• Pfsense Active Directory Yetkilendirmesi

Locked
    11
    0 Votes
    11 Posts
    8k Views
    X

Çok değerli arkadaşlar Squid Kurdum sonra Proxy filter SquidGuard Kurdum ama Default Sekmesi Yok. Birinci sırada general settings, 2. sırada Common ACL, 3. sırada groups ACL var. Arada Default sekmesi yok. ne yapacağımı şaşırdım. Lütfen Yardım.

• Pfsense mail sorunu

Locked
    37
    0 Votes
    37 Posts
    16k Views
    J

bende ekli mailleri gönderemiyorum neden olabilir arkadaslar ? 465 SMTP den cıkmıyor eger mail ekli olursa. ama eksiz olursa gidiyor. ekli mail alabiliyorum… ayrıca NAT REFLECTION diye bir bölüm bulamadım ben ? :S

• 0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • Operation not permitted hatası–-ÇOK ACİL

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    4k Views
    K

Kriter bende aynı sorunu yaşıyorum bi kaç yerde olmadık zamanlarda %100 oluyor cache dosyasını silince düzeliyor ama hala çözüm bulamadım..

• Pfsense error 1 lba adres hatası

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    4k Views
    K

Bu gün aynı sorunu yaşadım hdd i bad sector taraması yaptım sorunsz görünüyordu.
    Daha sonra anakartı değiştirdim gene olmadı, bu defa sorunsuz görünen harddiski başka bi ide disk ile değiştirdim  çözüldü.. Sata diskte de boot etmemişti sistem.

• Prfsense shutdown problem

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    3k Views
    J

bende ugrastim gecenlerde. cok sıkıntılı oluyor sadece kapatma felanda değil, zamanla başka durumlardada sıkıntı yaratıyor. ama wmwareda hiç sorun yok. aynı hostta hyper-v hem wmware :-\ sıkıntı yaratabilir…

• Torrenti tamamen nasıl kapatırım ???

Locked
    13
    0 Votes
    13 Posts
    16k Views
    M

squidguard'ın common acl tabından "Not to allow IP addresses in URL" tikletin ve apply demeyi unutmayın.

buna ek olarak, dns adreslerininizi
    208.67.222.123
    208.67.220.123
    olarak girerseniz proxy ve anonymous adresler engellenecektir.

• 500+ Üstü Donanım

Locked
    9
    0 Votes
    9 Posts
    4k Views
    B

açıkçası internet olayına ben karışmayacağım o altyapı hazır olacak, daha önce pfsense dışında başka cihazlarla bu işi gerçekleştirmişler. sadece bu işi pfSense ile yapmayı deneyeceğiz.

• MultiWan LoadBalanca failover nedir, ne ise yarar ???

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    5k Views
    tuzsuzdeliT

Dediğiniz şekilde çalışıyor zaten.
    Loadbalace çalışıyor, birinde sorun olursa failover oluyor.

• Pfsense 2.0 ile PPoE ve DNS sorunu

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    3k Views
    T

Merhaba,

öncelikle isp'nin değilde , kendi belirlediğimiz dns sunucularını kullanmak istiyorsak "Allow DNS server list to be overridden by DHCP/PPP on WAN" pasif durumda olmalı. Yapmış olduğunuz tüm değişiklikleri geri alarak dns girişini sadece, pfsense  ve ms srv dns managment üzerinde aktif hale getirin. Dns olarak sadece 8.8.8.8 - 8.8.4.4 kullanabilirsiniz. General setup / dns tabında, girdiğiniz dns'ler için gateway kullanmayın.
      Open dns, loadbalance kullanılan yerlerde kesinlikle sorun yaratıyor. 9 farklı lokasyonda ciddi sıkıntılar yaşadım. sebebi hakkında bir yorumum yok :(

1. rule oluşturup, 53 dns portunu dest. 10.10.1.44 - 53 numaralı portunu yönlendirelim. çözümlemeyi tamamen win dns srv bırakalım.
    2. başarısız olduğun takdirde eklediğimiz rule pasif hale getirip, lan subneti direk pfsense ip'sine ve dns portuna yönlendirelim.
    3. tekrar başarısız olursak, terminallerden birinin ip'sini elle yapılandırıp, dns kısmına domain için 10.10.1.44, ek olarak 8.8.8.8 girip deneme yapabiliriz.

karşılacağınız durumlara göre yapılabilecekler arttrılabilir.
    Keyifli çalışmalar

• PfSense 2.0 RC1 - Proxy Filter Groups ACL oluştur(ama)ma problemi

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    3k Views
    H

Bende aynı sorunu yaşadım uyarı mesajındaki türkçe karakterleri sildim.ACL oluşturabildim.Biraz tuhaf ama.
    çözüm için teşekkür ederim.

• Bos access.log dosyasi

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    R

Sonunda cozdum.
    Allow users on interface kismini isaretlemek gerekiyormus. Trafik squid uzerinden akmiyormus.
    Ayrica squid in stop etmesinin sebebi de cache poollar yaratilmadigi icinmis.
    squid -z komutu ile cache klasorlerini olusturunca tum sorun cozuldu.

• Restart sonrası squidguard neden otomatik çalışmıyor??

Locked
    15
    0 Votes
    15 Posts
    7k Views
    C

bu sorunu bende devamlı yaşayanlardanım, forumlarda okuduğum kadarıyla benim kurduğum sistemin neredeyse yarısı kadar olan sistemlerde bile bu sorun yokmuş ama ben hala bu sorunu yaşıyorum… bir anakart kaldı değiştirmediğim şimdi sıra onda...

• Uzaktan kamera kayıt cihazına erişip izleme sorunu NAT

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    4k Views
    C

Kisaca.. Tum sorulariniza yanit;
    Bumudur?
    Budur.. ;)

• Bilinmedik adres engellemesi

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    O

193.140.248.112 ipsi iyte.edu.tr nin ana ip gözükoyor. birde ipleri yazdıktan sonra squid Proxy server Service restart edin. birde Bypass proxy for Private Address Space (RFC 1918) destination kısmı seçili olmalı.

• Pfsense WAN bacağına STATIC IP verme

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    H

Çok teşekkür ederim.Sizin tavsiyenizi uyguladım (modemi Bridge Mode yaptım) daha iyi oldu.NAT yapmak kolaylaştı.

• Pfsense Hotmail Giriş Sorunu - SS

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    4k Views
    H

Bu sorun pfsense ile ilgili değil anladığım kadarıyla.Telekomun dns leri ile ilgili çünkü bende aynı sorun vardı dns leri 8.8.8.8 / 8.8.4.4 olarak girdim pfsense hiç bir sorun yok.Ayrıca pfsensi aradan çıkarınca da oluyor bu dediğiniz sorun  cumartesi günü başladı.195.175.39.39.ve 39.40 dnslerini değiştirince düzeliyor.

• Mac kilitli ip vermek

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    4k Views
    N

evet bu sorunun çözümü Enable Static ARP entries aktive etmek

bu şekilde IP sini varolan izinli IP ile değiştirse bile MAC adresleri eşitlenmeyeceği için internete çıkamaz

• Pfsense 2 Rc1 port yönlendirme sorunu

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    4k Views
    B

Teşekkur ederim.

• Menü/Servis Gizleme

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.