• Lighsquid raporları

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Proxy ve putty

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • Pfsense 2.0 'da loadbalance'ın nasıl yapılacağına dair rehber

Locked
    10
    0 Votes
    10 Posts
    7k Views
    C

-Hattınız kullanımda değilken (yani ağda kullanan başka makineler yok iken) www.speedtest.net sitesinde birkaç defa test edip ortalamasını aldığınızda toplam hat miktarınıza yakın bir değer çıkıyorsa yapıyor demektir..
    -Ayrıca www.ipbilgi.com sitesini her F5 e basışta farklı dış ip alıyorsanız yine çalışıyor demektir..

• PfSense 2.0 kararlı sürümü Ne zaman çıkacak???

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    4k Views
    R

Yorum için teşekkürler konu hakkında izlemedeyim.

• Time sorunu

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    4k Views
    B

slm
    bende aynı sorun var ama yapamıyorum yardımcı olurmusun?
    time bölümünde haftalık seçiyorum bütün günler seçiyorum sonra        18:00-07:30      yazıyorum  ismini mesai koydum sonra acl grubuna geliyorum. Time tanımladığım mesai atlı kuralı acl grubunda times seçiyorum sonra Destination Rules Overtime bölümünde ise deny yapıyorum.( yani 18:00-07:30 kimse internete girmesin diye) sonra uyguluyorum kaydet apply işlemleri yapıyorum. O saatler arası da her zaman internet kapalı oluyor bunu nasıl çözerim.
    Yardım bekliyorum.

• Transparent Mod

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • Iki farklı web server ve 80 port ları yönlendirme

Locked
    12
    0 Votes
    12 Posts
    9k Views
    E

Maalesef yapamıyor burada size lazım olan sey su source based yonlendirme aynı sorunun bir benzerini bir arkadas RDP olarak sormustu bende cevap bunumu demek istemistiniz diye sordum. Gecen hafta bir marka firewall egitiminde aynı soruyu bu sefer ben sordum hocadan da olmaz cevabı aldım. iptables ile cok basit olarak yaptığım şeyi PFsense de yapamıyorum. Şimdilik her güzelin bir kusuru vardır diyorum :) yeni versiyonda olması umuduyla

Sordugum sorunun linki : http://forum.pfsense.org/index.php/topic,17211.msg89446.html#msg89446

• Wireless

Locked
    13
    0 Votes
    13 Posts
    8k Views
    S

Tavsiyeleriniz için teşekkurler

• Captive Portal User ekleme

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    G

Teşekkür ederim :)

• Vlan ile LB

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    C

-Anlattığınız sorunu fiber hatta bile yaşamaktayız, nedenleri hakkında kendim de çok emin olmamakla birlikte naçizane bazı saptamalarımı aktarmak isterim..
    -ilk aklıma gelen kullandığınız dns server ile çok alakalı bir durum gibi geliyor.. kendi testlerimde open dns in google dns ine göre belirgin oranda yavaş kaldığını görmüştüm.. onunlada yetinmeyip bir arkadaşımın kendi evinde kullandığı ve fiber üzerinden yayın yaptığı dns ini kullandığımda daha da şaşırmıştım çok daha iyi neticeler alınabiliyordu.. Yani sözün özü (sizde biliyorsunuzdur muhtemelen) dns web için çok önemli bir şey..
    -ikincisi ise balans sisteminizi şimdilik bozacak ama bir proxy edinmek de web trafiğinizi hızlandırabilir.. Ya da balans ettiğiniz sisteminiz haricinde squid yüklü bir pc daha kurarsanız balansı bozmadan da birşeyler yapmış olursunuz sanırım..
    -Son bir şey; Kullandığınız ethernet kartlarına da önemli işler düşüyor aslında.. Server bazlı ethernet kartları kullanmak bazan belirgin sonuçlar doğuruyor.. Örneğin hp nin server larında kullandığı yanılmıyorsam 373 serisi gibi donanımsal tcp-ip hızlandırıcılı kartları 100 makine ve üzeri networklerde iyi iş görüyor heleki o network içinde oyun serverlarına bağlanan pc sayısı yüksek ise çok işe yarıyor..

• Pfsense 1.2.3 RELEASE Traffic Shaper'da Queue Sorunu

Locked
    9
    0 Votes
    9 Posts
    4k Views
    E

tam olarak yapmak istediğiniz qpenaltyDown queue 'sine ust limit tanımlamaksa qpenaltyDown queue sine girip upperlimit m2 değerine isteiğiniz download hızını Kb cinsinden girmeniz gerekmekte(512Kb).

Şuan yaptığınız sadece önceliklendirme sanırım,yane qpenaltyDown kuyruğuna giren trafiğin sadece önceliği düşürülmüş oluyor,herhangi bir download üst limit olmuyor.

• OpenDNS problemi!!

Locked
    14
    0 Votes
    14 Posts
    7k Views
    H

@aphex:

Büyük ihtimalle Services: DHCP server bölümünde wan baçağına ip vermeye çalışıyorsunuz lan kısmı olduğundan emin olun.

DHCP Server kısmında wan sekmesi yok.. lan opt1 ve opt2 war.. galiba sıkıntı internet sitesi host kısmında war.. onunla uğraşıyorum şimdi. yardımlarınız için çok teşekkürler.. Allah hepinizden razı olsun

• Squid loglarını mysql yazmak

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    3k Views
    A

Bu konuda http://sqls.net/wiki/howto:log_squid_to_mysql sitesini ziyaret edebilirsiniz burda 2 adet script göreceksiniz perl ile yazılan squid loglarını mysql' e aktarmak için kullanılıyor.Tabi içeriğini değiştirmeniz lazım PfSense log hiyerarşisine göre modifiye etmeniz gerekecek.Sitede yazılan ilk adım Find the log section of you squid file and add/change these lines: diyor aslında siz Pfsensdeki oluşturulan loglara bakarak sql tablolarını bu şekilde editleyebilirsiniz ve script te yazan query kısmınıda bu şekilde düzenlersiniz vs…Biraz uğraş gerektiriyor diğer script ise açılış betiği yanlız Gento için !.Yaptığınızda burda paylaşırsanız seviniriz.

• SquidGuard Block ekran hatası

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    3k Views
    N

sorun halen aynı devam etmekte :S:S logları okuyabiliyorum ama grafik arayüzü sağa doğru kaymış bir şekilde ilk post mesajımdaki ekran görüntüsü mevcut.

• Memory Usage Sıfırlama

Locked
    11
    0 Votes
    11 Posts
    8k Views
    A

Merhaba;

Pfsense command shell e bağlanın #crontab -e yazın açılan cron sayfasına örneğin "00 07-18 * * 1-5  /usr/local/etc/rc.d/squid.sh restart" tırnaklar olmadan yazın kaydedip çıkın.Bu cron satırı şu anlama gelir hafta içi hergün sabah 7 ile akşam 18 arası her saat başı squid servisi restart olcaktır.Sadece servisi restart ettiğimiz için (rule load v.s) işlem 3 4 saniye sürecektir.
    Tabi şunu unutmamanız gerekirki sorun neden kaynaklanıyor ben  servisi otomatik nasıl restart ettirirsiniz sorunuza yanıt vermiş oluyorum.Bu konudada size yardımcı olabilmemiz için shell deyken #ps -aux komut çıktısını buraya gönderin servis durumlarını kontrol edelim.Ayrıca unix konusunda deneyiminiz yoksa shell e bağlanmak için windows pc'den putty programı ile bağlanabilirsiniz çıkan pencerede 8 yani shell seçeceksiniz varsayılan text editor vim' dir i ile edit mode geçin yazınızı yazın esc basın ardından :wq yazarak çıkın.

• PfSense 2 BETA5 date time problemi

Locked
    12
    0 Votes
    12 Posts
    7k Views
    N

efabilisim ve ozanus ikinizede çok teşekkür ederim :) umudu kesmiş ve ara vermiştim. Hemen deniyorum :)

• Target rules list gelmiyor

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Olmuyor allah olmuyor pfsense yedin bitirdin beni..

Locked
    11
    0 Votes
    11 Posts
    6k Views
    tuzsuzdeliT

monitor IP olarak hiç bir zaman modem ip'sini yazmayın.
    static ip kullanıyorsanız, telekomdan aldığınız gateway adresi
    dinamik ip kullanıyorsanız telekomdan aldığınız DNS adreslerini kullanabilirsiniz.
    ya da internette her daim açık olduğunu bildiğiniz bir makinenin ip'si.

modem ip'sini kullanırsanız, modeminiz açık olduğunca, o hattı online görürsünüz, ama modemden sonraki kısımda bir sorun var ise, problem yaşarsınız

• Squid cache yapılandırma

Locked
    11
    0 Votes
    11 Posts
    7k Views
    T

evet kurduğum her sistemde cache directory kontrol ediyorum.
    alt dizinler mevcut ama ne hikmetse bir türlü cacheleme yapamıyorum.

• 2 tane squid çalışma problemi!!!

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    E

bu sorun ya backup açmışsınızdır yada squid ve squid3 paketleri kuruludur.

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.