• LishtSquid_1.8 MANUEL KURULUM?

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    E

http://lightsquid.sourceforge.net/Installs.html

• Squid Traffic mgmt/Throttle binary files

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    E

/usr/local/pkg/squid.inc dosyasının içine yazınca webden save etseniz bile config kalıcı olarak içinde kalıyor. Ama benim sorunum bu değil yani squid de custom options veya throttle çalışmıyor. Mesela squid Blacklist e yazdığınız kelimelere karşı tepki veriyor. Fakat throttle binary files falan hikaye exe ler çatır çatır geliyor…

• Hangi ethernet kartını önerirsiniz?

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    G

Arkadaşlar sanırım sorunum ethernet kartlarından kaynaklanmıyormuş.Bugun net gitti ve bende server'e manuel reset attım. Ondan sonra net geldi yalnız squid ve squidguard çalışmıdığını gördüm . Bunların çalışması neti etkiyormuş.3-4 saatir hiç bir problem yok net düşmedi hiç gayat te hızlı.Squidin yeni versiyonu yayımlanmış kaldırıp tekrar kurmam sorun yaratırmı? pfsense versiyon 1.2.2 ..

• Ipfw: size mismatch (have 1024 want 1028)

Locked
    10
    0 Votes
    10 Posts
    5k Views
    V

evet tahmin ettiğim gibi cıktı listeden bazı geci ci izin verdigim kişi leri çıkarınca düzeldi ( ama yine temkinli olayım bir kaç gün izleyeceğim.)

• Wan1 gidince opt1 den içeri giremiyorum

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    E

pfsense in interface ine giremiyorum evet. Modemden içeriye nat yaptım. Normal de wan ve opt1 ayaktayken her 2sinede girebiliyorum. Wan ı kapatınca içerdekiler opt1 den internetlerine doğal olarak failover olduğu için devam ediyor. Fakat ben içeriye opt1 den ulaşmak istiyorum. Fakat ulaşamıyorum. Wan ı ayağa kaldırınca her 2 ip dende girebiliyorum.

• Ağdaki pcleri kontrol etmek

Locked
    15
    0 Votes
    15 Posts
    8k Views
    N

merhaba,

Mantıken networkte bir bilgisayarın kontrolünü alabilmek için arka planda tünel açan bir agent paket yada servisin çalışır durumda olması gerekir default olarak Windows işletim sistemlerinde MSRDP kullanıyor fakaat MSRDP üzerinden eriştiğiniz zamanda bağlandığınız kişinin ekranı kullanıcı sizin ne yaptığınızı göremez ekranın Lock olduğunu biliriz ancak arkadaşım senin bu durumuna DameWare çözüm getirecektir DamWare üzerinden Clientlar için bağlantı agent paketi hazırlıyorsun bu paket MSI uzantılı eyerki çalıştığın kurumda Active Directory gibi bir yapı mevcut ise bu oluşturmuş olduğun paketi domain ortamındaki kullanıcılara Logon Script olarak yayımlayabilirsin bu durumda active directorynin olması gerekir.

• Pfsense donanım ve diğer paketleri

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    6k Views
    H

@tuzsuzdeli:

@b-yaz:

tv ve radyo yayını verdiğinizi söyliyorsunuz ancak adslden izin verilen upload en fazla 1 mbittir, loadbalance ile  3mbit yaparsınız o da çok yeterli olmaz diye düşünüyorum… ghdsl gibi bir çözüme yönelebilirsiniz...

8mb adsl hattı, fiziksel olarak maximum 800kbps upload verecek şekilde bağlanacaktır. 8mb download/1mb upload çalışan hatta ben Türkiye'de rastlamadım daha.
    hat başına maximum 800kbps kalitesinde bir yayını internete vereceksiniz ki sizin de dediğiniz gibi gayet yeterli bir kalite.
    3x800=2.4 megabit şeklinde bir birleştirme olamaz.

hocam şuan biz yayını 273 kbps veriyoruz ve gayet iyi… zaten bu hatlar üzerinden millete izletmiyoruz... internet üzerinde bulunan media servera gönderiyoruz...

ethernet kart önerileriniz içinde çok teşekkür ederim...

bunlara göre bir bilgisayar toplayıp artık şu fortigate kurtulayım :)

• Çok ethernetli anakart

Locked
    13
    0 Votes
    13 Posts
    9k Views
    B

@tuzsuzdeli:

@cemx:

Arkadaşlar bu site bu tip işler için çok güzel ürünler sağlıyor.. Alix kartlar vs herşey var..
    http://www.netgate.com/product_info.php?products_id=777

3 ethernetli şu sistem, pekçok kişinin loadbalance/failover ve firewall işini görecektir.
    http://www.netgate.com/product_info.php?cPath=60_85&products_id=312
    çok pratik modem gibi.
    bu işe bir bilgisayar ayırmaktansa, bu tip bir çözüm, toplam sahipolma maliyeti açısından çok mantıklı.

yurtdışında bu ve buna benzer birçok ürün var hatta yazılımı size bırakılmış bildiğimiz firewall cihazları bile var (şu an linkini bulamıyorum) ancak yurtdışından getirmenin de bazı maliyetleri olduğunu unutmayalım…

• Snort ayarları nasıl olmalı

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    D

Valla bende kurdum ancak henüz  Oinkmaster code oalyını çözemedim :)  birileri bize yardım edebilirmi  ???

• Pfsense Version 1.2.2 Static İp Yönlendirme.

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    5k Views
    tuzsuzdeliT

aşağıdaki başlığı inceleyin.
    http://forum.pfsense.org/index.php/topic,25449.15.html

bu arada ek bilgi vereyim : tek bir ip ile, portları kullanarak, içerideki
    1- exchange (smtp ve owa)
    2- iki ayrı makinede rdp
    3- bir makinede Vcenter
    4- 4 ayrı makinede airvideo server
    5- bir webserver
    6- iki ayrı pfsense makinesinin webgui'lerine erişim
    sağlayarak sorunsuz kullanıyoruz şu an.
    çok başınız sıkışırsa bu tip bir çözüme gidilebilir.

ha ayrıca,
    firewall -> nat 1:1 kısmından da, bir extrenal ip'ye gelen tüm istekleri bir internal ip'ye yönlendirmek de işinizi görebilir. Ben olsam ilk bunu denerdim :)

• INTERNET ARA ARA DÜŞÜYOR

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    C

Tuzsuzdeli arkadaşımızın zaman zaman belirttiği gibi büyük ihtimalle kalitesiz ethernet kartından kaynaklanıyordur..

• İnternet kesintisi

Locked
    11
    0 Votes
    11 Posts
    6k Views
    N

@Onur:

saçma geliyor ama aradaki ethernet kablolarını da bir değiştirip dener misin?

RJ45 lerde temasızlık vardır.

• Pfsense Web Arayüze Erişemiyorum Yardım.

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    B

@Burak:

@Ntldr_missing:

selam
    benzer sorunla karşılaştım WAN bacağının ipsini yazarak girmiştim yada kosoldan 2nci seçeneği seçerek Set LAN IP Adress seçip LAN IP'yi yeniden tanımlamıştım sorun kalktı tabi subnet maska dikkat etmek gerek iç networkün hangi subnette ise onu seçmen gerek.

255.255.255.0=24 subnet
    255.255.0.0=16 subnet
    255.0.0.0=8 subnet
    şeklindedir.

slm ustad oncelikle ip değiştirdim fakat yine aynı sorun devam ediyor ulaşamıyorum wan bacağını deneyeceğim şimdi bakalaım sonuç ne olacak eger oyle olursa yada olmaz ise buraya tekrar yazacağım ilgin için teşekkurler

arkadaşlar wan bacağından tekrar arayüze girerek statick route ayarlarını tekrar yapılandırarak eski lan ip  ile girebildim
    çok güzel bir platform burasaı herkese selamlar iyi forumlar.

• Ftp sorunu

Locked
    13
    0 Votes
    13 Posts
    8k Views
    G

Hocam sen farklı birşeyler daha yaptın sanki :) Çok hızlı oldu hiç birşey anlamadım :))

• Pfsense Linksys vpn ping sorunu

Locked
    16
    0 Votes
    16 Posts
    9k Views
    O

Eğer win 7 ise bağlanacağın makina git win7 nin gizli firewall ını kaldır isa gibidir… nasıl yaparım diye sorma araştır biraz yeğen.. :))

• KULLANILAN ANAKARTLAR CompactFlash

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    4k Views
    tuzsuzdeliT

Bi yanlış anlama oldu.
    Ben şu an emdedded kullanmıyorum.
    3-4 ay öncesine kadar toplama bir athlon 1800 bir makine kullanıyordum. Güç kaynağında sorun çıkınca onu atıl durumda bir xeon 2.8 IBM server ile değiştirdim.

Ancak, bu alet sadece firewall olarak görev yapıyor ve vpn bağlantılarını sağlıyor. 3 tane 8 megabit adsl hat ve günlük 20-30 gigabyte trafik var. Dolayısı ile 1ghz bir atom işlemci ve 512mb ram bile benim işimi fazlası ile görür, o yüzden embedded bir donanıma geçebilirim. Bunun en büyük avantajı adsl modem gibi açıp kapatıyosun, fan yok disk yok, kolay kolay problem çıkarmaz.

Ancak paketlerin kurulu olduğu pfsense makinesinde böyle bir cihaz mümkün değil yetmez (squid+squidguard+lightsquid+bandwithd+ntop+bazen antivirüs hatta)
    Ben bu paketleri 32 çekirdekli ve 44gb RAM'i olan, bir donanım havuzunda limitsiz sistem kaynağı kullanan bir sanal pfsense makinesi üzerinde kullanıyorum. Hala squidguard devrede iken hafifte olsa web sayfalarının yavaşladığı hissediliyor.

• PfSense makinaya uzaktan erişmek

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    9k Views
    tuzsuzdeliT

http üzerinden uzaktan erişim için
    ekteki ekran görüntüsündeki gibi bir NAT kuralı yazın.
    otomatik olarak ilgili wan ya da opt için kendisi de bir rule ekleyecektir.

dışarıdan http://78.155.xxx.xxx:3002/ yazarak makineninizin http arayüzüne erişirsiniz.
    pfsense dış ip adresi

Capture.PNG
    Capture.PNG_thumb

• CAPTIVE PORTAL HAKKINDA

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    N

@efabilism:

kullanıcı oluşturdugun yerde tarih alanı var dikkatli bakarsanız

tam anlaşılmadı herhalde dostum orda sadece Expiration date var Start Date yok yani ben her bir gün için başlangıç ve bitiş tarihi tanımlayacam

• Content Filter, Çalışmıyor

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    5k Views
    A

Hız testindeki problem benim hatam imiş. Hallettim.

(Nasıl çözdüğümü merak edenler için: Sistemimizde 2 tane modem var. Biri 4MB bağlantı hızına sahip, diğeri 8Mb. Pfsense 4mb olan modeme bağlı şu an. Sorun bu imiş. :D)

• Dışarıdaki mail sunucu ile ilgili Yardım

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    E

Bence çözümü outgoing nat kısmında aramanız lazım

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.