• LightSquid paket güncellemesi yapma

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    2k Views
    E

denemedim lakin 1.8 versiyonun freebsd uyumlusunu indirip konsolsondan
    pkg_add -r paketin_konumu bunu bir denermisin lakin bu şekilde arayüze gelmesi için manul müdahele etmen gerekicek

• PfSense KURULUM YAPARKEN

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    6k Views
    N

Merhaba arkadaşın dediği doğru benımde başıma geldi USB den ethernet kartlarını ve Wifileri görmüyor o yüzden ben kurulum yaparken makine üzerinde USBleri kapatıyorum boşuna kaynak tüketmemiş oluyorum :) ve O/B Audio varsa bunuda kapatırım kaynak tüketimi öenmlidir  değilmi kolay gelsin ;)

• LOG inceleme hakkında yardım

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    6k Views
    E

mrb konsoldan "tcpdump tcp 1863" komutu ile anlık olarak görebilirsin

• Squid guard problem

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    O

istersen sorununu ingilizceye çevir ve yaz eleman yardımcı olabilirim diye yazmış. ingilizcem çok iyi değil ben çeviremem o yüzden :)

• 404 HATASI

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    5k Views
    tuzsuzdeliT

günlük trafiğinizin büyüklüğü ve içeriğine göre değişir.
    memory cache, makinanın içindeki ram miktarının yarısı kadar olmalı. örneğin 2gb ram var ise buna 1024 yazmalısınız.
    hard disk cache için, ağar sata ya da daha eski tip disk kullanıyorsanız. 3000-4000 filan yazsanız yeterli.
    ancak çok performanslı SAS disklerle RAID filan yapıyorsanız, bu değeri daha büyük yazabilirsiniz. ben 12000 kulanıyorum. Günlük trafiğim 20gb'ın biraz üzerinde.

• Rules Tanımlama örnek uygulama

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    4k Views
    tuzsuzdeliT

örnek

Capture.PNG
    Capture.PNG_thumb

• Nete giren cıkan ip ve girdigi siteler

Locked
    9
    0 Votes
    9 Posts
    5k Views
    A

evet metro ethernet kullanıyoruz yapmamız gereken tam olarak nedir ilginiz icin tekekkurler

• Config editleme

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    O

pf sense develop kit de kuracaksın kerneli güncelleyeceksin değişikliklerini yapacaksın ve sonra tekrardan derleyeceksin özetle bu kadar diyebilirim….

• 0 Votes
    9 Posts
    6k Views
    O

Öncelikle tam olarak çözülmedi, ama şöyle açıklıyabilirim, Vpn merkezdeki bilgisayar gurubum 192.168.1.x te çalışıyor pfsense server ın ip si 192.168.1.1. şubelerdeki vpn ile merkeze bağlı olan makinaların ip grupları 192.168.2.x, 3.x, 4.x, 5.x şeklinde gidiyor. Pfsense Services altından Proxy server dan, Access kontrol linki altında Allowed subnets 'in yanına ip gruplarını yazdım. 192.168.2.0/24, 192.168.3.0/24 gibi (Bunlar alt alta olacak ve yazlarında nokta virgül birşey olmayacak) Sonrasında şubedeki bilgisayarın internet explorer ın seçeneklerinden proxy sunucu olarak 192.168.1.1 port 3128 olarak girdim. Şu an filtreleme çalışıyor. Ama log tutma ve transparan olarak çalıştırma işini henüz çözemedim. o konudada fikirleri olan arkadaşlar varsa çok yardımı  olur. teşekkürler..

• 0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    T

dediğiniz tam olarak ayarlı zaten sistem çok güzel çalışıyor ama msn live messenger proxy ayarını internet explorer dan alıp kendi tüm trafiğini proxy üzerinden yolluyor böyle olunca da ip bazında yazdığım kurallar geçersiz oluyor çünkü tüm ipler proxy makinenin ip adresi oluyor. diğer tüm programlar normal olarak loadbalance a gidip kendi ayarlarıyla çalışıyorlar sıkıntı sadece msn de kamera portunu bile proxy üzerinden yolluyor böylece kurallar geçersiz oluyor

• Yardım Lutfen: switch vlan _ wan?

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • Pfsense donanım

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    E

konsoldan "dmesg" komutunu kullanarak enson hataları görebilirsin

• Pfsense firewall arkasındaki pc ler nete çıkamıyor..

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    T

Pfsense kurulumundan sonra yapmış olduğunuz temel configurasyon ayarları biraz açarsanız sanırım yardımcı olabilirim

• Squidguard tan sonra ciddi bir yavaşlama sebebi nedir

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    3k Views
    V

cevap için tşk ederim

sorun squidguardan blacklistten kaynaklanıyordu. komple paketleri silip tekrar download yapınca sorun düzeldi. squidguardı kaldırıp paketleri sildim tekrar yükledim.

• [ÇÖZÜLDÜ] Enable syslog'ing to remote syslog server

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    4k Views
    O

teşekkürler arkadaşlar ben biraz daha araştıracağım bu işi hangi program ne kadar becerikli bir okuyayım araştırayım. konu hakkında gelişmeleri ve programları paylaşırım yine bu başlığın altından…

İyi Çalışmalar

• Pf 1.2.3+squid proxy+squidguard +traffic shaper

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    4k Views
    tuzsuzdeliT

2.0'ı ara ara devreye alıp deniyorum.
    açıkçası şu ana kadar pek bir problem de yaşamadım.
    ufak ufak kontrollü bir geçiş yapılabilecek duruma geldi bence.

• LOAD BALANCE / SERVER

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    3k Views
    C

Tuzsuz arkadaşın haklı listesine bende bir şey eklemek isterim; FibreChanel'a geçemiyorsanız mevcut 10 gbit ethernet destekleyen switch ve server ethernet kartlarıyla server'ınızı daha hızlı bir backbone'a çekebilirsiniz.. Bu olamıyorsa Server mutlaka paket işlemesi yüksek olan yoğun kullanan client'ların da (Tuzsuz rkadaşın dediği gibi farklı switch'lerde olmamalı) aynı bağlantıda olduğu hızlı bir switch'de olmalı, bu switch client portları gigabitten düşük olmamalı, dediğim gibi mümkünse en az 2 adet 10 gigabit çıkışları olan bir model olursa Server'ın darboğaza düşmesini burdan bağlayarak uzun bir süre önlemiş olursunuz, ve tabi bu sayede mevcut backbone'unuzu hızlandırmış olup tüm kullanıcıları daha hızlı bir alt yapıya kavuşturmuş olursunuz.. Bu çözüm hem fibre chanel yapısına alternatif daha ucuz diyemeyeceğim ama hızlı bir yöntem. Ayrıca zaten fibre chanel yapısının maliyet oranına çıkıldığında başka alternatiflerinde olduğu seviyede bir çözüm gibi duruyor ama uzun vade de altyapıyı da hızlandırdığından tercih edilebilir bir yöntem.. Tuzsuz arkadaşın dediği gibi PfSense farklı amaçlara hizmet için var. Böyle birşey için uygun değil ve gerekte yok..

• 0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    E

dokümanlar öle söylüyor,transparandan kasıt zaten kullanıcının proxy ye girmesini anlamaması.

• [SOLVED] - transparent squid + squidguard ve facebook login sorunu

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    3k Views
    C

yeni ve stable olmayan

dnsblacklist 0.2.4

paketinin "adult" kategorisinin yanlış DNS işlemleri yapmasından kaynaklanan bir sorunmuş.

çözüm:
    ya dnsblacklist 0.2.4 paketini kullanmayın
    ya da dnsblacklist 0.2.4 paketinde "adult" kategorisini engellemeye çalışmayın.

iyi geceler…

• Haproxy paketi hakkında bilgisi veya deneyimi olan varmıdır?

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    T

Rica ederim dediğin gibi pratik tecrübelerini de bizimle paylaşırsan  seviniriz

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.