• Squid Loglarını MySQL'e Kaydetme

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    yakarY

Mevcut kayıtları belirli bir formatta kaydediyorum. Fakat bu ziyaret edilen siteye harici yapılan tüm bağlantı url ve ip adreslerini de içerdiği için ciddi bir kayıt demek oluyor. Bazı özel durumların kayıtlarını iptal ederek çözüm bulmayı deniyoruz.

NOT: Katılımları için tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum, umarım bu konu da benzeri bir sorunla karşılaşan eski bir üyemiz çıkar o durum da bende elimden geleni yapacağıma (!) kuşkunuz olmasın..

• Usb Bellege PfSense 2.0 Release Kurulabilirmi?

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    yakarY

@zonne:

öncelikle Teşekkür ediyorum cvbınız için;
    First boot işlemini USB arabirimi destekliyor Ama Dediginiz gibi Pfsense Disk olarak görmüyor. Denedigim Çogu Arayüzde Bootdan İleri gidemedim.

Genellikle USB kurulumlar okuma yazma hızı gibi birçok etkenden dolayı sorun çıkarmaktadır, HDD kurulumunu tavsiye ediyorum.

Saygılar,

• Forumda Soru ve Cevap Sistemi ve Paylaşımcılık Ruhu Hk.

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    yakarY

@tuzsuzdeli

Umuyorum ki yazımızı okuyarak küçük paylaşımların, paylaşımlara verilen cevapların "paylaşımcıları" ne kadar olumlu/olumsuz etkilediğini fark ederler :)

• ULTRASURF Programını yasaklamak

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    5k Views
    yakarY

@KADIRKSK:

Teşekkürler hemen deniyeceğim

Rica ederim.

NOT: www.arin.net üzerinden yazdığınız ip adresinin kime ait olduğunu ve varsa aynı firmanın ip bloklarını görebilirsiniz. Çok işinize yarayacağına eminim..

Saygılar,

• 1 gb ramli makine kurulum olmuyor

Locked
    10
    0 Votes
    10 Posts
    4k Views
    yakarY

Nette de biraz araştırınca bu sorunun genellikle CD/DVD donanımı, RAM veya CD/DVD'nin hatalı/eksik/bozuk kaydedilmesi nedeniyle alındığı sonucu çıkıyor. Bu seçenekleri değerlendirmenizi öneririm.

Saygılar,

• Hangi sürüm

Locked
    15
    0 Votes
    15 Posts
    7k Views
    tuzsuzdeliT

Lightsquid, yasanın gerektirdiği şekilde log üretmiyor.

Dışarıdan destek konusunda, sistemden ve firmadan ne talep ettiğiniz önemli.
    Toplamda sağladığınız faydayı gözönüne alın.
    Faydanın daha fazla olduğunu düşünüyorsanız, 700$ çok büyük bir para değil.

• Pfsense pptp vpn sorunu

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Pfsense 2.0 üzerindeki snort hakkında.

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    S

Snort üzerinde logları /var/log/snort   altına atıyor. Farklı bir disk üzerine nasıl aktarabilirim. snort.conf dosyası içinde bulamadım. Snort ile ilgili elinde gerçekten faydalı olabilecek dökümanı olan var mı ?

Alerts bölümünde genelde 137:1:1  123:8:1 snortid nosu ile uyarı vermekte bunun hakkında bilgisi olan arkadaşlarım var mı ?

Teşekkürler.

• Source Based Routing

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    1k Views
    A

@LosE:

Arkadaşlar merhaba,

pfsense 2.0 üzerinde source based routing yazabiliyor muyuz? Bilgi verebilir misiniz ?
    teşekkürler..

Evet yapılabiliyor..Bunun için bir gateway route yazıyorsun yani bir default route.. Daha sonra bunu Rule kurallarında advanced routing mi tam hatırlayamadım ordan ekliyorsun..Ruleda örneğin LAN tarafında yazıyorsun source address de kaynağı farklı route bilgisine iletecek IP yada IP grouplarını ekliyorsun.

• MSN, ICQ,YAHOO Loglama.

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    Y

Evet arkadaşlar sadece XP yüklü mekinelerdeki messenger programı ile yapılan görüşmelerdeki logları tutuyor.win 7 işletim sisteminde olan Live Messenger Temel Parçacıklar 2011 sürümünde log tutmuyor.Ayrıca web browser üzerinden yapılan görüşmelerde de logları tutmuyor.

• PFsense 2.0 Wan ip sorunu

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    M

Merhabalar,

Aşağıdaki linkte size yardımcı olacak bilgi var sanırım.

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,40202.0.html

Saygılar,

• Şu anda Windows Live Hotmail hizmetine bağlanamıyoruz hatası

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    3k Views
    No one has replied
  • Pfsense 2.0 rc3 squidguard sorunu

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    4k Views
    A

squid guard servisini  stop et ve öyle dene

dikkat etmen gereken bir husus daha var blacklist dowload ettikten sonra import ederken squidGuard servisi tekrar çalışıyor ve import etmiyor

import ederken başka bir tab dan servislere tekrar bak göreceksin s.guard çalışıyor.. Tekrar stop ettiğinde yükleme tamamlanacaktır.

• 4 Port Ethernet kartı önerisi

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    6k Views
    U

100 mbit 4 port giriş modeli adaptörler ebay da 10-20 dolar arsında.  intel yada adaptec benzeri modelller iki katı kadar. 1 gbit intel 2 port kullanmaktayız tavsiye ederim

• Pfsense 2.0 versiyonu çıkmak üzere

Locked
    11
    0 Votes
    11 Posts
    5k Views
    Y

Kusura bakmayın burada neyi indirmemiz gerekiyor?

• Merlion mini pc

Locked
    13
    0 Votes
    13 Posts
    7k Views
    A

@tuzsuzdeli:

Çok teşekkürler,
    Önerdiğin cihaz benim ihtiyaçlarımla örtüşüyor.
    Bir fiyat sorayım hemen

Aynen çok iyi olur hocam..Bizide bilgilendirirsen çok sevinirim.

iyi çalışmalar.

• Firewall ile URL izinlerini Belirlemek

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    4k Views
    tuzsuzdeliT

Alias tanımlamakta ve bunu kural içine yazmakta bir sorun yok.
    Ben bu domainlerin, tek bir wan üzerinden çıkması için bir kural yazıyorum.(Loadbalance ile özellikle forum sitelerinden logout problemi oluyor)
    Ancak tek bir wan değil yine loadbalance üzerinden çıkıyorlar.
    Gerçi bunu denediğim sistem hala beta versiyonlardan birisi.
    Belki güncel versiyonda bir sıkıntı yoktur.

• İKİ LOKASYON ARASI VPN

Locked
    10
    0 Votes
    10 Posts
    6k Views
    A

Bir çok modemde IPsec pass-throught özelliği vardır bu varsa enable edin..Ipsec Paketleri için UDP 500 ve 4500 portlarını pfsense'e forward etmeniz gerekiyor..Ancak bunla hiç uğraşmayın bence Öndeki modemi Bridge modda çalıştırın Public IP'yi Pfsense alsın ve NAT'sız pfsense üzerinde VPN'i sonlandırın..Aşağıdaki linkdeki video bire bir vpn TUNNEL NASIL Kurulur anlatıyor..

http://www.youtube.com/watch?v=j04w0Rjfc1g

iyi çalışmalar.

• PfSense Imspector kurulum konfig ve facebook loglama

Locked
    13
    0 Votes
    13 Posts
    10k Views
    A

Merhabalar,

Loglama Malesef çalışmıyor..Pfsense 2.0RC3 kullanıyorum en son release Ayrıca sistemde squid paketide yüklü ve transparent olarak çalışıyor…Testlerde MSN messenger Sürüm 2011 kullanıyorum ancak malesef herhangi bir loglama yapmadı inspector. Bunu nasıl başardınız bende merak ediyorum..Ekran görüntülerini ve sistemin ayrıntılı bilgisini bizimle paylaşırsanız sevinirim.Teşekkürler

Adem DARGÜNER.

• Kural sırası

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.