• Pfsense makina yanıt vermiyor

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    4k Views
    N

@b-yaz:

Ethernet kartı sorunu biraz sinsidir. Bu foruma birçok mesaj yazmışımdır, pfsense de çıkan sorunları nasıl çözerim diye, neredeyse incelemedik tarafını bırakmamıştım pfsense'in. Emin olamıyorsunuz ethernet kartından olduğuna, çünkü ilk başta çalışıp belli bir süre sonra sorun  vermeye başlıyor. Neyseki burdaki arkadaşların tavsiyesiyle ethernet kartlarını değiştirdim ve sorunlar birdenbire bıçak gibi kesildi. Ethernet kartı kesinlikle çok önemli hatta işin kalbi…

aynen sana katılıyorum
    Kartlar üzerinde trafik yoğun olacağı için ethernet kartlarına önem verelim arkadaşlar intel forever ;) :p

• Zyxel P-661hw-D1 ile Pfsense makina arasında VPN

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    E

ustad daha önceki konuları incelermisin bu konu cevaplar yazıılmıştı tşkler

• DHCP de Bilinmeyen isteklere farklı ip verebilmek

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    2k Views
    E

teşekkurler arayuz ekledikten sonra benim de dikkatimi çekti

• SORU: pfSense ve DDoS

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    5k Views
    tuzsuzdeliT

Donanımla ilgili
    -Pfsense 32 bit olduğundan sizin makinenizdeki 8gb ram'in tamamını adresleyemeyebilir, onu bir kontrol etmeniz lazım. maximum 4gb kullanır herhalde.

-Sizin sisteminizde işlemci değil de, pci veri yolu hızı bir bottleneck oluşturabilir.
    Ethernet kartlarınız pci-e 1.1 ise 250 MB/s (ki bu problem olabilir), pci-e 2.0 ise 500 MB/s kapasite ile çalışır.

Performans ile ilgili fikir olması açsıından şu pdf dosyayı bi inceleyin
    http://pam2007.info.ucl.ac.be/slides/pam2007slides_schneider.pdf

• 1.2.2 versiyonda multi wan

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    4k Views
    C

2.0 beta aşamasında olduğundan multiwan kısımları çok sağlıklı değil hala, 2-3 günümü harcadığım ve çok garip bir şekilde çözdüğüm sorunlarımı anlatsam konu dışına çıkarız.. Bence az da olsa ingilizceniz varsa aşşağıda linkini vereceğim PfSense ana sitesindeki Multi Wan la ilgili dökümanı adım adım okursanız gayet rahat kurarsınız.. 1.2.3 release versiyonunda multiwan kurulumu çok kolay ve temiz, siz bu aşamadayken yani başındayken bu işten soğumamak için 1.2.3 den başlayın devamında yardımcı oluruz merak etmeyin..

http://doc.pfsense.org/index.php/Multi_WAN_/_Load_Balancing

ayrıca tekrar hatırlatayım.. forumun eski ilk sayfalarında bazı arkadaşlarımız saolsunlar açıkladılar nasıl kurulduğunu loadbalance nasıl yapıldığını.. Lütfen yanlış anlamayın bilgi vermekten kaçınılmıyor..
    1. nedeni herkesin yeterince zamanının olmadığı bir iş yükü içindeyiz çoğumuz..
    2. nedeni sizin o başlardaki sayfalara gitmenizi sağlayarak henüz şimdi bilmediğiniz ama karşınıza mutlaka çıkabilecekleri o sırada okuyup konu hakında daha geniş bilgilenmenizi sağlayabilmek.
    3. nedeni de diyeceksinizki bütün bunları yazana kadar tarif edebilirdiniz. :) evet edebilirdim ama inanın beni ya da bizleri ilerde daha iyi anlayacaksınız ;)
    Siz elinizden geleni yapın biz nasılsa buralardayız

Saygılarımla..

• Pfsense Açılışta hata Mesajı

Locked
    9
    0 Votes
    9 Posts
    4k Views
    G

yok hocam ondan olduğunu zannetmiyorum. ben squid ayarlını yaptıktan sonra raparları yeniden oluşturduğumda sorun düzeldi.

• 1.2.3 ve paket sorunları

Locked
    10
    0 Votes
    10 Posts
    6k Views
    Z

selam ilginctir bende o sorunla karsılastım moziila firefox ile baglanıyordum lightsquid ekranına popup filter ı disable ettim sorun ortadan kalktı 2 gun boyunca denemedigim sey kalmadı bunu duzeltmek icin sorun popup filter olabilirmi? bende o sekilde duzledi.

• Belli Kullanıcılara msn açmak

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    E

geriye dönük konulara bakarsanız bu konuda daha önceden cevaplar yazıldı

• Hdd Sorunu

Locked
    16
    0 Votes
    16 Posts
    8k Views
    N

@cemx:

Pintiliğinde bu kadarı diyebilirmiyim :p :)
    şaka şaka.. Aylarca re-start etmedim benimki ne aksırdı ne tıksırdı..
    Memory yüksek takıp kafayı rahatlatmalı, böyle her ayrıntıyı düşünmek bünyeyi zorlamasın!?
    Heleki türk insanının bünyesini :)
    Saygılarımla ;)

eheh gerçi makinede 2GB memory var 1 haftalık kullanımda %68i görüyor bende sorunsuz bie şekilde aylarca açık kaldığı olmustur ama alışkanlık işte :) ne zararı olabilirki reboot etmenin gerci son zamanlarda sadece servisleri restart ediyorum memory usage sıfırlanıyor %8e kadar düşüyor :) hadi kolay gelsin

• Proxy filter SquidGuard: Log Ekranı Satır Sayısı?

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Squid Yeni version

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    N

Eveeet Squid 2.7.9 versiyonuna yükselttim şuanlık sorun yok hatta olması şeklinde  çalışıyor client pcler de adres satırına kopwekşfldkmsoafjdlfkçdskanfuıs saçma sapan bişi yazdığında Squidin hata mesajıyla karşılaşıyor  SquidGuard da sorun yok şuanlık için gerçekten iyi çalışıyor.

Saygılar.

• Mac id ye göre sınırlandırma

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    tuzsuzdeliT

ne yazık ki pfsense de bu dediğiniz olmuyor,

• PfSens Ayarları Hakkında yazrdım…

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    O

merhaba,

bende yeni başlamıştım pfsense ye sanıldığı kadar zor değil ve çok seri çalışıyor. içerik filtreleme, istenilmeyen web sayfalarını yasaklama ve istediğin IP ye msn yasaklamaları kolaylıkla yapabilirsin.
    Aşağıdaki linkleri inceleyebilirsin

http://www.cozumpark.com/blogs/linux_unix/archive/2010/05/22/pfsense-squid-ve-squidguard-paketlerinin-kurulmas.aspx

http://www.cozumpark.com/blogs/gvenlik/archive/2010/06/28/pfsense-kullan-c-bazl-web-filtreleme-ve-download-yasaklama.aspx

Kolay gelsin

• Squid + failover

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    G

http://rapidshare.com/files/405310062/squid.inc Buyrun hocam.

• Wan ' a sabit ip tanımlama

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    5k Views
    G

Modem'deki dhcp yi kapattım sorun düzeldi sağolun arkadaşlar.

• LightSquid RAPORLAMA HAKKINDA

Locked
    18
    0 Votes
    18 Posts
    9k Views
    N

@tuzsuzdeli:

Aklıma ne geldiyse denedim uğraştım ben de, olmadı  :-[
    [/quote]
    günaydın tuzsuz kardes

şimdi bi notebook netwroke koydum sadece IP ve Subnet verdim bakalım ne olcak bu makineyide gösterecekmi raporlarda

• UYDUNET - LOAD BALANCE

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    tuzsuzdeliT

cemx arkadaş haklı.
    1 uydunet 1 adsl olarak seçim yapmanız daha manıklı.
    biz birden fazla adsl alırken bile farklı farklı firmalardan alıyoruz.

8mb verilen adsl hizmetinin hepsi (benim gördüklerim diyeyim) adsl2 üzerinden veriliyor.
    telekomun mevcut tesisat altyapısı daha fazlasına müsade etmediği için adls2'nin daha yüksek hızlarını seçenek olarak sunmuyorlar.

• Avira antivirüs update sorunu

Locked
    11
    0 Votes
    11 Posts
    6k Views
    C

Evet evet yeri gelmişken teşekkürlerimizi iletelim arkadaşımıza.. Katkıları taktire şayandır. Sayesinde çok şey de öğrendik.. Saolasın kardeş.. ;)

• 0 Votes
    3 Posts
    3k Views
    C

Tuzsuz arkadaşın demek istediği farklı birşey sanırsam..
    Aklıma MX kayıtları için BGP mantığı geliyor ama MX kayıtları için BGP yi uygulayacak uygulama yada mantık nedir henüz bende bilmiyorum.. Soralım çevremize öğrenelelim netekim ;)

• Access Point Tanımlama

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    I

peki bu iş Vlan vb. bir yöntemle yapılamıyormu ?

AP ipsi yada bir ip aralığı dağıtımıyla mesela?

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.