arkadaşlar pfsense sadece karaliste tabanlımı filtreleme yapıyor.
Merhaba,
Kelime bazlı, domain bazlı, IP bazlı, dosya uzantısı bazlı filitreleme yapılabiliniyor konuyla ilgili olarak önceki açılmış post başlıklarına bakmanızı öneririm
Merhabalar, hocam cihazlar en güncel versiyonda şu anda.
-Cem hocam zamanını ayırdığın için gerçekten teşekkür ederim.
Şimdilik askıya alıyorum bu işi eğer başka bir access point alma durumumuz olursa deneriz.Resmi bir kurum bu işler biraz yavaş ilerliyor malesef :) Saygılar İyi çalışmalar..
cemx ben olayı çözdüm ilgin için tekrar teşekkür ederim.Farklı bir bakış açısıyle bakmamı sağladın ve çözüldü nihayetinde tekrar teşekürler bu arada ben pfsenseye yabancıyım yeni yeni öğrenmeye başlıyorum problemın temeli ise şuymuş hala anlamış degılım gerçide bende pfsenseden once bir firewall cihazı vardı ve diren o firewall dan hotspot cihazının wan portuna giriş yapıyordum. pfsensede de bu şekılde denedim hem. sonra dün araya switch koydum ve wan kısmını dynamic ip ye aldım düzeldi sorun ayrıca dhcp yı kapatmama gerek kalmadı cihaz dhcp dagıtıyor. şimdi sırada 2 dsl hattını çalıştırmaya ve filtreleme olaylarını halletmeye geldi :) emekleye emekleye öğrencez inş.
Black list olarak hazır blacklist mi kullanıyorsun? yoksa kendi belirlemiş olduğun bir blacklisti mi? Kullanıyorsun. Şahsen kendi yazdığını kullanıyorsan benim sana tavsiyem
http://www.shallalist.de/Downloads/shallalist.tar.gz
Bunu kullanmandır.
son 1-2 gün içinde çıkan updateler ile, pfsense 2'de squid ve loadbalance'ın (doğru ayarlar yapıldığı takdirde) birlikte ve sorunsuz çalıştığına dair mesajlar var. (transparan modda bile)
deneyip başarıya ulaşan var mı acaba ?