• Anlayamadığım Bir Trafik

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    yakarY

@SGTR:

Selamlar,

Ip and Name Total Total Sent Total Received FTP HTTP         P2P TCP             UDP ICMP
    192.168.25.1x 765.3M 51.7M 713.6M 0 906.1K 2.2K 908.1K 764.3M 14.7K
    192.168.25.2x 716.1M 21.0M 695.1M 0 714.8M 0 715.0M 1.1M 5.9

Bandwidth çıktıları yukarıdaki gibi. Loglar olarak squid loglarında engelli oldugu için birşey göremedim.

Saygılarımla,
    SGTR

Göründüğü kadarıyla 764.3 M UDP trafiği oluşmuş, UDP protokolünü genellikle teyit ihtiyacı duyulmayan iletişim yazılımları kullanır ve bu boyutlara çıkması pekte normal değildir, veri boyutuna bakılırsa ses veya video aktarımı yapılmış olmalı. 192.168.25.1x nolu ipdeki yazılımları kontrol etmeniz de fayda var diye düşünüyorum.

• IPsec Windows Share

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    2k Views
    B

DC'den bol bişi  yok bizde :) Tüm makinalar domain'e logon durumda paylaşım izinlerinide birşey yok localden herkes erişebilir durumda ancak vpn üzerinde bir sıkıntı var. Sanırım MTU size ile  alakalı  veya aggresif degilde main modda çalışıyorum onunla alakalı bir durum yarın bi canlı deneyeyim çimdi çalışan sistemi durdurmak istemiyorum yine bilgisi olan var ise sevinirim

Saygılar

• Captive Portal Admin Girşi Olmadan User Acmak

Locked
    20
    0 Votes
    20 Posts
    16k Views
    yakarY

@eXcitinG:

merhaba pfsense de kullanıcı hesabı acıyoruz. peki bu açtıgımız kullanıcı hesaplarında kullanıcılar kendi profil bilgilerini görebiliyorlar mı.

şifrelerini değiştirebilir mi kotalarını vb profil bilgi istatistiklerini görebilirler mi ?

mikrotik te bunu yapabiliyorum ama pfsense de bilmiyorum.

Bu özelliklerin hiçbiri pfSense'de yok, sonradan yazılması gereken özelliklerdir..

• PfSense Türkçe Desteği

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    technicalT

ben direk utf8 koduna karşılık kodları yazıyorum.

Dosya yöneticisi üzerinden geçiş

gibi

• PfSense'de yapmak istediklerim.

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    3k Views
    M

Layer 7 uygulama katmanıyla benimde bir engelleme ve limitleme çalışmalarım oladu. Ancak uygulama listesinde belirtilen torrent  turevleri ve ptp bağlantıları Layer7 katmanındadada tam engelliyemiyoruz, her ne oluyorsa torrent bir delik buluyor ve işini sürdürüyor.

Ben bu işi ya hep ya hiç kuralıyla engellemeni tavsiye ederim, çünki torrent portları kullanıyor, eğer torrent için bir port aralığı tespit eder isen engelleme sansınız vardır. kısmi çözüm olarakta squid guard ile torrent dosya uzantılarını engelleyebilirsiniz. Ama bu dediklerim yanlış anlaşılmasın Amacım L7 yi karalamak değil, layer7 video streaminde çok işe yarıyor.

Kolay gelsin

• Captive portal log hk.

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    1k Views
    U

Teşşekürler yerini buldum konuyu değiştirdim fakat siz yazmış bulunmuşsunuz yinde ilginiz için teşekkür ederim.

• User Manager

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    tuzsuzdeliT

@TACIM:

tuzsuzdeli kardeş geç bir cevap olacak ama :) söylemiş olduğunuz tam istediğim birşeydi teşekkürler

Rica ederim

• VPN bağlantısı yapma

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    S

Selamlar,

PfSense Vpn (dışarı bir noktaya) bağlantısını engellemiyor. Eğer ki tek bir ip üzerinden çıkış yapmak istiyorsan kendi kullandıgın pc için firewall > rules > Lan sekmesinden bir kural olustur hangi porttan bağlantı kuracaksan. Ve o kuralın gateway adresini karşı tarafa vermek istediğin modem/router ip adresini tanımladıgın takdirde vpn için tek porttan çıkmış olursun.

Saygilarimla,
    SGTR

• PfSense 2.0.1 ile 1:1 NAT Nasıl yapılır?

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    3k Views
    S

1:1 nat yerine sadece gerekli portları yönlendirin. ipleri virtual ip kısmından tanımlayabilirsiniz. sonrada gerekli yönlendirmeleri sadece gerekli portlar için yaparsınız.

• SquidGuard problemi

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    N

Dostum kurulum aşamasında modemin ip adres aralığı ile  pfsensenin lan  ip  adres aralığı aynı olmamalı.

yani  wan 192.168.1.xxx  olmamalı.

pfsense ilk kurulduktan sonra lan ip  adresine 192.168.1.1 veriyor.  ve  bu  yüzden modemin 192.168.1.xxx aralıkta dağıtmaması lazım.

kurulum sorunsuz  gerçekleşebilir ama squidguard yükleyince sapıtabilir :)  (tecrübe)

• IPSec Mobile VPN hk.

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    B

Bende şu tarz bir hata veriyor
    Mar 14 18:40:34 racoon: []: INFO: IPsec-SA request for 81.228.182.18 queued due to no phase1 found.
    Mar 14 18:40:34 racoon: []: INFO: initiate new phase 1 negotiation: 99.0.182.99[500]<=>81.228.182.18[500]
    Mar 14 18:40:34 racoon: INFO: begin Aggressive mode.
    Mar 14 18:40:34 racoon: ERROR: sendto (Operation not permitted)
    Mar 14 18:40:34 racoon: ERROR: sendfromto failed
    Mar 14 18:40:34 racoon: ERROR: phase1 negotiation failed due to send error. 967878062bda5ed8:0000000000000000
    Mar 14 18:40:34 racoon: ERROR: failed to begin ipsec sa negotication.

çıkamadım işin içinden

• Client saat güncellemeleri hk.

Locked
    11
    0 Votes
    11 Posts
    4k Views
    yakarY

squid'de ayarların aktif olabilmesi için "allow" yaptıktan sonra ilk sekme de bulunan "apply" butonuna basılmalıdır, aksi halde aktif olmaz. Deneyiniz.

• PfSense 2.0.1 üzerinde Sunucu Hizmetleri

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • Kullanıcıların kendi Şifrelerini Değiştirebilmeleri

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • MAC Adresine göre yasak koymak.

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    B

@lord2oo0:

2 tane mac adresine internet erişimini nasıl ve nereden yasaklayabilirim?

Sorununuzun çözümü freeradius2 ile mümkün olabilir. Forumdaki Sıkkullanılanlar başlığını inceleyin.

• Realtime User activity

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    3k Views
    K

@sgtr:

Selam,

Adminin yorumu eğer siz eski sürümü kullanıyorsanız buna bir şey diyemem pfSense 2.0 sürümü için. Son cümlesinde de pfSense 2.0 üzerinde %100 çalıştığına emin olamadığını söylüyor. Buradan anlaşılacağı üzere bunu tam anlamıyla çalıştırmış kimse yok gibi. Bu çok güzel bir uygulama olurdu şayet çalışmış olsaydı.

Sevgilerle,
    SGTR

aleykümselam hocam teşekkürlerbendeki sürümde 2.0 dı güzel olurdu evet çalışsaydı..

• PfSense 2.0 sarg kurulumu - (Squid Analysis Report Generator)

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    7k Views
    A

can not create squidguard report

• Syslog-ng kurulum, problem

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    E

merhaba ben syslog-ng loglarını konsoldan bakıyorum webden bakmak içinde bir çabam olmadı ama olursa güzel olur :) yazılım bilmedigim için ama yazılırsa çok güzel bencede

• Captive portal şablonu ihtiyacı olanlara

Locked
    23
    0 Votes
    23 Posts
    11k Views
    E

@speedy:

Şimdi mail gönderebilecek mi derken o kısım şöyle olacak.

www.websitemiz.com adında bir sitemiz var diyelim. Biz bu siteyi captive portaldan izinli bir site olarak tanımlıyoruz. Buraya da bir mail scripti koyuyoruz. Mail gönderecek mailine cevap gelecek vs..

Voucher koduna gelince sistemde bir kullanıcı hesabı yaratmadan, internet erişimi sağlayan bi şey. Captive portal içinde yer almakta.

captive portaldan izinli olarak nereden ayarlıyoruz bu izinleri.

bir web sitesi eklerim sıkıntı yok.

ama pfsense bilgi sahibi olmadığımdan cok acemiyim.

ayarlarından bahsederseniz gerekli ayarları yapar aktif ederim.

komple o belirledigim siteye giriş izni verebilirmiyim ?

• Watchdog Timeout

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    4k Views
    S

Selamlar…

@StrGt:

@Blasterreal:

Bu hatayı kernel bazındamı alıyorsunuz. Loglara bakıp bilgi verirmisiniz? örneğin "kernel:/dc:watchdog timeout" veya "re0(realtek ethernekartı):/dc:watchdog timeout" veya "cpu0:/dc:watchdog timeout" vb bir hata olması gerekli.

msk0:watchdog timeout
    (msk0= marwell ethernet kartı )

Bu hata büyük ihtimalle sürücü probleminden kaynaklanıyor. İlgili kart için FreeBSD sürücülerini bulabilirseniz derleyip sisteme kurmayı deneyebilirsiniz. Benzer bir durumda sürücü derleme yapmış ve kartı çalıştırmıştık ancak performans korkunç derecede kötü olmuştu. Sinir bozucu bu süreçle uğraşmak yerine değiştirebiliyorsanız uyumlu bir ağ kartı kullanmanız sorunu çözecektir sanıyorum.

Saygılarımla…

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.