• Pfsense Squid Multi Wan

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    M

sizin istediğiniz transparent mod.Tek ethernet üzernden tüm ağı sniff etmeye yarayacak şekilde kurmanız gerekecek.Bunu sağlayan open source alternatifler mevcut;Örnek,untangle,asataro..(untangle a komut satırı üzernden squid kurmanız gerekecek,hali hazırda yok)

• Internet cikis ayarini yapmak :(

Locked
    6
    0 Votes
    6 Posts
    3k Views
    C

Pppoe ozelligini kullanarak ne yazik ki bir turlu baglanti saglayamadim. Son olarak modemden dhcp acip,Pfsense DMZ olarak tanimlayarak internete cikartmayi sagladim.

Gosterdiginiz ilgi ve yardimdan oturu tesekkur ederim (!?).
    Iyi Seneler…

• Bloklama yapamıyorum

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • PFsense 2.0 beta Captive Portal sorunu

Locked
    10
    0 Votes
    10 Posts
    5k Views
    O

ben Pfsense üzerinde Squid Squidguard lightsquid IPSEC VPN kullanıyorum. 2 ay öncesi 2.0 Beta ya geçme kararı aldım, FTP de yaşadığım bir problem nedeniyle. performans olarak 1.2.3 ten çok daha memnunum. 1.2.3 te yaşadığım VPN ve Squidguard problemlerinden hiçbirini yaşamadım. bence beta olmasına rağmen gayet başarılı…

• Active directory pfsense entegre Yardım?

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    R

yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim sorunun cevabına ulaştım. başka birinin işine yarar belki :) aşağıdaki gibi olacakmış…

DHCP görevini pfsense ye degilde domain üzerine dhcp servisi kurarak ip dagıtırsanız daha saglıklı olur.

Pfsense üzertinde 2 adet ethernet var,1 tanese lan bacak digeri wan bacak;

LAN Bacak ip yapılandırmasını iç networkunuze göre yapın kurdugunuz dhcp servisinde Pfsense Lan Bacak ip 'sini Default gateway olarak dagıtın.

WAN bacak modem ile aynı ip de olacak ve wan bacak için gateway modem vermelisiniz.
    Sonrasında kuralları yazın.

• Farklı lokasyonlar icin RDP NAT

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    4k Views
    E

şimdi modem–> switch yapısından modem-->pfsense-switch yapısına geçildiginde artık gelen giden paketleriniz bir güvenlik duvarından geçiyor ve buda yavaşlık getiriyor ki altyapınız adsl ise bu kaçınılmaz.:)

• Exchange 2010 DAG için Loadbalancing

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    tuzsuzdeliT

Ms ürünlerini çok detaylı bilmem ama
    Şemadan anladığım kadarı ile, 3 interfaceli bir pfsense makinesi kullanacaksınız.
    Lan tarafı outlook clientların olduğu tarafa bakacak.
    wan ve opt1 tarafı ise, Exc1 ve Exc2 tarafına.
    Burada failover'a karşı bir hassas durum var ise, Loadbalance değil de failover yapacaksınız.
    Exc1 açık olduğu sürece pfsense trafiği Exc1'e, bu makine down olduğunda ise Exc2'ye yollar.
    Bu arada Exc1 ve Exc2'nin, birbirinin replikası 2 ayrı storage'ı mı var ?

Buradan sonrasını beyin jimnastiği olsun diye yazıyorum:
    DAG'ın avantajlarını bilmiyorum ancak böyle birşey istiyorsanız, Exchange datasını bir storage server üzerinde tutup, buna 2 ayrı fiziksel makine üzerine kurulu esx server üzerinde çalışan 2 ayrı sanal exchange sunucusunu High Availibility opsiyonu ile çalıştırmayı da düşünebilirsiniz.
    Sunucularınızdan birine birşey olursa, kesintisiz olarak diğeri üzerinden çalışmaya devam edersiniz.
    Hatta böyle bir sistemle mevcut tüm sunucularınızı da konsolide edip, toplam sahipolma maliyetlerinizi düşürebilirsiniz.

• Sıfırdan pfsense kurulumu + paket kurulumu + yapılandırılması Video

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    8k Views
    No one has replied
  • Squid perform. tavsiyesi

Locked
    7
    0 Votes
    7 Posts
    4k Views
    tuzsuzdeliT

genel ayarlar aynı
    squid, hafızanın en fazla yarısını kullanabiliyor
    O yüzden memory cache'i 1gb yapmanızı öneririm
    Harddiskiniz çok hızlı bir disk değilse, bunu da yüksek tutmamakta fayda var.
    Disk cache'ni günlük trafiğin en az yarısı kadar tutuyorum ben, ama siz sata ya da ide gibi yavaş diskler kullanıyorsanız, günlük trafiğin 1/3 veya 1/4'ü kadar disk cache'i yeter.
    Kullanıcıların nasıl bir trafik yarattıklarını görmeden yorum yapmak zor.

• Pfsense Yapılandırması

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
  • Squid+squidGuard internet trafiğini ne yapıyor böyle ???

Locked
    2
    0 Votes
    2 Posts
    2k Views
    C

Muhtemelen ağdaki makinelerden gelen isteklerden dolayı proxy in görevi gereği istenen web sayfalarını cache'lemeye çalışmasından kaynaklanıyordur..

• İnternet kesiliyor

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    3k Views
    J

Teşekkür ederim sorun elektrik kesintisinden dolayı kendiliğinden düzeldi. elektrikler kesilince modemim yandı, makinada fabrika ayarlarına döndü. yeni modemle birlikte makinayı tekrar kurdum 3-4 gündür bir. sorun yok.

• MultiWan sayısının arttırılması

Locked
    5
    0 Votes
    5 Posts
    4k Views
    C

Ah evet kusura bakmayın asıl sorunuzun yanıtını vermemişim, yoğunluk bazan alıyor insanın başını kendinden :)
    Uygun bir sunucu ve çifter girişli ethernet kartlarıyla da mümkün (hatta sanıyorum Hp nin 4 portlularıda çıktı) ama yine de Tuzsuzdeli arkadaşın dediği yöntem çok daha kolay, kullanışlı ve uygun fiyatlı görünüyor.

• "http status 417 exceptation failed" çözümü

Locked
    8
    0 Votes
    8 Posts
    10k Views
    B

Service->Proxu server->General Settings içersinde Bypass Proxy For these IPs karşısına bağlanmak istediğiniz ip adreslerini aralarında ; olacak şekilde yazın. sorun çözülür. ben denedim çalışıyor.

• PfSense internet hızı ve memory usage hakkında…

Locked
    4
    0 Votes
    4 Posts
    4k Views
    E

merhaba logları kontrol ettinizmi herhanbir hata mesajı varmı bunları paylaşırmısınız bizimle

• PfSense ile yeni tanisan biri olarak birkac basit sor(un)um var?

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    C

Ilginiz için tesekkur ederim. Uyarilarinizi dikkate alicam.

İyi Çalişmalar…

• 0 Votes
    9 Posts
    6k Views
    C
    Tcp/Udp yaptım. test edip bilgi veririm. Şirket dışında iklen, Browsera şirketin sabit dış IP (WAN)  yazdığımda cevap vermiyor maalesef.
    Modemden 80 portunu PfSense de yonlendirdim (PFSense in Wan bacağına yönlendirdim) ama cevap vermiyor PfSense. ? ?

Teşekkürler

• DHCP MAC Filtreleme ayarları

Locked
    20
    0 Votes
    20 Posts
    12k Views
    C

@VeliA bütün IP'leri MAC adresine göre sabitledim  ve dediklerini işaretledim ama hata mesajı alıyorum ve bu işaretlediklerim kaydolmuyor.
    Enable Static ARP entries: Bunun ne işe yaradığını da tam anlayamadım?
    @Onur dışardan gelen biri xxx.xxx.1.1 ile xxx.xxx.1.30 arasında bir IP'yi elle kendi bilgisayarına girerse bunu nasıl engelleyebiliyorsunuz? Ayrıca benim dışardan gelen insanlar için terminale müdahale etme yetkim yok, daha etkin çözümlere ihtiyacım var.
    @cemx Captive Portal'ı deneyeceğim.

• PFSENSE DEVRE DIŞI KALIYOR

Locked
    3
    0 Votes
    3 Posts
    2k Views
    B

@tuzsuzdeli:

Bu kadar az bilgi vererek probleminizi cozemezsiniz.
    Yapı nasıl
    Versiyonlar ne
    Ekran görüntüleri nerde ?

benim makinada sorun varmış halloldu kusura bakmayın :))))

• Pfsense 1.2.3 Openssl 1.0.0c yüklemek

Locked
    1
    0 Votes
    1 Posts
    2k Views
    No one has replied
Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.