• Ip bazlı download ve upload file blocklama

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    E

evt ozan ucar beyde o şekilde yapıalacagından bahsetmişdi henuz vakit bulupda bakamadım :) ama enkısa zamanda denemeyi planlıyorum

• Telefon santralleri

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    E

Selamlar,

UDP 5060 , 5004-5012 Voip cihazına natlandı ve kurallardada aynıları mevcut. Kurallar gereksiz aslında. O noktaya ben de takıldım ilk başta fakat Ofis1'e herşeyi(*) açsam da sorun devam ediyor.

SIP cihazı üzerinde NAT ip adresi veriliyor. Aacba o NAT ip adresini 0.0.0.0'a çekmem mi gerekecek? LAN üzerinde çalışır şekle getirmek ve trafiğin akışını pfsense'e bırakmak gerek aslında.

SIPGW'ler arası vpn kurmak mantıklı görünebilir. Buraya gelene kadar ne yapılabilir?

Telefon çalıyor açıyorsunuz ama ses yok. Bir hub ya da yönetilebilir switch bulursam DMZ arkasındaki trafiği de dinleyip bakmam gerekecek.

Bütün haftasonu SIP neymiş Voip hacking neymiş diye bakmaktan bunaldım. Fakat telefon santrali kuran kişilerin arkasından işleri kontrol etmek gerektiğini anladım.

"DS200S Santralin önüne pfsense kurdum ve şu ayarları yaptım. Herşey çalıştı." diyen var mıdır?

Saygılar, selamlar

• 2.0-BETA5 (i386) vers. Openvpn yapan varmi?

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    3k Views
    tuzsuzdeliT

@tcjackal:

Merhaba,
    Portal üzerinde aşama aşama anlatım mevcut ancak içeriğini inceleme fırsatım olmadı.
    http://forum.pfsense.org/index.php?topic=17910.0

Wan üzerinden lan erişimi için open vpn'i hiç kullanmadım, ama bu konuda VPN PPTP'yi de kullanabileceğinizi düşünüyorum.
    Keyifli çalışmalar

Bu lintekiler 1.2.3 versiyonu anlatıyor. Konuyu açan arkadaş, 2.0 için döküman arıyor.
    2.0 için Türkçe döküman benim bildiğim yok. Ancak pfsense international forumun 2.0 ile ilgili kısmında bununla ilgili detaylı bilgi mevcut.
    Yeni versiyonda sertifika yaratma işleri filan, hep grafik ekranda ve pfsense üzerinden yapılıyor.
    Uzun süre oldu ben yapalı, o yüzden link veremiyorum.

Bu arada bu yapı için 2.0 kullanmanızı pek tavsiye etmem. Hala çok fazla bug var. Openvpn, bazı updatelerde sapıtıyor. Keza squid vebenzeri paketler de tam olgunlaşmadı.

• Pfsense Port Açmak…

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    6k Views
    T

probleminizin çözülmesine sevindim.
    geri bildiriminiz için, ayrıca ben teşekkür ederim.
    Keyifli çalışmalar

• Engellenmiş bağlantılar

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    E

bu rule tcp/udp ile ekleyip denermisiniz

• Firewall / Alias altında IP bloğu tanımlama ama nasıl ?

Locked
    9
    0 Votes
    9 Posts
    6k Views
    C

Aşkolsun sabrımızı zorlamak ne demek..

Sanıyorum size şu adres çok yardımcı olacak..
    http://www.ciscotr.com/subnet-hesapla
    oraya 10.0.0.100/26 yazıp hesaplayın'a tıklarsanız 60 küsür makinenin subnet rakkamını verecek.. bu hesaplanan sizin istediğiniz 50 makinelik bloktan biraz fazla sanırım ama o kadar kesin subnet mask hesaplaması nasıl yapılabilir ben de şimdi kestiremedim..

• TTnetin Engelledigi Sitelere PfSense uzerinden ulasamama problemi

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    4k Views
    C

PfSense'i kastetmistim.

• Squid + SquidQuard Ayar Sorunu Yaşıyorum.

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    C

Network cihaz ve kablolarini kontrol ettikten sonra, PfSense kurulu olan pcde konsoldan.
    11)Restart WebConfiguration secenegini denermisin. Benimde basima gelmisti bu islemle normale dondu.
    Umarim sizdede ise yarar. Daha sonrada Servisleri kontrol etmeni oneririm bir Squid +Squid Guard kurulumundan sonra iki servisinde stop oldugunu gozlemlemistim.

• Ikinci ethernetten internet alamıyorum..

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    3k Views
    tuzsuzdeliT

modeminiz dhcp'ye ayarlı ise ve siz opt1'e otomatik ip alamıyorsanız önce ordaki problemi çözün. modem-pfsense arasında ya bir konfigürasyon sorunu ya da fiziki bir sorun var. bozuk kablo, yanlış kablo, kullanıyor olabilirsiniz.

squid içinden opt zaten seçilmeyecek, lan seçili olacak

pfsense versiyonunuzu yazmamışsınız.
    1.2.3 ise, zaten 2 hat ile squid kullanamazsınız

2.0 beta ise, kimbilir hangi snapshot'ı kullanıyorsunuz, orda bir sürü problem var, yine orada da squid'in loadbalance ile sorunlu ve sorunsuz çalıştığı bir sürü snapshot var.

bir de verdiğiniz bilgileri biraz daha derl toplu ve net verirseniz, daha kolay yardımcı olabiliriz.
    "firewall rule tanımlı. aynı landa olduğu gibi aynı ruleden opt  için tanımladım.
    hatta outbandt da lan gibi aynı şekilde tanımladım." yazmışsınız da, hangi kuralı tanımladınız, nasıl tanımladınız pek bir bilgi yok.

pfsense öyle bir sistem ki, bir yerine yanlışlıkla bir tik atınca bile sistem çalışmaz hale geliyor, sizin sistemde sanırım denenmiş pek çok şey var :)

• Lightsquid Grafik problemi ve bilmedigim bir hata

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • Vlan internete ve iç ağa çıkamıyor

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    3k Views
    E

outgoing nat kısmında vlan network'u için de nat ayarlaman lazım.

• Şifre koymak

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    B

@florenceayk:

merhaba

pfsense 1.2.2 kullanıyoruz.

söyle bir şey yapmak istiyoruz.

mesela facebook.com sitesine girdiğinde kullanıcı  blok yazısı değilde sifre koymak istiyoruz

bunu yapabilirmiyiz.?

detaylı olarka aCIKLAYAbilecek  bir arkadas varmıdır

teşekürler

Captive portal' da kullanıcı tanımlamayı dene istersen. tabii bunun için herkes kullanıcı adı ve şifresi ile girebilir. onun dışında herhangi bir yonlendirme yapmadıysan kimse internete çıkamaz. En azından log tutuyorsan proxy report'ta ip adresinden değilde isimden takip edebilirsin. sadece öneri :)

• Filitreyi delen siteler

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    4k Views
    B

@jinola:

merhabalar.;
    arkadaşlar pfsense ile filitreleme yaptım falan yasakdel.com veya ktunnel gigi siteler aracılığıyla filitre delinebiliyor, yasakdel.com gibi bir kaç siteye erişimide yasakladım fakat benim bilmediğim siteler vardır mutlaka bunun önüne geçebileceğimiz bir yol varmıdır. teşekkürler.

Proxy filter SquidGuard: Destinations'a bir tane editle "Expressions" içerisine "yasakdel|tunnel yaz olsun bitsin.
    yada hazırda varsa oluşturulmuş onun içine yaz ne google da arama yapabilir nede siteyi açabilir…

• Access point problemi

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    G

Hocam o sorunu hallettim ama şimdi başka bir sorun var. Access point e verdiğim ip proxy report'a düşmüyor.O ip nin loglarını neden kayıt altına alınmıyor olabilir?

Birde vlan ? ne işe yarar? bize nasıl fayda sağlar?

• Wireless dağıtımı için yardım.

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    O

pfSense firewall direkt kablosuz ağ hizmeti versin istiyorsanız, pci/minipci wifi kartı takıp pfSense'i kablosuz erişim noktası olarak yapılandırabilirsiniz.

Eğer kablosuz bir ağınız varsa, bunu pfSense'in  LAN/DMZ/OPT network'üne dahil ederek kablosuz ağı kullanan istemcilerin filtrelenmesini sağlayabilirsiniz.

Örnek minipci wifi kartı ve anteni
    http://www.cartft.com/image_db/Commell_WLAN.jpg

• Pfsense 2.0 beta 5 squid problemi

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • Kablonet

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    3k Views
    Y

sorun çözüldü uydunet yeni mac adresini tanımlayınca düzeldi.
    teşekkürler

• Sürekli aynı log system loglarına düşüyor nedeni nedir acaba ?

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • Port - Uygulama Kapatma ?

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    3k Views
    C

Firewall - Rules - LAN bolumu ekran goruntusu asagida. Bu sekilde yapınca oldu. :)

• Soruma konu yapıyı nasıl oluşturabilirim ?

Locked
    9
    0 Votes
    9 Posts
    3k Views
    O

Elbette yeterli ben sadece kendisine kendiminde kullandığı ve performans maliyet açısından başarılı bulduğum bir ürünü önerdim o kadar..

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.