...
    burayı pppoe olarak değiştirip alt tarafa türktelekomdan aldığımız kullanıcı adı ve şifremizi yazıp kaydet diyoruz..
    sihirbaz bittikten sonra
    üst menüden interfaces'e geliyoruz opt1 olarak tanımlanan 2 wan olarak kullanacağımız yeri seçiyoruz
    öncelikle enable interfaces yapıyoruz (burdan opt1'in adını değiştirebilirsin)
    sihirbazdan wan ayarlarını yaptığımız gibi tekrar pppoe'yi seçiyoruz
    bu sefer ikinci internetimiz için kullanıcı adı ve şifremizi giriyoruz kaydet dediğimizde dashboard'dan baktığımızda
    wan ve opt1 türk telekomdan ip almış olması lazım eğer aldıysa sorun yok
    alamadıysa takıldığın yerde yardımcı olurum tekrar

bu iki adsl'yi birleştirerek kullanmak için
    system > routing >group sekmelerine geliyoruz

sağdan + tuşuna basıp grup ismi veriyoruz
    tier2
    tier2 olarak seçiyoruz

member down high latency gibi seçenekler var

member down'u seçersen 1 adsl düştüğünde ötekisinden bağlanmaya devam ederler ağdakiler
    high latency'yi seçersen internetin yoğunluğuna göre ağdakilerin hangi modemden çıkması gerektiğini ayarlar
    description'a da birleştirdiğin gatewayleri adını kolayca aklında tutacağın bir isim ver ve kaydet' de
    şimdi iki hattın birleşti ama ağdakilere bu kuralı göstermezsen herkes kafasına göre çıkar internet'e oyüzden

firewall > rules > lan sekmesine geliyoruz
    ilk defa kurduysan zaten 2 tane kural vardır..
    birisi gri şekilde
    birisi beyaz şekildedir..

beyaz olana çift tıklıyorsun
    en altta advanced seçenekleri arasında gateway butonu var bunu tıklıyorsun
    açılan yerde grup yaptığın gateway'in adını göreceksin bunu seçip kaydet dediğinde iki internet hattın birleşmiş olacaktır :D

8mb 8mb iki hattın varsa speedtest'e girdiğinde 15mblik gibi bir sonuç alabiliyorsun gayet verimli yani :)

inş yardımcı olabilirim bu yazıyla takıldığın yerlerde sorabilirsin

• Vmware Workstation ve Pfsense

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    S

@SGTR:

Selam,

Anlattıklarınızdan yola çıkarsak bu gibi durumda ben şu şekilde yapardım;

Win Server üzerine dhcp kurar ip dağılımını buradan yapardım, Modem i bridge mode değil (özel bir sebebi yoksa) normal mode olarak kullanırdım, Dhcp üzerinde gateway olarak pfSense iç ip adresini tanımlardım, (Win Server açılmadan nasıl workstation açılacak ki win server dhcp den ip alacak) Dhcp server üzerinde DNS sunucu ip adresini Win Server atardım, Win Server üzerinde DNS Forwarder ekleyip dışarıdaki bir dns sunucusu (OpenDns, Google, Telekom, vs) eklerdim.

Sevgilerle,
    SGTR

Bilgiler için teşekkürler,
    benim yapmak istedigimde buydu veya buna yakın birseydi. ama ben biraz uzun yoldan anlatmaya calışmışım sizin anlatımınız daha kısa ve net bir şekilde.Şu anda - Win Server üzerinde DNS Forwarder ekleyip dışarıdaki bir dns sunucusu (OpenDns, Google, Telekom, vs) eklerdim. bu haric digerlerini ayarlamış ve çalışır durumda..

• Squid İçin NAT Ayarları

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    4k Views
    M

Derdi o muymuş. Sondaki ";" kaldırınca düzeldi. Allow Subnets Kısmına Hem 192.li hemde 10.lu Subnet'lerimi ekledim. Eklemeden de internet çıkışı yapabiliyordum ama neyse.
    İlk post'ta da belirttiğim gibi trasnparent mode'a çektiğimde LDAP çalışmıyor.
    Daha önceden öyleydi zaten. Lokal kullanıcılar 1 Pfsen'den Wifi Kullanıları diğer PF'den çıkıyorlardı. İşte bunu yapmak istemiyorum.
    Sanırım NAT yapmam gerekiyor ama bir türlü çalıştıramadım işte.

• Captive Portal Hk.

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    4k Views
    tuzsuzdeliT

@MrPerFormance:

Bu sorunla sık sık karşılaşıyorum. Eğer kullanıcı bilgisayarında bir dns girilmiş ise pfsense kullanıcıyı http://ip:8000 adresine yönlendiremiyor. Sanırım sorun şu ki manuel olarak makine üzerine dns girildiğinde ve kullanıcı bir internet sitesine girmek istediğinde sistem otomatikmen manuel olarak girilmiş dns lerden sorgulama yapmak için çıkış yapmaya çalışıyor. Kısaca pfsense dns ile alakadar olamadan çıkmaya çalışıyor. Pfsense te bu durumda sağlıklı bir şekilde yönlendiremiyor.  :-\

Captive portal'ın çalışmasının en temel gerekliliği zaten dns'in pfsense ip'si olarak yazılı olmasıdır.

• PfSense 2.0.1 Bridge Mode

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    H

cevap için teşekkürler ben bi bağlantı hatası yapmışım :)
    sorunu hallettim şimdi

forum gibi sitelere login olduktan sonra ip değiştiği için dışarı atıyor bununla uğraşıyorum başlık var konuyla ilgili ama
    rule kısmını çözemedim bide ona cevap alırsam sorunlarım dahada azalacak :D

• Sarg toplam rapor

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    M

Sarg paketini yükledikten sonra. ssh komut satırına düşüp sarh help olması lazım yazınca size ip bazlı nasıl olacağınızı göstermesi lazım. Ama benim bildiğim sarg komutu sonrasında zaten aldığı logları ip bazlı listeliyor.

• Multiwan bir tane hattım offline görünüyor

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    M

"davicom" kullanmayınız.

Aşağıdaki ürünü tercih edebilirsiniz.

http://www.vatanbilgisayar.com/Network%20Aksesuar%C4%B1/edimax-en-9235tx32-en-9235tx32-101001000-ethernet-karti/productdetails.aspx?I_ID=43770

Not: Sunucunuzda esxi server kullanıyorsanız tavsiye ettiğim bu kart sorunsuz çalışacaktır.

• Captive Portal ve Freeradius2 ile ilgili bir sorun

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    M

Öncelikle captive portal anasayfasından "Enable per user bandwitch restriction" seçeneğini işaretleyin ve oraya 1024 down ve 256 up yazın. Nasıl olsa kullanıcılar bu derğere bağlı kalmayacaklar. Daha sonra free radius üzerinden oluşturmuş olduğunuz kullanıcılara da belirli bir bant genişliği atayın. Sonra tekrar deneyin.

• 2.0.1-RELEASE (i386) imspector log tutmuyor

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    E

msn son versiyonuna ait logları tutmuyor aynı sorun bende yaşıyorum

• No link-up detected

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    3k Views
    F

@micromedia:

Hiç algılatma ile uğraşmayın derim. Pfsense açılışta bulduğu etherhet kartlarınızı listeler. Siz hangi kartınızı LAN hangisini WAN yapacaksanız takıldığınız bu kısımda Etherhet kartının adı yazıp enter ile geçin. Örneğin dc1,fxp1 rl0  vb.

teşekkür ederim

• Lightsquid Log tutmuyor…

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    4k Views
    darkthroneD

@StrGt:

bende şuanda %55 dolu. bunun bastan kurmakla alakalı olacagını zannetmiyorum.
    log tutma olayını nasıl yaptıgınızı acıklarsanız biraz daha hızlı yardımcı olmaya calısılır.

örnek vermek gerekirse burdaki gibimi log tutmaya calısıyorsunuz ?
    http://forum.pfsense.org/index.php/topic,45241.msg236145.html#msg236145

tamamen standart Proxy Report almak istiyorum, bu zamana kadar sıkıntısız alıyordum, paketleri tekrar kursam sorun olurmu?

• Pfsense önündeki modem bayılıyor sanki.

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    E

Merhaba,

Konulara bakarken gözüme takıldı.

Eski yapısına döndüğünde yüksek cpu kullanımı ile çalışacaktır. Pfsense hakkında hiç bir bilgim yok. Ama bana pek normal gelmedi. Gereksiz trafiği kesmek yerine hattı neden pingliyerek icmp paketleri ile trafik yaratıyor ki ?

Saygılar.

NOT: Yukarıda da belirttiğim gibi pfsense bilmediğim için belki de konuyu yanlış anladım.

• Cache Server ?

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • Pfsense ile modem arasında 2 switch var, ne yapabilirim ?

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    3k Views
    F

@nmnoztrk:

**2   ethernetle yapman lazım. dcfromlife kardeş doğru anlatmış.

pfsense makina aynı  switche bağlı olacak zaten.iki ethernetide aynı  switch olacak.

modemin dhcp kapatacaksın ama.**

teşekkür ederim yardımlarınız için.
    yine rahatsız ederim takıldığım yer olursa tekrar teşekkürler

• Squid Ldap Authentication Problemi

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Trafik Limitlerken Squid ve Diğer Trafikleri Ayrıştırmak

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    2k Views
    D

benim kurulumumda görüntüdekiyle aynıdır.

• PFSENSE 2.0.1 MULTIWAN SORUSU

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    K

aşağıdaki mantıklada bu sorununuzu çözebilirsiniz.

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,52836.0.html

• Proxy server mynet video sorunu

Locked
    12
    0 Votes
    12 Posts
    8k Views
    S

proxy server general settings kısmında da iki yer işaretli olması gerekiyor.
    Bypass proxy for Private Address Space (RFC 1918) destination ve Disable X-Forward

• Pfsense ve ip blokları

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    M

Hocam sorun devam ediyor hala internete çıkamıyorum

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.