• Konfigürasyon Konusunda Yardım

Locked
    25
    0 Votes
    25 Posts
    12k Views
    A

@aakdeniz:

Merhaba arkadaşlar,

pfsense kurulumunu başarıyla yaptım. ancak konfigürasyonu konusunda fikir sahibi değilim. bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

–----------------------------------------------------------
    Mesela kurulumda hiç bir paket gelmedi.
    Avaliable Packages    e tıkladığımda aşağıdaki hatayı alıyorum.

Unable to communicate with www.pfsense.com. Please verify DNS and interface configuration, and that pfSense has functional Internet connectivity.

bende sana tavsiye ben öyle yaptım sık başlıklar içerisinde pfsense a dan b ye diye bir yazı var kitapçık onunla başla ve forum sayfasında gez inanıyrumki kafana takarsan çok şey yaparsın ama burayada bağımlı kalma google abiye yaz ve araştır çok şey bulacaksın %50 çözdüm mesela :) buda şuan için bana fazlasıyla yetiyor

• Pfsense otomatik ip dağıtsın

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    A

arkadaşlar yardımlarınız için tşkler birşeyi atlamışım şuan oldu eywallah :)

• Squid Ayarlarınız ve Performanslarınız

Locked
    20
    0 Votes
    20 Posts
    8k Views
    E

diğer arkadaşlar da performans ayarlarını gösterebilir mi.

• Pfsense için makina arıyorum.

Locked
    13
    0 Votes
    13 Posts
    5k Views
    B

anakarttan bahseden olmamış ama maalesef pfsense vasat anakartlarda çok sorun çıkarır. bir müşterime biostar anakartlı firewall kurup vermiştim iki güne bir müşterideydim sorun vermesinden ip dağıtamamasından. Acaba ısınma mı, ethernet kartları mı derken sadece anakartı asus yaptım hiçbir sorun kalmadı. İşlemcide, ramde, hdd sürücüde hiçbir sorun yaşamazsınız ama kim ne derse desin anakart ve ethernet kartları için en kalitelisini kullanın yoksa başınız çok ağrır.

• Pfsense facebook videoları yasaklama yardımı..

Locked
    13
    0 Votes
    13 Posts
    8k Views
    G

Bunu yaparken bazı sitelerde sorun yaşayabilirsiniz |.swf| bunu kaldırmanız gerekmekte.

• ITX Dual Ethernet Anakart

Locked
    23
    0 Votes
    23 Posts
    11k Views
    E

@kankabir:

link burada 140 tl istiyor.  yukarıda belirtiğim  gibi organize olup 5 adet almak istesek  fiyat daha ekonomik olacaktı.

http://forum.donanimhaber.com/m_57016341/mpage_1/f_/key_//tm.htm#57677260

ortalama bu makina kaç online kaldırabilir ?

bana ortalama online 100 kişiyi kaldırabilecek birşey lazım.
    hat kapasitem : 32 mbit
    kullanıcı başına 8 mbit e kadar radius üzerinden hız sınırlaması yapıyorum.

mikrotik kullanıyorum şuanda 25 kişide hotspot ile performans sıfır diyebilirim.

25 online olunca stabilite gidiyor cok kötü bir duruma geldi biran önce router'e değiştirmem gerekiyor.

benide dahil edin birlikte alalım bu ürünü hocam.

• DHCP Leases bazı pclerde hostname gözükmüyor

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    3k Views
    N

netbios isimleri türkçe karakter içerdiğinden olabilir.test etmek için hostname ismini türkçe  karakter  yapıp makinayı yeniden  başlat. sonra  pfsense makinada 10 15 dak sonra  tekrar leases bölümünde kontrol et

• Pfsense 2.01 DHCP Server Otomatik Proxy Bilgisini gönderme WPAD

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    S

Selam,

Proxy ip ve port bilgilerini dhcp ile gönderemezsiniz. Bunun için ya domain ortamı olması gerekli (Blasterreal'in dediği gibi group policy yardımıyla) ya da Microsoft'un kendi proxy server (Eski ISA yeni TMG) kurman gerekli. Bununla alakalı olarakta (http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;309814&sd=tech) makalesini inceleyebilirsiniz. Toplam kaç bilgisayar var? Bir diğer alternatifte regedit batch oluşturarakta yaptırabilirsiniz.

Sevgilerle,
    SGTR

• Voucher şifresi için mail sistemi

Locked
    9
    0 Votes
    9 Posts
    4k Views
    A

@eXcitinG:

nereden veriliyor bu izinler bir inceliyeyim olmazsa bende işimize yarayabiliyor cünkü.
    peki izin verdigimiz kisi internet kullanım hızını falan ayarlaya biliyormuyuz yoksa limitsiz mi hızı alabiliyor ?

bildiğim kadarıyla ve incelediğimö kadarıyla kullanma zamanı ve hız belirliyebiliyorsun log tutabiliyorsun.
    voucher şifresi ile giriş yapmacak (System>User Manager) bölümden kullanıcı adı şire belirliyebiliyorsun voucher sistemi ile girecekse belirli kodlar belirliyor onların sayesinde giriyor. Voucher kullanma amacın firmana gelen misafir kullancılar için daha kullanışlı modem şifresi olmadan geçici bir şifre ile kullanabiliyor.
    ama bir AD sistemi oluşturursan ve pfsense entegre edersen Voucher daha kullanışlu olur zaten forumda bir araştırma yaparsan Voucher ile ilgili bütün bilgilere ulaşırsın
    ama şuan benim için olan önemli olan mail sistemi :) ve halen kimseden bir cevap yok :)

• Pfsense Brute Force (Mail,SSH,FTP,SQL,MYSQl vb..) engelleme

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    B

Bu konuda net birşey diyemem net olarak paketleri incelemekniz gerekli. Mesela Web sunucunuz var snortu http kodlarını dinleyecek şekilde yapılandırıp web sitesindeki kodları snorta göre uyarlamalısınız. Onu nasıl yapacaksınız? Oda şu şekilde olur snortun paket detaylarına tıkladıgınız zaman bir sürü parametre göreceksiniz bu parametreler web sitenizde var vr güvrnlik açığı teşkil ediyorsa bunu etkinleştirmelisiniz. Yalnız snort çok geniş konu takım halinde çalışmak gerek bir network veya it personeli hem web hem programlama hemde sistemi aynı anda yönetemez. Konu ile ilgili personele bunları dagıtmalı üzerinde çok fazla yorum yapmalısınız.

• Sıfır Kurulum sonrası Squid ve Squidguard Start etmiyor

Locked
    11
    0 Votes
    11 Posts
    4k Views
    N

Arkadaşlar merhaba;

Tanıdığım bir kaç işletme dede pfsense ver. 1,2,3 kullanılıyor durum vaziyet ve servislerin start almaması oralarda da aynı ben bugünden itibaren versiyon 2ye geçtim 6saattir uptime da makina herhangi bir sıkıntı yok paketlerden squid+squidguard +lightsquid +imspector sorunsuz çalışıyor yinede açmış olduğum konuya karşılık olarak desteğini veren arkadaşlara teşekkürlerimi iletir iyi çalışmalar Güvenli günler dilerim.

• Pfsense 2.01 Snort Paket Kaçırma Durumu

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Lan daki makineler vpn le uzak dns kullansın.

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Captive portalda nasıl log tutulur ?

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Bridge Mod ile İnternete Çıkma Sorunu

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    8k Views
    X

2 gündür geceleri sabaha kadar bununla uğraşıyorum. Yok olmuyor hiçbir şekilde.

Bir kere bağlantıyı sağladım oda tek client üzerinden diğer clienti açtığımda IP aldığı halde DNS hatası verdi ve internete bağlanmadı. Sistemde ciddi bir DNS sorunu var herhalde yada ben öyle sanıyorum. Gerekli bütün ayarların ekran görüntülerini ve clientlerin ekran görüntülerini gönderebilirim yardımcı olursanız gerçekten sevinirim.

• Load balancer problemi (acil)

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    D

firewall da rulesler önce üstten işlenmeye başlar. 2 kuraldaki bir nokta çakışıyorsa o noktada üsttekinin kuralı uygulanır. yani genel kuralları en alta alırsan sorunun çözülecektir diye tahmin ediyorum.

• Modem port ve ip yönlendirmesi hakkında yardım.

Locked
    10
    0 Votes
    10 Posts
    7k Views
    E

@MC_MaCESte:

hocam senin istediğin şey fiziki olarak imkansız, ben sana çözüm sunuyorum zaten, o bahsettiniz internet hızı etkilenmesi modem çıkışındaki portun band genişliği zaten, bende diyorumki pfsense içinde bir kural yazacaksınız, modemdeki ftp sunucusuna yapılan istekler limitlenecek,

öğrneğin isp nin sağladığı internet hızı 20 Mb olsun size kalan burada 80 Mb lik bir band genişliği, sizde pfsense içerisinde o modemin ftp sunucusuna bir limitleme kuralı yazacaksınız bu sayede internete çıktığınız band genişliği etkilenmeyecek.

anladım şimdi peki bunu tam olarak nasıl yapacağız yukarıda yazdıgın metin deki gibi mi yapacağım ?

• Captiveportal logout

Locked
    18
    0 Votes
    18 Posts
    9k Views
    M

@ilker04:

Aşağıdaki kodları bulup değiştirdim..bendeki kodlar

<title>Redirecting…</title>

Redirecting to ...

ayrıca bu kodlar var/etc/captiveportal-logout.html sayfasında dilerseniz kendiniz editleyebilirsiniz

BU kodları bende buldum. Ama şöyle bir sorun var. Örneğin kullanıcı giriş yaptı ve logout popup u açıldı. Daha sonra kullanıcı çıkış yapmadan bu popup u kapattı. Sonrada çıkış yapmak isterse ne olacak. Bunun için nasıl bir yol izlenebilir onun düşüncesindeyim.

• SOAP Hatası

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    5k Views
    V

tc kimlik doğrulamalı captiva portal sistemini nasıl yaparız. yapan arkadaşlar bilgi verebilirmi acaba

• KABLONET 2 AYNI ip Bloğu internet problemi…

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    5k Views
    L

Arkadaşlar aynı olayı tekrar yaptı. Yine hat gitti. Tekrar herşeyi silip ayarları yeniden yaptığımda yeniden bağlantı sağlandı.

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.