• Pfsense 2.0 Beta NAT sorunu

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    5k Views
    tuzsuzdeliT

hayır ekstra bir ayar yapmanız gerek yok.
    source girmeden olması lazım, denediniz mi ?

• Pfsense üzerinde HTTPS blocklama yardımı

Locked
    17
    0 Votes
    17 Posts
    14k Views
    O

Engelleme işlemini  pf yaptığı için kullanıcıya hata mesajı dönmez.

Squid none-transparent olarak çalıştırsanız, blocklamak istediğiniz domaini squid veya squidGuard'a yazmanız yeterli olur.
    http ve https blocklar, uyarı mesajı gösterir.

• Squid_2.7.9_4 Kurulmuyor

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    N

@tuzsuzdeli:

videocache meselesi ne oldu ?
    ben videocache'i çalıştırmak için squidguardı devreden çıkarmak zorunda kalmıştım.
    her ikisini beraber çalıştırmak için, araya bir de webserver kurmak gereken bir konfigürasyon yapmak gerekiyordu, uğraşmamıştım.

Selam,

bende squidguard yüklü değildi, Video Caching ile ilgili çalışmalarım sürüyor stabil bir şekilde çalıştığında buraya konu açacağım.

iyi günler.

• Open vpn

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    3k Views
    tuzsuzdeliT

pratikteki kullanım çoğunlukla efabilisim arkadaşın söylediği gibi olmakla beraber,
    Openvpn ile de site to site bağlantı yapabilirsiniz.

• P2P, TORRENT kısıtlamak

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    J

oda işimi görür. çok teşekkür ettim en yakın zamanda bende kurucam

• Squid + squidguard + imspector

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    5k Views
    R

1.2.3 sürümü kullanıyorum. 2.0 sürümü beta olduğundan ve forumdaki arkadaşlar tavsiye etmediği için 1.2.3 sürümü kullanıyorum. Ilgili çalışmalarının sonuçlarını bekliyorum :) Diğer arkadaşlarında yorumlarını bekliyorum

• Pfs1.2.3'de Squid'in çalıştığını düşünenler bi bakabilirmi?

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    4k Views
    M

arkadaşlar acaba sorun transparant yatığımız proxyde olmasın çünki transparan yapmayıp explorera elle girince portuda 3128 yapınca sonuç istediğim gbi oluyor.galiba transparant olunca 80 isteklerini proxy tutamıyor bunun içinde sanki transparan ayarlayınca firewalldan internete sadece proxy makinesi çıksın die bişi eklemek lazım gibi geldi bana?.ne dersiniz?

• PfSense internete çıkış vermiyor

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    5k Views
    C

Dns kismina birsey yazmaniz sart degil duzgun bir kurulum oldugunda internet'e cikiyor olmaniz gerekiyor..
    Kurulumunuzu gözden gecirin.. Oncelikle kafanizda bazi seyler netlesmeli ornegin PfSense in artik internet ile kendi aginizin arasinda bir kapi oldugunu yani bu kapidan cikistan sonra caddeye baglantisinin modem oldugunu sonrasinin internet oldugunu canlandirin.. Cok ozel bir ortam olmadikca standart firewal ve internet kurulumunun boyle olmasi gerekiyor.. Kendi lokal aginiz da butun makineleriniz oncelikle kapinin PfSense oldugunu "Ag Gecidi yada Gateway terimleri" ayarlanmis olup boyle kalmasi gerekiyor, hatta mumkunse (baska yoksa!) PfSense uzerindeki Dhcp servisini de kullanabilirsiniz.. Bu ip adreslerini kullanici makinelerine otomatik dagitacagindan islerinizi cok makine varsa kolaylastiracaktir.
    En kolay hizli kurulum (hizli sonuc alip sonra ogrendikce duzeltebilirsiniz) çok kabaca şöyle olabilir;
    -Oncelikle PfSense'i 192.168.1.1 seklinde ip almis olarak kurun.
    -Sonrasin da eğer farklıysa modemin sadece ipsini degistirerek 192.168.2.1 seklinde ip sini ayarlayip standart kurulumu ile birakin yani tek basina kurulmus da ordaki pc lere hizmet verecekmis gibi duzgun tek basina ip verip calisabilen bir cihaz seklinde kurun.. (Bu sekilde kurulum PfSense'da bir problem olursa cok cabuk Pf uzerinden sokup switch e direk takarak aginizin tekrar eski haliyle calisabilmesini saglayacaktır)
    -Sonrasinda sadece 1 ethernet kablosu ile direk PfSense in 1 tane ethernet bacagina takin.
    -PfSense'da modemi taktiginiz o ethernet girisinin ayarlarini Dhcp olarak ayarlayin. (Burdaki Dhcp sadece o girise ozel olacaktir, kafanizi karistirmasin yani baska bir yerle alakasi olmayacaktir sadece modemden ip ayarlarini otomatikman alabilmesini saglamak icindir)
    -Simdi PfSense in artik sadece switch e diger kullanici makineleri ile birlikte modem olmadan bagli olmasi gerekiyor.
    -Sonra (eger Pf uzerindeki Dhcp servisini ayarlamadiysaniz)bir client'in ip lerini ayarlayip ag gecidi olarak Pf i verip internet'e cikiyor olmaniz lazim.
    -Sonrasin da kullandikca ve forumdaki diger yazilari okudukca adim adim degisiklik ve gelistirmeleriniz yaparsiniz.

Local Netwok unuz;192.168.1.0/24–-> PfSense(Gateway);192.168.1.1--->Modem;192.168.2.1--->internet...

• Package manager -> unable to communicate to pfSense.com …

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    C

Google Dns; 8.8.8.8 ve 8.8.4.4.
    Open Dns ; 208.67.222.222 ve 208.67.220.220

Bunları General Setup bölümünden "Allow DNS server list to be overridden by DHCP/PPP on WAN" seçenegini kaldirip alternatif Dns olarak kullanabilirsiniz..
    Normal standart kurulumda package bölümünde bir liste veremiyor ve o hatayı veriyorsa büyük ihtimalle PfSense kurulumunuz hatalıdır, normalde dns bilgisi girmeseniz bile bağlı olduğunuz internet sağlayıcısının dns bilgilerini herşey doğruysa default kurulumda algılanması gerekir.

• Firewall log ve syslog-ng kurulumu

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    5k Views
    O

selamlar,

pfsense 1.2.3 üzerine syslog-ng nasıl kurulur türkçe döküman vs  varmıdır acaba ?

• Pfsense Lan üzerinde 2.gateway

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    1k Views
    No one has replied
  • Pfsense ayar sorunum..(multiwanı bölümleme)

Locked
    10
    0 Votes
    10 Posts
    5k Views
    K

Ben aralık vererek yapabileceğimizi düşünmüştüm acemilik işte:)

Tek tek ekledikten sonra sonucu bildireceğim. İlginize çok teşekkür ederim..

Bu arada yeni bi sorun ortaya çıktı

Geçtiğimiz günde bir web sayfasına girmek istediğimizde ör: google bizi pfsense ana giriş ekranına yönlendirdi sürüm 2.0 beta 4.

Sorunu squid ve squid guard paketlerini kaldırarak yada firewall ı disable ederek çözdüm tabi ne kadar çözüm denirse) fakat hiç bir ayar yapmama rağmen neden böyle bişey oldu onu anlayamadım. O paketler ile download torrent gibi uygulamaları engelliyordum.

Fikriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim yada 1.2.3 relaseyimi kurmalıyım ?

Saygılar cümleten iyi bayramlar..

• Lightsguid problemi

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    2k Views
    E

gerekli ayarlar ve squid in biraz log dosyasına bilgi yazması gerekiyor kurulum sonrası birkaç terminalde internet kullanıp refresh yaparsanız sorun olmayacakdır.

• 0 Votes
    8 Posts
    5k Views
    S

LAN :  *      LAN net      *      *      *      Wan1BalanceWan2        yerine

LAN        : *  Lan Net    *  *  *  Wan1FailToWan2 yapmanız gerekmez mi.. failover yapmak istiyorum demişsiniz. Bu şekilde çalışması gerek.

• Logların temizlenmesinden sonra ki sorun

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    M

teşekürler deneyecem

• Enable Dns Forwarder sorunu.

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • Windows DHCP'de Yaptığımı Pfsense'de Yapabilirmiyim?

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    C

-Bu isteğinizi ancak bir ethernet kartı daha takarak yapabilirsiniz.

• LAN'dan WAN'a ulaşımı engellemek?

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    4k Views
    C

-Firewall/Rules/Lan kısmında o makinelerin ip sine blok koyduğunuz bir kural tanımlamanız sanıyorum yeterli sonuç verir.
    -Tabi çok sayıda ip varsa Firewall/Aliases kısmında bunları bir liste halinde guruplayıp bu gurup adınıda Firewall/rules/lan kısmındaki tanımladığınız kuralın destination bölümünden "Single host or alias" ı seçerek hemen altinda acilan yere bu verdiğiniz ismi yazmalisiniz, bu şekilde hızlıca o alias daki listenizi ekleyip bloklamış olursunuz.

• Squid/multi-wan/failover/load balancer vs. vs. vs.

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    4k Views
    C

-PfSense üzerine kurulan proxy transparan olabiliyor.. Transparan proxy nin de kullanıcı tarafında herhangi bir ayar girilmesi gerekmiyor.. Kullanıcı bu sayede bilemeyebiliyor proxyden çıkıp çıkmadığını.. Sanki Trasparan proxy sizi kurtarır o zahmetten..

• Redirect URL Sorunu

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    6k Views
    N

@josjosjos:

Merhaba arkadaşlar. pfSense' uzun zamandır inceliyorum ve en sonunda kurdum. acemiyiz tabi daha:) Şu anda ihtiyacımız olan kadarıyla kullanıyorum. Bir kaç sorunum var umarım yardımcı olursunuz. 1. si şu:
    youtube.com domainini Destionation oluşturarak yasakladım. youtube.com' a girmek isteyenleri bir adrese yönlendirmek istiyorum.(BU adres şirketimizin web sitesi üzerinde hazırlamış olduğum bir html sayfası) yönleniyor ancak aşağıdaki şekilde görüldüğü gibi image görünmüyor.

Uploaded with ImageShack.us

oysaki URL'i direkt browser' a yazdığımda adrese ulaşabiliyorum. Aşağıdaki gibi

Yönlendirlen sitede 2 adet image var. bir çizgiler(cizgi.jpg) birde ortadaki kırmızı fonlu uyarı(Uyari_EN.jpg). bunu neden belirtiyorum, çünkü pfSense üzerindeki Proxy filter SquidGuard: Log > Blocked URL's Log da şöyle bir loglama var.

Benim bu logtan anladığım youtube.com un altında bu image' ları arıyor. Ancak sayfa başlığı geliyor. Yukarıda Access Denied yazıyor :S(BU BENIM HAZIRLADIĞIM html' nin BAŞLIĞI). Neyse uzatmadan bu sorunun çözümünü bilen ya da çözüm üretebilecek arkadaşlardan yanıtları bekliyorum. Diğer sorularımıda forumda bulmazsam bu konu altında yazarım. Şimdiden çok sıkmıyim sizi:) Teşekkürler….

merhaba,

Yönlendireceğin adres kısmına www olmaksızın adresi gir kaydet olması gerek yani http://yonlendirilenadres.com/hata/hatamesaji.html
    şeklinde girebilirsiniz.
    şöyle bir durum var yönlendirilen linkte www kısmı varsa sayfa tam olarak açılmıyor açılsada resimler vs içeriğindeki linkle çalışmıyor  ama yukarıdaki belirttiğim formatta girildiğinde sorunsuz redirect oluyor
    kolay gelsin.

Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.